LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  T/R FRÅN
  Chicago

  flyg till chicago

  SAS erbjuder direktflyg till Chicago från Stockholm alla dagar i veckan, utom torsdagar och söndagar. Via/från Köpenhamn flyger vi direkt alla dagar.

  Alltid inkluderat i din flygbiljett till Chicago: 1 bagage à 23 kg, val av sittplats och mycket mer…

  Flyger du från Stockholm till Chicago är du uppe i luften i lite drygt nio timmar och på en långdistansflygning vill vi att du ska vara extra bekväm. På våra flyg till USA har alla sittplatser en egen videoskärm och på hela resan ingår kvalitativ service.


  För att du ska få en så trevlig resa som möjligt är allt inkluderat i din flygbiljett när du flyger till Chicago med oss:


  Se alla våra avgångar till Chicago i bokningsdialogen här på sidan eller ladda ner vår app. Med den kan du bekvämt boka din resa direkt från mobilen.

  Flyg till Chicago med SAS! Upptäck USA:s tredje stad och upplev sevärdheter som skyskraporna Sears Tower och  John Hancock Center. Boka billiga flygbiljetter för din weekendresa och storstadsresa med SAS direktflyg till Chicago!

  « Nothing beats fresh blood in Chicago » är en klassisk replik ur musikalen som bär stadens namn. En ung man säger så  när folk omkring honom plötsligt kastar ifrån sig allt för att skvallra om ett nytt mord. Kanske var den unge mannen sanningen på spåren. För Chicago är en stad som älskar sensationer. Den mest iögonfallande byggnaden i modern arkitektur, skyskrapan, blev till i Chicago. Länge var stadens Sears Tower den högsta byggnaden i världen. Numera är den bara USA:s högsta byggnad.

  Flyg till Chicago – en mångkulturell stad

  Men det mest sensationella med Chicago är att staden lever. Chicago har helt klarat sig undan den våg av känslokall apati som ibland drabbar större städer. Det är utan tvekan den multikulturella befolkningen som ger liv åt staden. Chicago är mycket invandrartätt. Därför kan besökare njuta av mat och kultur från hela världen.

  Musik och kultur

  Blues och jazz är Chicagos hjärta och lungor. Flyg till Chicago och gå på en av många välfyllda barer som har spontana liveframträdanden varje kväll. Dessutom har musikstilen house sitt ursprung i Chicago. Bland stadens övriga sevärdheter, förutom musiken och arkitekturen, rekommenderas välrenommerade Chicagos Konstinstitut, med aktuella och intressanta utställningar, Shedd Aquarium (världens största inomhusakvarium), och Field Museum of Natural History, som bland annat har världens mest välbevarade Tyrannosaurus Rex-skelett.

  Direktflyg till Chicago

  Vi flyger direkt till Chicago från Stockholm alla dagar i veckan. Från eller via Köpenhamn erbjuder vi direktflyg alla dagar i veckan. Chicago flygplats, Chicago O’ Hare, ligger ungefär tre mil från centrum och är en av USAs mest trafikerade. Till och från flygplatsen tar du dig enkelt med kollektivtrafik, taxi eller med hyrbilen.

  Läs mer om Chicagos flygplats
   

  Upp till 90 % barnrabatt

  Flyg med SAS till Chicago, med oss får du alltid dina barns flygbiljetter till rabatterade priser. Har du barn under två år får de upp till 90 % rabatt och barn mellan 2-11 år får rabatt på upp till 25 % på flygbiljetten. Det är dessutom alltid gratis att ta med en sittvagn eller barnvagn som incheckat bagage om ditt barn är under 2 år.

  Är det första gången du flyger med barn? Kontakta gärna besättningen på flygplatsen, de vet hur de ska ta väl hand om er under flygningen.

  Mer om att resa med barn
   

  SAS Plus-biljett för mer komfort

  Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme och ett bredare säte. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom gaten, och Loungen i både Stockholm och Chicago där det finns snabb internetuppkoppling, mat och dryck. Mer om SAS Plus
   

  Genom EuroBonus tjänar du poäng på din resa till Chicago

  Som medlem i vårt kostnadsfria förmånsprogram EuroBonus tjänar du poäng när du flyger med SAS. Flyger du till Chicago, som är en lite längre resa, tjänar du naturligtvis extra många poäng. Dina ihoptjänade poäng kan du välja att spendera på flygresor, shopping ombord, hotell eller i vår online shop.

  Förutom att tjäna poäng på din resa får du som medlem i EuroBonus exklusiva erbjudanden och rabatter. Du får även tillgång till användbara sms-tjänster med information om flygresan. Tjäna poäng på din resa till Chicago, gå med kostnadsfritt i EuroBonus

  Hitta billiga flygbiljetter till Chicago

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  FLYGPLATS (CHICAGO O’HARE INTERNATIONAL AIRPORT)

  Chicago O'Hare Airport (ORD) är en av Amerikas mest trafikerade flygplatser och var under många år USA:s mest flygtäta innan Atlanta Airport tog över rollen.

  Över 70 miljoner människor reser varje år från/till Chicago O'Hare International Airport, som utsågs till bästa flygplats i Nordamerika under år 2000 av internationella resenärer som tillfrågats i Business Traveler Magazine.

  Chicago flygplats ligger 32 kilometer nordväst om Chicago och har utmärkta förbindelser in till centrum med kollektivtrafik, taxi eller hyrbil. Chicago flygplats har för närvarande fyra terminaler utrustade med moderna faciliteter och tjänster. Varje terminal har restauranger, barer, kiosker och butiker. Här finns också företagstjänster, banker och bankomater tillgängliga för resenärerna och i varje terminal finns lounger som tillgodoser behovet för den som flyger ofta. Flygplatsen har ett videosystem där du kan få spektakulära exempel på några av stadens mest berömda attraktioner i videoformat. Flyg till Chicago och upplev en stad i världsklass med oändligt många platser att besöka och saker att göra.
   

  Hotell i närheten av Chicago Airport

  Holiday Inn Express Hotel & Suites Chicago O'Hare, 6600 N. Mannheim Road, Rosemont, Illinois, United States 0,2 km från flygplatsen.

  Hyatt Regency O'Hare, At O'Hare International Airport 9300 W. Bryn Mawr Avenue Rosemont IL 60018 USA, 0,8km från flygplatsen.

  Holiday Inn Select Chicago O'Hare / Rosemont, 10233 West Higgins Road Rosemont IL 60018, 1,2 km från flygplatsen.
   

  Biluthyrning på Chicago flygplats

  På Chicago O'Hare International Airport finns tillgång till hyrbilar i bottenplanet på Terminal 1, Terminal 2 och Terminal 3. Passagerare på Terminal 5 kan bli hämtade på bottenplanet, för transport till respektive biluthyrningsföretag. Hyrbilsföretagen som finns representerade på Chicago flygplats är Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz och National.
   

  Butiker och restauranger på Chicago flygplats

  På Chicago flygplats finns ett stort utbud av taxfree, butiker och restauranger. Här hittar du ett stort sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser.
   

  Restauranger och barer

  Om du behöver en paus kan du koppla av med en drink eller mat i en av de många barer och restauranger som finns på flygplatsen. Chicago O'Hare International Airport har ett stort utbud av restauranger och barer, som till exempel Sky Bridge Restaurang, Starbucks Coffee, Prairie Tap, The Meridien Bar och Wolfgang Puck.
   

  Presentbutiker

  Behöver du köpa en present på vägen finns det ett stort utbud på Chicago flygplats: Brookstone, Chicago News and Gifts, butiker från Hudson-gruppen, Mont Blanc och Mindworks är några av de många butiker finns på Chicago O'Hare International Airport.
   

  Bagage

  Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor.

  På Chicago flygplats finns ingen effektförvaring till följd av säkerhetsrisken.
   

  Service för affärsresenärer på Chicagos flygplats

  På Chicago flygplats har varje flygbolag sina egna lounger. Kontakta dessa för information. Förutom dessa finns på Chicago flygplats två Business Center för affärsresenärer. Laptop Lane och Hilton Business Center heter dessa och är fullt utrustade för affärsmöten och kontorsgöromål.
   

  Internet

  Laptop Lane erbjuder plug-ins för bärbara datorer och persondatorer och har en T1-linje för höghastighets-internet.
   

  Fax och kopiering

  Både Hilton Business Center och Laptop Lane erbjuder fax- och kopieringstjänster. Utöver detta även printing/kopiering och telefoni. Som affärsresenär kan du också få hjälp med packning och shipping av gods.
   

  Post

  Ett amerikanskt postkontor ligger på övre planet av Terminal 2. Anläggningen är öppen från 07.00 -19.00, måndag till fredag.
   

  Handikappanpassning på Chicago flygplats

  För resenärer med funktionshinder har American och United Airlines särskilt avsedda lounger. American Airlines har en lounge på i terminal 3 och United Airlines har lounger i Terminal 1.
   

  Airport Transit System (ATS)

  Alla stationer på ATS linjen är lättåtkomliga för resenärer med funktionshinder. Hissar finns på var och en av fem hållplatser.
   

  Restauranger

  Ingångar till restauranger i Chicago O'Hare International Airport är anpassade för resenärer med rullstol.
   

  Transport till/från Chicago flygplats

  Till Chicago O'Hare International Airport finns direktkommunikation med tåg, taxi, Shuttle och buss. Airport Transit System (ATS) är en snabb, bekväm och kostnadsfri service för transporter till / från terminalerna. Den kan också användas för att nå långtidsparkeringarna.
   

  Lokaltåg

  Chicago Transit Authority's Blue Line går dygnet runt mellan Chicago O'Hare International Airport och centrala Chicago. Tågen går med åtta minuters mellanrum från 05.00 till 20.00 vardagar och var tionde minut från 05.00 till 23.00 på helgen. CTA stationen ligger på den bottenvåningen i parkeringshuset och är tillgängligt via gångtunnlar från terminal 1, 2 och 3.
   

  Valuta och kontanter

  Växlingskontor är belägna på bottenvåningarna terminal 3 och den internationella terminalen. Dessutom finns mobila växlingskontor i den internationella avgångshallen som är utrustade för att hantera utländsk valuta.

  Bankomater (ATM) Bankomater finns i alla terminaler på Chicago O'Hare International Airport. Dessa är belägna på det övre planet av Concourse B i terminal 1, på den övre nivån på Terminal 2 och 3, och på de övre och lägre nivåerna av utrikesterminalen.
   

  Kontakt

  Chicago O’Hare International Airport, 10000 West O'Hare, Chicago Illinois 60666, USA

  guide till chicago

  Chicago – även känd som vindarnas stad, har en rik historia av inflytelserika människor och handel. Det var bland annat här som Barack Obama blev invald, Al Capone spred skräck och Walt Disney grundade sitt imperium.

  Chicago är den tredje mest befolkade staden i USA med drygt 9,5 miljoner invånare i det metropoliska området. Beläget i norra USA intill Lake Michigan är klimatet väldigt växlande. Vintrar är kalla och blåsiga med mycket snö medan somrar är varma med temperaturer som ofta överstiger 30 grader.
   

  Att se och göra i Chicago

  Willis Tower – skyskrapan som tidigare var känd som Sears Tower är med sina 442 meter USA:s idag högsta byggnad. Turister är välkomna att njuta av den fantastiska utsikten från observatoriet ”Skydeck Chicago”. En garanterat häftig upplevelse för människor i alla åldrar.

  Navy Pier – denna klassiska sevärdhet intill Lake Michigan lockar dagligen både turister och lokalbefolkning. Här hittar du åkattraktioner, restauranger och evenemang för hela familjen. Navy Pier har öppet året runt med undantag för Julafton och Thanksgiving.

  Grant Park – detta grönområde, även kallad Chicagos framsida, är en fantastisk park intill två av stadens mest centrala marinor. För den som för en stund vill komma bort från stadens tempo med lite avkoppling är detta en perfekt tillflyktsort. Här finner du ibland även evenemang som exempelvis Lollapalooza, en numera klassisk musikfestival.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till O’Hare International Airport som ligger precis i utkanten av Chicago. Du tar dig enkelt till och från city med buss, tåg eller taxi. CTA (Chicago Transit Authority) blå linje tar ca 45 minuter och är operativ dygnet runt.
   

  Ta sig runt i Chicago

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Chicago är en väldigt stor stad. Det är därför rekommenderat att ta sig runt med tunnelbana. Dagspass finns för en, tre och sju dagar.
   

  Shopping i Chicago

  Chicago är en världsmetropol och shoppingutbudet lämnar ingen besviken. Shoppingfrälsta gör rätt i att besöka ”Magnificent Mile” som sträcker sig hela vägen längs North Michigan Avenue från Chicago River till Oak Street. Här hittar du shoppingcentra, små butiker och världskända varumärken som Bloomingdales. Mer om shoppingresor
   

  Äta i Chicago

  Etniciteten bland Chicagos befolkning är väldigt blandad vilket även visar sig i restaurangutbudet och de lokala specialiteterna. I en så pass stor stad som Chicago hittar du mat från världens alla hörn. Ganska ofta när man tala om typisk mat för Chicago handlar det dock om referenser till det italienska köket som till exempel den väldigt matiga Chicagopizzan - ett måste för pizzaälskaren.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy