sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Alicante

Flyg Alicante tur och retur med SAS

Flyg till Alicante i Spanien tur och retur direkt från Stockholm, från/via Köpenhamn eller Oslo året runt. I din biljett ingår alltid kaffe, te, digitala tidningar och incheckning online – allt för att göra ditt flyg till Alicante med SAS så smidig som möjligt.

 

Billiga flyg till Alicante

Var ute i god tid för att optimera dina chanser att hitta biljetter för ett riktigt bra pris. Du kan finna de lägsta priserna i vår lågpriskalender, där pris och tillgång på billiga flyg till Alicante uppdateras vid varje ny sökning. På så vis får du alla priser och avgångar i realtid. Då du alltid har öppet köp i 24 timmar när du bokar med oss finns det ingen anledning att vänta. Boka ett billigt flyg till Alicante redan nu och fråga vänner eller familj senare!

Hitta ditt flyg till Alicante i vår lågpriskalender
 

Flyg till Alicante och upplev den spanska östkustens pärla

Alicante är en stad i östra Spanien som ligger i en vacker bukt vid Medelhavet. Här möts stadsliv och shopping med söta små gränder, varmt vatten och vackra stränder. Staden, som är ett riktigt shoppingmekka, har ett brett utbud av shopping så se till att packa din väska lätt innan du hoppar på ditt flyg till Alicante. Du kan nämligen finna allt från den stora spanska varuhuskedjan El Corte Inglés till charmiga småbutiker där det säljs hemmagjorda korgar och hattar. Oavsett vart du väljer att shoppa så kan du alltid lita på att personalen i Alicante är både trevlig och hjälpsam. För dig som längtar efter naturupplevelser eller spänning så finns det även möjlighet att paddla, vandra, snorkla och mycket mer. På senare tid har det blivit allt vanligare för turister att boka flyg till Alicante för att spendera sin sommar i denna fantastiska, snabbt växande stad. Det breda utbudet gör Alicante till den perfekta semestern för dig som vill varva aktiviteter med vila.
 

Costa Blanca – Den vita kusten

Alicante är en av flera pärlor som ligger vid den spanska östkusten med namnet Costa Blanca. Costa Blanca betyder ”Den vita kusten”. Det är lätt att förstå namnets uppkomst när sanden silar mellan tårna på den milslånga vita sandstranden som slingrar sig fram längs kusten. Alicante-regionen är ett av de populäraste resmålen i Spanien och det finns ett flertal små fiskebyar vid vattnet som är värda ett besök. En semester här garanterar sol, bad och andra härligheter utöver det vanliga. Det finns även gott om undervattensgrottor att besöka för den som gillar dykning och det finns bra möjligheter att hyra en båt för att ta sig ut till havs över dagen. Något som är gemensamt för alla byar längst Costa Blanca är den gassande solen, det klara vattnet och såklart de vita sandstränderna. Låter det lockande? Boka ditt flyg till Alicante redan idag och upplev Costa Blanca med egna ögon! 

Erbjudanden och rabatter

Vi gör det enklare för dig att resa. Bli medlem i EuroBonus – vårt lojalitets- och frequent flyer-program. Det är gratis att bli medlem och din resa blir enkelt bekvämare och förmånligare.

Du tjänar poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Lös in dina poäng hos SAS eller hos våra många partner och få exempelvis nya flygbiljetter eller hotellvistelser.

Ju mer du flyger med SAS, desto fler förmåner får du.

Bli medlem nu

Tapas och paella i mängder

Precis som i många andra delar av Spanien erbjuder Alicante ett fantastiskt kök. I staden finns det gott om charmiga tapashak som serverar delikata calamares, patatas bravas och ansjovis. Den spanska nationalrätten paella uppfanns i Costa Blanca-regionen och är ett måste att testa när man besöker Alicante. Den läckra maträtten kommer i flera olika varianter och du kan välja en paella med allt från skaldjur och kyckling till bönor eller grönsaker.

Längs strandpromenaden Explanada de España vimlar det av populära uteserveringar som alla håller hög nivå, så det är bara att välja och vraka bland de menyer som passar dina smaklökar bäst. Det traditionella spanska köket smakar aldrig så bra som det gör lokalt och är en anledning i sig att boka flyg till Alicante.
 

Flyg Alicante tur och retur för en historielektion

Alicante är en gammal stad med mycket historia. På toppen av berget Benecantil ligger en av stadens främsta turistattraktioner, Santa Barbara-slottet. Det vackra slottet är ett av de största slotten i Europa som finns bevarade från Medeltiden och är i stort sätt helt intakt, trots att det byggdes för över tusen år sedan. Den ståtliga byggnaden är gratis för besökare och ligger endast fem minuters bilresa från centrum, men det finns även vandringsleder för den som föredrar det. Utöver att fascineras av de vackra detaljerna och den imponerande historian som slottet står god för, kan man även studera ruiner från den gamla kyrkan eller beundra dess vallgrav och antika kanoner. Ett besök till Santa Barbara-slottet är obligatoriskt att skriva in i kalendern direkt efter att man har bokat sitt flyg till Alicante. Det är helt enkelt för vackert för att missa!

Inspiration till din resa

Boka flyg till Alicante och få barnrabatt

Alicante är den perfekta sommardestinationen för dig med familj. Visa världen för dina barn med vår barnrabatt. Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn
 

Övrigt

Reseförsäkring


Fler SAS destinationer