sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Chicago

flyg till chicago

Direktflyg till Chicago med SAS

SAS erbjuder direktflyg till Chicago och USA från Stockholm och från/via Köpenhamn. Flyger du från Stockholm till Chicago är flygtiden lite drygt nio timmar. För att göra resan lite extra bekväm har alla sittplatser en egen videoskärm och på hela resan ingår kvalitativ service.

Boka billiga flygbiljetter för din weekendresa och storstadsresa med SAS direktflyg till Chicago!

Inkluderat i din flygbiljett till Chicago

 

Hitta billiga flygbiljetter i vår lågpriskalender

I vår lågpriskalender kan du enkelt få en överblick över våra billigaste flygbiljetter och avgångar. Eftersom vi har 24 timmars öppet köp kan du i lugn och ro boka biljetterna när du hittar ett bra erbjudande. Om tidpunkten sedan inte skulle passa dina medresenärer är det bara att hitta nya biljetter.

Hitta din avgång i vår lågpriskalender

Tjäna poäng på din resa till Chicago

Som medlem i vårt kostnadsfria förmånsprogram SAS EuroBonus tjänar du poäng när du flyger med SAS eller våra partner i Star Alliance. Flyger du till Chicago, som är en lite längre resa, tjänar du fler poäng. Dina ihoptjänade poäng kan du välja att spendera på flygresor, hotell eller i vår online shop.

Förutom att tjäna poäng på din resa får du som medlem i EuroBonus exklusiva erbjudanden och rabatter. Du får även tillgång till användbara sms-tjänster med information om flygresan.

Bli medlem i EuroBonus

SAS Plus-biljett för mer komfort

Flyger du långt kan det vara skönt med lite extra komfort. Väljer du en SAS Plus-biljett får du ännu mer benutrymme och ett bredare säte. Förutom det ger det dig även tillgång till Fast Track, som är den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen, och SAS Lounge, i både Stockholm och Chicago, där det finns gratis  WiFi, mat och dryck.

Mer om SAS Plus

 

Direktflyg till Chicago

Vi flyger direkt till Chicago flygplats, Chicago O’ Hare, som ligger ungefär tre mil nordväst från centrum och är en av USA:s mest trafikerade flygplatser. Till och från flygplatsen tar du dig enkelt med kollektivtrafik, taxi eller hyrbil.
 

Upp till 90% barnrabatt

Flyg med SAS till Chicago, med oss får du alltid dina barns flygbiljetter till rabatterade priser. Har du barn under två år får de upp till 90% rabatt och barn mellan 2–11 år får rabatt på upp till 25% på flygbiljetten. Det är dessutom alltid gratis att ta med en sittvagn eller barnvagn som ett incheckat bagage om ditt barn är under 2 år.

Är det första gången du flyger med barn? Kontakta gärna besättningen på flygplatsen, de vet hur de ska ta väl hand om er under flygningen.

Mer om att resa med barn

Inspiration till din resa

Chicago O'Hare International airport

Chicago O'Hare Airport är en av Amerikas mest trafikerade flygplatser och var under många år USA:s mest flygtäta.

Chicago flygplats har för närvarande fyra terminaler utrustade med moderna faciliteter och tjänster. Varje terminal har restauranger, barer, kiosker och butiker. Här finns också företagstjänster, banker och bankomater tillgängliga för resenärer och i varje terminal finns lounger som tillgodoser behov för den som flyger ofta. Flygplatsen har ett videosystem där du kan få spektakulära exempel på några av stadens mest berömda attraktioner i videoformat.

Flyg till Chicago och upplev en stad i världsklass med oändligt många platser att besöka och saker att göra.

Hotell i närheten av Chicago Airport

Holiday Inn Express Hotel & Suites Chicago O'Hare, 6600 N. Mannheim Road, Rosemont, Illinois, United States 0,2 km från flygplatsen.

Hyatt Regency O'Hare, At O'Hare International Airport 9300 W. Bryn Mawr Avenue Rosemont IL 60018 USA, 0,8km från flygplatsen.

Holiday Inn Select Chicago O'Hare / Rosemont, 10233 West Higgins Road Rosemont IL 60018, 1,2 km från flygplatsen.

Biluthyrning på Chicago flygplats

På Chicago O'Hare International Airport finns tillgång till hyrbilar i bottenplanet på Terminal 1, Terminal 2 och Terminal 3. Passagerare på Terminal 5 kan bli hämtade på bottenplanet, för transport till respektive biluthyrningsföretag. Hyrbilsföretagen som finns representerade på Chicago flygplats är Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz och National.

Butiker och restauranger på Chicago flygplats

På Chicago flygplats finns ett stort utbud av taxfree, butiker och restauranger. Här hittar du ett stort sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser.
 

Restauranger och barer

Om du behöver en paus kan du koppla av med en drink eller mat i en av de många barer och restauranger som finns på Chicago O'Hare International Airport. Som exempel kan nämnas Sky Bridge Restaurang, Starbucks Coffee, Prairie Tap, The Meridien Bar och Wolfgang Puck.

Presentbutiker

Behöver du köpa en present på vägen finns det ett stort utbud på Chicago flygplats så som Brookstone, Chicago News and Gifts, butiker från Hudson-gruppen, Mont Blanc och Mindworks.

Bagage

Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor.

På Chicago flygplats finns ingen effektförvaring till följd av säkerhetsrisken.

Service för affärsresenärer på Chicagos flygplats

På Chicago flygplats har varje flygbolag sina egna lounger. Kontakta dessa för information. Förutom dessa finns på Chicago flygplats två Business Center för affärsresenärer. Laptop Lane och Hilton Business Center heter dessa och är fullt utrustade för affärsmöten och kontorsgöromål.

Internet

Laptop Lane erbjuder plug-ins för bärbara datorer och persondatorer och har en T1-linje för höghastighets-internet.

Fax och kopiering

Både Hilton Business Center och Laptop Lane erbjuder fax- och kopieringstjänster. Utöver detta även printing/kopiering och telefoni. Som affärsresenär kan du också få hjälp med packning och shipping av gods.

Post

Ett amerikanskt postkontor ligger på övre planet av Terminal 2. Anläggningen är öppen från 07.00–19.00, måndag till fredag.

Handikappanpassning på Chicago flygplats

För resenärer med funktionshinder har American och United Airlines särskilt avsedda lounger. American Airlines har en lounge i terminal 3 och United Airlines har lounger i Terminal 1.

Airport Transit System (ATS)

Alla stationer på ATS-linjen är lättåtkomliga för resenärer med funktionshinder. Hissar finns på var och en av fem hållplatser.

Restauranger

Ingångar till restauranger i Chicago O'Hare International Airport är anpassade för resenärer med rullstol.
 

Lokaltåg

Chicago Transit Authority's Blue Line går dygnet runt mellan Chicago O'Hare International Airport och centrala Chicago. Tågen går med åtta minuters mellanrum från 05.00–20.00 vardagar och var tionde minut från 05.00–23.00 på helger. CTA stationen ligger på bottenvåningen i parkeringshuset och är tillgängligt via gångtunnlar från terminal 1, 2 och 3.

Valuta och kontanter

Växlingskontor är belägna på bottenvåningarna i terminal 3 och den internationella terminalen. Dessutom finns mobila växlingskontor i den internationella avgångshallen som är utrustade för att hantera utländsk valuta.

Bankomater (ATM) finns i alla terminaler på Chicago O'Hare International Airport. Dessa är belägna på det övre planet av Concourse B i terminal 1, på den övre nivån på Terminal 2 och 3, och på de övre och lägre nivåerna i utrikesterminalen.

Kontakt

Chicago O’Hare International Airport, 10000 West O'Hare, Chicago Illinois 60666, USA
 

Ta sig runt i Chicago

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Chicago är en väldigt stor stad. Det är därför rekommenderat att ta sig runt med tunnelbana. Boka hyrbil
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fakta om Chicago

Valuta: USD

Tidsskillnad: -7

Språk: engelska

 

Svenska konsulatet: 150 North Michigan Avenue, Suite 1940, Chicago, IL 60601, USA 

Tfn: +1 (312) 781-6262

Amerikanska ambassaden: Dag Hammarskjölds väg 31, SE-115 89 Stockholm, Sverige

Tfn: +46 08-783 53 00

 


Fler SAS destinationer