sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Danmark

Flyg till Danmark

Flyg till Danmark

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Besök Danmark och upplev allt ifrån pulserande storstadsliv till historiska byggnader och vacker naturmiljö. Boka ditt flyg till Danmark idag och upplev landet som är hemvist för ett av världens äldsta kungariken. Flyg till Danmark med SAS och tjäna EuroBonus-poäng som du kan använda på dina resor med SAS och våra partner. 

 

Flyg till Danmark med SAS

Med SAS kan du flyga till Köpenhamn, Aalborg eller Aarhus. Checka in 22 timmar före avgång och välj sittplats, registrera ditt EuroBonus-nummer och skriv ut ditt boardingkort. 

 

Köpenhamn – en modern stad med mycket historia

Danmarks huvudstad, Köpenhamn, erbjuder pulserande storstadsatmosfär, ett otal butiker och många kulturella upplevelser. De tre mest berömda attraktionerna är den över 100 år gamla nöjesparken Tivoli, statyn Den lille Havfrue och fristaden Christiania.

Med en historia som går tillbaka till år 1043 erbjuder Köpenhamn även en mängd historiska landmärken, viktiga byggnader och museer. Besök den kungliga familjens residens slottet Amalienborg, Christiansborgs slott och Statens Museum for Kunst.

Om du gillar shopping är en promenad på shoppingstråket Strøget ett måste. Här kan du hitta både vanliga butiker, designerbutiker och caféer sida vid sida.

Om du besöker Köpenhamn är det dessutom förbjudet att lämna staden utan att ha smakat danskarnas favoriträtter, “Smørrebrød” (smörgåsar) eller en röd pölse nedsköljd med en kall öl från Carlsberg. 

 

Besök H.C. Andersens födelsestad

Danmark är ett litet land och avstånden mellan landets sevärdheter är korta. Det innebär att det går att uppleva mycket på relativt kort tid. Besök till exempel den danske författaren H.C. Andersens hem i Odense på ön Fyn, bara två timmars färd från Köpenhamn. I Odense kan du få en närmare inblick i författarens liv genom att besöka H.C. Andersens Hus, där det finns en utställning om poetens liv. Dessutom är Odense en stad fylld med konserter, teatrar, restauranger och shopping.

 

Skagen – unik konst och fantastisk natur på ett ställe

Skagen är den plats i Danmark där solen skiner mest, så därför är en tur till den gamla fiskebyn perfekt under sommaren. Den charmiga fiskebyn är omgiven av vacker natur, och en lång promenad på den vita, milslånga sandstranden är ett måste – om du har tur får du se vilda sälar.

Skagen är också särskilt känt för Skagenmålarna, som slog sig ned på Jyllands norra spets och skapade ett antal mästerverk. Alla målningarna kan ses på Skagens Museum. 

 

Bornholm – Danmarks främsta semesterö

Bornholm är en fantastisk semesterö för hela familjen och besöks varje år av tusentals turister. Om du besöker Bornholm kan du få uppleva lite av varje – ön har gott om berg och lummiga skogar och är faktiskt det enda stället i Danmark där du kan hitta vackra granitklippor. Dessutom erbjuder Bornholm breda, vita sandstränder med den finaste sanden du kan hitta i Danmark. 

 

Fest och nattliv i Aalborg

Aalborg är Danmarks fjärde största stad och har charmiga gator med många spännande specialbutiker och kulturliv. Staden är särskilt välkänd för sitt pulserande nattliv som erbjuder många festtillfällen. På klassiska Jomfru Ane Gade eller “Gatan” (“Gaden”) ligger många barer och klubbar.

Om du besöker Aalborg i maj har du chansen att få uppleva norra Europas största karneval där upp till 25 000 människor deltar årligen i det festliga karnevalståget. 

 

Upplev hela världen med SAS

Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1100 resmål.