ENKEL FRÅN
Barcelona

Flyg till Barcelona

SAS erbjuder direktflyg till Barcelona från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. Boka extra billiga biljetter via vår lågpriskalender. Du får ytterligare förmåner och rabatter med EuroBonus, upp till 90 % barnrabatt och mycket mer på alla våra avgångar.

 

BARCELONA – DEN KATALANSKA HUVUDSTADEN

Barcelona ligger i nordöstra Spanien och har sin helt egna, unika, kulturella identitet. Staden är nämligen huvudstad i Katalonien, en delvis självständig region som arbetar på att uppnå en ännu högre grad av självstyre.

I Barcelona finns både den sprudlande storstaden och de härliga stränderna i en och samma stad. Det gör den väldigt unik enligt både turister och lokalbefolkning.
 


AVGÅNGAR DYGNET RUNT TILL EL PRAT-FLYGPLATSEN I BARCELONA

Hitta avgångar till Barcelona dygnet runt hos SAS. Vi flyger till den spanska storstaden morgon, middag och kväll. På så vis kan du hitta en avgång som passar din planering.

Du kan flyga till Barcelona från Stockholm på knappt 3 timmar. Vi flyger även till Barcelona från andra flygplatser i Sverige.

Vi flyger till El Prat i Barcelona som är den flygplats som ligger närmast staden – 13 km från centrum.

Hitta din avgång

 

HITTA BILLIGA FLYGBILJETTER TILL BARCELONA

Vi har gjort det enkelt att hitta billiga flygbiljetter till den katalanska huvudstaden. Du får enkelt överblick över alla flygbiljetter i vår lågpriskalender. Här kan du se det billigaste priset per dag och månad.

Du har alltid öppet köp i 24 timmar när du beställer flygbiljetter hos SAS. Det innebär att du kan slå till med detsamma när du hittar ett bra pris.

Hitta dina billiga flygbiljetter

 

DIREKT STOCKHOLM-BARCELONA PÅ KNAPPT 3 TIMMAR

Det går snabbt och enkelt att flyga direkt från Stockholm till Barcelona. Det tar knappt 3 timmar och under tiden kan du njuta av gratis kaffe och te samt läsa dagens tidning.

Den korta tiden i luften innebär att du snabbt kan komma till Barcelona och exempelvis njuta av en långhelg. Vi har många dagliga avgångar direkt till Barcelona och du kan själv välja om du vill flyga från Stockholm morgon, middag, eftermiddag eller kväll.

Hitta din direktavgång

 

VAL AV SITTPLATS, INCHECKNING ONLINE M.M. INGÅR I DIN FLYGBILJETT

Vi vill gärna att du ska ha det bra när du flyger med oss. Därför har vi inkluderat flera förmåner i din flygbiljett så att du kan njuta av resan och koppla av helt på din semester. Du får:

Hitta avgångar och pris i vår App samt här på sas.se.

Om du bara reser med handbagage - välj SAS Go Light

 

UPP TILL 90 % BARNRABATT

Du kan lugnt ta med barnen på semester till Barcelona. Vi ser till att ni får en bra flygresa och samtidigt har vi flera generösa barnrabatter.

Barn under två år (0–23 månader) får upp till 90 % rabatt på flygbiljetten när de delar sittplats med en förälder. Om de har egen sittplats är rabatten 25 %.

Barn under 12 år har sin egen sittplats ombord och de får upp till 25 % rabatt.

Mer om att resa med barn


EUROBONUS GER DIG EXTRA FÖRMÅNER

EuroBonus är vårat lojalitets- och frequent flyer-program. Det är gratis att bli medlem och du börjar tjäna poäng på dina flygresor med detsamma. Du tjänar även poäng på mer än dina flygresor. Du får även poäng på hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp. 

Dina poäng kan du använda exempelvis till nya flygresor, uppgraderingar av biljetter och presentkort. Du kan lösa in dem hos SAS och hos alla våra partner. Det gör din resa ännu enklare och bekvämare.

Se alla förmånerna med EuroBonus


SAS GO LIGHT, SAS GO OCH SAS PLUS GÖR DIN RESA ÄNNU ENKLARE

När du flyger med SAS kan du göra det på flera sätt. Vi har nämligen olika flygbiljetter så att du kan resa precis på det sätt som passar dig och dina behov bäst.

Biljettyperna har mycket gemensamt inkluderat men de skiljer sig åt på olika områden.

  • SAS Go Light – när du bara har handbagage (1 x 8 kg)
  • SAS Go – möjlighet att ändra biljetten samt 1 x 23 kg bagage
  • SAS Plus – 2 x 23 kg bagage samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge

Se våra olika reseklasser

 

BARCELONA-EL PRAT-FLYGPLATSEN  

Flygplatsen i Barcelona ligger ca 13 km sydväst om storstadens centrum. Aeropuerto de Barcelona-El Prat är den mest trafikerade flygplatsen i Barcelona med mer än 30 miljoner resenärer årligen. 


TRANSPORT TILL OCH FRÅN BARCELONA-EL PRATS FLYGPLATS

Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen eftersom det finns bra förbindelser med kollektivtrafiken in till staden. Du kan åka både tåg, buss och taxi. Det går även att hyra bil direkt på flygplatsen.

Det klart snabbaste sättet att ta sig från flygplatsen in till centrum är med tunnelbanan. L9 Sud-linjen förbinder flygplatsen med centrum och du kan enkelt byta linje så att du kommer fram till ditt hotell.

Tåget går varje halvtimme mellan 05:43 och 22:16. Resan till och från flygplatsen tar bara 20 minuter.

Taxi hittar du vid terminalernas utgång. Be alltid chauffören om ett fast pris innan du åker med en taxi. Få mer information på flygplatsens webbplats eller ring +34 932 235 151.

Bussen avgår var 12:e minut på vardagarna. Det finns många olika bussar som avgår från flygplatsen. Du hittar en bra översikt över bussar och avgångar på flygplatsens webbplats.


BILUTHYRNING PÅ BARCELONA-EL PRATS FLYGPLATS

SAS samarbetar med en lång rad av de största biluthyrningsfirmorna. Det innebär att du kan boka din bil hemifrån i lugn och ro. På så vis slipper du besvärligt pappersarbete och bilen står klar till dig när du landar.

En hyrbil är en mycket god idé om du vill utforska omgivningarna kring Barcelona som bjuder på flera intressanta sevärdheter och attraktioner. Samtidigt blir det också enkelt att ta sig runt i staden.

Hitta lediga bilar för ditt behov här på webbplatsen. Vi ger dig en enkel översikt över olika uthyrningsfirmor, priser och bilmodeller. Så kan du hitta rätt bil till rätt pris.  TRANSPORT I BARCELONA

Det är enkelt att ta sig runt i den spanska storstaden då det finns bra kollektivtrafik.  Du kan åka buss, tunnelbana och tåg.

Om du inte planerar att besöka några andra spanska städer i samband med ditt besök kommer du förmodligen bara att åka tunnelbana och buss.

Det kan vara en stor fördel att investera i en Integrated Transport Ticket, om du räknar med att åka både buss och tunnelbana. Då blir resan både billigare och enklare.

 

INTEGRATED TRANSPORTATION-BILJETT

Det kan vara svårt att hålla reda på de olika biljetterna när du reser med både buss och tunnelbana. Det hjälper din Integrated Transportation-biljett dig med.

Med den i handen kan du nämligen använda ett kort när du reser med olika transportmedel i Barcelona. Det påminner mycket om Rejsekortet.

Det finns flera olika typer av biljetter. Priset beror på hur många zoner du reser genom med kortet.

Läs mer om biljetterna här

 

TUNNELBANA I BARCELONA

Det finns flera tunnelbanelinjer i Barcelona, så du kan ta dig till det mesta med tunnelbanan. Var dock uppmärksam på att tunnelbanan bara går kl. 5:00–24:00 söndag till torsdag och kl. 5:00–2:00 på fredagar. På lördagar går tunnelbanan hela dagen.

Du kan ladda ner en app till din smartmobil så att du kan hålla reda på resan, linjerna och mycket mer på ett ställe. 


Fakta BARCELONA

Valuta: EUR 

Tidsskillnad: ingen

Språk: spanska och katalanska

Sveriges ambassad: Real Consulado General de Dinamarca, Rambla de Catalunâ, 45, 4-2, E-08007 BarcelonaHitta billiga flygbiljetter till Barcelona

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Övrigt

Flyg till Spanien
Reseförsäkring

 

 

Fler SAS destinationer