Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookie policy

ENKEL FRÅN
Bergen

Flyg till Bergen

SAS erbjuder direktflyg till Bergen från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

 

Flyg till Bergen – upplev höga berg och norska fjordar

Bergen må mycket väl vara en av världens vackraste städer, vilket de resenärer som kommit till Bergen för att åka Hurtigruten – en av världens mest legendariska båtkryssningar – säkerligen håller med om.

Med sina höga berg och norska fjordar, kullerstensgator och ett sprudlande kulturliv lockar Bergen på senare år fler turister än någonsin förr. Så pass många att det faktiskt blivit alldeles nödvändigt att boka boende i förväg, speciellt under sommaren när Bergen är som finast.
 

Besök Bryggen – UNESCO världsarv

Passa på och flyg till Bergen och besök Bryggens hamn. Det var här Hansan stationerade en av sina största utländska huvudkvarter, Bryggen som idag finns med på UNESCO:s världsarvslista, och det var i Troldhaugen söder om stan som kompositören Edvard Grieg vilade upp sig om somrarna. Och vem skulle inte bli inspirerad i närheten av medeltida byggnader, trånga gränder och Torgets vibrerande fiskmarknad? För en extra dos historia, besök Håkon’s Hall, byggd redan under 1200-talet, förstörd under andra världskriget men restaurerad till sitt ursprungliga skick.
 

Sevärdheter och nöje

Idag fortlever allt det och har samtidigt utökats med sushi- och tapasrestauranger, Bergens internationella kulturfestival och en rolig kafétradition. Lägg till vänliga människor med ett glatt klingande språk och resan är räddad. Fast glöm inte paraplyet, Bergen är nämligen ett av de blötaste ställena i landet med 275 regndagar om året. Å andra sidan är vintrarna milda, med bara en plusgrad som medeltemperatur i januari. Boka ditt flyg till Bergen och Norge idag på sas.se!
 

Kort om Bergen

Valuta: norska kronor
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 47
Språk: norska
Turistinformation: Vågsallmenningen 1, tel 55-55 20 00

GUIDE TILL BERGEN

Bergen får anses vara en av världens vackraste städer och har blivit lite av en symbol för norsk kultur. Den lilla byn med drygt 250 000 invånare i västra Norge erbjuder spektakulära utsikter och spännande aktiviteter för hela familjen året om.

På sommaren är de mäktiga fjordarna vackert grönklädda i all sin prakt och på vintern ligger snötäcket tungt. Beroende på när du åker kan du alltså antingen gå på en uppfriskande fjällvandring du sent lära glömma eller ägna dig åt riktigt bra skidåkning.

De gamla gatorna, gränderna, butikerna och marknaderna är inbjudande och du känner dig som bortsvept till en annan tid. Utforska fjordarna, museerna och vildlivet i en sagolik stad. Boka ditt flyg till Bergen på SAS.se idag!
 

Att se och göra i Bergen

Storleken till trots så finns det gott om saker att se och göra i Bergen.
 

Bryggen - Stadens hamn

Bryggen har förtjänat en plats på UNESCO:s Världsarvslista och är väl värt ett besök. Hamnen bidrog till att Bergen länge var en av norra Europas viktigaste städer. Det var bland annat här som den tyska handelsorganisationen Hansan valde att öppna ett av sina fyra europeiska kontor.

Passa även på att besöka fiskmarknaden när du är här! Här hittar du allt från färsk fisk till grönsaker och souvenirer.
 

Hurtigruten 

Bergen är en utmärkt startpunkt för en tur i fjordarna. Det är i Bergen som den berömda hurtigrutten börjar och tar dig på en 12 dagar lång oförglömlig resa längs Norges kust.
 

Edvard Griegs museum 

Norges berömde kompositör Edvard Grieg föddes och växte upp i Bergen. Det var här som han komponerade några av hans mest kända verk och slutligen begravdes. Huset som Edvard bodde i är idag ett museum fyllt med föremål och minnen från hans egen tid.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Bergens flygplats Flesland som ligger lite drygt 20 km sydväst om city. Bussen tar cirka 30 minuter och avgår en gång i kvarten från morgon till kväll.
 

Ta sig runt i Bergen

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil.

Bergen är litet till ytan och du kan enkelt ta dig fram till fots, det är inte bara prisvärt utan även mycket trevligt att kunna ta in alla lukter och syner i sin egen takt. Det går också bra att åka buss inom stadskärnan, med Bergenskortet reser du obegränsat inom 24 alternativt 48 timmar.
 

Shopping i Bergen

Bergen har sedan urminnes tider varit en handelsstad och det visar sig än idag. Här finns allt från pittoreska små stånd till mindre butiker och stora varuhus. Det största varuhuset i Bergen är Lagunen Storsenter på Laguneveien där du kan hitta lite allt möjligt. Passa på att ta med dig lite souvenirer hem till vänner och familj, en lusekofte är en riktig klassiker! Mer om shopping
 

Äta i Bergen

Det finns något för alla smaker och plånböcker i Bergen. Fiskälskaren kommer att älska det stora utbudet av fiskrestauranger i toppklass, eller varför inte något av de många stånden vid hamnen där du kan köpa kokta räkor för att sedan avnjuta dem till den rogivande utsikten.
 

Flyg till övriga destinationer i Norge

Vi flyger dig även direkt till Tromsö, Stavanger och Trondheim.

Hitta billiga flygbiljetter till Bergen

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.