Sittplatser ombord

Om ni vill sitta tillsammans, vid ett fönster eller om du vill ha lite extra benutrymme kan du reservera din sittplats i förväg mot en avgift. För att få ännu mer avskildhet och plats kan du välja att köpa en extra sittplats bredvid dig.

Bokning av sittplatser ingår

  • Vid resa med en SAS Plus- eller SAS Business-biljett.

  • Som en förmån för EuroBonus Diamant- och Guld-medlemmar.

Allmän information

  • Avgiften för sittplatser varierar beroende på rutt och vilken sittplats du föredrar (gång, fönster, mitten eller extra benutrymme).

  • Sätena är prissatta per enkelresa

  • Regler och villkor i enlighet med biljettreglerna.

Mer information om våra avgifter.

Välj sittplats utan kostnad

  • Om du har en SAS Go Smart-biljett kan du välja sittplats utan avgift när du checkar in (med början 30 timmar före avgången) eller reservera en sittplats i förväg mot en avgift. Men om du 'föredrar att inte vänta kan du välja en av våra bekväma sittplatser i förväg mot en avgift.

SAS Go Light

  • Om du har en SAS Go Light-biljett kan du köpa en sittplats i förväg.

  • Om du inte har köpt en sittplats när incheckningen öppnar blir du tilldelad en sittplats ombord för din resa och denna sittplats kan inte ändras.

Du kan reservera din sittplats när du bokar, via Mina bokningar eller genom att kontakta SAS Customer Service eller din resebyrå.

Köp en extra sittplats bredvid dig för att få mer komfort och avskildhet. Extra Seat är tillgängligt på de flesta av SAS avgångar, från tidpunkten då incheckningen öppnar fram till två timmar före avgång.

Du kan reservera en extra sittplats via Mina bokningar eller i SAS App. Priserna kan variera, men du får se de exakta priserna under bokningsprocessen.

Återbetalning
Om det förekommer problem, inklusive men inte begränsat till flygplansbyte, förseningar eller inställda flygningar, antingen på din eller på en annan flygning där passagerare måste bokas om till din flygning, kan det hända att de extra sittplatserna går förlorade på grund av säkerhets- eller driftsskäl. I sådana fall har du rätt till en återbetalning som motsvarar det belopp du betalade för de extra sittplatserna.

Läs mer i våra & villkor

En garanterad extra sittplats är en extra sittplats bredvid dig som garanteras förbli tom när du reser i SAS Go och SAS Plus.

Du kan reservera en garanterad extra sittplats om du exempelvis vill ta med dig ett musikinstrument, av hälsorelaterade skäl eller om du helt enkelt vill ha mer komfort och utrymme.

Om du vill reservera en garanterad extra sittplats måste du boka din biljett och extra sittplats samtidigt via SAS Customer Service eller din resebyrå. Om du bokar en garanterad extra sittplats måste du också checka in vid en av våra bemannade incheckningsdiskar på flygplatsen.