ENKEL FRÅN
Alicante

Flyg till Alicante

Flyg till Alicante med någon av alla våra dagliga avgångar. SAS erbjuder direktflyg till Alicante från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Vi har inkluderat mycket i din flygbiljett och du kan få barnrabatt på upp till 90 %.

 

MÅNGA DAGLIGA AVGÅNGAR TILL ALICANTE

SAS har många dagliga avgångar till Alicante så att du kan flyga när det passar dina planer. Res morgon, middag eller kväll. Flyg direkt till staden i sydöstra Spanien.

Vi flyger till och från Aeropuerto de Alicante-Elche som ligger endast 9 km från Alicantes centrum. Det gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen.

Hitta din avgång

    

BILLIGA FLYGBILJETTER TILL ALICANTE – BOKA I GOD TID

Var ute i god tid för att öka dina chanser att hitta billiga flygbiljetter till Alicante. Du kan hitta de lägsta priserna i vår lågpriskalender, där pris och tillgång uppdateras vid varje ny sökning. På så vis får du alltid priser och avgångar i realtid.

När du köper dina flygbiljetter hos SAS har du öppet köp i 24 timmar. Köp när vi har bra erbjudanden och fråga din vän eller familj efteråt.

Till lågpriskalendern

 

UPP TILL 6 DAGLIGA AVGÅNGAR FRÅN STOCKHOLM TILL ALICANTE

Välj bland upp till 6 dagliga direktflyg från Stockholm till den vackra, spanska staden Alicante. Boka direktflyg till ditt resmål så att din resa blir behaglig och bekväm.

Det är ett enkelt sätt att uppfylla dina behov både när det gäller affärsresor och semester. Det blir inte enklare om du vill ha en avkopplande resa. SAS tar hand om dig före, under och efter flygresan. Du behöver bara luta dig tillbaka och koppla av.

Hitta din avgång

 

MYCKET INGÅR I DIN FLYGBILJETT

När du flyger med SAS är det mycket som ingår i din flygbiljett utan extra kostnad. Vi tar hand om dig före, under och efter flygresan så att det blir så behagligt och bekvämt som möjligt för dig.

I din flygbiljett ingår:

 

Mer om vad som ingår med SAS


BARNRABATT PÅ UPP TILL 90 %

När du flyger med SAS får du alltid generösa barnrabatter.

Om barnet är under 2 år (0–23 månader) får du upp till 90 % rabatt när barnet delar sittplats med en förälder. Om barnet behöver en egen sittplats får du 25 % rabatt.

Barn 2–11 år har sin egen sittplats ombord och får 25 % rabatt på flygbiljetten.

Mer om våra barnrabatterERBJUDANDEN OCH RABATTER 

SAS gör det enklare för dig att resa. Bli medlem i EuroBonus – vårt lojalitets- och frequent flyer-program. Det är gratis att bli medlem och din resa blir enkelt bekvämare och förmånligare.

Du tjänar poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Lös in dina poäng hos SAS eller hos våra många partner och få exempelvis nya flygbiljetter eller hotellvistelser.

Ju mer du flyger med SAS, desto fler förmåner får du.

Få dina förmåner nu


AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE  

Vi flyger till och från Alicante-Elches flygplats. Den ligger bara 9 km från Alicantes centrum. Det gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen. När du anländer till flygplatsen ligger Medelhavet alldeles i närheten. 

Det finns gott om butiker och restauranger på flygplatsen, så du kan handla lite eller äta något innan du fortsätter din resa. Du kan även handla taxfree på flygplatsen. Det finns både valutaväxling och automater för kontantuttag på flygplatsen.

Du har gratis, obegränsad tillgång till WiFi på flygplatsen dygnet runt. Det gör det enkelt att kontrollera ditt flyg direkt i din smartmobil och att använda dina favoritappar. 

 

TRANSPORT TILL OCH FRÅN AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE

När du anländer till Aeropuerto de Alicante-Elche och ska ta dig vidare till ditt slutliga resmål finns det flera möjligheter att välja bland. Du kan antingen ta stads- eller intercitybuss eller duospårvagn. 

Det finns flera busslinjer, som går direkt från Alicantes centrum till flygplatsen – linje 1A (Elche – flygplatsen), linje 1B (Elche – flygplatsen – Arenales del Sol) och linje C-6 (Alicante – flygplatsen). Intercitybussarna går till olika städer i området. 

Duospårvagnarna erbjuder spårvagn i staden och regionaltåg längs Costa Blanca till städer som Alicante, Benidorm och Dénia. När du åker tåg till Alicantes centrum kan du enkelt byta till spårvagnarna i staden och ta dig till ditt slutliga resmål. Biljettpriset kan variera beroende på ditt slutliga resmål. 

Det går även att ta taxi från flygplatsen. Flygplatsens officiella taxibolag är Radio Taxi Elche. Deras bilar är lätta att känna igen på den gröna randen som går längs hela sidan på taxin. Boka i förväg via webbplatsen och få rabatt om du betalar i förskott.BILUTHYRNING PÅ AEROPUERTO DE ALICANTE-ELCHE

Det kan vara en god idé att hyra en bil när du reser till Alicante och närliggande städer med omnejd. Du kan snabbt och enkelt ta dig till och från både flygplatsen och ditt hotell. Dessutom blir du mer flexibel under hela din vistelse.

Använd vår sökfunktion och få en komplett och enkel översikt över alla tillgängliga bilar och priser hos alla biluthyrningsfirmor. Om du bokar via SAS webbplats tjänar du extra EuroBonus-poäng. 

Du kan boka i förväg så står din hyrbil klar och väntar på dig när du landar. Det är enkelt att lämna tillbaka bilen när du ska resa hem igen. TRANSPORT I ALICANTE

Det är enkelt att ta sig runt i staden Alicante. Det finns inte så många former av kollektivtrafik. Men med de som finns kan du ta dig nästan överallt dit du ska.

Du kan även promenera de kortare avstånden genom staden om du vill upptäcka denna vackra spanska stad. De flesta gillar att gå runt i staden för att verkligen insupa den speciella känslan och atmosfären.

Det finns flera spårvagnslinjer i Alicante som även kan ta dig till andra kuststäder längs den norra kusten. Den vackra utsikten är mycket omtyckt av turister och det är också därför spårvagnarna är så populära.

Alicante har ett bra bussnät som ansluter till alla betydande platser både i staden och i storstadsområdet. Busslinje C6 kör mellan flygplatsen och centrum var 20:e minut året runt.

Det är enkelt att byta från buss till spårvagn och tvärtom då de ofta stannar på samma hållplatser. Om du planerar att besöka utkanterna av Alicante eller andra städer, kan det vara en bra idé att hyra en bil.

 

SKA MAN KÖPA TRAM (FGV) ELLER TAM MULTITRAVEL CARD?


Om Alicante

Valuta: EUR

Tidsskillnad: ingen

Landsnummer: +34

Språk: spanska och valencianska (en lokal dialekt)  

Sveriges ambassad i Spanien: Calle Caracas, 25, 28010 Madrid, Spain.Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Övrigt

Flyg till Spanien
Teckna reseförsäkring

 


Fler SAS destinationer