ENKEL FRÅN
Oslo

Flyg till oslo

Oslo har inom loppet av några år utvecklats från en lite sömnig huvudstad till att bli en hektisk, närmast sprudlande liten storstad. Oslo är en stad med många fasetter. Våren och sommaren är gröna årstider och vintern är ofta vit. Inte långt från staden väntar härliga natur med skog och berg. Inom stadens gränser finns ett brett spektrum av museer, restauranger, butiker och kultur. Oslo är en riktig pärla och perfekt för en weekend. Hos SAS kan du boka billiga flyg till Oslo och övriga Norge!

Det tar inte mer än knappt en timme att flyga från Stockholm till Oslo. Men även om du är ombord på en kortdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm resa som möjligt när du flyger med oss.

Faktum är att vi tänker på det mesta för att din flygresa ska vara så bekväm som möjligt. Mycket ingår i din flygbiljett när du flyger till Oslo med oss:


Hitta din flygresa och kolla priserna direkt med hjälp av kalendern här på sidan eller ladda ner vår app – på det sättet hittar du alltid din nästa resa till Oslo med SAS direkt från mobilen.

SAS flyger dagligen till Oslo

SAS har flera dagliga avgångar till Oslo, både morgon, lunch, eftermiddag och kväll. Därför kan du garanterat hitta ett flyg som passar ditt tidsschema. Vi flyger direkt från Stockholm och från/via Köpenhamn till Oslos flygplats Gardermoen som ligger 47 km från centrum. Det går både bussar och tåg till och från flygplatsen och du kan även ta dig fram och tillbaka med hyrbil eller taxi.

Billiga flyg till Oslo

Det är enkelt för dig att resa billigt till den lilla storstaden Oslo, som med sitt rika kulturliv och stora utbud av butiker passar perfekt för en weekendresa. Vi rekommenderar att du bokar dina flygbiljetter i god tid. Då kan du spara både tid och pengar och ökar dina chanser till att få flygbiljetter till bästa pris. Kom ihåg att vi erbjuder 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan boka resan direkt om du hittar ett bra erbjudande i vår onlinebokning – för att sedan ta reda på om datum och avgång passar din familj eller dina vänner.Erbjudanden och fördelar

Gå med i vårt förmånsprogram EuroBonus och tjäna poäng varje gång du flyger med oss ller våra partner.

Du kan också tjäna poäng när du gör reservationer för hotellrum och hyrbil hos våra partner runt om i världen. Dessutom får du en hel del fördelar så som exklusiva medlemserbjudanden och sms-tjänster med praktisk information om din flygresa.

Dina poäng kan du spendera på allt från flygresor och hotell till att handla ombord eller i vår onlineshop

Tjäna poäng inför din flygresa till Oslo – gå med kostnadsfritt i EuroBonus.FLYGPLATS GARDERMOEN

Flygplatsen Oslo Gardermoen hör till de största flygplatserna i Norge och ligger 47 km från huvudstaden Oslo. Alla passagerarflyg använder en och samma terminal på Oslo flygplats.

Centralt beläget i ankomsthallen finner du en bemannad informationsdisk. Här kan du också få information om aktuell flygtrafik och erbjudanden på Oslo flygplats.

Kontakt

Oslo Lufthavn AS
P.O. Box 100
NO-2061 Gardermoen
Norge (Norway)

Airport Code: OSL
Airport Tel: +47 64 81 20 00
Airport Email: firmapost@osl.no
Airport Website: http://www.osl.no

Radisson SAS Airport Hotel
Best Western Oslo Airport Hotel
Quality Airport Hotel Gardermoen
Clarion Hotel Oslo Airport
Thon Hotel Oslo Airport
Rica Hotel Gardermoen
Gardermoen Airport Hotel
Gardermoen Hotel Bed & Breakfast

Det finns sex hyrbilsföretag representerade på Oslo Airport. Alla bolag har kontor i ankomsthallen som också ligger nära järnvägsstationen.

Europcar - Tel. +47 67 16 58 00
Avis - Tel. +47 64 81 06 60
Hertz - Tel. +47 64 81 05 50
Sixt - Tel. +47 64 82 06 50
Budget - Tel. +47 64 81 06 80

På Oslo Airport finns flera möjligheter att ta ut kontanter. DnB NOR är en fullservice bank för alla resenärer på Oslo flygplats. Banken har två kontor, ett i ankomsthallen och ett i avgångshallen. Dessutom finns bankomater placerade i centrala lägen i terminalerna.

På Oslo flygplats Gardermoen finns det något för alla smaker. Här kan du koppla av och njuta av en stunds matro på något av alla trevliga caféer, mysiga barer och pubar, eller fräscha restauranger. Har du bråttom finns även take away restauranger för avhämtning.

När du passerat säkerhetskontrollen på Gardermoen flygplats väntar dig ett brett utbud av förstklassig shopping. Här hittar du delikatesser och souvenirer och du erbjuds ett stort sortiment av kända varumärkena inom parfym och kosmetika.

Regler för bagage är gemensamma för alla länder inom EU och EES. På sidan www.osl.no kan du hitta tips och en översikt över det som du inte får ta genom säkerhetskontrollen och ombord på planet. Alla avgångar visas med flightnummer, destination och avgångstid på monitorer vid incheckningen och här anges också vilken disk du ska gå till.

Oslo Airport har tre Lounger som alla ligger på våningen över Duty Free-shopen. Om man har tillgång till lounger beror på vilken typ av biljett du som resenär har.

På Oslo Gardermoen Airport kan du surfa med trådlöst höghastighetsinternet i alla offentliga utrymmen. Genom det lokala trådlösa nätverket kan du enkelt skicka e-post, surfa eller gå in på ditt företags intranät. Allt du behöver är din bärbara dator. Det finns också Internet-stationer på Oslo Airport. Dessa finns belägna på inrikes (gate 18 och 21), avresa (gate 41 och 44) och vid informationsdisken i ankomsthallen.

Gardermoen flygplats har ett väl utbyggt system för personlig assistans till personer med nedsatt rörlighet. Ledsagning på flygplatsen beställs i samband med bokningen av flygbiljetten. Mötesplatser finns utanför och inne i terminalbyggnaderna där resenärer med nedsatt rörlighet kan anmäla sin ankomst till flygplatsen och få assistans. På Gardermoen flygplats finns också ett flertal parkeringsplatser för dig med rörelsehinder. Mer information finns på hemsidan.

Transport till/från Oslo flygplats – Gardermoen

Oslo flygplats ligger drygt fem mil nordost om city. Härifrån tar du dig enkelt med antingen buss, tåg, taxi eller hyrbil.

Det går både flygbussar och lokala bussar mellan Oslo och flygplatsen och man kan också kombinera buss med taxi eller egen bil.

En informationsdisk för Taxi finns i ankomsthallen och taxistationerna finns precis utanför ankomsthallen. Flygtaxi kan bokas i samband med flygresan men kan också beställas vid disken utanför terminalen.

Alla NSB Regiontåg på sträckan Skien - Oslo - Lillehammer - Trondheim går via Oslo flygplats. Detsamma gäller för NSB Lokaltåg på sträckan Kongsberg – Eidsvoll som också stannar vid flygplatsen.

På Oslo Airport Gardermoen finns över 16 000 parkeringsplatser fördelat på två stora parkeringsgarage och flera utomhusparkeringar. Parkeringarna nås med gratis bussar till och från terminalen varje 15 minuter.Ta sig runt i Oslo

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil.

Allra smidigast tar du dig genom Oslo via tunnelbanan (T-banen) eller stadens många busslinjer. Det går även bra att ta sig fram till fots då mycket ligger på nära avstånd från varandra.
 

Reisekortet

Reisekortet är ett plastkort som du laddar med biljetter eller pengar. När biljetterna eller pengarna tar slut fyller du på kortet vid en maskin eller en Ruter-återförsäljare – Ruter är namnet på bolaget som hanterar kollektivtrafiken i Oslo.

Reisekortet är ett smidigt alternativ för dig som på förhand vet att du kommer att resa mycket med kollektivtrafiken under ditt besök. Biljetter finns att köpa som enkel resa alternativt en tidsbestämd period på 24 timmar, 7 dagar, 30 dagar eller 365 dagar.

 

Oslo med färja

För den som vill besöka de vackra öarna i Oslos fjordar under sitt besök går det utmärkt att ta Oslofärjorna från Vippetangen. Linje 92 och 93 är öppna året runt.

Linje 91: till Dronningen och Bygdøynes at Bygdøy (enbart under sommaren)
Linje 92: till Hovedøya, Lindøya vest och Nakholmen (gäller året runt)
Linje 93: till Bleikøya, Gressholmen, Lindøya øst och Hovedøya (gäller året runt)
Linje 94: till Langøyene (enbart under sommaren)

Alla Ruter-biljetter är giltiga på färjorna. Du kan också köpa en ö-biljett (Øybillett) som fungerar som ett dagspass.

Oslos röda stadsbussar kan ta dig i stort sett var som helst i staden. Det rekommenderas att du köper biljetter i förväg, även om det finns möjlighet till kontant betalning med mindre sedlar eller mynt ombord. Samtliga bussar är utrustade med låga golv för enkel på- och avstigning, vilket underlättar för barnvagnar och rullstolar. Det går bra att ta med sig sin cykel på bussen så länge det inte stör de andra resenärerna.

Oslos ”city bikes” finns tillgängliga på fler än 100 stationer i och kring staden. För att få låna en cykel behöver du ett turistkort som kan hyras under 24 timmar vid turistinformationen i Stadshuset.


Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring


Hitta billiga flygbiljetter till Oslo

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Övrigt

Flyg till Norge


 

Fler SAS destinationer