sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Kina

Flyg till Kina

Flyg med SAS till Kina

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Kina är ett fascinerande land för hela familjen. Landet andas kultur uttryckt på många olika sätt i olika regioner och av olika folkslag. Boka en flygresa till Kina och få ditt livs upplevelse!

Boka med SAS och få öppet köp i 24 timmar på din flygbiljett, gratis WiFi på långdistansflygningar, incheckning online och fritt val av sittplats – allt utan extra kostnad. 

 

Flygresor till Kina med SAS

SAS har flyg och dagliga avgångar från Stockholm till Shanghai. Flygresan tar 8-9 timmar, men under resan har du en egen skärm så att du kan njuta av underhållningssystemet där du kan titta på filmer, tv-serier, spela spel och lyssna på musik. Vi gör vårt bästa för att familjer ska få sitta tillsammans, och du kan välja din egen sittplats om du checkar in online. Vi försöker även att låta familjer med små barn gå ombord först så att de kan komma i ordning i lugn och ro.

 

Få upp till 90% barnrabatt med SAS

Barn under 2 år (utan egen sittplats) reser antingen gratis eller med 90% rabatt på flygdelen av biljetten beroende på resmål. Barn i åldern 2–11 år får 25% rabatt. Rabatten gäller inte på skatter och avgifter. 

 

Kina – från Mount Everest till Beijing

Ett gammalt kinesiskt ordspråk lyder: “Det är lätt att skåda, men svårt att lära sig”, och det stämmer faktiskt ganska bra i Kina. Landet täcker en enorm yta som sträcker sig över flera tidszoner med tydliga geografiska variationer. Från världens högsta punkt på Mount Everest i bergskedjan Himalaya till långsträckta vita stränder på Hainan i söder och dynamiska städer som Beijing och Shanghai. Vidare har Kina en enorm kulturell mångfald. Med världens största folkmängd på omkring 1,3 miljarder människor och hundratals etniska grupper är det självklart att den kinesiska kulturen uttrycks på många olika sätt av olika folkslag i de olika regionerna. 

 

Kinesisk kultur

Den kinesiska kulturen är unik. Trots många regionala och etniska skillnader finns det en gemensam kinesisk kultur med rötterna djupt i klassisk kinesisk filosofi och religion. Den arbetsmoral och artighet som kännetecknar det kinesiska folket kommer från de gamla filosofierna konfucianism och taoism som i tillsammans med buddhism utgör den största trosläran i det moderna Kina. Vidare har inslag från antika talteorier och folktro än idag stor betydelse för den kinesiska kulturen. Exempelvis grundas feng shui på dessa antika talteorier, och den kinesiska draken, som var en viktig del av den kinesiska mytologin, symboliserar fortfarande lycka och används ännu i arkitektur och vid nyårsfirandet. De gamla kampsportsteknikerna är också i högsta grad levande i det moderna Kina. I storstäderna samlas tusentals människor i parker för att utföra tai chi innan de går till jobbet.

 

Allt från bönder till modern livsstil i Shanghai

Trots tydliga geografiska och kulturella skillnader har kineserna ändå ett gemensamt kulturarv som går mer än 6 000 år tillbaka – vilket gör det till ett av världens äldsta. Landets historia sträcker sig över dynastiernas och kejsarnas dagar, kommunisternas Mao och till det moderna Kina med fokus på tekniska framsteg och ekonomisk utveckling. Dagens Kina består både av bönder som odlar ris och vete enligt gamla metoder ute på landet, och internationellt orienterade affärsmän i Shanghai. 

 

Förbjudna staden

Ett av Kinas största och mest intressanta turistmål är Förbjudna staden i Beijing. Förbjudna staden är ett samlingsnamn för mer än 800 byggnader med 9 999 rum som utgjorde det kejserliga palatset från 1422 till 1922 när Kinas sista kejsare Pu Yi formellt abdikerade. Förbjudna staden fick sitt namn eftersom vanliga människor inte fick lov att komma in på området – endast den kejserliga familjen och hovets medlemmar tilläts vistas inom området och straffet för intrång var döden. Idag är området en av Kinas allra viktigaste sevärdheter och är upptaget på Unescos världsarvslista. 

 

Besök Orientens Venedig

Suzhou är en vacker stad i provinsen Jiangsu. Staden har en lång historia och är vaggan för Wu-kulturen, som influerade den här delen av landet under 900-talet. Suzhou är en av de äldsta städerna och ligger vid floden Yangtze, Kinas största flod. Staden är känd för sina många kanaler och har fått smeknamnet “Orientens Venedig”. Staden erbjuder många sevärdheter däribland flera vackra trädgårdar, tempel och broar. Stadens nio trädgårdar – De klassiska trädgårdarna i Suzhou – upptogs 1997 på Unescos världsarvslista som exempel på klassisk, kinesisk trädgårdsdesign. 

 

Skyskrapor och neonskyltar i Shanghai

Shanghai är Kinas största stad och här bor omkring 20 miljoner människor inklusive förorterna. Shanghai är en modern kinesisk metropol med allt vad det innebär: neonskyltar med reklam, skyskrapor och en massa människor. Det är dock fortfarande möjligt att få uppleva det gamla Shanghai i området kring Bund. Bund är en gata som går längs en av stränderna vid Huangpu-floden som flyter genom Shanghai. På ena sidan av gatan finns det ett antal viktiga västerländska byggnader från kolonialtiden i början av 1900-talet, och på andra sidan en underbar strandpromenad med perfekt utsikt över finansdistriktet på andra sidan floden. 

 

Kinesiska muren

Det otroliga byggnadsverket är ett av världens sju nya underverk. Den är över 6 350 km lång och ca 7 meter bred, och även om den är mellan 6 och 10 meter hög på de flesta ställen sträcker den sig ända upp till 16 meter på andra. Om du funderar på en resa till Kina får du inte missa att besöka Kinesiska muren som ligger i närheten av Beijing. Det är en god idé att åka dit tidigt om du vill undvika att komma dit samtidigt som många andra turister. 

 

Upplev det kinesiska nyåret

Det kinesiska nyåret – eller vårfestivalen – är absolut den viktigaste kinesiska högtiden. Datumet för högtiden varierar från år till år eftersom kineserna följer månkalendern. Nyårsfirandet är den längsta högtiden i Kina – den varar i ca 2 veckor beroende på området. Det kinesiska nyåret är en högtid full av traditioner – dagarna innan tillbringas med att städa och pynta huset med röda pappersklipp med “lycka”, “långt liv” och “många barn” skrivet i vacker kalligrafi. Själva nyårsafton är en lång fest med en lyxig middag och fyrverkerier vid midnatt. Dagarna efter nyårsafton besöker man familj och vänner och byter gåvor, och 15 dagar senare avslutas det kinesiska nyårsfirandet med lyktfestivalen – en form av kinesisk alla hjärtans dag med mycket musik, dans och ljus från vackra lyktor.