sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Alborg

flyg till Ålborg

SAS erbjuder direktflyg till Ålborg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

Ålborg är Danmarks fjärde största stad. Förr i tiden skrevs stadens namn som Aalborg och det används fortfarande, även om stavelsen Ålborg är standard. Staden är idag känd för bland annat sin produktion av snaps genom De Danske Spritfabrikker. Under perioden mitten av maj till slutet av augusti går det att boka visningar i fabriken.


Ålborg är en stad som är full av liv och rörelse med många sevärdheter och attraktioner. Besök Aalborgtårnet som är ett 55 meter högt torn i Ålborg. Det står på en 50 meter hög höjd och därifrån kan du njuta njut av utsikten över Limfjorden.
 

Ålborg Zoo

En bit utanför centrum ligger Danmarks näst största Zoo med över 138 djurarter. Många djur är utrotningshotade och det finns aktiviteter för hela familjen. Ålborg Zoo är en perfekt plats för en dagsutflykt där du kan avnjuta en picknick på en av de fantastiska platserna. Ålborg Zoo ligger bara tre kilometer från centrum och det är enkelt att ta sig dit med buss.
 

Museum i Ålborg

Det finns flera museer i Ålborg som är värda att besöka. Aalborg historiska museum berättar historien om Ålborg över de senaste hundra åren. För konstintresserade är Nordjyllands konstmuseum ett måste.

De har en fin samling med danska och utländska konstverk med inriktning på konst från 1900 och framåt. Ålborgs försvars- och garnisonsmuseum är ett försvarshistoriskt museum värt att besöka. Där får du möjligheten att prova kanoner, gå in i ett jaktplan och uppleva en stor hangar som tyskarna byggde under andra världskriget.