T/R FRÅN
New York

Flyg till New York

NEW YORK – STADEN SOM ALDRIG SOVER

New York är om något en spännande och dynamisk stad där det är möjligt att uppleva lite av varje. Den är fylld av konst, kultur och shopping samt ett rikt café- och restaurangliv. Staden har mer än 150 olika nationaliteter. Staden består av fem stadsdelar varav Manhattan är en av dem. De fyra andra är Brooklyn, Bronx, Queens och Staten Island. De flesta besöker bara Manhattan, men de andra stadsdelarna är absolut också värda ett besök. 


Det är väldigt enkelt att hitta runt på Manhattan. Staden är indelad i Uptown, Midtown och Downtown samt ett rutnät av Streets och Avenues. Gatunumren stiger ju längre norrut du kommer. Numren på avenyerna stiger när du rör dig från öst mot väst.

Boka flygresan med SAS till New York! Boka i god tid så har du chans att få tag på våra extra billiga flygbiljetter. Vi har upp till 90 % barnrabatt, mycket inkluderat i biljetten samt ytterligare förmåner om du är medlem i EuroBonus.

 

DIREKTFLYG TILL NEW YORK ÅRET RUNT

Vi flyger direkt från Stockholm till New York med en flygtid på ca 8 timmar. Vi landar på flygplatsen Newark Liberty International Airport – ca 27 km från downtown Manhattan. 

Du kan enkelt hitta en avgång som passar din planering. Vi flyger nämligen hela dygnet. När du har anlänt är det enkelt att ta sig från flygplatsen med kollektivtrafiken eller bil. 

Hitta avgång
 

BILLIGA FLYGBILJETTER TILL NEW YORK

Hos SAS har vi gjort det enkelt att hitta billiga flygbiljetter till New York. När du söker i vår lågpriskalender kan du se alla våra avgångar samt de billigaste flygbiljetterna de olika dagarna.

Du kan se de billigaste priserna för varje dag – både för utresa och hemresa.

Kom ihåg att vi har öppet köp i 24 timmar. Det innebär att du kan boka direkt när du hittar våra billiga biljetter. Sen kan du fråga din älskling, äkta hälft eller vän efteråt.  

Till lågpriskalendern


FLYG STOCKHOLM–NEW YORK PÅ CA 8 TIMMAR 

Det är enklare än någonsin att ta sig till New York. SAS flyger direkt från Stockholm till den amerikanska storstaden så att du kommer fram snabbt och enkelt. Då blir det mer tid för semester när du landar.

Vi har även en kvällsavgång för dig som föredrar det. Annars kan du välja mellan alla våra andra avgångar vid olika tider på dygnet så att det passar din resplan. 

Hitta avgångINKLUDERAT I DIN FLYGBILJETT TILL MIAMI

När resan är lite längre ska det helst vara extra enkelt och bekvämt att flyga. Därför gör vi alltid vårt bästa för att göra din flygresa till en bra upplevelse från början till slut. Vi har därför inkluderat följande i din flygbiljett:

• Val av sittplats 22 h innan avgång

• Incheckning online

• Mat, dryck och underhållning ombord

• Upp till 90 % barnrabatt

• Dagens tidning i vår App


Du kan alltid hitta flyg och avgångar här på sidan eller så kan du ladda ned vår App där du har allt nära till hands. 

Mer om vad som ingår ombord

 

UPP TILL 90% BARNRABATT

När du bokar flygbiljetter till New York hos SAS får barn generösa rabatter. Beroende på deras ålder kan de få upp till 90 % rabatt på sin flygbiljett.

Om barnet är under två år (0–23 månader) får du upp till 90% rabatt på flygbiljettens pris. Barn under två år delar sittplats med en förälder under resan. Om barnet ska ha egen sittplats blir rabatten 25 %.

Barn under 12 år har egen sittplats ombord på flyget. Du får upp till 25 % rabatt på deras flygbiljett. 

Mer om att resa med barnRABATT OCH FÖRMÅNER

Det är gratis att bli medlem i EuroBonus – Nordens största lojalitets- och frequent flyer-program. Som medlem i EuroBonus tjänar du poäng på både dina flygresor, hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp.

Du kan använda dina intjänade poäng hos SAS och hos alla våra samarbetspartner. Här kan du lösa in dem mot nya flygresor, hotellvistelser, uppgraderingar av biljetten, presentkort och mycket annat. EuroBonus gör din resa ännu enklare och bekvämare. 

Få fler förmåner ju mer du flyger

VIKTIGT INNAN DU RESER TILL USA

Det finns några saker du ska vara uppmärksam på när du flyger till New York – och till USA över huvud taget (inkl. resor via USA). Du måste bl.a. ansöka om ett ESTA (resegodkännande) innan du stiger på planet. Om du inte har ett godkänt ESTA får du inte gå ombord på planet till USA.

Viktigt att komma ihåg inför din resa till New York:

• Bokning och adress till första övernattningen

• ESTA – resegodkännande (ska fyllas i senast 72 timmar före avresa)

• Pass

• Incheckning


Fler viktiga kom-ihåg inför resan till USA

NEW YORKS FLYGPLATS – NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT 

När du reser med SAS till och från New York sker det alltid via Newark Liberty International Airport som är en av de tre största flygplatserna i New York. Flygplatsen ligger i stadsdelen New Jersey och det är ca 27 km till downtown Manhattan. 

Newark är en av världens mest trafikerade flygplatser med över 36 miljoner passagerare om året. Flygplatsen består av tre terminaler – A, B och C. Den stora internationella terminalen är B, och det är också den vi på SAS använder. 

Flygplatsen har ett stort utbud av butiker och restauranger. Det finns även många andra faciliteter – spa, valutaväxling och områden med trådlöst internet. Det finns gott om möjligheter att handla exempelvis kläder, elektronik och makeup samt taxfree. 

Atmosfären på flygplatsen är speciell och den är absolut värd att utforska om du har tid över. När det är dags att ta sig in till Manhattan – eller vart du nu ska hän – finns det många olika former av kollektivtrafik samt möjlighet att hyra bil på flygplatsen. 


TRANSPORT TILL OCH FRÅN NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT

Det är otroligt enkelt att ta sig till och från Newarks flygplats. Det går både tåg, buss och taxi, och du kan även hämta och lämna din hyrbil direkt på flygplatsen. 

På själva flygplatsen kan du ta AirTrain Newark, som sammanbinder de tre terminalerna, taxistationer, hotellfaciliteter och parkeringsplatser. Den går dygnet runt och är också sammanbunden med Newarks flygplats tågstation – Newark Liberty International Airport Rail Station. Från tågstationen kan du ta tåg till centrum av Manhattan och de andra stadsdelarna.

Det går även flera bussar mellan Newark och Manhattan. Busslinjerna 37, 40, 62, och 67 går mellan de två. Du kan även ta Newark Airport Express, som går direkt mellan Newark och New Yorks centrum. 

Du kan hitta taxi vid alla tre terminalerna på flygplatsen. Det är ett snabbt och enkelt sätt att ta sig till exempelvis Manhattan på. Det tar normalt 45 minuter att åka från flygplatsen till Manhattan. Priset kan snabbt bli dyrare under rusningstid. Därför kan det vara en bra idé att komma överens med chauffören om ett fast pris.

HYRBIL PÅ NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT

Du kan naturligtvis även hyra en bil när du ska på semester i New York. Det är en upplevelse att köra bil i New York. En hyrbil är en mycket bra idé om du inte bara ska vara på Manhattan. 

Om du ska utanför New York kommer du snabbt och lätt fram med en bil. Om du beställer bilen hemifrån står den klar till dig när du landar. 

SAS samarbetar med de största biluthyrningsfirmorna i världen. Det är enkelt att söka efter en hyrbil, och du kan ordna bokningen och pappersarbetet hemma. När du söker via SAS får du en samlad översikt över bilmodeller och priser från alla uthyrningsfirmor. 

 

Kontakt

Newark Liberty International Airport 

3 Brewster Rd, Newark

NJ 07114, USA

Telefon: +1 973-961-6000

Webbplats: http://www.panynj.gov/airports/newark-liberty.html

 

TRANSPORT I NEW YORK

New York är en storstad, men den är samtidigt väldigt lätt att ta sig runt i. 

När du är på Manhattan är avstånden ofta inte längre än att du kan gå till fots. När tiden eller fysiken inte räcker till kan du enkelt ta dig fram och tillbaka med exempelvis tunnelbana eller taxi. 

Det går även bussar i New York men de flesta, både lokalbefolkning och turister, tar tunnelbana eller taxi när de ska runt i staden med kollektivtrafik. 

NEW YORK CITY SUBWAY – KÖP ETT METROCARD

Subway-systemet är säkert och pålitligt. Det är enkelt att ta sig runt till alla olika stadsdelar i New York och en biljett kostar inte så mycket. 

Det finns många olika tunnelbanelinjer som sammanbinder flera av stadsdelarna och du kan lätt byta på de olika stationerna. I synnerhet på Manhattan finns det många olika linjer. 

Om du räknar med att åka tunnelbana mer än ett par gånger när du är i staden är det en bra idé att investera i ett MetroCard.

Ett MetroCard gäller både på tunnelbanan och bussarna. Du kan köpa ett kort och fritt åka med tunnelbanan i 1, 4, 7 eller 30 dagar. Om du föredrar att betala per gång kan du köpa ett kort som heter Pay-Per-Ride. Här kan du sätta in pengar på kortet och fylla på det efter behov.

Du kan få översiktskartor över tunnelbanan på Manhattan vid biljettluckorna på stationerna. 

NEW YORKS KÄNDA GULA TAXIBILAR

De gula taxibilarna i New York är ikoniska och de fyller gatorna i staden dygnet runt. Det är enkelt att se om en taxi är ledig. Om skylten på taket lyser är den ledig. 

Om du vill ha en taxi på gatan ska du lyfta armen så att taxichauffören tydligt kan se dig. 

Priserna är lägre i Sverige, men var uppmärksam på att priset snabbt kan stiga om ni fastnar i trafikstockning under rusningstid. 
 

BUSSAR I NEW YORK

Liksom all annan kollektivtrafik i New York City fungerar även bussarna bra och går överallt. De fastnar dock ofta i trafiken och det kan lätt fördubbla transporttiden under rusningstid. 

Om det lockar med en busstur på New Yorks gator är rutten M4 en av de bästa. Den tar dig runt till många olika sevärdheter, och priserna är samma som med tunnelbanan. 

Fakta

Valuta: US Dollar
Tidsskillnad: +6hHitta billiga flygbiljetter till New York

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Övrigt

Flyg till USA
Reseförsäkring


Fler USA destinationer