sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Amsterdam

Flyg till Amsterdam

SAS erbjuder flyg Amsterdam och Nederländerna tur och retur från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Utgår du från Stockholms flygplats så tar ditt flyg till Amsterdam enbart två timmar och ombord på ett SAS-plan bjuds det alltid på kaffe, te, vatten och digitala tidningar. Självklart utan extra kostnad.
 

Flyg till Amsterdam med SAS året runt

Det finns ett flertal flyg att välja på till Amsterdam från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Den korta restiden och de billiga priserna på flyg till Amsterdam har gjort att staden blivit ett självklart resmål för många européer. Tillsammans med storstäder såsom Paris, London och Rom har Amsterdam kommit att bli en av Europas populäraste destinationer för weekendresor. Ju tidigare du bokar ditt flyg till Amsterdam, desto större chanser att hitta bättre priser kan du få. I vår lågpriskalender finner du de allra billigaste flygbiljetterna och det stora utbudet gör att du säkert hittar ett flyg till Amsterdam som passar in i just din semesterkalender.

Hitta din resa nu
 

Flyg till Amsterdam och upptäck staden på cykel

Amsterdam är Nederländernas huvudstad, men har på senare år även kommit att kallas cyklisternas huvudstad. Ingen stad i Europa är så cykeltät per person som just Amsterdam vilket gör cykeln till det självklara transportmedlet. I själva verket finns hela 900 000 cyklar i Amsterdam, vilket innebär att det finns fler cyklar än invånare i staden. Som turist är hyrcyklar mycket lättillgängliga och tack vare stadens 40 mil cykelleder kan du upptäcka hela Amsterdams breda utbud med detta miljövänliga transportmedel. Ett billigt flyg till Amsterdam må vara den bästa transporten för att ta sig till staden, men en cykel är utan tvekan det bästa transportmedlet när du väl är där.
 

Flyg till Amsterdam för inspirerande museibesök

Amsterdam är den perfekta destinationen för en weekendresa då den är fylld av sevärdheter och betydande kultur. Trots det stora utbudet kan du bocka av nästan hela listan tack vare stadens lilla storlek och smidiga cykelleder. Nederländernas huvudstad är fullproppad med intressanta museum som har bra rykten på den internationella marknaden. Van Gogh-museet är ett av världens mest populära museum och får turister från hela världen att boka flyg till Amsterdam.

Ett annat viktigt museum är Anne Frank House vilket är byggnaden där Anne Frank och hennes familj gömde sig under andra världskriget. I museet finns även den kända dagbok som 13-åriga Anne Frank skrev och som skildrar livet som judinna under den period av kriget då Nederländerna var ockuperat av tyskarna. Utöver Van Gogh-museet och Anne Frank House så finns även Rijksmuseum (Riksmuseet) som lockar över en miljon besökare varje år. Museet är landets mest omfattande museum vad gäller antal anställda, själva byggnaden, sin budget och sist men inte minst sina samlingar. Det är alltså inte svårt att förstå att besökare från hela världen bokar flyg till Amsterdam för att få sig förstklassiga museibesök.

Gå med i SAS EuroBonus

Som medlem i vårt kostnadsfria förmånsprogram EuroBonus tjänar du poäng varje gång du flyger med SAS eller våra partner i Star Alliance. Som medlem får du även en hel del andra förmåner som exklusiva erbjudanden och sms-tjänster med information om din flygresa.

Dina ihoptjänade poäng kan du välja att spendera på allt från nya flygresor till shopping ombord och i vår online shop. Tjäna poäng inför din flygresa till Amsterdam – gå med i EuroBonus gratis.

Vackra kanaler och ännu vackrare broar

Genom hela staden slingrar sig vackra kanaler vilket har gjort Amsterdam till en av världens främsta kanalstäder. I folkmun har staden ofta blivit refererad till som ”Nordens Venedig” vilket är förståeligt med tanke på sina hundra kilometer kanaler och cirka 1600 broar. Bestämmer du dig för att ta ett flyg till Amsterdam kommer du snabbt upptäcka att staden består utav fyra huvudkanaler där det är mycket populärt att åka båt. En kanaltur är lika vackert på dagen som på kvällen då broar och byggnader är behagligt upplysta. Som turist är det väldigt smidigt att köpa ett dagskort på någon av de många kanalbussarna som finns i staden. Från kanalbussarna får du en förstklassig blick utav Amsterdam då många av de viktigaste byggnaderna ligger vid just kanalerna och du passerar populära sevärdheter som exempelvis det omtalade Red Light District.

Det säger sig självt att mycket vatten innebär många broar och ett flertal av Amsterdams broar klassificeras som några utav världens vackraste. High Bridge, även kallad Python-bron, är en ormliknande gångbro vars skönhet förbluffar besökare som tagit sig med flyg till Amsterdam från hela världen.
 

Barnrabatt på flyg till Amsterdam

Ta med barnen på resan till Amsterdam. Visa världen för dina barn med vår barnrabatt. Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flyg till Amsterdam om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn

Fler SAS destinationer