ENKEL FRÅN
Kristiansand

Flyg till Kristiansand

Flyg till Kristiansand

SAS erbjuder direktflyg till Kristiansand från/via Oslo. Kristiansand tillhör regionen Sørlandet i södra Norge och grundades 1641 av den danske kungen Kristian IV. Kristiansand är Norges femte största stad. Den är belägen vid kusten och är huvudstad i Vest-Agder fylke.

Sørlandet är en verklig sommaridyll med sin klippiga kustlinje och de små byarna med vita trähus. Utanför Kristiansand ligger sommaröarna Flekkerøy, Oksøy och Grønningen som under sommaren fylls av liv och rörelse.
 

Kustlinjen – Norges Riviera

Utspridda utmed Sørlandet kustlinje ligger flera charmiga kuststäder influerade av fiskenäringen, konst och hantverk och handeln med övriga Europa. I Sørlandets städer hittar parker, butiker, restauranger, caféer, museer, och de karakteristiska vitmålade trähusen. Dessa städer och byar utgör en charmig blandning av gammaldags idyll och modernt stadsliv.

Reser man från kusten till inlandet passerar man sjöar, byar och äldre tiders lantgårdar på vägen upp mot den höglänta fjällterrängen. Här finns markerade vandringsleder och spår för terrängskidåkning och hela regionen är idealisk för cykelutflykter.
 

Boende i Kristiansand

I centrala Kristiansand finns flera internationella hotellkedjor. Alla hotell i centrum ligger på gångavstånd från varandra och de flesta erbjuder rabatt sommartid och under veckosluten.

Man kan också välja att bo på någon semesteranläggning intill vattnet, som till exempel Skottevik Feriesenter. Där kan man också hyra båtar eller kanoter och man anordnar fiske- och dykturer för den äventyrliga.

 

Sommarstaden Kristiansand

Kristiansand är känd som en sommarstad med en stor tillströmning av turister under sommarmånaderna. Kristiansands djurpark som ligger 12 km öster om Kristiansand lockar många turister och hör till de mest besökta turistattraktionerna i Norge.

Hitta billiga flygbiljetter till Kristiansand

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.