sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Tokyo

Flyg till Tokyo

SAS erbjuder direktflyg till Tokyo från/via Köpenhamn. Flygtiden är strax under 12 timmar. Flyg till Tokyo och Japan med SAS, boka billiga flygbiljetter och direktflyg till din storstadsresa.

Tokyo är i stor bemärkning en unik upplevelse för västerlänningar. Lokalbefolkningens förmåga att visa varandra respekt och vänlighet gör att du alltid känner dig välkommen. Tokyo är också en modern neonblinkande vitamininjektion rakt in i hjärtat, å andra sidan är det en stad där dess invånare känner oerhörd stolthet över det förgångna.


I kontrasternas huvudstad så bygger man skyskrapor i en stadsdel och raserar flervåningshus i en annan, allt för att göra trendiga Tokyo ännu mer trendigt. Där finns alltid en butik öppen, ett tåg som går och någonting att uppleva – oavsett tid på dygnet.
 

Sevärdheter i Tokyo

Att hinna med Tokyos måsten på en och samma semesterresa är svårt och vi föreslår inte att du ens försöker. Här följer några höjdpunkter: Nöjen, teater och shopping hittar du i distriktet Ginza, små tempel och affärer finns bland annat i Nezu och Yanaka. Det hektiska nattlivet upplevs bäst i Roppongi, de superchica butikerna och senaste modet hittar du i Aoyama. Den mest uppdaterade tekniken hittar du i Akihabara, elektronikstaden. Missa inte söndagsmarknaden Togo-jinja i Harajuku och försök hinna med en sake- och sandwichpicknick i Ueno Park. I Asakusa finns både restauranger, Senso-ji-templet och mindre affärer med handgjorda varor.

Äta i Tokyo

Även om sushin inte härstammar från Japan så var det här den utvecklades till vad den är idag. Tokyo är i största utsträckning sushiälskarens paradis. Du kan äta sushi för bara några få kronor per bit i sushibarer där tallrikar med två sushibitar kommer åkande på löpande band. Du behöver bara sätta dig ner och plocka efter behag, när du sedan är klar betalar du per tallrik. Om du däremot vill äta sushi på högsta gastronomiska nivå så finns det även flera alternativ. En av de kanske mest berömda är Sukiyabashi Jirosom i den exklusiva stadsdelen Ginza, som erhållit tre Michelinstjärnor.

Var noga med att vara ute i god tid om du planerar att äta på någon av de mest exklusiva restaurangerna då flera kräver att du bokar bord flera månader i förväg.

 

Flyg till Tokyo – se sumobrottning live

Vill du se sumobrottning kan du göra det på National Sumo Stadium. Dessutom hålls festivaler någonstans i Tokyo i stort sett varje dag på året. Ett måste är också Tsukiji, världens största fiskmarknad. Åk dit tidigt på morgonen, då aktiviteten är som störst. Var hur som helst beredd på en resa fullmatad med oräkneligt antal upplevelser, intryck neonblinkande skyltar. Samt kanske en och annan karaokesång. Boka ditt flyg till Tokyo idag på sas.se!

Ta sig runt i Tokyo

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här.

Tunnelbanan i Tokyo är mycket effektiv, rymlig och lätt att förstå. Samtliga stationer ropas upp på engelska och allt är väl skyltat. Du reser smidigast med ett elektroniskt PASMO Card som du enkelt laddar med kontanter via automater. Kortet får du tag på via personal i tunnelbanan och en deposition på 500 yen tillkommer. Dessa får du sedan tillbaka när du återlämnar kortet.

Inspiration till din resa

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Narita International Airport som ligger drygt 60 km öster om stadskärnan. Du tar dig lättast till Tokyo via tåg och resan tar ca en timme. Det går även bussar in till staden, dessa tar dock betydligt längre tid beroende på trafiken.

Vid hemresa bör du vara noga med att ta dig till flygplatsen i god tid till avgång då det ibland kan vara svårt att uppskatta hur lång tid resan kan ta.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

SAS Plus-biljett för mer komfort

Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme och en bredare sittplats. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen, och SAS Lounge i Stockholm där det finns snabb internetuppkoppling, mat och dryck.

Mer om SAS Plus

Tjäna poäng på din resa till Tokyo

Som medlem i vårt kostnadsfria lojalitetsprogram, EuroBonus tjänar du poäng när du flyger med SAS och våra partner. Flyger du till Tokyo, som är en lite längre resa, tjänar du lite fler poäng. Dina ihoptjänade poäng kan du välja att spendera på flygresor, shopping ombord, hotell eller i vår online shop.

Som medlem får du också en hel del fördelar så som exklusiva erbjudanden för medlemmar via e-post. Du får även tillgång till användbara sms-tjänster med information om flygresan.

Kort om Tokyo

Valuta: japanska yen
Tidsskillnad: - 8 vintertid, - 7 sommartid
Språk: japanska

 


Fler SAS destinationer