LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Barcelona

  Flyg till Barcelona

  Flyg till Barcelona dygnet runt med SAS. Boka extra billiga biljetter via vår lågpriskalender. Du får ytterligare förmåner och rabatter med EuroBonus, upp till 100 % barnrabatt och mycket mer på alla våra avgångar.

   

  AVGÅNGAR DYGNET RUNT TILL EL PRAT-FLYGPLATSEN (BCN) I BARCELONA

  Hitta avgångar till Barcelona dygnet runt hos SAS. Vi flyger till den spanska storstaden morgon, middag och kväll. På så vis kan du hitta en avgång som passar din planering. 

  Du kan flyga till Barcelona från Stockholm på knappt 3 timmar. Vi flyger även till Barcelona från andra flygplatser i Sverige. 

  Vi flyger till El Prat i Barcelona som är den flygplats som ligger närmast staden – 13 km från centrum.  

  Hitta din avgång

   

  EXTRA BILLIGA FLYGBILJETTER TILL BARCELONA – BOKA I GOD TID

  Vi har gjort det enkelt att hitta billiga flygbiljetter till den katalanska huvudstaden. Du får enkelt överblick över alla flygbiljetter i vår lågpriskalender. Här kan du se det billigaste priset per dag och månad. 

  Du har alltid öppet köp i 24 timmar när du beställer flygbiljetter hos SAS. Det innebär att du kan slå till meddetsamma när du hittar ett bra pris. 

  Hitta dina billiga flygbiljetter

   

  DIREKT STOCKHOLM-BARCELONA PÅ KNAPPT 3 TIMMAR

  Det går snabbt och enkelt att flyga direkt från Stockholm till Barcelona. Det tar knappt 3 timmar och under tiden kan du njuta av gratis kaffe och te samt läsa dagens tidning. 

  Den korta tiden i luften innebär att du snabbt kan komma till Barcelona och exempelvis njuta av en långhelg. Vi har många dagliga avgångar direkt till Barcelona och du kan själv välja om du vill flyga från Stockholm morgon, middag, eftermiddag eller kväll.

  Hitta din direktavgång

   

  FRITT VAL AV SITTPLATS, INCHECKNING ONLINE M.M. INGÅR I DIN FLYGBILJETT

  Vi vill gärna att du ska ha det bra när du flyger med oss. Därför har vi inkluderat flera förmåner i din flygbiljett så att du kan njuta av resan och koppla av helt på din semester. Du får:

   

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  Incheckning online

  • 23 kg bagage (på en SAS Go-biljett)

  • Gratis kaffe och te

  • Dagens tidning i SAS App

  • Upp till 90 % barnrabatt

  Hitta avgångar och pris i vår App samt här på sas.se.

  Om du bara reser med handbagage - välj SAS Go Light

   

  FLYG TILL BARCELONA FRÅN HELA SVERIGE

  Med SAS kan du enkelt komma till den spanska storstaden. Vi flyger nämligen till Spanien från hela Sverige så att du enkelt kan komma till Barcelona. Några av avgångarna har en kort transfer i Stockholm och Köpenhamn. 

  Flyg till Barcelona (BCN) från: Göteborg, Kalmar, Kiruna, Luleå, Skellefteå, Stockholm och Umeå. 

  När du flyger till Barcelona med oss gör du det från en flygplats nära dig. Det gör det snabbt och enkelt. 

  Hitta en avgång nära dig

   

  UPP TILL 90% BARNRABATT

  Du kan lugnt ta med barnen på semester till Barcelona. Vi ser till att ni får en bra flygresa och samtidigt har vi flera generösa barnrabatter. 

  Barn under två år (0–23 månader) får upp till 90% rabatt på flygbiljetten när de delar sittplats med en förälder. Om de har egen sittplats är rabatten 25%. 

  Barn under 12 år har sin egen sittplats ombord och de får upp till 25% rabatt. 

  Ska du med dig barnen - klicka här

   

  EUROBONUS GER DIG EXTRA FÖRMÅNER OCH RABATTER

  EuroBonus är Nordens största lojalitets- och frequent flyer-program. Det är gratis att bli medlem och du börjar tjäna 

  poäng på dina flygresor meddetsamma. 

  Du tjänar faktiskt poäng på mer än dina flygresor. Du får även poäng på hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp. 

  Dina poäng kan du använda exempelvis till nya flygresor, uppgraderingar av biljetter och presentkort. Du kan lösa in dem hos SAS och hos alla våra partner. Det gör din resa ännu enklare och bekvämare. 

  Se alla förmånerna med Eurobonus

   

  SAS GO LIGHT, SAS GO OCH SAS PLUS GÖR DIN RESA ÄNNU ENKLARE

  När du flyger med SAS kan du göra det på flera sätt. Vi har nämligen olika flygbiljetter så att du kan resa precis på det sätt som passar dig och dina behov bäst. 

  Biljettyperna har mycket gemensamt inkluderat men de skiljer sig åt på olika områden. 

   

  • SAS Go Light – när du bara har handbagage

  • SAS Go – möjlighet att ändra biljetten samt 1 st. bagage à 23 kg

  • SAS Plus – 2 st. bagage à 23 kg samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge

  Se alla biljettypernas förmåner

   

  BARCELONA-EL PRAT-FLYGPLATSEN (BCN) 

  Flygplatsen i Barcelona ligger ca 13 km sydväst om storstadens centrum. Aeropuerto de Barcelona-El Prat är den mest trafikerade flygplatsen i Barcelona med mer än 30 miljoner resenärer årligen. 

  Själva flygplatsen består av två terminaler, T1 och T2. Terminal 2 har tre separata byggnader som heter T2A, T2B och T2C. 

  Det tar bara fem minuter att gå från den ena byggnaden till den andra i terminal 2. Det tar dock något längre tid när du ska från den ena terminalen till den andra. Det är nämligen 4 km mellan dem och därför måste du åka buss. Det kan ta upp till 30 minuter att resa mellan terminalerna.

  Det finns många möjligheter att shoppa på flygplatsen. Det finns en mängd butiker som säljer allt från kläder till elektronik och det finns naturligtvis även möjligheter att handla taxfree. Det är gratis WiFi över hela flygplatsen.

  Om du blir hungrig eller törstig hittar du många caféer, restauranger och barer på flygplatsen. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN BARCELONA-EL PRATS FLYGPLATS

  Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen eftersom det finns bra förbindelser med kollektivtrafiken in till staden. Du kan åka både tåg, buss och taxi. Det går även att hyra bil direkt på flygplatsen. 

  Det klart snabbaste sättet att ta sig från flygplatsen in till centrum är med tunnelbanan. L9 Sud-linjen förbinder flygplatsen med centrum och du kan enkelt byta linje så att du kommer fram till ditt hotell. 

  Tåget går varje halvtimme mellan 05:43 och 22:16. Resan till och från flygplatsen tar bara 20 minuter och kostar omkring 2,20 €. 

  Taxi hittar du vid terminalernas utgång. Be alltid chauffören om ett fast pris innan du åker med en taxi. Normalpris på vardagarna är 12,90 € till Plaça d’Espanya, 15,50 € till Plaça de Catalunya, 19,00 € till Sagrada Família samt 25,50 € till Sant Cugat del Vallés. Få mer information på flygplatsens webbplats eller ring +34 932 235 151. 

  Bussen avgår var 12:e minut på vardagarna. Det finns många olika bussar som avgår från flygplatsen. Du hittar en bra översikt över bussar och avgångar på flygplatsens webbplats.

   

  BILUTHYRNING PÅ BARCELONA-EL PRATS FLYGPLATS

  SAS samarbetar med en lång rad av de största biluthyrningsfirmorna. Det innebär att du kan boka din bil hemifrån i lugn och ro. På så vis slipper du besvärligt pappersarbete och bilen står klar till dig när du landar. 

  En hyrbil är en mycket god idé om du vill utforska omgivningarna kring Barcelona som bjuder på flera intressanta sevärdheter och attraktioner. Samtidigt blir det också enkelt att ta sig runt i staden. 

  Hitta lediga bilar för ditt behov här på webbplatsen. Vi ger dig en enkel översikt över olika uthyrningsfirmor, priser och bilmodeller. Så kan du hitta rätt bil till rätt pris.   

   

  Kontakt

  Barcelona-El Prat Airport

  08820 Prat de Llobregat, Barcelona

  Telefon: +34 91 321 10 00

  Webbplats: http://www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html

   

  Hitta billiga flygbiljetter till Barcelona

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  TRANSPORT I BARCELONA

  Det är enkelt att ta sig runt i den spanska storstaden då det finns bra kollektivtrafik.  Du kan åka buss, tunnelbana och tåg. 

  Om du inte planerar att besöka några andra spanska städer i samband med ditt besök kommer du förmodligen bara att åka tunnelbana och buss. 

  Det kan vara en stor fördel att investera i en Integrated Transport Ticket, om du räknar med att åka både buss och tunnelbana. Då blir resan både billigare och enklare. 

   

  INTEGRATED TRANSPORTATION-BILJETT

  Det kan vara svårt att hålla reda på de olika biljetterna när du reser med både buss och tunnelbana. Det hjälper din Integrated Transportation-biljett dig med. 

  Med den i handen kan du nämligen använda ett kort när du reser med olika transportmedel i Barcelona. Det påminner mycket om Rejsekortet. 

  Det finns flera olika typer av biljetter. Priset beror på hur många zoner du reser genom med kortet. 

  Läs mer om biljetterna här

   

  TUNNELBANA I BARCELONA

  Det finns flera tunnelbanelinjer i Barcelona, så du kan ta dig till det mesta med tunnelbanan. Var dock uppmärksam på att tunnelbanan bara går kl. 5:00–24:00 söndag till torsdag och kl. 5:00–2:00 på fredagar. På lördagar går tunnelbanan hela dagen. 

  Du kan ladda ner en app till din smartmobil så att du kan hålla reda på resan, linjerna och mycket mer på ett ställe. 

   

  BARCELONA – DEN KATALANSKA HUVUDSTADEN

  Barcelona ligger i nordöstra Spanien och har sin helt egna, unika, kulturella identitet. Staden är nämligen huvudstad i Katalonien, en delvis självständig region som arbetar på att uppnå en ännu högre grad av självstyre. 

  Regionens parlament bestämmer själv i frågor om bl.a. kultur, miljö och transport. I de flesta andra frågor lyder regionen under övriga Spanien. 

  Den stolta katalanska känslan syns också tydligt på stadens gator och gränder. Du kan se många gul- och rödrandiga flaggor i Barcelona – Kataloniens flagga. De vågräta ränderna symboliserar regionens självständighet. I Barcelona och övriga Katalonien är flaggan förknippad med mycket stolthet. 

  Staden är mer än dubbelt så stor som Köpenhamn med sina mer än 1,6 miljoner invånare. Antalet invånare gör Barcelona till Spaniens näst största stad efter Madrid. 

  Det officiella språket i Barcelona är spanska. Du kommer dock även att höra ett annat dominerande språk när du besöker staden. Katalonien har nämligen sitt eget katalanska språk och det talas faktiskt även på många andra platser. Mer än 11 miljoner talar idag språket som du bl.a. kan stöta på i Frankrike, Andorra och Italien. 

  I Barcelona finns både den sprudlande storstaden och de härliga stränderna i en och samma stad. Det gör den väldigt unik enligt både turister och lokalbefolkning. 

   

  BARCELONAS HISTORIA

  Det råder viss oenighet om hur gammal Barcelona egentligen är. Det har dock funnits bebyggelse i regionen från före 5 000 f.Kr. 

  Det finns faktiskt två legender om hur staden grundades. Ingen av de två legenderna har dock bekräftats och därför är det svårt att fastställa Barcelonas exakta ålder. 

   

  LEGENDERNA OM HUR BARCELONA GRUNDADES

  Enligt den första legenden var det den mytiska figuren Herkules, som grundade staden under ett ej angivet år.  

  Den andra legenden om hur Barcelona grundades tillskriver händelsen Hamilcar Barca, en karthagisk general. Han skulle ha grundat staden under 200-talet och kallat den Barcinho efter sin familj.

  Första gången Barcelona omnämns är år 15 f.Kr. då romarna byggde en militärförläggning i staden. 

   

  GREVARNA AV BARCELONA

  Grevarna av Barcelona har spelat en viktig roll i både Barcelonas och Kataloniens historia. De styrde Katalonien från 800-talet fram till 1400-talet. 

  Det var Charlemange, Karl den store, som skapade grevskapet när han erövrade regionen. Vartefter åren gick blev bandet mellan härskarna och Barcelona, såväl som resten av Katalonien, allt lösare. Det innebar att regionen blev mer och mer oberoende och självständig.

  Greve av Barcelona är fortfarande en titel som går i arv i den spanska monarkin än idag.  

   

  DEN KATALANSKA HISTORIEN

  Barcelonas och Kataloniens historia är så sammanflätade med varandra att det i princip handlar om en gemensam historia. Katalonien har stått under spanskt herravälde i många hundra år men är idag en delvis självständig del av kungadömet. 

  Regionen bildades när Greven av Barcelona enade de östra länen under sig – själva namnet, Katalonien, kom först senare. Senare gick de samman med kungadömet Aragon år 1137, vilket gjorde dem till en viktig faktor i medelhavsområdet.

  Efter det spanska inbördeskriget var det förbjudet att tala katalanska och många katalanska institutioner upplöstes – så är det inte längre.  

   

  SEVÄRDHETER I BARCELONA

  Det finns väldigt många sevärdheter och attraktioner i Barcelona. Om du vill se många av sevärdheterna snabbt kan du hoppa på någon av alla sightseeing-bussarna som går runt mellan alla stora sevärdheter. 

  På så vis får du se mycket, men du bör stiga av ett par gånger om du verkligen vill uppleva staden och det genuina Barcelona. 

  En tur med bussarna är ett väldigt bra sätt att få ett bra intryck av staden. Du får också en god uppfattning om vad du vill lägga mer tid på att utforska. 

   

  LA SAGRADA FAMÍLIA

  La Sagrada Família är en imponerande syn på nära håll. Antoni Gaudís ambitiösa kyrkobygge är ett arkitektoniskt kraftprov utan motstycke. Gaudí vigde sitt liv åt kyrkan, men han dog dessvärre innan den var färdigbyggd. 

  Även om man började bygga den imponerande katedralen för mer än 100 år sedan så pågår arbetet fortfarande. Den förväntas stå helt färdig år 2030. 

  Det går att komma upp i de speciella tornen där du verkligen kan se den storslagna arkitekturen. 

   

  PARC GÜELL – EN SAGOLIK PARK

  Den unika parken är designad av den världsberömda spanska arkitekten Antoni Gaudí mellan 1900 och 1914. Det känns som om du träder in i en sagovärld med hus och skulpturer i all världens färger och former. 

  Parken är byggd i en radikal jugendstil – du hittar inte en liknande karakteristisk jugendstil någon annanstans i världen. Stilen återkommer på flera platser i staden på allt från trädgårdsgrindar till brevlådor. När du har besökt parken kommer du tydligt att kunna se den speciella arkitekturen när du går runt i staden. 

   

  CAMP NOU – BARCELONAS FOTBOLLSKATEDRAL

  Du behöver inte vara tokig i fotboll för att få ut något av ett besök på Camp Nou. Stället kan lätt verka överväldigande för de flesta. Nästan 100 000 åskådare kan sitta på läktarna – vilket det i regel gör. 

  Om du är tokig i fotboll är stadion en katedral där några av de största spelarna i världshistorien har utvecklats. I otaliga årtionden har det utförts trollkonster på den imponerande stadion. 

  På en av de många turerna kan du komma ned i spelartunneln samt få se banan från sidlinjen. Du bör också besöka den fina merchandise-butiken där du kan köpa allt med Barcelona. 

  Upplevelsecentret är också ett interaktivt museum där du bl.a. kan se de största drömmålen genom tiderna på en storbildsskärm. Du kan uppleva det öronbedövande vrålet som möter spelarna när de kommer in på plan i museet.

   

  PICASSO-MUSEET

  Det är inte bara den unika konsten i Museu Picasso som är en upplevelse. Det är även byggnaden i sig själv. Det handlar om fem sammanhängande stenpalats som skapar en mycket speciell inramning till Picassos fantastiska konstverk. 

  Museet fokuserar på Picassos tidiga verk. Många av Picassos mest kända verk har målats senare under hans karriär. Därför ska du inte förvänta dig att du känner igen alla tavlorna, men det är absolut en upplevelse att gå runt i museet. 

  Samlingen består av mer än 3 500 konstverk. Det gör den till den största samlingen av Picassos tidigare verk. Lämpligt nog bodde Picasso i Barcelona under den här perioden. 

  Det var enligt ryktena Picasso själv som på sin tid föreslog att museet skulle skapas.

   

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  -Kostnadsfritt medlemskap
  -Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  -Använd intjänade poäng till nya flygresor

  SHOPPING I BARCELONA 

  Barcelona är en stad med oklanderlig stil. Därför kan du hitta det bästa av det bästa i stadens många butiker. Där finns bl.a. allt inom katalansk, spansk och internationell formgivning. 

  Om du är på jakt efter modekläder ska du börja med en runda i Passeig de Gràcia. Det är det viktigaste affärsdistriktet och du hittar många välkända mode- och designbutiker här. 

  Det är också i området kring Passeig de Gràcia som du hittar gamla bagerier, örtspecialister och apotek. 

  Om du vill shoppa på en livlig gata med traditionella butiker ska du ta vägen förbi Vibrant Verdi. Här finns det också gott om möjligheter att koppla av mellan shoppingrundorna på områdets caféer och restauranger. 

  Se alla butiker i Barcelona

   

  KONST OCH KULTUR I BARCELONA

  Barcelona är rena guldgruvan när det gäller konst och kultur. Några av de största konstnärerna i världshistorien har bott i staden och den har blivit ett kulturellt centrum för hela Katalonien. 

  En stor del av Barcelonas identitet kommer från stadens katalanska arv som du tydligt märker när du går på upptäcktsfärd i staden. 

  Katalansk litteratur spelar också en stor roll i Barcelona. Om du verkligen vill komma in under huden på staden är litteraturen en mycket bra väg. 

   

  DE STORA KONSTNÄRERNA

  Barcelona har varit hem för konstnärer som Picasso, Dali och Miro samt arkitekter som Gaudí. 

  Om du vill se de stora konstnärernas verk ska du besöka Picassomuseet samt the Joan Miro Foundation (ett museum). 

  The Antoni Tapies Foundation är ett mycket spännande museum med verk av Antoni Tapies. Du kan bl.a. se essäer, skulpturer och teckningar av den kända konstnären. När du har gått runt i museet kan du koppla av på den fina takterrassen. 

   

  ARKITEKTUR I BARCELONA

  Många av byggnaderna i Barcelona är imponerande. Det finns flera olika arkitektoniska stilar i staden som har allt från gotiskt till modernistiskt. Det är den unika blandningen av stilar och genrer som gör Barcelona till vad det är. 

  La Sagrada Família är ett imponerande byggnadsverk. Det är i synnerhet den helt unika och särpräglade arkitekturen som gör katedralen till något mycket speciellt. Även om det inte är i lika hög grad, hittar du många byggnader i staden som sticker ut markant på grund av sin arkitektur. 

  Det finns tre stora arkitektoniska stilar i Barcelona: medeltid, renässans och modernism. 

   

  MAT OCH NATTLIV I BARCELONA

  Ett besök i Barcelona är inte komplett förrän du har besökt stadens många restauranger och caféer. 

  Det katalanska köket är mycket speciellt. När du har avnjutit en stadig och god måltid är du redo att utforska det spännande nattlivet som staden erbjuder. 

   

  DEN UNIKA KATALANSKA MATLAGNINGEN

  Matlagning, eller “cuina” som det kallas i Katalonien, är en spännande blandning av smaker och konsistenser. Maten är full av goda smaker och råvarorna är färska – i synnerhet fisk, skaldjur och annat gott från havet. 

  Kockar i Barcelona blandar ofta sött, salt och starkt. Maten innehåller ofta också nötter och torkad frukt samt många olika kryddor. 

  Om du har chansen bör du prova att beställa en botifarra eller någon av de lokala korvarna, liongarnises. 

   

  NATTLIV I BARCELONA

  Barcelonas nattliv är utspritt över större delen av staden. Det finns många olika kvarter som vart och ett har något unikt 

  att erbjuda. 

  Du kan njuta av tapas och vin, dansa på någon av stadens alla nattklubbar eller få en kall öl på en pub i staden. Du kan också börja med ett glas vin eller en kall öl innan du ger dig ut på dansgolvet. 

  Många – både bland lokalbefolkning och turister – tycker om att börja kvällen på La Rambla. Det är en av de mest trafikerade gatorna i Barcelona på dagarna. När solen har gått ned vimlar det av gatukonstnärer som underhåller både lokalbefolkning och turister på väg ut i nattlivet. Ta eventuellt en sväng inom Le Pop Cocktail Bar om du vill prova en annorlunda form av cocktail. 

   

  Fakta BARCELONA

  Valuta: euro 

  Tidsskillnad: ingen

  Språk: spanska och katalanska

  Sveriges ambassad: Real Consulado General de Dinamarca, Rambla de Catalunâ, 45, 4-2, E-08007 Barcelona

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy