sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Barcelona

Flyg till Barcelona

Vi erbjuder flyg till Barcelona i Spanien direkt från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. Glöm inte att nyttja vår lågpriskalender där du har goda möjligheter att hitta extra billiga flyg till Barcelona om du är ute i god tid.

 

Hitta billiga flyg till Barcelona och njut av den spanska storstaden

Barcelona ligger drygt tre timmars flygresa från Stockholm vilket gör det till en perfekt weekenddestination. Res med familjen, vänner eller varför inte på ett singeläventyr? Med SAS har du alltid öppet köp i 24 timmar när du bokar flygbiljetter vilket betyder att du kan slå till direkt om du hittar ett billigt flyg till Barcelona. Under flygresan kan du njuta av gratis kaffe och te samt läsa dagens tidning i vår app, för att göra din flygresa så behaglig som möjligt innan du landar på flygplatsen El Prat i Barcelona.

SAS har flera avgångar att välja på och du kan själv välja om du vill boka in ditt flyg till Barcelona så att du kan landa lagom till en spansk frukost, en lunch i parkerna runt staden eller en paella till middag på en av stadens restauranger. Flyg till Barcelona med SAS och upplev den härliga Katalanska huvudstaden.

Hitta din resa nu
 

Alltid inkluderat i ditt flyg till Barcelona

Vi vill alltid hjälpa till att göra din flygresa så bekväm som möjligt, oavsett om det är en kort- eller långdistansflygning. Därför har vi vissa förmåner som är inkluderade i alla dina resor med oss:

Upp till 90% barnrabatt

Ta med barnen på semester till Barcelona. Vi ser till att ni får en bra flygresa och samtidigt har vi flera generösa barnrabatter. Barn under två år (0–23 månader) får upp till 90% rabatt på flygbiljetten när de delar sittplats med en förälder. Om de har egen sittplats är rabatten 25%. Barn under 12 år har sin egen sittplats ombord och de får upp till 25% rabatt.

Mer om att resa med barn

Inspiration till din resa

Flyg till Barcelona och få en europeisk historialektion

Staden är sedan år 1977 huvudstad i den spanska autonoma regionen Katalonien. Även om det finns belägg för att området runt staden beboddes innan det romerska riket så brukar romarnas militärförläggning, som var belägen där dagens katedral ligger, räknas till den första permanenta bebyggelsen på platsen. Staden har varit en del av världshistorien och fått influenser av en mängd olika folkslag och kulturer. Flyg till Barcelona och se stadens tusenåriga historia som avspeglar sig i religiösa symboler, byggnader, gator och dess kultur. Ett hett tips är att gå runt i de gotiska kvarteren, de så kallade Barri Gotic. De gamla medeltidskvarteren har precis som många andra stadskärnor i Europa moderniserats och restaurerats men bjuder fortfarande på en helt otrolig miljö där du känner historiens vingslag bakom varje hörn.  

Flyg till Barcelona för att njuta av sol och bad

Njut av stranden, vattnet och Medelhavet – eller rättare sagt den Baleariska sjön. Vid Barcelonas kust ligger de gamla fiskebyarna som en gång utgjorde Barceloneta. Den senaste tiden har området varit under kraftig förändring och modernisering även om gamla fiskarbostäder fortfarande går att hitta längst strandpromenaderna. Området upplevde sin största ombyggnadsfas inför OS 1992 och den palmkantade stranden kan åtnjutas än idag. Flyg till Barcelona med hela familjen och kombinera Medelhavet med en inspirerande storstadsmiljö som har något för alla!

Om du känner för att fortsätta in på kvällens småtimmar, men fortfarande vill ha uppsyn över Medelhavet, så ligger stadens populäraste klubbdistrikt i anslutning till strandpromenaden bara ett stenkast bort. Ett hett tips för den som vill fortsätta att uppleva Barcelona under småtimmarna!
 

Hitta billiga flyg till Barcelona och se stadens många sevärdheter

Flyg till Barcelona och se de många sevärdheter som har gjort staden världskänd. Ett måste att se i staden är Sagrada Familia vilken är en katolsk basilika som började byggas år 1882 av Antoni Gaudí och som fortfarande inte är färdig. De ursprungliga ritningarna försvann under det spanska inbördeskriget varför man nu bygger efter vad man tror att byggherren ville uppnå. Parc Güell är en annan populär sevärdhet som är gratis att besöka och som byggdes i början av 1800-talet. Parken är prydd med underbar konst och arkitektur. Bänkarna klädda med färgstark mosaik är kända över hela världen och ett måste att se för alla som bokat flyg till Barcelona. Hitta billiga flyg till Barcelona med SAS och upplev pulsen längs La Rambla som ger dig en känsla av det spanska myllret med mängder försäljare, glasskiosker och gatukonstnärer.

Flyg till Barcelona – staden som har något för alla

Det mest besökta museet i Barcelona är Picasso-museet vilket ger en inblick i den kontroversiella konstnärens verk. Museet är inte bara något för de mest konstintresserade, utan kan underhålla de flesta besökarna. Flyg till Barcelona för att se en av världens mest kända konstnärer och den konst som spridit hans namn över världen. Ett annat måste när du besöker staden är att uppleva de många matmarknaderna som finns att hitta runt om i Barcelona. Här finns stånd i en genuin miljö som säljer frukt, grönsaker, charkprodukter, ostar och mycket mer. Slå dig ner på Boqueria för att äta tapas eller paella i världsklass och drick den lokala drycken Cava som utmärker Spanien. Ett självklart stopp när du anländer med ditt flyg till Barcelona är även stadens äldsta marknad Els Encants Vells med ett brett utbud av antikviteter, kläder, konst och både nya och gamla prylar. Hitta billiga flyg till Barcelona och lägg semesterkassan på paella, tapas och antikviteter längst La Rambla!

 

Kom igång med EuroBonus

Med lojalitets- och frequent flyer-programmet EuroBonus kan du tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Glöm inte möjligheterna att tjäna poäng när du handlar i butik eller äter på restaurang. Ladda ner SAS App och se kartan ”Where to Earn points” för att se alla ställen där du tjänar Extrapoäng på din shopping. Du får fler förmåner ju mer flygfrekvent du är med oss – och medlemskapet i EuroBonus är helt gratis. Som Guld- eller Diamantmedlem kan du koppla av i SAS Lounge på flygplatsen innan du bordar ditt flyg till Barcelona. Där hittar du gratis WiFi, tidningar samt mat och dryck så att du har möjlighet att ladda batterierna och njuta av din resa redan innan du går ombord på flygplanet.

Ytterligare har du som medlem i EuroBonus möjlighet att tjäna poäng när du bland annat köper flygbiljetter, som du sedan kan använda till att betala för nya flygbiljetter, hyra bil och mycket annat. Bli medlem i EuroBonus innan du bokar ditt flyg till Barcelona för att ta del av vårt förmånliga lojalitetsprogram.

Bli medlem i EuroBonus

 

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer