LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Alicante

  Flyg till Alicante

  Flyg till Alicante med någon av alla våra dagliga avgångar. Flyg från hela Sverige – boka billiga flygbiljetter i förväg och spara pengar. Vi har inkluderat mycket i din flygbiljett och du kan få barnrabatter på upp till 90 %.

   

  MÅNGA DAGLIGA AVGÅNGAR TILL ALICANTE

  SAS har många dagliga avgångar till Alicante så att du kan flyga när det passar dina planer. Du kan resa morgon, middag eller kväll. Du väljer själv. Flyg direkt till staden i sydöstra Spanien.

  Vi flyger till och från Aeropuerto de Alicante-Elche (ALC) som ligger endast 9 km från Alicantes centrum. Det gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen.  

  Hitta din avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL ALICANTE – BOKA I GOD TID OCH SPAR PENGAR

  Varför inte spara pengar när du bokar dina flygbiljetter? Du kan hitta de lägsta priserna i vår lågpriskalender. Vi uppdaterar priser och tillgång vid varje ny sökning. På så vis får du alltid priser och avgångar i realtid. 

  När du köper dina flygbiljetter hos SAS har du öppet köp i 24 timmar. Köp när vi har bra erbjudanden och fråga din vän, älskling eller familj efteråt. 

  Priserna kan variera något när du går vidare till bokning.

  Titta i vår lågpriskalender

   

  UPP TILL 6 DAGLIGA AVGÅNGAR FRÅN STOCKHOLM TILL ALICANTE

  Välj bland upp till 6 dagliga direktflyg från Stockholm till den vackra, spanska staden Alicante. Boka direktflyg till ditt resmål så att din resa blir behaglig och bekväm. 

  Det är ett enkelt sätt att uppfylla dina behov både när det gäller affärsresor och semester. Det blir inte enklare om du vill ha en avkopplande resa. SAS tar hand om dig före, under och efter flygresan. Du behöver bara luta dig tillbaka och koppla av. 

  Hitta din avgång

   

  FLYG TILL ALICANTE FRÅN HELA SVERIGE 

  Du kan flyga till Alicante (ALC) från hela Sverige. Det gör det enkelt för dig att resa eftersom du kan flyga från en flygplats nära dig när du reser till Spanien. Vissa av avgångarna kan vara med en kort transfer i någon av de större städerna i Skandinavien.

  Flyg till Alicante från:

   

  • Göteborg (GOT)

  • Jönköping (JKG)

  • Kiruna (KRN)

  • Linköping (LPI)

  • Luleå (LLA)

  • Stockholm (ARN)

  • Umeå (UME) 

  Hitta närmaste avgång till Alicante

   

  MYCKET INGÅR I DIN FLYGBILJETT – VAL AV SITTPLATS OCH INCHECKNING ONLINE

  När du flyger med SAS är det mycket som ingår i din flygbiljett utan extra kostnad. Vi tar hand om dig före, under och efter flygresan så att det blir så behagligt och bekvämt som möjligt för dig. 

  I din flygbiljett ingår:

   

  Öppet köp i 24 timmar

  Incheckning online

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  • Kaffe och te

  • Dagstidningar via vår app

  Barnrabatt på upp till 90 %

  Hitta bästa pris och avgång antingen på sas.se eller i vår app

  Läs mer om vad som ingår med SAS

   

  BARNRABATTER PÅ UPP TILL 90 %

  När du flyger med SAS får du alltid generösa barnrabatter. 

  Om barnet är under 2 år (0–23 månader) får du upp till 90 % rabatt när barnet delar sittplats med en förälder. Om barnet behöver en egen sittplats får du 25 % rabatt. 

  Barn från 2 till 11 år har sin egen sittplats ombord och får 25 % rabatt på flygbiljetten. 

  Läs mer om våra barnrabatter

   

  SPECIELLA ERBJUDANDEN OCH RABATTER MED EUROBONUS

  SAS gör det enklare för dig att resa. Bli medlem i EuroBonus – vårt lojalitets- och frequent flyer-program. Det är gratis att bli medlem och din resa blir enkelt bekvämare och förmånligare. 

  Du tjänar poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Lös in dina poäng hos SAS eller hos våra många partner och få exempelvis nya flygbiljetter eller hotellvistelser. 

  Ju mer du flyger med SAS, desto fler förmåner får du.

  Få dina förmåner nu

   

  AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE (ALC) 

  Vi flyger till och från Alicante-Elches flygplats. Den ligger bara 9 km från Alicantes centrum. Det gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen. När du anländer till flygplatsen ligger Medelhavet alldeles i närheten. 

  Det finns gott om butiker och restauranger på flygplatsen, så du kan handla lite eller äta något innan du fortsätter din resa. Du kan även handla taxfree på flygplatsen. Det finns både valutaväxling och automater för kontantuttag på flygplatsen.

  Du har gratis, obegränsad tillgång till WiFi på flygplatsen dygnet runt. Det gör det enkelt att kontrollera ditt flyg direkt i din smartmobil och att använda dina favoritappar. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE

  När du anländer till Aeropuerto de Alicante-Elche och ska ta dig vidare till ditt slutliga resmål finns det flera möjligheter att välja bland. Du kan antingen ta stads- eller intercitybuss eller duospårvagn. 

  Det finns flera busslinjer, som går direkt från Alicantes centrum till flygplatsen – linje 1A (Elche – flygplatsen), linje 1B (Elche – flygplatsen – Arenales del Sol) och linje C-6 (Alicante – flygplatsen). Intercitybussarna går till olika städer i området. 

  Duospårvagnarna erbjuder spårvagn i staden och regionaltåg längs Costa Blanca till städer som Alicante, Benidorm och Dénia. När du åker tåg till Alicantes centrum kan du enkelt byta till spårvagnarna i staden och ta dig till ditt slutliga resmål. Biljettpriset kan variera beroende på ditt slutliga resmål. 

  Det går även att ta taxi från flygplatsen. Flygplatsens officiella taxibolag är Radio Taxi Elche. Deras bilar är lätta att känna igen på den gröna randen som går längs hela sidan på taxin. Boka i förväg via webbplatsen och få rabatt om du betalar i förskott.

   

  BILUTHYRNING PÅ AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE

  Det kan vara en god idé att hyra en bil när du reser till Alicante och närliggande städer med omnejd. Du kan snabbt och enkelt ta dig till och från både flygplatsen och ditt hotell. Dessutom blir du mer flexibel under hela din vistelse.

  Använd vår sökfunktion och få en komplett och enkel översikt över alla tillgängliga bilar och priser hos alla biluthyrningsfirmor. Om du bokar via SAS webbplats tjänar du extra EuroBonus-poäng. 

  Du kan boka i förväg så står din hyrbil klar och väntar på dig när du landar. Det är enkelt att lämna tillbaka bilen när du ska resa hem igen. 

   

  Kontakt

  Alicante-Elche Airport 

  03195 El Altet Alicante, Spain

  Telefonnummer: +34 913 211 000

  Webbplats: http://www.aena.es/en/alicante-airport/index.html

   

  Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  TRANSPORT I ALICANTE

  Det är enkelt att ta sig runt i staden Alicante. Det finns inte så många former av kollektivtrafik. Men med de som finns kan du ta dig nästan överallt dit du ska. 

  Du kan även promenera de kortare avstånden genom staden om du vill upptäcka denna vackra spanska stad. De flesta gillar att gå runt i staden för att verkligen insupa den speciella känslan och atmosfären.

  Det finns flera spårvagnslinjer i Alicante som även kan ta dig till andra kuststäder längs den norra kusten. Den vackra utsikten är mycket omtyckt av turister och det är också därför spårvagnarna är så populära. 

  Alicante har ett bra bussnät som ansluter till alla betydande platser både i staden och i storstadsområdet. Busslinje C6 kör mellan flygplatsen och centrum var 20:e minut året runt. 

  Det är enkelt att byta från buss till spårvagn och tvärtom då de ofta stannar på samma hållplatser. Om du planerar att besöka utkanterna av Alicante eller andra städer, kan det vara en bra idé att hyra en bil. 

   

  SKA MAN KÖPA TRAM (FGV) ELLER TAM MULTITRAVEL CARD?

  Det beror på vart du ska åka – båda korten betalas i förskott. 

  För resor i storstadsområdet kan du använda TAM Multitravel card. Det finns bara en zon i storstadsområdet så du vet alltid hur mycket det kommer att kosta. 

  Om du planerar att åka till andra städer utanför storstadsområdet under ditt besök är det bäst att köpa ett TRAM (FGV) Multitravel card. Det finns 6 olika zoner och priserna varierar beroende på exempelvis antalet zoner och din ålder.

  Läs mer om spårvagnstaxor

   

  ALICANTE – DEN HISTORISKA STADEN VID HAVET

  Alicante har faktiskt två namn – ett spanskt och ett valencianskt. Båda är officiella namn men det valencianska (Alacant) används mindre utanför Spanien. 

  Hamnstaden ligger på Costa Blanca i sydöstra Spanien. Den är huvudstad i provinsen Alicante och Alicantes comarca. Staden är en historisk hamn vid Medelhavet och har en folkmängd på ca 330 000. 

  När du besöker Alicante får du uppleva en dynamisk och attraktiv stad med många intressanta sevärdheter och attraktioner – vissa är mer än 5 000 år gamla. Det är en vacker stad och en av de provinsiella huvudstäder som har påverkats mest av turismen. 

  Du kommer att älska vädret i Alicante. Staden har milda vintertemperaturer, varma somrar och generellt väldigt lite regn. Det genomsnittliga antalet soltimmar är 2 953, så du är nästan garanterad solsken när du besöker Alicante. 

   

  ALICANTES HISTORIA

  Människor har levt i området kring Alicante i mer än 7 000 år. De första nybyggarna slog sig ned på Monte Benacantils sluttningar. 

  Både grekiska och feniciska köpmän influerade bosättningen när de började besöka den år 1 000 f.Kr. De förde med sig många nya idéer och uppfinningar. Vid någon tidpunkt fick Alicante ställning som kunglig by och erhöll därmed representation i det medeltida valencianska parlamentet.

  Staden har upplevt en hel del krig och slag under sin långa livslängd. Staden Alicante var trogen den republikanska regeringen under spanska inbördeskriget och det var den sista staden som ockuperades av Francos trupper 1939.

   

  ALICANTE OCH ALLA KRIGEN

  Det dröjde inte länge förrän Alicante fick försvara sig mot rivaliserande städer. Under 200-talet invaderades staden rutinmässigt ofta av både romerska och kartagiska arméer. 

  Den berömda kartagiska generalen Hamilkar Barkas grundade den befästa bosättningen Akra Leuke på den plats där Alicante ligger idag. Bosättningens namn kan översättas till “vitt berg” eller “vit punkt”. 

  Under de första 1 300 åren e.Kr.  styrdes Alicante av Rom, Karthago, araberna, Alfons X av Kastilien och Jakob II av Aragonien. 

  Mycket blev snabbt bättre när alla årtionden av krig upphörde. Alicante kom snart till makten och blev en viktig handelsplats vid Medelhavet genom att exportera vin, apelsiner, ris, olivolja och ull. 

  Det spanska inbördeskriget hade en betydande inverkan på Alicante. Staden var trogen den republikanska regeringen och den sista staden som föll för Franco. De sista republikanska ämbetsmännen flydde landet från hamnen precis före kapitulationen. Under kriget bombades Alicante flera gånger av det italienska flygvapnet. Många civila omkom under bombningarna.  

   

  SEVÄRDHETER OCH ATTRAKTIONER I ALICANTE

  Det finns mycket att se i Alicante. På grund av sin långa och rika historia har staden många sevärdheter och attraktioner – vissa mer än 1 000 år gamla. 

  Du kan upptäcka många historiska byggnader och museer i världsklass. 

  Alicante har även väldigt unika och charmiga gamla kvarter där du verkligen kan få en känsla av hur det var förr i tiden. Stadens gamla kvarter skyddades av två murar varav den första byggdes under 1500-talet. 

   

  MUSEER I ALICANTE

  Det finns många museer av världsklass att besöka när du är i Alicante. 

  Besök Museo Arqueológico Provincial och se en stor och intressant samling av keramik och iberisk konst. Alla museets utställningar visas på ett sätt som ger dig en mycket visuell, högteknologisk upplevelse. 

  Museo de Arte Contemporáneo de Alicante ligger i en byggnad från 1600-talet som heter Casa de la Asegurada. Här kan du se konstverk av Dali, Miró, Chillida, Sempere och Picasso. Den spanska konstsamlingen från 1900-talet är imponerande. 

  Om du vill utforska en värld av fotografi, kostymer och ninots måste du titta in på Museu de Fogueres. Museet har en mycket unik, audiovisuell presentation av sina konstverk. 

   

  BASILICA DE SANTA MARIA

  Den gamla kyrkan från 1700-talet flankeras av sina tvillingtorn. Själva basilikan har en imponerande praktfull barockfasad. 

  Den förgyllda altartavlan och kyrkans speciella fasad utgör en stark kontrast till mittskeppets gotiska enkelhet i den gamla kyrkan. 

  Du kan besöka basilikan och därefter njuta av en trevlig lunch på något café eller någon restaurang i närheten. 

   

  ALICANTES GAMLA KVARTER

  Du hittar Alicantes gamla kvarter på sluttningarna av det vackra berget Monte Benacantil. Den mysiga stadsdelen har mycket av det gamla Spaniens atmosfär och ligger i skuggan av Castillo de Santa Bárbara. 

  På det gamla torget hittar du även många bra och billiga restauranger, och det finns också ett pulserande nattliv inom stadens murar. 

  När du går omkring i det gamla kvarteret kommer du att få se färgsprakande fasader med hängande blommor. Det gamla kvarteret förkroppsligar känslan av det gamla Spanien och är absolut värt ett besök om du vill uppleva den känslan. 

   

  CASTILLO DE SANTA BÁRBARA

  En av de mest imponerande sevärdheterna i Alicante är slottet på toppen av Monte Benacantil. Du har en imponerande utsikt från 1500-talsslottet. 

  I slottet finns ett museum där du kan lära dig om stadens historia och där finns även ett par rum med nutida utställningar. 

  Om du vill kan du gå upp för berget till slottet, men det finns även en lift som du kan åka med till toppen. När du ska ned igen bör du promenera om du har tid. En promenad genom Parque de la Ereta är vacker.

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  -Kostnadsfritt medlemskap
  -Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  -Använd intjänade poäng till nya flygresor

  SHOPPING I ALICANTE

  Shopping i Alicante är en upplevelse. Du kan titta in på det spanska varuhuset El Corte Inglés eller besöka butiker från alla de stora märkena, såväl som de mindre specialbutikerna som ofta drivs av familjer. I staden kan du köpa lädervaror, vin och keramik till fyndpris. Det hålls ofta marknader under veckan där man kan hitta nästan allt.

  Elche är känt för sin skoindustri om du är ute efter ett par skor av hög kvalitet. Om du behöver en ny handväska tillverkas de i Gata de Gorgos. 

  Om du vill ha ett brett urval av butiker att välja bland ska shoppa mellan gatorna La Rambla och Avenida de Federica Soto upp till Avenida de Alfonso El Sabio. 

  Du hittar även många butiker i de gamla kvarteren, och området är populärt bland både turister och lokalbefolkning. Om du vill uppleva en livfull atmosfär ska du komma hit under helgen då det verkligen är liv och rörelse. 

   

  KONST OCH KULTUR I ALICANTE

  Även om staden inte är lika välkänd som Barcelona och Madrid har den ändå mycket att erbjuda. Tack vare sin långa och komplexa historia är Alicante en sofistikerad och intressant stad med en kultur som är rik på många sätt. Staden har mycket mer att erbjuda än bara stränder, drinkar och god mat. 

  Du kan upptäcka ett brett utbud av både konst och kultur när du besöker den idylliska staden Alicante. Där finns många museer och kulturcentrum och flera teatrar. De ligger ofta på kort avstånd från de vackra stränderna. 

  Den gamla staden är mycket mer än bara en naturskön och avkopplande miljö. Här hittar du många intressanta konstmuseer som är värda att besöka. Du kan även se imponerande konstverk över hela staden på gatorna och dess murar. 

  Det finns också många bra marknader överallt i staden. En av de mest imponerande är medeltidsmarknaden i de gamla kvarteren som äger rum i slutet av juni varje år. Den hålls bakom rådhuset. 

   

  MUSEER I ALICANTE

  Det finns många museer utspridda över staden. Här kan man hitta ett museum för varje smak oavsett vad man är intresserad av.  

  Några av de större och mer populära är Museo de Arte contemporáneo de Alicante, MACA, Volvo Ocean Race Museum och Museo Arquelógico Provincal de Alicante, MARQ. 

  Konstmuseet MACA ligger i den äldsta byggnaden i Alicante som härrör från 1685. Det ligger nära basilikan Santa Maria. 

  Det är ett måste att besöka Volvo Ocean Race Museum om du är intresserad av båtar, extrema utmaningar eller tuff proffsidrott. På museet kan du t.ex. få uppleva hur tufft det är att tävla i Volvo Ocean Race. Tävlingen har sitt säte i Alicante. 

  Museo Arquelógico Provincal de Alicante, MARQ, är ett prisbelönt museum. Det utsågs till Best European Museum 2004 och det är ett innovativt och visuellt museum där du kan uppleva arkeologi på nya och spännande sätt. 

   

  RESTAURANGER OCH NATTLIV I ALICANTE

  Alicante har allt. Vackra stränder, konst i världsklass och ett pulserande nattliv. Du kan smaka på goda drinkar, dansa natten lång och bara roa dig. Det finns både karaoke, om du vill släppa fram rockstjärnan inom dig, och avkopplande musik att avnjuta vid solnedgången. Om du vill ta en krogrunda är Torreviejas centrum det perfekta stället. 

  Gillar du karaoke ska du besöka Benidorm. När du besöker badorten kan du även njuta av andra nöjen och billig öl. Se på en show och varför inte äta en middag på prisbelönta Benidorm Palace när du ändå är där. 

  Om du föredrar att koppla av till bra musik medan du njuter av en vacker solnedgång bör Javea och Moraira finnas med på din lista. 

  Spansk öl är mycket smaklig liksom de lokala vinerna. Om du vill ha en lokal drink med det lilla extra kan du prova att beställa en Aqua de Valencia och se om du klarar av den djävulska drinken. 

  Det finns många bra restauranger, caféer och barer i Alicante som serverar god mat. Några av de mest populära är Amigos Bar Bistro i Benidorm, El Cid Bar & Restaurant i Jalon och Citrus Café-Bar i Orba. 

   

  Om Alicante:

  Invånare: 330 000

  Religion: katoliker

  Valuta: euro

  Tidsskillnad: ingen

  Landsnummer: +34

  Språk: spanska och valencianska (en lokal dialekt)  

  Sveriges ambassad i Spanien: Calle Caracas, 25, 28010 Madrid, Spain.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy