Flyg till Danmark
Danmark rankas som ett av världens lyckligaste länder i internationella undersökningar. Flyg med SAS för att uppleva hygge och ta reda på varför danskarna är så glada. Vi flyger till Ålborg, Århus eller Billund på Jylland och till den danska huvudstaden Köpenhamn på Själland. Vi flyger också till Färöarna som ligger i Nordatlanten, halvvägs mellan Island och Skottland samt till Nuuk på Grönland.
SAS flyger till/inom Danmark från/via Oslo, Köpenhamn eller Stockholm och erbjuder flyg till Ålborg, Århus, Billund, Köpenhamn, Färöarna och Nuuk.
Vi flyger från alla våra destinationer i Europa, USA (Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle och Washington DC), Kanada (Toronto) och Asien (Bangkok och Tokyo).
Boka ditt nästa flyg till Danmark här
Från Stockholm och Oslo erbjuder SAS bekväma direktflyg till Danmark. Med vårt omfattande nätverk kan du enkelt hitta det perfekta flyget som passar din tidtabell och budget. Med SAS olika biljettyper, SAS Go, SAS Plus och SAS Business, kan du skräddarsy din resa efter dina preferenser och behov.
Läs mer och boka ditt flyg till Danmark.
Upptäck billiga flyg till Danmark med SAS
Du har större chans att hitta billiga flygbiljetter till Danmark ju tidigare du bokar. I vår lågpriskalender får du en översikt av biljettpriser baserat på resemånad. När du bokar på sas.se har du alltid 24 timmars öppet köp, så ser du ett bra erbjudande kan du boka det nu och bestämma dig senare. Glöm inte att hålla utkik efter SAS kampanjer och erbjudande, det gör du lättast genom att bli EuroBonus-medlem och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
- Huvudstad: Köpenhamn
- Valuta: Danska kronor
- Tidszon: CET: UTC +1/CEST (Centraleuropeisk sommartid): UTC +2
- Officiellt språk: Danska
Därför ska du resa till Danmark
Utforska landet som inte bara är känt för sina sagor och vikingar, utan också för sin moderna design, sin gastronomi i världsklass och sin gästvänliga atmosfär.
Strandliv i Århus, fiskebyar i Ålborg, familjesemester i Billund eller shopping i Köpenhamn. SAS destinationer i Danmark ger dig möjlighet att göra det du tycker bäst om. De båda danska nöjesparkerna Legoland och Lalandia Aquadome ligger i området runt Billund. Massor av kul för barnen gör denna lilla stad till ett populärt resmål för familjer. Glöm inte bort att besöka skulpturparken när du är där. Parken har 19 permanenta skulpturer och ligger mellan stadens centrum och nöjesparkerna. Perfekt för att ta en paus från Lego och vattenrutschkanorna.
Upplev Danmark via maten och besök pittoreska Nyhavn i Köpenhamn för att prova smørrebrød – smörgåsar med rågbröd. Skölj ner dem med dansk öl. Och glöm inte bort att prova traditionella danska röda pølser.
Res längre norrut för att uppleva landskapet på de 18 vulkanöar som bildar Färöarna, en självstyrd region inom det danska kungariket.
När är det billigast att flyga till Danmark?
Priserna för flygbiljetter till Danmark kan variera beroende på flera faktorer, inklusive säsong, efterfrågan och när du bokar din resa. Det är generellt sett billigast att flyga till Danmark under lågsäsongen, vilket vanligtvis är utanför de populära semestertiderna och högsäsongen för turism. Att vara flexibel med dina resedatum och boka i förväg kan också hjälpa dig att hitta mer prisvärda flygalternativ. Du hittar alltid billigast biljetter i SAS lågpriskalender.
Hur är vädret i Danmark?
Vädret i Danmark kan variera beroende på årstid och region. Här är en översikt över vädret under de olika årstiderna:
Sommarmånaderna är populära för att besöka Danmark, särskilt för sol- och badälskare. Det är den soligaste och mest behagliga perioden med långa ljusa dagar och milda nätter. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 20-25°C och dagarna är långa, vilket ger gott om tid att utforska landets stränder och njuta av utomhusaktiviteter. Vissa dagar kan temperaturen nå upp till 30°C. Det är också den regnigaste tiden på året, så packa med dig paraply och en lätt regnjacka. Det är också under sommaren som många festivaler och evenemang äger rum runt om i landet.
Vår- och höstmånaderna är perfekta för att uppleva Danmarks vackra natur och kultur. Temperaturen är mild, vanligtvis mellan 10-15°C, och landskapet är grönt och blomstrande. Det är också en bra tid för att utforska städerna, besöka museer och uppleva den danska livsstilen. Det kan vara lite svalt och regnigt, men också soligt och behagligt. Våren är känt för sin grönska och blommande natur, medan hösten bjuder på vackra färger när bladen ändrar sig.
Vintern i Danmark kan vara kall med temperaturer runt 0-5°C. Vintern är den torraste tiden på året, men det kan vara blåsigt. Det är dock en vacker tid att besöka landet, särskilt om du är intresserad av julmarknader och vinteraktiviteter. Du kan njuta av mysiga kaféer, uppleva den danska hygge-kulturen och utforska vackra vinterlandskap. Det kan vara snö och frost, särskilt i norra delen av landet.
Tips för en smidig resa till Danmark
Planera i förväg och var ute i god tid
Se till att du har koll på din avgångstid och vilken terminal du ska checka in på. Du kan checka in digitalt på vår hemsida eller i SAS-appen upp till 30 timmar innan din avresa. Det kanske kan låta självklart, men det är alltid bäst att vara lite för tidigt på plats än att stressa. Det gäller speciellt under sommaren eller under andra högtider då många reser.
Packa smart
Ha koll på våra bagageregler och restriktioner när det gäller bagage. Se till att din biljettyp innehåller rätt mängd bagage för det du tänkt ta med dig. Kom ihåg att det alltid är billigare att lägga till väskor på vår hemsida eller i SAS-appen än att göra det på plats på flygplatsen.
Håll dig uppdaterad
Se till att ha koll på eventuella uppdateringar gällande ditt flyg, som eventuella förseningar eller gate-ändringar. Håll ett öga på SAS Flygstatus eller ladda ner SAS-appen för att få de senaste uppdateringarna.
FEBRUARI 2023
Även om landet inte har några höga berg att erbjuda, finns här en vacker och variationsrik natur och många fina vandringsleder som bara väntar på att utforskas.
Danmarks vänligaste vandringsled
Camønoen
Camønoen kallas Danmarks vänligaste vandringsled och sträcker sig 175 kilometer runt Møn, Nyord och Bogø. En bra startpunkt är Møns Museum, där du kan få mer information om sevärdheter, boka boende och skriva ut en personlig vandringskarta. En av höjdpunkterna i området är Møns klint, över hundra meter höga vita kalkstensklippor som stupar rakt ner i havet. Här finns också ett upplevelsecentrum med interaktiva utställningar, en toppmodern 3D-biograf och guidade turer längs klinten. Camønoen är en del av Själlandsleden som sträcker sig tvärs över Själland.
Ett vackert kulturlandskap
Øhavsstien
Øhavsstien på Sydfyn är med sina 220 kilometer en av Danmarks längsta vandringsleder. Den går genom ett vackert kulturlandskap med vallmofält, herrgårdar och ständig närhet till havet. Leden är uppdelad i sju olika deletapper och dessa kan i sin tur delas upp i kortare dagsturer. På Det Sydfynske Øhav finns alla etapper beskrivna med tips på sevärdheter längs vägen. Delar av Øhavsstien ingår i Fjällräven Classic Danmark, ett stort trekkingevent som arrangeras 5-8 juli i år. Kombinera gärna vandringen på Fyn med att besöka några av Danmarks slott, exempelvis Valdemars Slott från 1600-talet.
Foto: Visit Denmark
Historisk kuststig
Bornholm
Längs Bornholms kust ringlar en historisk kuststig genom ett skiftande landskap med både klippor, sandstränder och orörd natur. Leden passerar också ett pärlband av små fiskelägen och mysiga byar där man hittar både rum för natten och bra krogar. En perfekt led för den som vill uppleva danskt hygge, med andra ord. Hela rundturen är nära 120 kilometer. Den kan avverkas på tre dagar, men vill man hinna uppleva alla sevärdheter och njuta i sakta mak rekommenderas en vecka. Den 30 juni-2 juli arrangeras Bornholm Rundt Marchen, då avverkas hela leden på tre dagar.
Legendarisk vandringsled
Hærvejen
Hærvejen på Jylland är kanske Danmarks mest legendariska vandringsled. Leden går hela vägen från tyska gränsen till Hirtshals, och delar av den har funnits i mer än 4 000 år. Den 500 km långa leden har använts pilgrimer, härar och köpmän, men idag är den en välorganiserad vandrings- och cykelled som går över hedar och genom skog, sanddyner och planteringar.
På Hærvejen kan man välja att vandra i 14 dagar, en vecka eller bara en enda dag. Vill man vandra långt kan man övernatta i härbärgena längs Hærvejen, 12 gamla gårdar och byggnader som erbjuder vandrare enkel inkvartering och mat. Och vill man vandra utan att behöva tänka på bagage, logi och middagsmat, kan Vagabond Tours ta hand om allt det.
Danmarks vackraste natur
Kust till kust-leden
På den här vandringsleden tvärsöver Jylland ser man delar av Danmarks vackraste natur. Från tidvattnet i nationalparken Vadehavet och det vilda Vesterhavet vid Blåvandshuk till inbjudande ådalar, skogar, hedland och låga kullar. Leden är 130 km, och längs vägen kan man övernatta på enkla tältplatser med vatten, dass och eldstad. Rutten bjuder också på fyrtorn, naturcenter, medeltida kyrkor och bunkrar från andra världskriget, och de många mysiga små köpstäderna gör det lätt att proviantera. Köper man fiskekort kan man också fånga kvällsmaten själv i Varde å, som är känt som en av Danmarks bästa laxåar. Det går att ladda ner elektronisk vandringskarta med GPS.
Vandrings- och cykelled
Bindeballestien
Bindeballestien vid Vejle är en vandrings- och cykelled på 36 km genom natursköna Vejle Ådal, som både har omväxlande, fantastisk natur och många kulturminnen längs vägen. Landskapet bjuder på ljungklädda kullar och sanddyner, åsar och raviner, skogar och till och med en offermosse från järnåldern. Rekonstruerade järnåldersgårdar, kalkmålningar från 1200-talet, det historiska hotellet Haraldskær Hovedgård, järnvägsmuseum och naturcenter hör till andra sevärdheter längs rutten, så om man vill få ut så mycket som möjligt av sträckan kan det vara en bra idé att dela upp den på två dagar. Vandringen slutar i Billund, där man hittar både flygplats, Lalandia och legendariska Legoland.
NOVEMBER 2022
Vill du ha din huvudkudde under en haj, vakna med savannens djur eller gå till sängs i ett hobbithus? På några av Danmarks mest ovanliga övernattningsställen kan du göra just det.
Världens minsta hotell
Central Hotel og Café
Central Hotel og Café är tillräckligt personligt för att platsa i en Jim Jarmusch-film. Världens minsta hotell ligger på Værnedamsvej, Köpenhamnarnas svar på Paris boulevarder. Hotellet har bara ett rum, vackert inrett med detaljer i mörkt trä, mönstrad tapet och läckert sänglinne. I våningen under finns en kaffebar. I priset ingår frukost på mysiga Granola.
Övernatta i nationalparken
Karpenhøj Naturcenter
Övernatta ute i naturen på Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge nationalpark. Här finns rejäla vindskydd och en grillplats. I det vackra istidslandskapet kan man vandra, cykla, klättra i träd och mycket annat. Naturcentret anordnar massor av friluftsaktiviteterför vildmarksälskare. Här kan du t.ex. lära dig odla dina egna kryddor, laga vildmarksmat över öppen eld eller bada i vildmarksbadet. Övernattning är gratis i samband med kurser, men man kan även boka shelter privat om det finns plats.
Sova med hajar
Kattegatcentret
Det är inte varje dag man får chansen att gå till sängs under ett hajstim. Men på Kattegatcentret i Grenå kan familjen ligga i glastunneln under den tropiska hajbassängen och spana på hajar med ficklampor innan det är dags att somna. I upplevelsen ingår dissekering av bläckfisk, handmatning av hajar och massor av hajfakta.
Sova på savannen
Ree Park Safari
Det går att utforska savannen - även på Jylland. Ree Park safari i Ebeltoft har nämligen sin egen savann, där strutsar, zebror, noshörningar, giraffer, antiloper och gnuer strövar omkring fritt. En komplett safariupplevelse får man om man övernattar i sin egen sovsäck i en safari lodge byggd på pålar över savannen. Här kommer djuren tätt inpå och sover gärna under pålarna. I priset ingår en guidad rundtur i parken, där man kommer ut i naturen och får veta en massa om djurlivet.
En kran för de kräsna
The Krane
Himmel och hav blir dina närmaste grannar om du övernattar i The Krane, en kolkran från 1944 som omvandlats till hotellsvit, mötesrum och spa. Utifrån gör kranen i Nordhavn fortfarande ett industriellt intryck men inredningen är i klassisk dansk design, i huvudsak svart precis som kolet. Maskinrummet har förvandlats till sovrum, förarhytten är inredd till lounge och en container har blivit ett spa. Kranen är 15 meter hög och det är inget fel på utsikten.
Trädtoppsstuga
Kaløvig Center
Trädtoppsstugan på Kaløvig Center på Djursland var egentligen tänkt som en annorlunda möteslokal, men utsikten, trädkronorna och doften av cederträ var så populär att man bestämde sig för att hyra ut den som hotellrum också. Trädtoppsstugan kan användas året runt och ligger naturskönt alldeles intill havet och nationalparken Mols Bjerge. Här serveras utsökt ekologisk mat och det sympatiska syskonparet som driver stället bidrar till en helgjuten upplevelse.
Övernatta i hobbitstugan
Hasle Camping
Ska familjen till Bornholm kan man välja en annorlunda övernattning i hobbitbyn på Hasle camping. Hobbitbyn består av ett antal tunnformade hobbitstugor med plats för 2 vuxna och 2 barn, samt en hobbitbastu med utsikt och en grillstuga. Blir man badsugen är det bara 200 meter till havet och en fantastisk naturstrand.
MAJ 2023
Du har precis landat i Köpenhamn, men istället för storstadens puls styr du kosan mot ett mindre men minst lika spännande resmål. Väljer du platsen där du kan gå på regnbågspromenad eller sagomuseet kring en av världens mest kända författare?
Århus – från regnbågspromenad till danskt folkliv
Århus är Danmarks andra stad och ligger nästan exakt tre timmar från Köpenhamn (du kan ta dig dit både via broar och med hjälp av färja). Staden var Europas kulturhuvudstad 2017 och är en blandning av pittoresk semesterort och toppmodern konstdestination. Här äter du dessutom utsökt gott, och allt är mer eller mindre inom gångavstånd.
Modern konst i alla färger
ARoS
Konstmuseet ARoS är ett av norra Europas största och har alltid spännande utställningar i världsklass med konstnärer som Grayson Perry, Robert Mapplethorpe och Joana Vasconcelos. Mest känt är museet kanske för regnbågspanoramat på taket, signerat isländska konstnären Olafur Eliasson, samt Ron Muecks gigantiska skulptur Boy.
En dansk tidsresa
Den Gamle By
För en helt annan sorts museum är det bara att gå en sväng i Den gamle by, ett utomhusmuseum där du är med på en resa tillbaka i tiden och kan bevittna Danmark så som det var under HC Andersens tid – och tidigare. Den gamle by är en av Danmarks mest populära turistattraktioner och vi förstår varför.
En oändlig bro
Den uendelig bro
Strax utanför Århus hittar man ett av områdets mest populära fotomotiv: Den uendelig bro. Installationen skapades av arkitekterna Niels Povlsgaard och Johan Gjødes till en skulpturutställning 2015, men blev så populär att den permanentades av kommunen här – varje år mellan april och oktober kan man besöka den. Ett tips är att sedan fortsätta till det spektakulära Moesgaard Museum som är känt för sina utställningar om dansk historia.
Foto: Dennis Borup Jakobsen
Sagor för stora och små i Odense
Danmarks mest kända litterära export Hans Christian Andersen föddes i Odense 1805 och staden är en självklar destination för alla fans av hans sagor – särskilt efter att det nya museet tillägnat författaren öppnade. Men Odense är också en bra utgångspunkt för att upptäcka ön Fyn med alla dess fantastiska slott.
En cykelvänlig stad
Hyr en cykel när du väl kommit fram och ta dig runt på någon av Odenses 500 km cykelbanor – staden har fått pris som Danmarks mest cykelvänliga och flera specialbyggda cykelbroar gör att du kan ta dig fram enkelt och snabbt. Vi rekommenderar en tur ner till hamnen där ni gratis kan bada i Odense havnebad, en badplats i form av däcket på ett fartyg. För dem med mer energi och tid är det perfekt att sedan fortsätta ut och upptäcka andra delar av den platta ön Fyn.
Ett museum i ny sagolik skepnad
H.C. Andersens hus
Det är ett helgerån att besöka Odense utan att bege sig till H.C. Andersens hus – särskilt i dess nya skepnad, ritad av den japanske stjärnarkitekten Kengo Kuma. Museet är nu en upplevelse utöver det vanliga där Andersens sagor levandegörs med hjälp av konstnärer och teknik och där museet försöker prata som Andersen, snarare än om honom.
Danska och moderna konstupplevelser
Kunstmuseum Brandts
Konstmuseet Brandts har en fantastisk samling av dansk konst från de senaste 250 åren och kombinerar denna skatt med utställningar med spännande moderna konstnärer. Det finns också en omåttligt populär sinnesstimulerande barnutställning som våren 2023 fokuserar på pølser, alltså korvar.
Historiens vingslag i Nyborg
Danmarks första konstitution skrevs under i Nyborg 1282 och staden var från 1200 till 1413 platsen för det så kallade Danehof, dåtidens parlament. Det rör sig sålunda om en stad som har en central plats i Danmarks historia. Idag är den något av ett hemligt smultronställe, en idyllisk kuststad som ligger mitt i Danmark på perfekt avstånd från allt.
Slott-hoppa
Nyborg Slot
Det finns flera underbara slott i och omkring Nyborg. Starta med Nyborg Slot, som började byggas redan i slutet av 1100-talet och som är Danmarks äldsta bevarade kungaborg. Hockelhavn Slot, som ligger strax utanför Nyborg, är en populär plats för bröllop och den tolv hektar stora parken är öppen för allmänheten. Ett annat vackert slott är Juelsberg Gods, strax norr om Nyborg, som med sin klassicistiska arkitektur från slutet av 1700-talet hänför besökare i en park som är öppen för allmänheten mellan 1 maj och 31 oktober.
Gourmetupplevelse vid vattenbrynet
Restaurant Lieffroy
I ett vackert, gult hus med vita spröjsade fönster och tegeltak finner man Restaurant Lieffroy. Utsikten över vattnet är fenomal, antingen från uteserveringen eller från de stora panoramafönstren som öppnar upp väggen som vetter mot havet. Lieffroy utsågs till årets restaurang 2021 av Den Danske Spiseguide och i köket finner man mångårig erfarenhet från trestjärniga Michelin-krogar. På menyn: vackra och utsökta rätter med lokala råvaror.
Gå på en poddpromenad
Nyborgs stad har producerat en serie poddar man kan lyssna på medan man strosar omkring i den pittoreska staden. Lyssna på berättelsen om när Drottning Margrethe I av Danmark tog över Magelunds slott 1391 – och brände ner det, eller upplev Nyborgs torg på 1960-talet, andra världskriget och hela vägen tillbaka till tiden då det byggdes. Allt du behöver göra är att ladda ner appen Useeum på din mobil, leta upp ”Nyborgs hidden tales” och börja spela.
SAS-appen kommer att vara din resekompis. Boka, uppdatera, uppgradera, checka in och spara ditt boardingkort i appen. Mer om SAS App
Upplev Danmark med barnen. SAS erbjuder upp till 90 % barnrabatt för att göra det mer prisvärt att ta med barnen på resan till Köpenhamn, Århus, Ålborg, Billund eller Färöarna.
Vill du se världen? Med Scandinavian Airlines och våra partner i SkyTeam kan du flyga till många av världens länder. Våra destinationer
Alltid med SAS
Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.
Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.
Ingår i din reseklass: | SAS Go | SAS Plus | SAS Business* |
---|---|---|---|
24 timmars öppet köp | Ja | Ja | Ja |
Handbagage | LightJa* Smart/Pro1 x 8 kg |
2 x 8 kg* | 2 x 8 kg |
Incheckat bagage | LightNej Smart/Pro1 x 23 kg |
Smart1 x 23 kg Pro2 x 23 kg |
2 x 32 kg |
Fast track** | Nej | Ja | Ja |
SAS Lounge** | Kan läggas till mot en avgift | Ja | Ja |
Mat och dryck | Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:Ja Flyg inom Skandinavien/Europa:Kan förbeställas |
Ja | Ja |
WiFi | Kan läggas till mot en avgift | Kan läggas till mot en avgift | Ja |
*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt