LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  På flygplatsen

  På flygplatsen

  Var väl förberedd när du närmar dig världen. Här hittar du praktisk information om vad som händer när du är på flygplatsen och hur du tar dig dit på bästa sätt.

  SAS Lounge

  Våra lounger gör väntan till en upplevelse. Kom gärna in för att koppla av, koppla upp och utnyttja tiden på flygplatsen till precis det du vill och behöver. Här utnyttjar du tiden till precis vad du vill – arbeta, vila eller njuta av god mat och dryck. Beroende på var du befinner dig hittar du våra koncept SAS Gold Lounge, SAS Lounge, SAS Domestic Lounge, SAS City Lounge eller SAS Café Lounge.

  Läs mer om våra lounger och håll dig uppdaterad med loungenyheter


  Fast Track

  Ta den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen med Fast Track och få mer tid för t.ex. shopping eller avkoppling i våra lounger.

  • Fast Track är en separat kö för att passera snabbare genom säkerhetskontrollen.

  • Precis som i den vanliga säkerhetskontrollen behöver du visa upp ett giltigt boardingkort.

  Fast Track är öppet för dig som:

  • Reser i SAS Business eller SAS Plus i Chicago och San Francisco och på skandinaviska och europeiska flygplatser.

  • Är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem och reser med SAS eller ett annat Star Alliance-flygbolag (gäller oavsett biljettyp).

  • Reser i SAS Business med en av våra samarbetspartner på ett flygnummer som börjar med SK.

  • Är EuroBonus Silver-medlem och reser under sommaren (8 jul–20 aug) eller julen (17 dec–8 jan).

  • Ta med en gäst: Du som är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem får ta med dig en gäst eller dina närstående familjemedlemmar genom Fast Track (Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn). Detta gäller när alla reser med samma flyg med SAS.

  Star Alliance erbjuder Star Gold Track Security and Immigration på ett antal flygplatser runt om i världen. Du är välkommen hit om du är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem och reser med ett Star Alliance-flygbolag. Du kan läsa om Star Alliance Gold Track Security and Immigration här


  Säkerhetskontroll

  Innan du är redo för världen behöver du passera flygplatsens säkerhetskontroll. Det enda du behöver tänka på för att det ska gå smidigt är att ha incheckningsbevis tillhands. Välj mellan dessa alternativ:

  Transfer

  Börja din resa i lugn och ro – och fortsätt i samma anda. Här hittar du information om transfer till flygplatsen och på flygplatsen.

  Transfer till flygplatsen

  Res till flygplatser i Skandinavien på det sätt som passar dig. Här ser du vilka samarbetspartner SAS kan erbjuda för din resa till flygplatsen.

  Obs! När du bokar buss ingår du avtal direkt med vår partner.

  • Flygbussarna: smarta och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige – med hög turtäthet, bra pris och god service. Om du är EuroBonus-medlem tjänar du poäng när du köper din biljett på internet. Se avgångstider och köp biljett

  • SAS flygbussar: Ta bussen till flygplatsen på ett flertal norska orter. Bekvämt, enkelt och prisvärt. Se avgångstider och köp biljett

  • Cabforce: Förhandsbeställ taxi, stora familjebilar och minibussar för säkra och tillförlitliga resor. Boka taxi, familjebil eller minibuss

  • Swebus: Med Swebus flygtransfer tar du direktbuss till och från Arlanda till bästa pris, med gratis Wi-Fi och eluttag vid din stol. Det tar det bara 35 minuter från Stockholm Cityterminalen till Arlanda. Du kan även resa med Swebus till Arlanda från Uppsala, Västerås och Örebro. Reser du från annan ort kan du ansluta till flygtransfern från hela Swebus linjenät. Boka biljett

  • Flygtaxi: Med Flygtaxi tar du dig enkelt och smidigt till och från flygplatsen – alltid till fast pris. Flygtaxi finns på Sveriges samtliga 40 flygplatser och på över 200 tågstationer. Boka Flygtaxi

  Flygtransfer

  Se till att ha gott om tid om du ska byta flyg. För vem vet, du vill kanske göra ett extra besök i shoppingområdet, ta något att äta eller besöka en SAS Lounge?

  Stockholm

  Från/till Inrikes Schengen Länder utanför Schengen Långdistansflyg
  Inrikes 20 min. 35 min. 40 min. 45 min.
  Schengen 40 min. 35 min. 40 min. 40 min.
  Länder utanför Schengen 45 min. 40 min. 40 min. 40 min.
  Långdistansflyg 50 min. 40 min. 40 min. 40 min.

  Köpenhamn

  Från/till Inrikes Schengen Övriga EU-länder Länder utanför Schengen Långdistansflyg
  Inrikes 40 min. 40 min. 40 min. 40 min. 45 min.
  Schengen 40 min. 40 min. 40 min. 40 min. 45 min.
  Övriga EU-länder 40 min. 40 min. 40 min. 40 min. 45 min.
  Länder utanför Schengen 40 min. 40 min. 40 min. 40 min. 45 min.
  Långdistansflyg 45 min. 45 min. 45 min. 45 min. 45 min.

  Oslo

  Från/till Inrikes Schengen Länder utanför Schengen Långdistansflyg
  Inrikes 30 min. 35 min. 35 min. 60 min.
  Schengen 45 min. 30 min. 30 min. 35 min.
  Länder utanför Schengen 45 min. 30 min. 30 min. 35 min.
  Långdistansflyg 60 min. 40 min. 40 min. -
  • Nya informationsskärmar i alla ankomsthallar informerar om var och när ditt nästa flyg avgår.

  Domestic Transfer

  Domestic Transfer är ett nytt och förenklat sätt att resa för passagerare som anländer från utlandet och ska resa vidare med inrikesflyg i Norge. Du kan gå direkt från ankomstgaten, genom taxfreeområdet och tullen till avgångsterminalen för inrikesflyg. Du behöver inte hämta ut eller checka in ditt bagage och du behöver inte gå genom säkerhetskontrollen i Oslo. Detta gäller om ditt bagage checkas in för transport till din slutdestination i Norge och du har en biljett utfärdad för hela resan varav inrikesdelen med SAS eller Widerøe.

  Undantag: Detta gäller inte om du har vapen eller djur med på resan. 

  Så här gör du

  1. Följ skyltarna som är markerade ”Transfer” när du har lämnat flygplanet.
  2. Sök efter flyginformationen för inrikesavgången och följ skyltarna till din gate.
  3. Köp eventuella taxfreevaror innan du går genom tullen.
  4. Gå genom spärrarna i tullområdet.
  5. Följ skyltarna till gaten för din avgång.

  Gå till www.avinor.com om du behöver mer information


  Försenat eller inställt flyg

  Vi vet att din tid är värdefull och gör vårt bästa för att du alltid ska komma fram i tid. Om ditt flyg ändå blir försenat gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

  • Vid förseningar på två timmar eller längre ersätter vi dig för eventuella merkostnader under väntetiden, t.ex. för mat och dryck. För övriga kostnader rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag för eventuell ersättning.

  • Om din flygning ställs in kommer vi att boka om dig till slutdestinationen och ersätta dig för merkostnader under väntetiden, t.ex. för måltider och i vissa fall hotell. För övriga kostnader rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag för eventuell ersättning.

  • Väljer du att avbryta din resa på grund av att ditt flyg är inställt, har du rätt till återbetalning av din outnyttjade flygbiljett. Har du bokat biljetten hos en resebyrå kontaktar du dem för återbetalning. Har du bokat biljetten hos SAS kan du ringa SAS Sales & Service eller fylla i formuläret nedan.

   

  Avbokning och återbetalning vid försenade/inställda flyg

  Observera att detta endast gäller återbetalning – vid övriga frågor kontakta SAS Sales & Service.

  Tack! Din förfrågan har skickats till vår återbetalningsavdelning. Vi gör vårt bästa för att behandla ditt ärende inom fem arbetsdagar. När biljetten är återbetald kommer du att få ett återbetalningskvitto via e-post. Om du har frågor om din avbeställning/återbetalning kan du kontakta Customer Contact Center på +46 770 727 727 (+46 8 797 40 00).
  Formuläret skickades tyvärr inte. Försök igen om en stund.


  Om nej, fyll i namn på resenären/resenärerna som ska avbokas.


  Biljettnummer på tilläggstjänster

  • SAS följer EU:s regelverk i samband med försenade och inställda flyg.
  * national-enforcement-en.pdf
  Mer information om EU-förordning (EG) 261/2004


  SAS Service Point

  Du som reser ofta känner dig säkert hemma på världens flygplatser. Skulle du ha några frågor är du alltid välkommen till vår personal i SAS Service Point – vår mötesplats på flygplatsen.

  • Om ditt barn reser ensamt eller om du behöver resa med assistans, börja din resa vid en SAS Service Point så hjälper vi till med incheckning och vägledning genom flygplatsen.

  • Du kan välja sittplats och skriva ut bagagetaggar i självbetjäningsautomater och då behöver du inte besöka en SAS Service Point.

  • Du kan besöka SAS Service Point i Malmö, Oslo, Göteborg och Östersund – och snart på fler flygplatser.

  • Vi har precis öppnat två helt nya SAS Service Point på Oslo Gardermoen. Den ligger vid SAS Fast Track och incheckningsområde 4–5.

  Parkering

  Det ska vara bekvämt att ta bilen till flygplatsen. Här hittar du information och bokning om du planerar att parkera på flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy