sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Washington

Flyg till Washington

SAS erbjuder direktflyg till Washington från/via Köpenhamn

Flyg till Washington D.C. i USA på en weekendresa, storstadsresa eller affärsresa. Upplev USA:s huvudstad och Vita huset. SAS har direktflyg till Washington, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

Politik och institutioner är kanske det första du tänker på när någon säger Washington. I så fall är det inte konstigt om du tycker att den amerikanska huvudstaden verkar en aning torr. Men egentligen kunde inget vara mer fel och miljontals turister per år talar sitt tydliga språk. Vita Huset, Capitolium,”The Mall”, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial och The Smithsonian Institute - olika monument och minnesmärken i all ära. Även om sevärdheterna är något av ett måste, är det inte där man hittar Washingtons själ. Den promenadvänliga staden består nämligen även av breda avenyer, lummiga parker och ett spirande nöjesliv.
 

Flyg till Washington – upplev en stad i förändring

Washington är en stad i snabb förändring där det byggs på höjden och tvären, vilket ökat bostadspriserna markant. Trots upprustningar och förbättringar de senaste åren kantas Washington fortfarande av svåra sociala problem, bland annat på grund av förslumning och en större andel fattiga. Men det har inte på något sätt hindrat att det fortsätter flytta dit en många hoppfulla, vilket lett till att drygt en sjättedel av invånarna idag är utlandsfödda.

Den noggrant uttänkta rutnätsplanen gör det enkelt att promenera och hitta rätt. Nya områden för nattliv och nöjen poppar ständigt upp och dessutom planteras fortfarande träd för att göra den gröna staden grönare, så avsätt både tid för både barhoppande och parksittande. I området Adams Morgan festar den unga universitetspubliken, på uppfräschade Connecticut Avenue finns de lite äldre partydjuren och i Georgetown hittas de som lockas av det sofistikerade och exklusiva. Passa på och flyg till Washington för att pröva på stadens underbara uteliv!
 

Kort om Washington

Valuta: dollar
Tidsskillnad: - 6 timmar
Språk: engelska, en stor minoritet spansktalande
Turistinformation: Washington DC Convention & Tourism Corporation, 4th  Floor, 901 Seventh Street, NW (Northwest) I Street, Downtown, tel 202-789 70 00

Guide till Washington

Washington D.C. (District of Columbia) är USA:s huvudstad och politiska säte. Förutom att vara hem till ikoniska byggnader som Capitol Hill, Washington Monument och Lincoln Memorial bor här även drygt 600 000 människor. Staden är uppkallad efter George Washington, USA:s förste president och en av ”Unionens Fäder”.
 

Att se och göra i Washington DC

I Washington DC finns det massor att se. Det är lätt hänt att man får känslan av att befinna sig mitt i en filminspelning då man strosar runt bland världsberömda byggnader och monument. Här följer några få absoluta måsten när du befinner dig i Washington DC:

Vita Huset – en av världens mest kända byggnader och hem åt USA:s president. Det är svårt att inte vilja ta åtminstone ett turistfoto med Vita Huset som bakgrund innan man reser hem.

The National Mall och Memorial Parks – ett stenkast från Vita Huset hittar du detta stora parkområde inom vilket flera av de kända monumenten ligger; Lincoln Memorial, Jefferson Memorial och Washington Monument etc.

För den som reser på en budget finns det gott om gratis aktiviteter. Faktum är att många muséer är gratis, t.ex. Botanic Gardens med dryga 4000 olika växtarter intill First Street SW mellan Maryland Ave och C Street.

Library of Congress är världens största bibliotek och rymmer mer än 128 miljoner böcker och övriga historiska föremål. World War II Memorial på 17th Street mellan Constitution och Independence Avenue hedrar de drygt 400 000 amerikanska soldater som stupade i tjänst under andra världskriget.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Dulles Airport som ligger ca 14 km från stadskärnan. Buss in till staden tar ungefär en halvtimme. Från Washington Dulles International Airport är det billigast att ta Washington Flyer Bus som tar dig till t-banestationen West Falls Church Metro.

Bussar finns varje halvtimme och turen tar max 30 minuter.
 

Ta sig runt i Washington DC

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Boka hyrbil

Även om Washington DC är mycket fotgängarvänligt så är tunnelbanan ett utmärkt sätt att ta sig runt staden med. För den som vill går det även bra att hyra en cykel, något som kan vara fördelaktigt under det varma sommarhalvåret.
 

Shopping i Washington DC

Shoppingen i Washington DC står möjligtvis i skuggan av närliggande systerstaden New York, men har trots det ett stort och varierat utbud. Fashionistas gör rätt i att besöka Downtown-området med dess hippa gator och breda utbud av trendiga modebutiker. Vill du däremot shoppa loss bland lokala talanger ska du besöka Georgetown och området kring M Street där unga up-and-coming designers säljer sina plagg i mindre boutiquer. Mer om shoppingresor

Inte intresserad av kläder? Vid Dupont Circle hittar du konst, böcker och diverse andra prylar. På söndagar anordnas här en Farmers Market där du kan hitta lokalproducerade råvaror.
 

Äta i Washington DC

Matscenen i Washington DC är en smältdegel av olika etniciteter och typisk amerikansk mat. En klassisk lokal favorit är en så kallad ”half-smoke” som i grunden är korv med bröd. Korven som serveras med en chilisås är däremot större än vanliga korvar, kryddigare och innehåller hälften fläsk, hälften nötkött.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fler SAS destinationer