LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Flyg till Málaga

  Flyg direkt till Málaga hela året runt. Det tar bara 4 timmar och det ingår bl.a. fritt val av sittplats och incheckning online i din biljett. Du får även extra förmåner med EuroBonus och upp till 100 % barnrabatt när du flyger med SAS.

   

  DIREKTFLYG TILL MÁLAGA AIRPORT (AGP) ÅRET RUNT

  Vi har flera dagliga avgångar från Stockholm till Málaga så att du kan ta dig till den härliga staden vid Spaniens Costa del Sol. Du kan flyga till den spanska solkusten från flygplatser i hela landet. 

  Flygplatsen, Costa del Sol Airport, ligger bara 8 km från Málaga stad. Det innebär att du snabbt kan ta dig från flygplatsen och vidare in till staden. Det finns flera former av kollektivtrafik och du kan också hyra en egen bil på flygplatsen.

  Hitta avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER – BOKA I GOD TID OCH SPAR PENGAR

  Vi har gjort det ännu enklare för dig när du vill hitta billiga flygbiljetter till Málaga. Vi har nämligen gjort en lågpriskalender så att du alltid kan hitta de billigaste flygbiljetterna till ditt resmål. 

  Du har också öppet köp i 24 timmar så att du kan slå till meddetsamma när du hittar biljetter till det rätta priset. Sen kan du alltid fråga din älskling, äkta hälft eller vän efteråt. 

  Vi uppdaterar priser och tillgänglighet vid varje sökning.

  Hitta billiga biljetter här

   

  FLYG STOCKHOLM – MÁLAGA PÅ 4 TIMMAR

  Det tar bara 4 timmar att flyga till Málaga. Sedan är du snabbt redo att njuta av solen, stranden och det romantiska stadslivet i Málaga. Det är perfekt för en härlig långhelg i södra Spanien. 

  Vi har flera dagliga avgångar direkt från Stockholm till Málaga. Vi har ofta avgångar både morgon, middag och kväll så att du kan flyga när det passar din planering. 

  Hitta din avgång

   

  VI HAR FLYG TILL MÁLAGA FRÅN HELA LANDET

  Du kan resa till den spanska solkusten från flygplatser i hela landet. På så sätt slipper du lägga tid på transport till en flygplats långt bort. Några av avgångarna är med en kort transfer i Stockholm. 

  Flyg till Málaga (AGP) från: 

   

  • Göteborg (GOT)

  • Jönkoping (JKG)

  • Kalmar (KLR)

  • Kiruna (KRN)

  • Luleå (LLA)

  • Skellefteå (SFT)

  • Stockholm (ARN)

  • Umeå (UME)

   

  Det är enkelt att resa med SAS till Málaga från en flygplats nära dig.

  Flyg till Málaga från en flygplats nära dig

   

  UPP TILL 100 % BARNRABATT

  När du reser till Málaga med barn får du generösa rabatter så att flygbiljetterna för hela familjen blir ännu billigare – upp till 100 % rabatt.

  Barn under två år (0–23 månader) reser gratis när de delar sittplats med en förälder. Om barnet ska ha egen sittplats får ni en rabatt på 25 %. 

  Barn under 12 år får en rabatt på upp till 25 % av flygbiljettens pris. Barn under 12 år har alltid egen sittplats ombord på flyget. 

  Rabatt, bonus och goda råd för resor med barn

   

  INGÅR ALLTID I BILJETTEN HOS SAS – FRITT VAL AV SITTPLATS, INCHECKNING ONLINE M.M. 

  När du reser med SAS vill vi gärna göra det extra behagligt för dig – före, under och efter resan. Därför har vi inkluderat en hel del i din flygbiljett så att du kan koppla av och njuta av din semester. 

  Hos SAS får du i din flygbiljett:

   

  • Fritt val av sittplats

  • Enkel incheckning online

  • 23 kg bagage (med SAS GO) 

  • Dagens tidning i vår app

  • Upp till 100 % barnrabatt

  • Kaffe och te ombord

  Vi har alltid en nordisk besättning på våra plan – hitta den bästa avgången på sas.se eller ladda ned vår app

  Bara handbagage - välj SAS Go Light

   

  EXTRA FÖRMÅNER OCH RABATTER MED EUROBONUS

  Vill du ha fler förmåner ju mer du flyger? Då ska du bli medlem i EuroBonus. Det är Nordens största lojalitets- och frequent flyer-program och det är 100 % gratis. 

  EuroBonus gör din resa ännu enklare, bekvämare och mer förmånlig. 

  Du får inte bara poäng för dina flygresor. Du får även poäng för hotellvistelser, hyrbil, shopping samt dagliga inköp. Med dina EuroBonus-poäng kan du exempelvis uppgradera din biljett, få presentkort eller andra spännande erbjudanden från våra partner. 

  Se alla förmånerna med Eurobonus

   

  EN ENKLARE RESA MED SAS GO LIGHT, SAS GO OCH SAS PLUS

  Vi vill gärna göra din resa så enkel och bekväm som möjligt när du reser med SAS. Därför har vi olika biljettyper så att du kan välja den som passar bäst för din resa. 

   

  • SAS Go Light – för dig med bara handbagage

  • SAS Go – 1 st. bagage à 23 kg.

  • SAS Plus – 2 st. bagage à 23 kg samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge

  Läs mer om SAS Go Light, SAS Go och SAS Plus

   

  MÁLAGAS FLYGPLATS - COSTA DEL SOL AIRPORT (AGP)

  Málagas flygplats är hårt trafikerad eftersom den nyttjas av passagerare till alla städerna längs hela solkusten. 

  Atmosfären är dock härligt avslappnad och du kan shoppa i alla butikerna, avnjuta några läckra tapas eller en kopp kaffe när du landar eller ska åka hem. 

  På flygplatsen hittar du även lekplatser för barnen och områden med tillgång till internet. Om du behöver personlig assistans för att ta dig fram på flygplatsen ansöker du om det hemifrån via flygplatsens webbplats. Du kan även göra det per telefon i Málaga, men det kan snabbt bli dyrt. 

  Transport till och från flygplatsen går lätt med både kollektivtrafik och hyrbil. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN MÁLAGAS FLYGPLATS

  Flygplatsen har en tågstation med direktförbindelse till Málaga, Torremolinos och Fuengirola. Du hittar stationen precis utanför avgångshallen – enkel att nå via bron för fotgängare. Biljetter till tåget kan endast köpas i automater. 

  Om du ska åka bil eller buss når du Málaga och Marbella från väg N-340. Det går billiga pendelbussar för turister från terminal 1. Under högsäsong, på sommaren, går bussen till Málaga varje halvtimme medan bussen till Marbella går vart 45:e minut. 

  Den viktigaste vägen är E-15 som går längs kusten. Det är en vacker tur, och flygplatsen är tydligt angiven på vägskyltar. 

  Du kan självklart även ta en taxi till de omkringliggande städerna. Priserna är högre på kvällen och natten – taxorna står angivna på stora bruna skyltar. Normala priser från flygplatsen är ca: Torremolinos 9,00 €, Malaga 12,00 €, Fuengirola 23,00 € och Marbella 47,00 €. Ofta går det även att ordna privat transfer från flygplatsen till ditt hotell – ring och fråga hotellet.

   

  BILUTHYRNING PÅ MÁLAGAS FLYGPLATS

  Det andalusiska landskapet är fantastiskt. Om du vill utforska området kan du hyra en bil i förväg så att den står klar till dig när du landar. Det ger dig friheten att ta dig runt och det är ofta även en ekonomiskt fördelaktig lösning. 

  Sök efter den bästa hyrbilen och boka bilen hemifrån i lugn och ro. Då är du klar att köra från Málagas flygplats meddetsamma. När du bokar hemifrån slipper du krångligt pappersarbete på flygplatsen.

  Du kan även förbeställa baby- och barnstolar samt andra tillbehör så att allt är klart till din ankomst.

   

  Kontakt

  Málaga-Costa del Sol Airport

  Avenida Comandante Garcia Morato s/n

  29004 Málaga

  Telefon: +34 91 321 10 00

  Webbplats: http://www.aena.es/en/malaga-airport/index.html 

   

  TRANSPORT I MÁLAGA

  Det är enkelt att ta sig runt i Málaga. Kollektivtrafiken är utbredd och priserna är rimliga. Du kan ta buss, cykel, taxi och tunnelbana. 

  Málagas tunnelbana är ganska ny. Den togs i bruk först 2014 och består av två linjer. Den ena linjen går längs kusten medan den andra går från kusten och in mot stadens centrum. Totalt har de två linjerna 17 stationer så att du kan ta dig till de viktigaste platserna i Málaga. 

  Bussarna i Málaga är enkla att använda och de går ofta. Samtidigt är det ett billigt sätt att ta sig till olika sevärdheter och attraktioner på. 

  I Málaga kan du naturligtvis åka vanlig taxi, men staden är faktiskt känd för en speciell sorts taxi – cykeltaxin. Det är ett snabbt och avkopplande sätt att ta sig runt i staden på. En av de största fördelarna med cykeltaxin, eller Trixis som de kallas, är att du inte fastnar i trafiken. 

   

  SPAR PENGAR MED ETT TRAVEL CARD 

  Det kan vara en mycket god idé att köpa ett Travel Card när du ska till Málaga. Du får rabatt på dina resor med kollektivtrafiken och du slipper att hela tiden ha med dig sedlar och mynt. 

  De olika typerna av kort och biljetter:

   

  • Tillfällig biljett – 1–9 resor (kan fyllas på)

  • Metro de Málaga Travel Card – kort till tunnelbanan som upp till nio personer kan använda samtidigt på en resa

  • Transport Consortium Travel Card – kort till alla former av kollektivtrafik i Málaga

   

  MÁLAGA – EN AV DE ÄLDSTA STÄDERNA I VÄRLDEN

  Málaga ligger i Andalusien på Spaniens sydkust och är Spaniens 6:e största stad. Den är även känd som Solkustens huvudstad. 

  Stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Faktiskt så långt som 2 800 år tillbaka. Staden grundades 770 f.Kr. vilket gör Málaga till en av de äldsta städerna i världen. 

  Staden är en viktig kulturell knutpunkt i Andalusien samt övriga Spanien, och Málaga nominerades till och med till EU:s kulturhuvudstad 2016. 

  Många världsberömda personligheter är födda i staden. Pablo Picasso, Solomon Ibn Gabirol och Antonio Banderas är alla födda i Málaga. 

  Observera att augusti är fiesta-tid i Málaga. Det innebär att många av stadens invånare äter tapas och dricker vin långt fram på småtimmarna, och en stor del av staden stänger helt under en 2-veckors period. 

   

  MÁLAGAS HISTORIA

  Málaga grundades 770 f.Kr av fenicierna, som kallade den Malaka. Detta namn härstammar från det feniciska ordet “Malaha”, som betyder salt. Den fick namnet för att fiskarna saltades kring hamnen. 

  Staden har haft en turbulent historia sedan den grundades. Den har exempelvis varit en del av romarriket, legat under visigoterna och det bysantinska riket – faktiskt inom en relativt kort period på några hundra år. 

  Málaga spelade en viktig roll under det spanska inbördeskriget då staden låg vid fronten och samtidigt var den spanska marinens hamn. Därför var det en viktig stad för båda sidorna under inbördeskriget.

   

  SEVÄRDHETER I MÁLAGA

  Det finns många spännande sevärdheter och attraktioner i den spanska hamnstaden. Många intressanta personer är födda i staden eller har vid någon tidpunkt vistats här. 

  En av de stora attraktionerna i Málaga och hela Andalusien är stränderna. De lockar till sig mängder av besökare varje år och det kan man förstå om man har besökt området och stränderna. 

  Du hittar också många intressanta utflyktsmål i området kring Málaga. Där finns bland annat både spännande droppstensgrottor och pittoreska medeltidsbyar. Du kan även svinga klubborna på golfbanan i området. 

   

  PICASSOMUSEET 

  Det är inte många som känner till att Pablo Picasso föddes i Málaga 1881. 2003 öppnades museet för hamnstadens världsberömda konstnär. Picassomuseet är idag en av Spaniens största turistattraktioner med utställningar av bilder och föremål från Picassos liv. 

   Fredag, lördag och söndag anordnar museet särskilda workshops där de yngsta blir sysselsatta med att skapa sin egen konst. Museet är dessutom av den storleken att till och med barn kan följa med på rundturen i museet. 

  När du besöker Málaga är det ett måste att ta vägen om det inspirerande museet. 

   

  DEN ENARMADE KVINNAN - LA MANQUITA 

  Málagas stora katedral kallas för La Manquita, eller Den enarmade kvinnan, eftersom den saknar det östra klocktornet p.g.a. brist på pengar vid uppförandet. 

  Katedralen byggdes på 1500-talet och planen var egentligen att det andra klocktornet skulle byggas efterhand. Det har dock blivit katedralens kännetecken och därför har man släppt planerna. 

  Katedralens interiör är vacker och storslagen. Det är också enkelt att ta sig dit eftersom den ligger mitt i staden.  

   

  PÅSKVECKAN – EN FANTASTISK UPPLEVELSE 

  Påsken är en mycket speciell händelse i Spanien – i synnerhet i Málaga. Här firas påsken på äkta sydspanskt manér. Under hela veckan fylls stadens gator av stora processioner och det spelas musik i hela staden. 

  I processionerna är det vanligt att två troner bärs runt. Den första är en Kristustron som efterföljs av en tron med Jungfru Maria som gråter över sin son. Det är inga små, lätta troner. Det behövs många människor för att lyfta dem, men det anses som en ära att vara en av bärarna. 

  Påskprocessionerna äger rum i flera städer, men Málaga är det bästa stället att uppleva den här traditionen på, som bör upplevas på nära håll. 

   

  SHOPPING I MÁLAGA 

  Málaga är ett mycket spännande ställe att shoppa på då du hittar en mängd små och intressanta butiker över hela staden – butiker som ofta har varit i samma familjs ägo i generationer. 

  Du kan naturligtvis även hitta större, fina butiker i staden. Om du tycker om designerkläder har många ledande spanska modeskapare butiker i staden där de säljer sina unika kreationer. 

  Om du föredrar att klara av all shopping på ett ställe kan du besöka Vialia Shopping Centre eller El Corte Inglés Department Store. Här kan du hitta nästan allt man kan önska. 

  Den mest kända shoppinggatan i Málaga är Calle Marques De Larios. Här hittar du allt i kläd- och skoväg. När du behöver en paus kan du koppla av på något av gatans alla caféer och avnjuta en caffè latte eller en kall öl i skuggan. 

   

  KONST OCH KULTUR I MÁLAGA

  Málaga är en storstad som har allt. Därför finns det naturligtvis också ett mycket rikt kulturliv i staden. Du märker den speciella spanska kulturen när du går runt på stadens små gator.

  En förvandling från badort till kulturellt centrum har länge pågått i Málaga. Staden har över 20 mycket spännande museer där du kan uppleva allt från konst i världsklass till sällsynta bilar. 

  Ett av de nyare museerna är CAC Málaga – centrum för modern konst. Här kan du hitta många olika permanenta utställningar varav flera är utlånade av privata samlare. Ganska unikt är att CAC Málaga uppstod på grund av en önskan från lokalbefolkningen om ökat fokus på konst och kultur. 

  En av de största samlingarna av spansk konst hittar du i Carmen Thyssen-Bornemisza-museet. Det är beläget i ett tidigare palats, och du kan njuta av spansk konst från 1800- och 1900-talen på de tre våningarna. 

  Om du tycker om vackra bilar från svunna tider bör du titta in på Málagas bilmuseum. Den unika samlingen består av mer än 100 bilar. 

   

  MAT OCH NATTLIV I MÁLAGA

  Du hittar otroligt läcker mat i Andalusien. Du kan få hela den stora menyn eller kan du sitta, liksom spanjorerna, på någon av de många tapasbarerna i området. Om du gillar fisk kommer det att kännas som om du har kommit till himlen i Málaga. 

  Här kan man ofta hitta familjer och vänner som äter från tidigt på dagen till efter midnatt. Om du ska dricka vin smakar det lokala Rioja-vinet från Andalusien mycket bra till det mesta. 

  Liksom det finns många tapasbarer, restauranger och caféer finns det även ett rikt urval av möjligheter när du är färdig med maten. Det finns allt från små mysiga barer till stora diskotek.

  Om du gillar livemusik bör du ta vägen om antingen ZZ Pub eller Velvet Club. Här spelar ett brett urval av olika band så att du kan uppleva något nytt varje kväll. Ta eventuellt en öl på Palm 5 först – de serverar även härliga cocktails. 

  Det finns flera bra nattklubbar i Málaga. Några av de mest populära är Discoteca Andén och Liceo. Här kan du dansa hela natten till härlig musik. 

   

  Om MÁLAGA

  Invånare: 600 000

  Religion: huvudsakligen katoliker

  Valuta: euro 

  Tidsskillnad: ingen

  Landsnummer: +34

  Språk: spanska

  Sveriges ambassad: Consulado Real de Dinamarca, c/Cordoba 6 404, E-29001 Málaga

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy