LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Köpenhamn

  flyg till köpenhamn

  SAS flyger alla dagar i veckan till Köpenhamn och erbjuder direktflyg från Stockholm, Oslo och Helsingfors. 

  Trots att Danmark numera är sammanfogat med Sverige via Öresundsbron så är det en annorlunda, mer kontinental, atmosfär som möter redan när planet landar på Kastrups flygplats. Köpenhamn har de senaste årtiondena växt från att vara en lite sömnig medelstor stad till att bli Nordens kanske modernaste metropol. Köpenhamn erbjuder ett rikt utbud av kulturupplevelser, nattliv och shoppingmöjligheter, för att inte nämna en lång och intressant historia att upptäcka. Flyg till Köpenhamn och Danmark på en trevlig weekendresa och storstadsresa, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

  Alltid inkluderat i din flygbiljett till Köpenhamn: 24 timmars öppet köp, val av sittplats 22 timmar innan avgång och mycket mer…

  Från Stockholm till Köpenhamn tar det endast lite drygt en timme att flyga, men även om du är ombord på en kortdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi serverar kaffe och te ombord och det finns alltid gratis dagstidningar att läsa.

  Mycket är inkluderat i din flygbiljett när du flyger till Köpenhamn med oss. Vi har tänkt på det mesta före, under och efter flygningen:


  Hitta din flygresa och kolla priserna direkt i kalendern på sidan eller ladda ner vår app. På det sättet kan du alltid hitta din nästa resa till Köpenhamn direkt från mobilen. 

  Billiga flyg till Köpenhamn – boka tidigt och spara mer

  Det är möjligt för dig att spara både tid och pengar när du flyger till Köpenhamn. Vi rekommenderar att du bokar din flygbiljett i god tid – på det sättet ökar du dina chanser till att få flygbiljetter till bästa pris.

  Kom ihåg att vi erbjuder 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan boka en resa direkt om du hittar ett bra erbjudande i vår onlinebokning – för att senare ta reda på om datum, tid för avgång och pris passar din familj eller dina vänner. 

  Älskar du en bra affär (vem gör inte det!)?  Håll koll på våra aktuella erbjudanden här

  Dra nytta av belöningar och fördelar

  Gå med i vårt kostnadsfria lojalitets- och bonusprogram, EuroBonus, och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Du får också en hel del fördelar så som exklusiva erbjudanden för medlemmar och mobila tjänster med praktisk flyginformation.

  Du kan även tjäna poäng när du gör reservationer för hotell och hyrbil hos våra partner över hela världen. Spendera dina poäng för att få rabatt på allt från flyg och hotell till att handla ombord eller i vår online shop.

  Tjäna poäng inför din flygresa till Köpenhamn – gå med kostnadsfritt i EuroBonus

  Hitta billiga flygbiljetter till Köpenhamn

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.


  Information om Kastrup flygplats

  Köpenhamn flygplats ligger 10 km sydost om centrala Köpenhamn. I ankomsthallen finns en informationsdisk som är öppen dagligen från 06.00 till 22.00. Där kan du som resenär hitta flyginformation för avgångar och ankomster, kartor över terminaler och andra anläggningar samt en flygplanerare som skräddarsyr din resa baserat på avresort.

  Hotell i närheten av Köpenhamns flygplats

  Det finns flera närliggande hotell och du kan enkelt boka rum via en hotellbokningsdisk belägen i den internationella ankomsthallen. Närmaste hotell är The Transfer Hotel som ligger i transithallen på flygplatsen.

  Hilton Copenhagen Airport Hotel ligger också vid flygplatsen och kan nås via en täckt gångväg från Terminal 3. Andra närliggande hotell är Park Inn Köpenhamn och Quality Hotel Dan som ligger inom 1,6 km från flygplatsen.

  Biluthyrning på Kastrup

  Europcar, Avis och Hertz har kontor i terminal 1 och 3, medan Budget och Sixt har kontor i Terminal 3. I likhet med många europeiska städer rekommenderas inte hyrbil om du bara besöker den centrala stadsdelen. Parkering är svårt att hitta och taxibilar, bussar och tåg är ett mer bekvämt sätt att ta sig runt i staden.

  Europcar tel: +45 32 50 66 66
  Avis tel: +45 32 51 20 99
  Hertz tel: +45 32 50 30 40
  Budget tel: +45 32 52 39 00
  Sixt tel: +45 32 46 80 30

  Butiker och restauranger på Kastrup

  Det finns gott om restauranger, barer och caféer på Köpenhamn flygplats. Utbudet för shopping är stort med många taxfree-butiker.

  Bagage

  På Kastrup finns resgodsförvaringen belägen mellan Terminal 2 och 3, och en effektförvaring finns vid parkeringen P4. Ett hittegodskontor (tfn: +45 3231 2284) finns vid bagageanläggningen i Terminal 2.

  Övriga faciliteter på Köpenhamns flygplats

  Det finns dusch och bastu på Transfer Hotel i transithallen och för barnen finns en lekplats i Terminal 2 och flertalet toaletter är utrustade med skötbord. Ett 24-timmars bönerum ligger vid terminal 2 där det också finns ett vilorum. Det finns en ny lounge speciellt för tonåringar i terminal 2. Banker finns i Terminal 2, växlingskontor i Terminal 2 och 3, och uttagsautomater i alla terminaler. Ett postkontor ligger mellan Terminal 2 och 3. Trådlöst internet finns tillgängligt på många platser i terminalerna och ett antal Internetkiosker ligger i transitområdena i Terminal 2 och 3.

  Service för affärsresenärer

  På Köpenhamns flygplats finns ett Business center i Terminal 3. Hilton Business Centre ligger på fjärde våningen och har VIP-rum, konferensrum som kan ta upp till 50 deltagare och nio mindre mötesrum samt internet och utrustning för videokonferenser.

  Handikappanpassning på Kastrup

  Kastrups flygplats är väl anpassad för handikappade och rullstolsanpassade toaletter finns aviserade i alla terminaler. Passagerare med funktionshinder uppmanas att informera sina flygbolag innan avresa om sina respektive behov. Parkeringsplatser för handikappade finns tillgängliga. För den med nedsatt hörsel finns hörselslingor monterade i alla transithallar och här finns även reserverade sittplatser för handikappade. För mer info: tel: +45 3252 8300

  TA SIG FRÅN FLYGPLATSEN

  SAS flyger till Köpenhamns flygplats som ligger i Kastrup, ca 8 km från city. Åker du bil eller taxi tar resan ungefär 10 minuter. 

  En gratis transitbuss kör mellan alla tre terminalerna och Terminal 1 och 2 är ihopkopplade med en korridor.

  Tåg

  Det finns höghastighetståg till Köpenhamns Centralstation (restid - 12 minuter), liksom till ett antal andra destinationer i Danmark och Sverige. Tågstationen ligger i terminal 3. tågen avgår med 20 minuters mellanrum.

  Metro: Tunnelbanan som ansluter till stadens centrum ligger också i Terminal 3. Stationen kallas "Lufthavnen" och ligger intill Terminal 3.

  Buss

  SAS flygbuss finns utanför terminalen, och avgår var 15:e minut under dagen. De går till SAS Scandinavia Hotel och till Centralstationen. Restid ca 25 minuter. 

  Taxi

  Det finns gott om taxibilar utanför ankomsthallen på Köpenhams flygplats. En taxiresa till Köpenhamn centrum tar cirka 20 minuter. Både svensk och dansk taxi kör till flygplatsen från respektive sida. Tänk dock på att broavgiften fördyrar priset från svensk sida.

   

  Kontakt

  PO Box 74, Lufthavnsboulevarden 6, DK 2770 Kastrup Denmark
  Airport Code: CPH
  Airport Tel: +45 3231 3231
  Airport Website: www.cph.dk

  Ta sig runt i Köpenhamn


  Hyrbil

  Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil
   

  Transportzoner i Köpenhamn

  Köpenhamnsregionen är uppdelad i zoner. När du reser med Köpenhamns lokaltrafik betalar du en avgift baserat på hur många zonringar du passerar genom. Om du till exempel reser från flygplatsen (zonring 3) till centrala Köpenhamn (zonring 1) så betalar du för tre zoner - zonen du börjar din resa i samt antal zoner du passerar genom.

  Zonringarna är uppdelade efter färger och du finner en karta över dessa vid varje busshållplats och tågstation. Om du planerar att enbart besöka centrala Köpenhamn räcker det som regel med högst två zoner per resa.

  City Pass och Copenhagen Card

  Den som vill resa fritt i Köpenhamns lokaltrafik utan att betala per zon har två alternativ – City Pass eller Copenhagen Card. City Pass ger dig obegränsad tillgång till buss, tåg och tunnelbana inom Köpenhamn, inklusive till och från Kastrup flygplats i antingen 24 eller 72 timmar. 

  Med Copenhagen Card har du fri tillgång till tåg, buss och tunnelbana i hela Köpenhamnsregionen, inklusive transport till och från flygplatsen. Copenhagen Card gäller i antingen 24, 48, 72 eller 120 timmar. Copenhagen Card ger dig dessutom fritt inträde till olika museer och attraktioner i Köpenhamn. 

  Bussar, tåg och tunnelbana i Köpenhamn

  Bussar i Köpenhamn går dygnet runt. De gula A-bussarna avgår var 3:e – 7:e minut under rusningstid (tidig morgon och eftermiddag) och var 10:e minut mellan dessa tidpunkter. S-bussarna avgår med längre mellanrum, men de är snabbare än A-bussarna då de inte stannar på lika många hållplatser. Det finns plats för upp till två barnvagnar per buss.

  Köpenhamns tunnelbana består av två linjer som båda passerar genom city: M1 och M2. Tågen, som är förarlösa, avgår med fyra till sex minuters mellanrum under dagar och kvällar. Under nattetid opererar de ungefär var 15:e minut.

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Övrigt

  Danmark

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy