sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Arhus

Flyg till Århus

Billiga biljetter till Aarhus

SAS erbjuder direktflyg till Århus från Stockholm samt från/via Köpenhamn.

Vid Århusbukten på Jyllands östkust ligger Århus med en av Danmarks bästa utsikter. Till ganska nyligen trodde man att Århus stad grundades omkring år 900. Men nya utgrävningar i centrala Århus har visat att vikingarna var i Århus mycket tidigare än så. Arkeologerna har hittat rester av en vikingabebyggelse som kan dateras till år 770 och staden har därmed blivit minst hundra år äldre än man tidigare trott. Det betyder att Århus är en av Nordens äldsta städer.

Flygresan mellan Stockholm och Aarhus tar 1 timme och 30 minuter. Men vare sig du är ombord på en kortdistansflygning eller en långdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi bjuder på kaffe och te ombord och det finns alltid gratis dagstidningar att läsa i vår app.
 

Inkluderat i din flygbiljett til Aarhus

 

Kort flygresa till Aarhus

Ditt flyg är framme 1 timme och 30 minuter efter start, så du kan snabbt vara i Århus oavsett om du reser till Danmarks näst största stad i samband med arbete eller nöje. 

Praktisk information om Århus flygplats
 

Billiga biljetter till Aarhus – boka i god tid 

Du kan spara både tid och pengar genom att flyga till Århus. Om du vill resa billigt till Århus med oss rekommenderar vi dig att boka din flygbiljett i god tid – då ökar chansen att få tag på flygbiljetter till de bästa priserna. Tänk på att du alltid har 24 timmars öppet köp när du bokar biljetter hos oss. Det innebär att du lugnt kan slå till om du hittar ett bra pris i vårt bokningssystem: boka och hör sedan efter med vänner och familj om datum och avgångstid.

Med EuroBonus får du bra erbjudanden och rabatter

Anmäl dig till vårt bonusprogram EuroBonus och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Du får en mängd fördelar – bl.a. medlemserbjudanden via e-post och sms-information med praktisk information om din flygresa.

Du kan också tjäna poäng när du t.ex. bokar hotell och bil hos någon av alla våra partner världen över, samt använda dina poäng på flygresor eller till shopping i vår webbshop. Tjäna poäng på din resa till Aarhus – anmäl dig till EuroBonus gratis 
 

Koppla av mitt i staden

Vikingarna kallade staden Aros, vilket betyder åns mynning. Staden som också kallas världens minsta storstad, har en blandning av skandinavisk atmosfär, europeisk stil och värme som gör den till ett idealiskt mål för avkopplande vistelse.

I stadens centrum finns pittoreska gator och ett myllrande kaféliv. Här finns fantastiska restauranger och några av Europas mysigaste värdshus. På de många kaféerna vid ”Vadestedet” vid ån som går genom staden råder en härlig stämning. Och vare sig du shoppar på stadens centralstråk eller i Latinerkvarterens små ringlande gator, är utbudet både rikt och spännande.
 

Konst och kultur

Århus är också centrum för konst och kultur. Aros är huvudmuseet för konst i och är ett spektakulärt bild- och upplevelsehus för barn och vuxna. Århus är också känt långt utanför landets gränser som en mycket levande musikstad - med det stora Musikhuset - och staden är värd för många kulturella evenemang året runt – bl.a. den internationellt kända Århus Festuge.