ENKEL FRÅN
Malaga

Flyg till Malaga

MÁLAGA – EN AV DE ÄLDSTA STÄDERNA I VÄRLDEN

SAS erbjuder direktflyg till Malaga från Stockholm och Malmö samt från/via Köpenhamn och Oslo. Málaga ligger i Andalusien på Spaniens sydkust och är Spaniens 6:e största stad. Den är även känd som Solkustens huvudstad. Staden är en viktig kulturell knutpunkt i Andalusien samt övriga Spanien, och Malaga nominerades till och med till EU:s kulturhuvudstad 2016.

Malaga är ett mycket spännande ställe att shoppa på då du hittar en mängd små och intressanta butiker över hela staden.

Flyg direkt till Málaga hela året runt. Det tar bara 4 timmar och då ingår bl.a. val av sittplats och incheckning online i din biljett. Du får även extra förmåner med EuroBonus och upp till 90 % barnrabatt när du flyger med SAS.

 

DIREKTFLYG TILL MALAGA AIRPORT ÅRET RUNT

Vi har flera dagliga avgångar från Stockholm till Málaga så att du kan ta dig till den härliga staden vid Spaniens Costa del Sol. Du kan flyga till den spanska solkusten från flygplatser i hela landet. 

Flygplatsen, Costa del Sol Airport, ligger bara 8 km från Málaga stad. Det innebär att du snabbt kan ta dig från flygplatsen och vidare in till staden. Det finns flera former av kollektivtrafik och du kan också hyra en egen bil på flygplatsen.

Hitta din avgång

 

BILLIGA FLYGBILJETTER

Vi har gjort det ännu enklare för dig när du vill hitta billiga flygbiljetter till Málaga. I vår lågpriskalender kan du alltid hitta de billigaste flygbiljetterna varje månad. Vi uppdaterar priser och tillgänglighet vid varje sökning.

Du har också öppet köp i 24 timmar så att du kan slå till meddetsamma när du hittar biljetter till det rätta priset. Sen kan du alltid fråga din familj eller dina vänner efteråt.

Hitta billiga biljetter

 

FLYG STOCKHOLM – MALAGA PÅ 4 TIMMAR

Det tar bara 4 timmar att flyga till Malaga. Sedan är du snabbt redo att njuta av solen, stranden och det romantiska stadslivet i Málaga. Det är perfekt för en härlig långhelg i södra Spanien.

Vi har flera dagliga avgångar direkt från Stockholm till Malaga. Vi har ofta avgångar både morgon, middag och kväll så att du kan flyga när det passar din planering.

Hitta din avgång
UPP TILL 90 % BARNRABATT

När du reser till Málaga med barn får du generösa rabatter så att flygbiljetterna för hela familjen blir ännu billigare – upp till 90 % rabatt.

Barn under två år (0–23 månader) reser gratis när de delar sittplats med en förälder. Om barnet ska ha egen sittplats får ni en rabatt på 25 %.

Barn under 12 år får en rabatt på upp till 25 % av flygbiljettens pris. Barn under 12 år har alltid egen sittplats ombord på flyget.

Rabatt, bonus och goda råd för resor med barn

 

INGÅR ALLTID I BILJETTEN HOS SAS

När du reser med SAS vill vi gärna göra det extra behagligt för dig – före, under och efter resan. Därför har vi inkluderat en hel del i din flygbiljett så att du kan koppla av och njuta av din semester:

 

Hitta den bästa avgången på sas.se eller ladda ned vår App

Bara handbagage? – Välj SAS Go Light

 

FÖRMÅNER OCH RABATTER MED EUROBONUS

Vill du ha fler förmåner ju mer du flyger? Då ska du bli medlem i EuroBonus. Det är vårt lojalitets- och frequent flyer-program och det är kostnadsfritt.

EuroBonus gör din resa ännu enklare, bekvämare och mer förmånlig.

Du får inte bara poäng för dina flygresor. Du får även poäng för hotellvistelser, hyrbil, shopping samt dagliga inköp. Med dina EuroBonus-poäng kan du exempelvis uppgradera din biljett, få presentkort eller andra spännande erbjudanden från våra partner.

Se alla förmånerna med EuroBonus

 

EN ENKLARE RESA MED SAS GO LIGHT, SAS GO OCH SAS PLUS

Vi vill gärna göra din resa så enkel och bekväm som möjligt när du reser med SAS. Därför har vi olika biljettyper så att du kan välja den som passar bäst för din resa. 

  • SAS Go Light – om du endast reser med handbagage (1st. à 8 kg)
  • SAS Go – 1 st. bagage à 23 kg
  • SAS Plus – 2 st. bagage à 23 kg samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge

Mer om SAS Go Light, SAS Go och SAS Plus
MALAGAS FLYGPLATS – COSTA DEL SOL AIRPORT 

Málagas flygplats är hårt trafikerad eftersom den nyttjas av passagerare till alla städerna längs hela solkusten.

Atmosfären är dock härligt avslappnad och du kan shoppa i alla butikerna, avnjuta några läckra tapas eller en kopp kaffe när du landar eller ska åka hem.

På flygplatsen hittar du även lekplatser för barnen och områden med tillgång till internet. Om du behöver personlig assistans för att ta dig fram på flygplatsen ansöker du om det hemifrån via flygplatsens webbplats. Du kan även göra det per telefon i Málaga. Transport till och från flygplatsen går lätt med både kollektivtrafik och hyrbil.


TRANSPORT TILL OCH FRÅN MALAGAS FLYGPLATS

Flygplatsen har en tågstation med direktförbindelse till Málaga, Torremolinos och Fuengirola. Du hittar stationen precis utanför avgångshallen – enkel att nå via bron för fotgängare. Biljetter till tåget kan endast köpas i automater.

Om du ska åka bil eller buss når du Málaga och Marbella från väg N-340. Det går billiga pendelbussar för turister från terminal 1. Under högsäsong, på sommaren, går bussen till Málaga varje halvtimme medan bussen till Marbella går vart 45:e minut.

Den viktigaste vägen är E-15 som går längs kusten. Det är en vacker tur, och flygplatsen är tydligt angiven på vägskyltar.

Du kan självklart även ta en taxi till de omkringliggande städerna. Priserna är högre på kvällen och natten – taxorna står angivna på stora bruna skyltar. Ofta går det även att ordna privat transfer från flygplatsen till ditt hotell – ring och fråga ditt hotellet.

 

BILUTHYRNING PÅ MALAGAS FLYGPLATS

Det andalusiska landskapet är fantastiskt. Om du vill utforska området kan du hyra en bil i förväg så att den står klar till dig när du landar. Det ger dig friheten att ta dig runt och det är ofta även en ekonomiskt fördelaktig lösning.

Sök efter den bästa hyrbilen och boka bilen hemifrån i lugn och ro. Då är du klar att köra från Málagas flygplats meddetsamma. När du bokar hemifrån slipper du krångligt pappersarbete på flygplatsen.

Du kan även förbeställa baby- och barnstolar samt andra tillbehör så att allt är klart till din ankomst.

Kontakt

Málaga-Costa del Sol Airport, Avenida Comandante Garcia Morato s/n, 29004 Málaga. Telefon: +34 91 321 10 00.
Webbplats: http://www.aena.es/en/malaga-airport/index.html


TRANSPORT I MÁLAGA

Det är enkelt att ta sig runt i Málaga. Kollektivtrafiken är utbredd och priserna är rimliga. Du kan ta buss, cykel, taxi och tunnelbana. 

Málagas tunnelbana är ganska ny. Den togs i bruk först 2014 och består av två linjer. Den ena linjen går längs kusten medan den andra går från kusten och in mot stadens centrum. Totalt har de två linjerna 17 stationer så att du kan ta dig till de viktigaste platserna i Málaga.

Bussarna i Málaga är enkla att använda och de går ofta. Samtidigt är det ett billigt sätt att ta sig till olika sevärdheter och attraktioner på.

I Málaga kan du naturligtvis åka vanlig taxi, men staden är faktiskt känd för en speciell sorts taxi – cykeltaxin. Det är ett snabbt och avkopplande sätt att ta sig runt i staden på. En av de största fördelarna med cykeltaxin, eller Trixis som de kallas, är att du inte fastnar i trafiken.

 

SPAR PENGAR MED ETT TRAVEL CARD 

Det kan vara en mycket god idé att köpa ett Travel Card när du ska till Málaga. Du får rabatt på dina resor med kollektivtrafiken och du slipper att hela tiden ha med dig sedlar och mynt.

De olika typerna av kort och biljetter:

  • Tillfällig biljett – 1–9 resor (kan fyllas på)
  • Metro de Málaga Travel Card – kort till tunnelbanan som upp till nio personer kan använda samtidigt på en resa
  • Transport Consortium Travel Card – kort till alla former av kollektivtrafik i MálagaHitta billiga flygbiljetter till Malaga

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Fakta om MALAGA

Valuta: EUR

Tidsskillnad: ingen

Språk: spanska

Sveriges Ambassad: Consulado Real de Dinamarca, c/Cordoba 6 404, E-29001 Málaga

Övrigt

Flyg till Spanien
Reseförsäkring

 


Fler SAS destinationer