LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  LLA

  ENKEL FRÅN
  Stockholm

  Flyg till stockholm

  Boka din billiga flygbiljett till Stockholm nu. Vi har många dagliga avgångar från flygplatser i hela Sverige och upp till 13 avgångar dagligen från Göteborg till Stockholm. Få extra förmåner och belöningar med EuroBonus varje gång du flyger. 

   

  FLYG TILL STOCKHOLM MED NÅGON AV ALLA VÅRA DAGLIGA AVGÅNGAR

  Du kan hitta en avgång till Stockholm nästan när som helst under dagen när du flyger med SAS. Vi flyger morgon, middag och kväll så att du kan flyga till Stockholm med en avgång som passar din planering och dina behov. 

  Vi flyger till Stockholm Arlanda flygplats (ARN) som ligger 37 km norr om Stockholm. Den är lätt att ta sig till och från med kollektivtrafiken. Flyg direkt till Sveriges huvudstad från Göteborg och många andra svenska städer. 

  Hitta din avgång

   

  BOKA DINA BILLIGA FLYGBILJETTER I FÖRVÄG OCH SPAR PENGAR

  Vi har gjort det enkelt att hitta alla våra billiga flygbiljetter till Stockholm. Använd vår lågpriskalender för att hitta de lägsta priserna till Stockholm från en flygplats nära dig. Vi uppdaterar både priser och tillgång vid varje ny sökning. 

  Du har alltid öppet köp i 24 timmar när du köper flygbiljetter hos SAS. Så du kan enkelt utnyttja våra fantastiska erbjudanden och prata med dina medresenärer efteråt. Det blir inte enklare. 

  Hitta dina billiga flygbiljetter

   

  UPP TILL 13 DIREKTFLYG DAGLIGEN TILL STOCKHOLM FRÅN GÖTEBORG 

  Vi har upp till 13 avgångar dagligen till Stockholm från Göteborg. Det gör det väldigt enkelt att uppfylla dina behov både när det gäller affärsresor och semester. Med alla våra flygresor till Stockholm reser du bekvämt och behagligt. 

  När du köper din biljett till en flygresa med SAS tar vi hand om dig före, under och efter din resa. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och koppla av och låt oss ta hand om allt det praktiska. 

  Hitta ditt direktflyg från Göteborg

   

  FLYG TILL STOCKHOLM FRÅN FLYGPLATSER I HELA SVERIGE

  Det är inte bara från Göteborg du kan flyga direkt till Stockholm. Många flygplatser i Sverige har direktflyg till huvudstaden. Det gör det enklare att planera ditt besök i Stockholm. 

  Flyg till Stockholm från: Malmö – Sturup, Göteborg – Landvetter, Kalmar, Kiruna, Ronneby och Umeå. 

  Använd vår lågpriskalender för att få en enkel och fullständig överblick över tillgängliga flyg från flygplatser nära dig. 

  Hitta avgångar nära dig

   

  VI HAR INKLUDERAT T.EX. FRITT VAL AV SITTPLATS OCH INCHECKNING ONLINE I DIN FLYGBILJETT

  När du flyger med SAS är det mycket som ingår i din flygbiljett helt avgiftsfritt. Vi har inkluderat detta för att vi vill ge dig en trevlig och behaglig flygresa. 

  I din flygbiljett ingår alltid:

   

  • Öppet köp i 24 timmar

  Incheckning online

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  • Kaffe och te

  • Dagstidningar via SAS App

  Barnrabatt på upp till 90%

  Ladda ned vår app för en smartare resa. Vår App har utsetts till den bästa i Europa av experter. 

   

  UPP TILL 90% BARNRABATT

  Vi erbjuder barnrabatter på upp till 90% när du tar med dig dina barn på din resa. 

  Barn under 2 år (0 till 23 månader) får upp till 90% rabatt när de delar sittplats med en förälder. Om du bokar en egen sittplats till barnet blir rabatten 25%. 

  Barn från 2 till 11 år har sin egen sittplats ombord och får en rabatt på 25% på sin flygbiljett. 

  Bra att veta när du reser med barn

   

  EXTRA FÖRMÅNER OCH BELÖNINGAR MED EUROBONUS

  Med vårt förnämliga lojalitets- och frequent flyer-program kan du tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Du får fler förmåner ju mer du flyger med oss – och det är helt gratis. 

  Du kan lösa in dina poäng och få gratis flygbiljetter, uppgraderingar, hotellvistelser och ett brett urval av andra förmåner.  Alla förmånerna kommer snabbt att göra din reseupplevelse med SAS ännu bekvämare och smidigare. 

  Anmäl dig nu och börja tjäna poäng.

  Belöningar och förmåner med Eurobonus

   

  STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATS (ARN)

  Arlanda är den största flygplatsen i Sverige och den är en viktig medelpunkt för många internationella flyg – speciellt med anknytning till SAS. Det är enkelt att resa mellan flygplatsen och Stockholms centrum som ligger 37 km ifrån varandra. 

  WiFi finns tillgängligt på hela flygplatsen gratis i 3 timmar upp till 100 MB. 

  Det finns gratisbussar mellan terminalerna samt till parkeringsplatserna och flygplatshotellet. Det finns även bussar till andra städer och hotell i Stockholm – dessa bussar är inte gratis.  

  Flygplatsen har en hög servicenivå med service för både semesterresenärer och affärsresenärer. Om du behöver övernatta finns det många hotell precis i närheten – Radisson Blu Arlandia Hotel och Rest and Fly är några av de mest populära. 

  Du hittar många restauranger, caféer och barer som serverar bra mat och dryck på flygplatsområdet. Dessutom finns det ca 50 butiker att välja bland. I samband med flygresor inrikes får du inte lov att handla i taxfreebutikerna på flygplatsen. 

  Om du behöver lugn och ro för att arbeta kan du stanna till vid SAS Lounger. Du behöver inte boka i förväg och du får tillgång till en tyst arbetsplats, TV, fax, kopieringsmöjligheter och många andra tjänster och faciliteter. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATS

  Det finns många sätt att ta sig till Stockholm från flygplatsen och tillbaka igen med kollektivtrafiken. Du kan åka tåg, buss, taxi, hyrbil eller helikopter. 

  Om du vill åka tåg finns det två typer att välja mellan – höghastighetståg och pendeltåg. Höghastighetståget (Arlanda Express) tar dig till Stockholm på 20 minuter och med pendeltåget tar det 38 minuter. Båda anländer till Stockholms centralstation. 

  De miljövänliga bussarna tar dig från flygplatsen till många olika städer i Sverige. Bussarna mellan Stockholm Arlanda och Stockholms centrum avgår var 10:e minut under nästan hela dagen. Du kan köpa biljetter till bussen på flera olika sätt. 

  Taxibilar finns utanför alla terminaler. På flygplatsområdet hittar du endast taxibilar från taxiföretag som har avtal med flygplatsen. Du kan be om ett fast pris innan du påbörjar din resa. På så vis slipper du obehagliga överraskningar. 

   

  BILUTHYRNING PÅ STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATS

  En hyrbil kan vara en bra idé under din vistelse i Stockholm. Du blir extra flexibel och kan även besöka platser utanför Stockholm utan att vänta på kollektivtrafiken. Det är väldigt enkelt både att hämta och lämna din hyrbil.

  Boka din hyrbil via SAS och få en komplett översikt över priser och tillgängliga bilar från alla hyrbilsfirmor. Vi samarbetar med flera av de största hyrbilsföretagen i världen. Du kan boka när du anländer till flygplatsen eller göra det enkelt och bekvämt hemifrån. 

  Om du bokar din hyrbil hemifrån står den klar och väntar på dig när du landar på flygplatsen. 

   

  Kontakt

  Swedavia Arlanda Airport,

  190 45 Stockholm-Arlanda

  Telefonnummer: +46 (0)10 109 10 00

  Webbplats: https://www.swedavia.se/arlanda/

  Hitta billiga flygbiljetter till Stockholm

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  TRANSPORT I STOCKHOLM

  Det är enkelt att ta sig runt i Stockholm tack vare den imponerande kollektivtrafiken. Det finns många olika transportmedel såsom bussar, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn och färjor. 

  Det enklaste sättet att ta sig runt är utan tvekan med tunnelbanan. Det finns totalt 3 tunnelbanelinjer och det går att byta mellan dem. Det går dock bara att göra på vissa stationer. 

  Det finns 3 zoner i staden och du kan köpa zonbiljetter som gäller för en begränsad tidsperiod. Du kan använda din biljett hur många gånger du vill under den här begränsade perioden. 

  Att pendla med båt, eller färja i det här fallet, är väldigt speciellt. Det är även en mycket naturskön upplevelse, så lokalbefolkningen föredrar ofta den här typen av transportmedel när de har tid. Ibland är färjan faktiskt det snabbaste sättet att ta sig från A till B.

  Du kan få en enkel och bra översikt över alla möjliga transportmedel på Stockholm Public Transport, SL. Företaget ansvarar för all kollektivtrafik i Stockholm. 

   

  KÖP ETT STOCKHOLM PASS FÖR OBEGRÄNSAT MED RESOR

  Ett förskottsbetalt kort (Stockholm Pass) är ofta det bästa alternativet för besökare i Stockholm. Du kan köpa kort som gäller i 1, 3 eller 7 dagar. Med ett förskottsbetalt kort kan du resa fritt i alla zoner så länge kortet är giltigt. 

  Med ett Stockholm Pass (eller resekort som de även kallas) får du både obegränsad tillgång till kollektivtrafiken och fri entré till många olika attraktioner och sevärdheter. 

  Det finns mycket pengar att spara om du planerar att besöka de olika attraktionerna och sevärdheterna i Stockholm med omnejd. 

   

  STOCKHOLM – NORDENS VENEDIG

  Staden är känd som en av de allra vackraste städerna i världen och den kallas ofta Nordens Venedig. Stockholm är byggt på 14 öar – ungefär som det riktiga Venedig. Detta innebär att staden omges av vacker natur och vatten. 

  Stockholm grundades 1252, men det har bott människor i området i tusentals år. Staden ligger vid sjön Mälarens mynning ut mot Östersjön och Stockholms skärgård. 

  Många företag har huvudkontor i staden och här finns även många av Europas bästa universitet. Det är också i Stockholm du hittar den prestigefyllda Nobelprisutdelningen och Nobelfesten. 

  Varje stadsdel har sin egen speciella atmosfär – i synnerhet Östermalm och Södermalm. Detta är en av anledningarna till att Stockholm är den mest besökta staden i Sverige både av svenskar och turister.  

   

  STOCKHOLMS HISTORIA

  Den unika staden, känd som Skandinaviens huvudstad, har en lång och komplex historia. Den grundades av Birger Jarl och området valdes ut på grund av det strategiska läget. Den första byggnaden som uppfördes var borgen i Gamla stan.  

  Staden fortsatte att frodas under de följande århundradena och Stockholms äldsta byggnad idag, Riddarholmskyrkan, byggdes omkring år 1300. Det historiska landmärket är en imponerande sevärdhet tillsammans med många andra av stadens berömda byggnader. 

  Under många årtionden påverkades staden av tyska influenser på grund av Hansan. Många av stadens invånare på den tiden var också tyska eller av tysk härkomst. 

  En av de mest betydelsefulla händelserna i Stockholms historia var Slaget vid Brunkeberg, som ägde rum den 10 oktober 1471. Det stora slaget utkämpades mellan Sverige och Danmark. Tre år efter det mycket våldsamma blodbadet 1520, blev Gustav Vasa kung av Sverige. 

  Det anses vanligen vara tack vare Gustav Vasa som staden kom till makten. Under hans regering växte Stockholm till en betydelsefull europeisk stad, och han förklarade landet som en oberoende monarki med Stockholm som huvudstad. Detta befästes officiellt 1634. 

  Du kan se många spår av den rika och levande historien i den moderna och hektiska huvudstad som Stockholm är idag.

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  -Kostnadsfritt medlemskap
  -Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  -Använd intjänade poäng till nya flygresor

  SEVÄRDHETER OCH ATTRAKTIONER I STOCKHOLM

  Det finns så mycket att se och uppleva i Stockholm att det kan vara svårt att hinna med allt under ett besök. Staden är inte lika stor som många av de andra huvudstäderna i Europa, men den har många spännande sevärdheter och attraktioner. 

  En väldigt speciell plats som är unik för en europeisk huvudstad är Stockholms skärgård. Den består av mer än 30 000 olika öar. Packa en picknickkorg och besök några av dem innan du avnjuter din lunch på någon av alla de vackra och natursköna öarna. Stanna och njut av den magiska solnedgången som du hittar i den här imponerande delen av Sverige.

  Stockholm har fyra stadsdelar som var och en har sin egen unika och spännande atmosfär. Vi har listat många av de mest intressanta platserna att besöka i de fyra stadsdelarna så att du kan få en snabb och enkel överblick. 

   

  NORRMALM (INKLUSIVE VASASTAN)

  Den här stadsdelen består i stort sett av området runt Stockholms city inklusive Sergels torg, Kungsträdgården och Norrmalmstorg. 

  Den norra delen av den här stadsdelen kallas Vasastan. Här hittar du Stockholms stadsbibliotek, Observatorielunden och Vasaparken. 

  Om du är intresserad av shopping och mat är det här rätt ställe att besöka under din vistelse.

   

  ÖSTERMALM

  Det här är utan tvekan Stockholms mest exklusiva stadsdel. 

  Här finns många spännande saker att upptäcka, och mest populära är Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatan. Det är också i den här stadsdelen du hittar ett spännande och aktivt nattliv. Det största grönområdet i hela Stockholm ligger nära Djurgårdsbron. 

  Här hittar du även Vasamuseet, Nordiska museet, Skansen, Gröna Lund, Cirkus och Rosendal. De är alla intressanta platser värda att besöka. 

   

  SÖDERMALM (ÄVEN GAMLA STAN)

  Gamla stan är både den mest populära och den mest besökta stadsdelen i Stockholm. Fram till 1980 kallades den Staden mellan broarna. 

  Gamla stan består i huvudsak av ön kallad Stadsholmen. Här kan du hitta nästan alla former av souvenirer, och om det är ditt första besök här är en promenad bland de charmiga gränderna ett måste. 

  Intressanta platser som Mariatorget, Medborgarplatsen och Slussen, hittar du på Södermalm. Om du letar efter hippa, unga och moderna butiker ska du stanna till på Götgatan när du besöker stadsdelen. Det finns även många mysiga caféer i den här delen av staden. 

   

  KUNGSHOLMEN

  Nobelmiddagen äger rum i Stadshuset. Byggnaden är en av de mest populära turistattraktionerna på Kungsholmen. 

  Kungsholmen är särskilt livligt och trendigt under sommaren, och det är perfekt att ta en bit mat och flyga fram på vattenskoter här. Många restauranger och caféer har uteservering, så du kan verkligen njuta av din måltid medan du tittar på den magnifika utsikten. 

  Man kan kalla området för Stockholms Venice Beach – fast utan stränder och palmer. 

   

  SHOPPING I STOCKHOLM

  För de modemedvetna finns det många möjligheter i Stockholm. Du hittar ofta de bästa erbjudandena i området kring centrum och Östermalm, men även Södermalm har flera intressanta butiker och shoppingområden – speciellt Götgatan. 

  Om du letar efter dyra och exklusiva märken som Gucci, Armani och Luis Vuitton ska du gå till Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatan och närliggande omgivningar. 

  Biblioteksgatan är också rätt ställe att handla på om du vill göra en bra affär. I byggnaden som tidigare var biografen Röda Kvarn hittar du Urban Outfitters. 

  Vill du handla allt på ett och samma ställe? De två varuhusen Åhléns City och NK har ett brett sortiment av säsongsbetonade produkter och erbjudanden från många olika designer. 

   

  KONST OCH KULTUR I STOCKHOLM

  Stockholm är fullt av spännande sevärdheter och attraktioner. Den största attraktionen av alla är Stockholms skärgård. Staden har allt en metropol och huvudstad behöver. 

  Du hittar teatrar, operor, friluftsscener, musikaler och idrottsarenor utspridda över hela staden. 

  Allting är lätt att ta sig till med kollektivtrafik och till fots. Så du kan faktiskt uppleva många saker på en dag när du besöker den magnifika, gamla staden. 

   

  TURISTATTRAKTIONER I STOCKHOLM

  Stockholm har ett brett utbud av turistattraktioner tack vare sin gamla och rika historia. 

  Turister lockas även till många av stadens nyare sevärdheter och attraktioner. Här finns någonting för alla och många av attraktionerna ligger nära varandra. Det gör det enkelt för besökare att kombinera dem så att de kan uppleva och upptäcka mycket – även under kortare vistelser. 

  Populära attraktioner och sevärdheter i Stockholm:

  Stockholms slott, Gamla stan, Moderna museet, Vasamuseet, Skansen, Globen och Stockholms skärgård.

  Stockholm är mycket vackert, särskilt sett från vattnet. Det finns många olika båtturer och de erbjuder alla ett helt nytt perspektiv på staden. En båttur tar i normala fall mellan 50 minuter och 2,5 timmar. 

   

  RESTAURANGER OCH NATTLIV I STOCKHOLM

  Du kan få nästan allt du önskar när du besöker huvudstaden. Där finns allt ifrån Michelin-restauranger till små, lokala caféer. 

  Det finns också så många olika typer av mat i staden att du kan smaka en liten bit av nästan alla länders kök under ditt besök, om du vill.  

  Rekommenderade restauranger:

  • Svensk mat – Pelikan, Tradition, Strömmingsvagnen, Meatballs for the people och Kvarnen.

  • Sushi – Råkultur vann silver i Sushi-VM 2009. 

  • Billiga matställen – Chutney (vegetarisk), Kista Food Courts, Phil’s Burger och La Neta. 


  Nattlivet i Stockholm är allt du önskar att det ska vara. Du kan dansa natten lång till basrytmen eller kan du njuta av en drink i lugn och ro på en lokal pub eller bar. 

  Om du är ute efter en kväll på stan med en glamorös känsla ska du besöka Stureplan. Här hittar du stadens mest exklusiva klubbar och restauranger och enstaka kändisar. 

  Det finns många bra klubbar och barer på Södermalm med något för alla stilar och smaker. 

  Om du är ute efter de senaste smakerna och kreativa drinkblandningar hittar du dem i Stockholm också. Besök Kåken, Tweed eller Erlands om du vill ha en drink som du kommer ihåg länge. 

  Du kan dansa natten lång på Solidaritet, Spy Bar och Under Bron. Det finns många andra klubbar i Stockholm där du kan visa upp dina danstalanger. Prova att fråga lokalbefolkningen vart de går. De känner till alla nya och spännande ställen och de är mycket hjälpsamma. 

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy