LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN

  New York

  Direktflyg till New York från Stockholm på ca 8 timmar. Boka i god tid så att du kan få tag i våra extra billiga flygbiljetter. Vi har upp till 90% barnrabatt, mycket inkluderat i biljetten samt ytterligare förmåner med EuroBonus.

   

  DIREKTFLYG TILL NEW YORK ÅRET RUNT

  Vi flyger direkt från Stockholm till New York med en flygtid på ca 8 timmar. Vi landar på flygplatsen Newark Liberty International Airport (EWR) – ca 27 km från downtown Manhattan. 

  Du kan enkelt hitta en avgång som passar din planering. Vi flyger nämligen hela dygnet. 

  När du har anlänt är det enkelt att ta sig från flygplatsen med kollektivtrafiken eller bil. 

  Hitta avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL NEW YORK – BOKA I GOD TID

  Hos SAS har vi gjort det enkelt att hitta billiga flygbiljetter till New York. När du söker i vår lågpriskalender kan du se alla våra avgångar samt de billigaste flygbiljetterna de olika dagarna. 

  Du kan se de billigaste priserna för varje dag – både för utresa och hemresa. 

  Kom ihåg att vi har öppet köp i 24 timmar. Det innebär att du kan slå till meddetsamma när du hittar våra billiga biljetter. Sen kan du fråga din älskling, äkta hälft eller vän efteråt.  

  Se lågpriskalendern

   

  FLYG STOCKHOLM-NEW YORK PÅ CA 8 TIMMAR 

  Det är enklare än någonsin att ta sig till New York. SAS flyger direkt från Stockholm till den amerikanska storstaden så att du kommer fram snabbt och enkelt. Då blir det mer tid för semester när du landar. 

  Vi har även en kvällsavgång för dig som föredrar det. Annars kan du välja mellan alla våra andra avgångar vid olika tider på dygnet så att det passar din resplan. 

  Hitta avgång

   

  AVGÅNGAR TILL NEW YORK FRÅN HELA SVERIGE

  Du kan flyga till New York från hela Sverige när du flyger med SAS. Det innebär att du kan flyga från en flygplats nära dig med en snabb transfer i Stockholm. Det gör det mycket enklare för dig när du ska resa. 

  Flyg till New York (EWR) från: Göteborg, Kalmar, Kiruna, Luleå, Malmö, Skellefteå, Stockholm och Umeå.
   

  Du har samma förmåner hos SAS oavsett vilken flygplats du flyger från.

  Hitta en avgång nära dig

   

  INCHECKNING ONLINE, VAL AV SITTPLATS M.M. INGÅR I DIN BILJETT

  När resan är lång ska det helst vara extra enkelt och bekvämt att flyga. Därför gör vi alltid vårt bästa för att göra din flygresa till en bra upplevelse från början till slut. Vi har därför inkluderat följande i din flygbiljett:

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  Incheckning online

  • Mat, dryck och underhållning ombord

  • Upp till 90% barnrabatt

  • Dagens tidning i vår App

  Du kan alltid hitta flyg och avgångar på sas.se – ladda ned vår App så har du allt nära till hands. 

  Ombord

   

  UPP TILL 90% BARNRABATT

  När du bokar flygbiljetter till New York hos SAS får barn generösa rabatter. Beroende på deras ålder kan de få upp till 90% rabatt på sin flygbiljett. 

  Om barnet är under två år (0–23 månader) får du upp till 90 % rabatt på flygbiljettens pris. Barn under två år delar sittplats med en förälder under resan. Om barnet ska ha egen sittplats blir rabatten 25%. 

  Barn under 12 år har egen sittplats ombord på flyget. Du får upp till 25% rabatt på deras flygbiljett. 

  Läs mer om resor med barn

   

  YTTERLIGARE RABATT OCH FÖRMÅNER MED EUROBONUS

  Det är gratis att bli medlem i EuroBonus – Nordens största lojalitets- och frequent flyer-program. Som medlem i EuroBonus tjänar du poäng på både dina flygresor, hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp. 

  Du kan använda dina intjänade poäng hos SAS och hos alla våra samarbetspartner. Här kan du lösa in dem mot nya flygresor, hotellvistelser, uppgraderingar av biljetten, presentkort och mycket annat. 

  EuroBonus gör din resa ännu enklare och bekvämare.

  Få fler förmåner ju mer du flyger

   

  VIKTIGT INNAN DU RESER TILL USA

  Det finns några saker du ska vara uppmärksam på när du flyger till New York – och till USA över huvud taget (inkl. resor via USA). Du måste bl.a. ansöka om ett ESTA (resegodkännande) innan du stiger på planet. 

  Viktigt att komma ihåg inför din resa till New York:

  • Bokning och adress till första övernattningen

  • ESTA – resegodkännande (ska fyllas i senast 72 timmar före avresa)

  Pass

  • Incheckning

  Om du inte har ett godkänt ESTA får du inte gå ombord på planet till USA.

  Översikt över vad du ska komma ihåg inför resan till USA

  Hitta billiga flygbiljetter till New York


  NEW YORK – STADEN SOM ALDRIG SOVER

  För väldigt många representerar New York den typiska storstaden. Staden har över 8 miljoner invånare i centrum samt mer än 150 olika nationaliteter. Staden består av fem stadsdelar varav Manhattan är en av dem. De fyra andra är Brooklyn, Bronx, Queens och Staten Island. De flesta besöker bara Manhattan, men de andra stadsdelarna är absolut också värda ett besök.

  New York är om något en spännande och dynamisk stad där det är möjligt att uppleva lite av varje. Den är fylld av konst, kultur och shopping samt ett rikt café- och restaurangliv. 

  Tempot i staden är snabbt, och konst- och designtrenderna växlar hela tiden. Du kan uppleva mycket konst på stadens världsberömda museer. Det finns också mycket spännande att se i de mindre gallerierna samt i själva stadsbilden med fin gatukonst. 

  Det är väldigt enkelt att hitta runt på Manhattan. Staden är “uppdelad” i Uptown, Midtown och Downtown samt ett rutnät av Streets och Avenues. Gatunumren stiger ju längre norrut du kommer. Numren på avenyerna stiger när du rör dig från öst mot väst. 

   

  NEW YORKS HISTORIA

  Staden är inte en av de äldsta städerna i världen. Det innebär dock inte att den inte har en imponerande historia – både politiskt och kulturellt. Staden grundades 1609 av holländarna och hette i början New Amsterdam. 

  Under frihetskriget blev New York en mycket viktig stad. Den ikoniska stadens historia är komplex och fylld av intressanta historier och byggnader. 

   

  GRUNDANDET AV NEW YORK CITY

  Lenape-folket var de första infödda i området kring nuvarande New York. Det är också från den infödda lokalbefolkningen som Manhattan har fått sitt namn. Ordet “Manahatta” på indianspråk betyder “ö med många backar”. 

  Området som idag är känt som New York City upptäcktes av Giovanni da Vernazano år 1524. Det var dock först 1609 som det byggdes i området. Henry Hudson bosatte sig i området det året och började att utforska det. Den här bebyggelsen växte och blev senare New Amsterdam. 

  Det var först 1664 när britterna övertog staden som New York fick sitt nuvarande namn. 

   

  DEN FÖRSTA HUVUDSTADEN I USA 

  Den första huvudstaden i USA var inte Washington D.C. New York var faktiskt den första huvudstaden i landets historia och var det ända fram till 1790. 

  Därför var det också i New York som landets första president tillträdde. George Washington tillträdde som president i staden 1789. Det var också Washington som kort tid därefter flyttade huvudstaden från New York. 

   

  DEN FÖRSTA SKYSKRAPAN - BÖRJAN PÅ EN ERA

  New York fick sin första skyskrapa för mer än 100 år sedan, nämligen 1902. Skyskrapan från då är fortfarande en ikonisk byggnad i New York. 

  Den första skyskrapan kallades för Flatiron Building och den ligger vid 23rd Street och 5th Avenue. Byggnaden har formen av ett gammaldags strykjärn – därav namnet. Den fick sin oortodoxa form p.g.a. den smala tomten som den är byggd på. 

  Snart tillkom fler skyskrapor och den berömda Manhattan skyline började långsamt att ta form. 

   

  SEVÄRDHETER I NEW YORK

  Det finns mycket spännande att se överallt i New York. Många av de ikoniska byggnaderna och platserna hittar du i Midtown. Här kan du bl.a. se Chrysler Building, Empire State Building och FN-skrapan. 

  Staden är även full av lugna andningshål och parker varav den mest kända nog är Central Park. Det stora området mitt på Manhattan är ett mycket bra ställe att koppla av på i ett par timmar. Här är väldigt grönt och fridfullt när man tänker på att man befinner sig mitt i en av världens storstäder.

   

  FRIHETSGUDINNAN – EN IKONISK SYMBOL

  Frihetsgudinnan är för många en symbol för den amerikanska drömmen. I början av 1900-talet när invandringen var som störst var statyn det första immigranterna fick se vid inseglingen till staden. 

  Hon skänktes till staden av Frankrike 1886 som en symbol för vänskap mellan de två länderna. Det var den världsberömde arkitekten Gustave Eiffel som byggde Frihetsgudinnan. 

  Du kan bara ta dig till Liberty Island, där hon står, med båt. Det går många turer från södra Manhattan som har med både Liberty Island och Ellis Island på sina rundturer. De två öarna ger en helt unik inblick i immigranternas tankar och känslor när de kom till staden för många år sedan. 

   

  TIMES SQUARE – STADENS PULSERANDE HJÄRTA

  De flesta runt om i världen känner till Times Square. Området är fullt av stora reklamskyltar och det handlar om ett deciderat ljushav av neonskyltar. Därför rekommenderas du att ta vägen om den berömda platsen på kvällen eller natten. 

  Times Square är ett av de mest dynamiska och hektiska områdena i New York med mycket aktivitet dygnet runt. Det är inte en av de vackraste platserna, men det är absolut en imponerande upplevelse. 

  Många av de stora butikerna hittar du också på Times Square eller i närheten. Broadway ligger här så du kan eventuellt ta en sväng förbi och se en spännande teaterföreställning. 

   

  TOP 10 TURISTATTRAKTIONER I NEW YORK

  Det finns en mängd sevärdheter och attraktioner i New York City och några av dem har blivit synonyma med staden. Det handlar absolut inte om någon fullständig lista, men den kan ge bra inspiration till din resa.

  1. Empire State Building, 2. Fifth Avenue, 3. Rockefeller Center, 4. Frihetsgudinnan, 5. Times Square och Broadway, 6. Ellis Island Immigration Museum, 7. Central Park, 8. Metropolitan Museum of Art – The Met, 9. Guggenheim Museum, 10. American Museum of Natural History.

  Det är alltid människor på New Yorks gator. I synnerhet kring de stora sevärdheterna är det mycket folk. Flera av sevärdheterna på listan kan du kombinera så att du kan hinna med flera på en dag. 

  Du kan exempelvis bara se Frihetsgudinnan och Ellis Island Immigration Museum via båt. Det finns många turer från Battery Park som går till båda öarna på sina rundturer. 

   

  DET HÄNDER I NEW YORK

  Det händer mycket i New York året runt. Därför kan det vara en god idé att planera din resa så att du kan uppleva flera av de stora händelserna, festivalerna och evenemangen när du besöker staden. 

  De största evenemangen i New York: Saint Patrick’s Day (17 mars), Easter Parade (Påskdagen), 9th Avenue Food Festival (mitten av maj), 4 juli fyrverkeri vid West Indian Day Carnival (första måndagen i september), Feast of San Gennero (3:e veckan i september och 10 dagar framåt), New York City Marathon (första söndagen i november), Julgranständning vid Rockefeller Center (1:a veckan i december) och Nyår och nyårsbollen på Times Square (31 december).

  Det är också värt att komma ihåg att de stora arrangemangen kan påverka transport och öppettider i staden. 

   

  SHOPPING I NEW YORK 

  Om du gillar att shoppa har du absolut kommit till den rätta staden. För om det inte finns att köpa i New York så existerar det förmodligen inte. Under en helg i New York kan du både stifta bekantskap med det yppersta inom mode och design samt göra fina fynd på rea. 

  Det går fint att kombinera shopping och sightseeing när du besöker Upper West Side. Här ligger de exklusiva modebutikerna på Madison Avenue och 5th Avenue. Det ligger även flera spännande konstbutiker i SoHo. Området kring SoHo och TriBeCa är generellt fullt av spännande butiker och bra caféer. 

  Om du vill uppleva den nya, spirande, kreativa miljön i Brooklyn är det bara att ta en tur över Brooklyn Bridge – kan klaras av till fots. 

  Julhandeln i New York är nästan också en begivenhet i sig själv. Då dekoreras staden med julpynt och det flesta butikerna har fina erbjudanden. 

   

  MACY’S – DET IKONISKA VARUHUSET

  Varuhuset Macy’s är ett av New Yorks mest berömda och omtyckta varuhus. Det har legat på sin nuvarande adress i över 100 år och har uppnått en närmast ikonisk status i staden. 

  Byggnaden har över 10 våningar och den ligger på gångavstånd från Empire State Building. 

  Där finns allt man kan önska inom exempelvis möbler och beklädnad. Gourmetavdelningen är absolut också värd ett eget besök. 

   

  FLAGSHIPSTORES OCH EXKLUSIVA DESIGNER

  Det finns väldigt många flaggskeppsbutiker från de allra största märkena i New York – speciellt i området kring Times Square. Om du gillar choklad kan du besöka M&M’s stora butik i flera våningar som är proppfull med choklad. 

  På Madison Avenue hittar du alla dyra och exklusiva designer. Exempelvis ligger Armani, Burberry, Hermês, Chanel, Dior och Yves Saint Laurent sida vid sida längs gatan. 

   

  KONST OCH KULTUR I NEW YORK

  Den konstnärliga miljön är stor i New York och det händer något nytt varenda dag. Brooklyn har blivit det nya innestället, men resten av staden har också väldigt många spännande museer och gallerier. Det finns bl.a. Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art, Guggenheim och The Intrepid bland de större konstmuseerna. 

  På Broadway kan du uppleva opera, balett, teater och musikaler av världsklass. Om du är mer intresserad av bra musik har staden en omfattande musikscen där i synnerhet Carnegie Hall kan rekommenderas. 

  Det ligger många nya och intressanta gallerier i SoHo och västra Chelsea. Det är i synnerhet hit de unga söker sig. 

  Den senaste spjutspetskonsten kan du dock faktiskt se på stadens gator och gränder där det finns mycket spännande gatukonst.

   

  MAT OCH NATTLIV I NEW YORK

  Det råder en mycket speciell energi i den amerikanska storstaden. Det är en allmänt utbredd tradition att äta ute i USA, men den är särskilt utpräglad i New York City. Det gäller oavsett om det handlar om en bit pizza eller en trerättersmiddag. 

  I New York finns det något som heter “people watching”. Det är när du sitter på en uteservering eller ett trottoarcafé och tittar på folk medan du äter god mat eller får en härlig cocktail.

  Du kan få allt ifrån en bagel eller pizza till en hel gourmetmiddag i New York. Om du vill ha de bästa rekommendationerna ska du inte vara rädd för att fråga lokalbefolkningen. Det hjälper gärna till med goda råd om restauranger och visar vägen till 1-dollar-pizza. Daniel’s Bar & Lounge är dock absolut värd ett besök – den är populär bland både lokalbefolkning och turister.

  När det blir mörkt och du ska ut i New Yorks nattliv hittar du många av de bästa barerna och klubbarna i Williamsburg och Bushwick. Här håller bl.a. Market Hotel och Output till. 

   

  Fakta

  Valuta: dollar

  Tidsskillnad: +6  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  - Kostnadsfritt medlemskap
  - Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  - Använd intjänade poäng till nya flygresor


  NEW YORKS FLYGPLATS – NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT (EWR)

  När du reser med SAS till och från New York sker det alltid via Newark Liberty International Airport som är en av de tre största flygplatserna i New York. Flygplatsen ligger i stadsdelen New Jersey och det är ca 27 km till downtown Manhattan. 

  Newark är en av världens mest trafikerade flygplatser med över 36 miljoner passagerare om året. Flygplatsen består av tre terminaler – A, B och C. Den stora internationella terminalen är B, och det är också den vi på SAS använder. 

  Flygplatsen har ett stort utbud av butiker och restauranger. Det finns även många andra faciliteter – spa, valutaväxling och områden med trådlöst internet. Det finns gott om möjligheter att handla exempelvis kläder, elektronik och makeup samt taxfree. 

  Atmosfären på flygplatsen är speciell och den är absolut värd att utforska om du har tid över. När det är dags att ta sig in till Manhattan – eller vart du nu ska hän – finns det många olika former av kollektivtrafik samt möjlighet att hyra bil på flygplatsen. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT

  Det är otroligt enkelt att ta sig till och från Newarks flygplats. Det går både tåg, buss och taxi, och du kan även hämta och lämna din hyrbil direkt på flygplatsen. 

  På själva flygplatsen kan du ta AirTrain Newark, som sammanbinder de tre terminalerna, taxistationer, hotellfaciliteter och parkeringsplatser. Den går dygnet runt och är också sammanbunden med Newarks flygplats tågstation – Newark Liberty International Airport Rail Station. Från tågstationen kan du ta tåg till centrum av Manhattan och de andra stadsdelarna.

  Det går även flera bussar mellan Newark och Manhattan. Busslinjerna 37, 40, 62, och 67 går mellan de två. Du kan även ta Newark Airport Express, som går direkt mellan Newark och New Yorks centrum – biljetten kostar ca 16 $. 

  Du kan hitta taxi vid alla tre terminalerna på flygplatsen. Det är ett snabbt och enkelt sätt att ta sig till exempelvis Manhattan på. Det tar normalt 45 minuter att åka från flygplatsen till Manhattan. Priset ligger på 50-75 dollar, men det kan snabbt bli dyrare under rusningstid. Därför kan det vara en bra idé att komma överens med chauffören om ett fast pris.

   

  HYRBIL PÅ NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT

  Du kan naturligtvis även hyra en bil när du ska på semester i New York. Det är en upplevelse att köra bil i New York. En hyrbil är en mycket bra idé om du inte bara ska vara på Manhattan. 

  Om du ska utanför New York kommer du snabbt och lätt fram med en bil. Om du beställer bilen hemifrån står den klar till dig när du landar. 

  SAS samarbetar med de största biluthyrningsfirmorna i världen. Det är enkelt att söka efter en hyrbil, och du kan ordna bokningen och pappersarbetet hemma. När du söker via SAS får du en samlad översikt över bilmodeller och priser från alla uthyrningsfirmor. 

   

  Kontakt

  Newark Liberty International Airport 

  3 Brewster Rd, Newark

  NJ 07114, USA

  Telefon: +1 973-961-6000

  Webbplats: http://www.panynj.gov/airports/newark-liberty.html 

   

  TRANSPORT I NEW YORK

  New York är en storstad, men den är samtidigt väldigt lätt att ta sig runt i. 

  När du är på Manhattan är avstånden ofta inte längre än att du kan gå till fots. När tiden eller fysiken inte räcker till kan du enkelt ta dig fram och tillbaka med exempelvis tunnelbana eller taxi. 

  Det går även bussar i New York men de flesta, både lokalbefolkning och turister, tar tunnelbana eller taxi när de ska runt i staden med kollektivtrafik. 

   

  NEW YORK CITY SUBWAY – KÖP ETT METROCARD

  Subway-systemet är säkert och pålitligt. Det är enkelt att ta sig runt till alla olika stadsdelar i New York och en biljett kostar bara ca 2 $. 

  Det finns många olika tunnelbanelinjer som sammanbinder flera av stadsdelarna och du kan lätt byta på de olika stationerna. I synnerhet på Manhattan finns det många olika linjer. 

  Om du räknar med att åka tunnelbana mer än ett par gånger när du är i staden är det en bra idé att investera i ett MetroCard. 

  Ett MetroCard gäller både på tunnelbanan och bussarna. Du kan köpa ett kort och fritt åka med tunnelbanan i 1, 4, 7 eller 30 dagar. Om du föredrar att betala per gång kan du köpa ett kort som heter Pay-Per-Ride. Här kan du sätta in 4-80 dollar på kortet och fylla på det efter behov. 

  Du kan få översiktskartor över tunnelbanan på Manhattan vid biljettluckorna på stationerna. 

   

  NEW YORKS KÄNDA GULA TAXIBILAR

  De gula taxibilarna i New York är ikoniska och de fyller gatorna i staden dygnet runt. Det är enkelt att se om en taxi är ledig. Om skylten på taket lyser är den ledig. 

  Om du vill ha en taxi på gatan ska du lyfta armen så att taxichauffören tydligt kan se dig. 

  Priserna är lägre i Sverige, men var uppmärksam på att priset snabbt kan stiga om ni fastnar i trafikstockning under rusningstid. 

   

  BUSSAR I NEW YORK

  Liksom all annan kollektivtrafik i New York City fungerar även bussarna bra och går överallt. De fastnar dock ofta i trafiken och det kan lätt fördubbla transporttiden under rusningstid. 

  Om det lockar med en busstur på New Yorks gator är rutten M4 en av de bästa. Den tar dig runt till många olika sevärdheter, och priserna är samma som med tunnelbanan. 

   

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy