sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Los Angeles

Flyg till Los Angeles

I januari öppnar SAS en ny direktlinje från Köpenhamn till Los Angeles. Det innebär att rutten som vi för närvarande flyger från Stockholm, Arlanda, till Los Angeles, flyttas till Köpenhamn och Kastrup från och med januari 2020.  

Direktflyg till Los Angeles med SAS

SAS erbjuder direktflyg från Stockholm till Los Angeles i USA året runt. Det tar cirka 11 timmar och 25 minuter att flyga till USA:s näst största stad Los Angeles (LA), beläget i södra delen av soliga Kalifornien. Oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi bjuder på mat & dryck ombord samt ger dig bästa möjliga service. WiFi, ett stort underhållningsutbud i form av video on demand samt musik finns att tillgå för att göra resan extra trivsam.

Inkluderat i din flygbiljett till Los Angeles

 

Flyg med SAS till Los Angeles året runt 

Flyg med SAS till Los Angeles från Sverige året om. Vi har många direkta avgångar från Stockholm varje vecka. Våra många flygningar gör det enkelt för dig att hitta en avgång som passar dina planer. I vår lågpriskalender kan du enkelt få en översikt över priser och avgångar.

Hitta din resa nu

Vänligen logga in för denna funktion

Viktiga råd inför din USA-resa

Inför din resa till USA finns det några saker du behöver tänka på så som exempelvis adress den första natten samt att du behöver ett inresetillstånd, ett s.k. ESTA.

I vår USA-guide tipsar vi dig om bra saker att tänka på

Barnrabatt på flygbiljetter

Visa världen för dina barn med vår barnrabatt. Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter om de sitter i knäet hos en vuxen medresenär under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn

SAS Plus-biljett för mer komfort

Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme och ett bredare säte. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen, och SAS Lounge i Stockholm där det finns snabb internetuppkoppling, mat och dryck.

Mer om SAS Plus

Inspiration till din resa

Kom igång med EuroBonus 

Som medlem i SAS EuroBonus möjlighet att tjäna poäng när du bland annat köper flygbiljetter, som du sedan kan använda till att betala för nya flygbiljetter, hyra bil och mycket annat.

Som Guld- eller Diamantmedlem kan du börja din resa med att koppla av i SAS Lounge på flygplatsen. Där hittar du gratis WiFi, tidningar samt mat och dryck så att du har möjlighet att ladda batterierna och njuta av din resa redan innan du går ombord.  

Bli medlem i EuroBonus

Los Angeles Flygplats 

Los Angeles Flygplats är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen. Du hittar allt från matställen till butiker på flygplatsen, så även om du har mycket tid att fördriva kommer du inte att bli uttråkad.
 

Transport till och från Los Angeles flygplats

Los Angeles flygplats ligger relativt långt från stadens centrum. Lyckligtvis finns det bra transportmöjligheter mellan staden och flygplatsen. Oavsett var i staden din slutdestination ligger kan du hitta en passande buss. Om du föredrar att ta tunnelbana kan du ta en gratis shuttle från flygplatsen till tunnelbanestationen. Du kan naturligtvis också ta en taxi från flygplatsen till staden. Den är dyrare än kollektivtrafik, men ändå billigare än i många europeiska storstäder.

Det finns en rad alternativ att välja bland när man vill ta sig till centrala Los Angeles från flygplatsen, här listar vi några.

Biluthyrning på Los Angeles Flygplats

Det är naturligtvis också möjligt att hyra en bil på Los Angeles Flygplats. Biluthyrningsbolagen ligger inte på själva flygplatsen, men nås enkelt via en shuttle.

Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil på förhand så att den är klar när du anländer. På så sätt kan du vara säker på att du har din bil tillgänglig oavsett vilken tidpunkt av dygnet du anländer.

Boka hyrbil

Kontakt:

Los Angeles International Airport

1 World Way

Los Angeles

CA 90045

Webbplats

 

Transport i Los Angeles

Kollektivtrafiken i Los Angeles fungerar riktigt bra. Det finns 6 tunnelbanelinjer som tar dig runt i staden och till kringliggande områden i Los Angeles, och det finns både dygnsbiljetter och veckobiljetter vilket kan vara det billigaste alternativet om du tänker resa mycket kollektivt. Ytterligare får studerande, äldre personer, barn och handikappade rabatt.

Mer om kollektivtrafiken i Los Angeles

 

Los Angeles – drömmarna stad

Hollywood, Beverly Hills och Venice Beach är bland de sevärdheter som de flesta turisterna besöker när de reser till Los Angeles. Los Angeles ha en spansk/mexikansk historia och grundandet av staden kan dateras bakåt i tiden till 1781 när “El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles del Río de Porciúncula” blev grundlagd.

Los Angeles är bland annat känt för sitt enorma inflytande inom musik- och filmindustrin, och smeknamnet ”Staden av drömmar” hänvisar till de många förhoppningsfulla musiker, skådespelare och skådespelerskor som drömmer om att få sitt stora genombrott i Hollywood.

En stad stor som Los Angeles har naturligtvis även många andra intressanta stadsdelar att besöka utöver de mesta kända. Dessutom finns det många mysiga caféer som erbjuder allt vad hjärtat vill.

Beställ din drömresa nu

Fakta Los Angeles

Valuta: amerikanska dollar

Tidsskillnad: -9

Språk: engelska

 

Den amerikanska ambassaden: 

Dag Hammarskjölds Väg 31

115 89 Stockholm

Webbplats

 

Närmaste svenska konsulat: 

505 Sansome Street, Suite 1010

San Francisco

WebbplatsÖvrigt

Reseförsäkring

 


Fler SAS destinationer