LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Palma de Mallorca

  Flyg till Palma de mallorca

  SAS erbjuder direktflyg till Palma de Mallorca från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

  Mallorcaborna kallar Palma för sin huvudstad, en mångkulturell stad, där det gamla blandas med det nya och med en hamn där fiskebåtar och lustjakter guppar sida vid sida.

  Från Palma kan man ta sig till Barcelona med båt, eller till syskonöarna i Balearerna - Ibiza, Menorca och Formentera. Flyg till Palma de Mallorca med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!

  Palmas utbud har gjort staden till ett populärt resmål även för folk som inte är ute efter en semesterresa med bad i första hand. Shopping av hög kvalitet, kultur och arkitektur (Miromuseet, Castell de Bellverm Almudainapalatset och Katedralen (La Seu) gör att staden lämpar sig för en weekendresa eller storstadsresa, lika väl som för en solresa.
   

  Flyg till Palma de Mallorca och bada i Medelhavet

  Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad i Medelhavet och avkoppling, bergen bjuder på vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike eller vandring. Det finns även ett utbud av golf och ridning. På Mallorca och de många små byarna i bergen är det lätt att ta sig runt. Flyg till Palma de Mallorca och skräddarsy din egen resa med det stora utbudet av aktiviteter. Palma de Mallorca passar den aktiva såväl som kulturellt intresserade - eller både och.
   

  Mallorca & mat

  Den bästa maten från Balearernas menyer är skaldjur och kryddat kött, och det är svårt att motstå en "pastissería" med det allra sötaste av sötsaker.
   

  Sol & bad

  Många fina badvikar och sandstränder väntar runt om på ön. Utanför den väletablerade badorten Alcudia i norr ligger en milsvid finkornig sandstrand som är speciellt omtyckt av barnfamiljerna. På andra sidan ön, längs Palma Nova och Magalufs kust sträcker flera breda sandstränder ut sig. På södra Mallorca hittar du även Es Trenc, en fin sandstrand med stora vita sanddyner. Flyg till Palma de Mallorca, boka billiga flygbiljetter här på sas.se! Mer om sol- och badresor
   

  Kort om Mallorca 

  Valuta: euro (EUR)
  Tidsskillnad: ingen
  Landsnummer: 34
  Språk: spanska är officiellt språk
  Turistinformation: Informationskontor finns på flygplatsen och på en mängd andra ställen, bland annat Placa de la Reina 2, Palma de Mallorca

  Guide till Palma

  Palma, som egentligen är en förkortning av Palma de Mallorca, är en riktigt klassisk sol- och baddestination för oss svenskar och medelhavets egna lilla paradis. Landskapet på Mallorca är varierat men består till ganska stor del av kalksten.

  Staden Palma är relativt liten med sina ca 370 000 invånare, men trots detta rymmer den det mesta som en storstad har att erbjuda när det kommer till utbudet av restauranger, sevärdheter, shopping, nattliv och nöjen. Värmen är bara några timmar bort!
   

  Att se och göra i Palma

  Catedral de Palma, även kallad Sa Seu, är en gotisk jättekatedral, påbörjad på 1200-talet och färdigställd först på 1600-talet. Den imponerande byggnaden är Palmas stolthet och är väl värd besöket.

  Intill katedralen så finns dels Parc de la Mar – Parken vid Havet, men också det ”gamla Palma” med dess mysiga gränder och arkitektur.

  Den som känner sig lite äventyrlig kan vandra i kullar eller gå på guidade turer i grottor bland klipporna.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Palma de Mallorca Airport som ligger ca 8 km från city. Bussar avgår med 15 minuters mellanrum.
   

  Ta sig runt i Palma

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

  Du kan med enkelhet ta dig runt till fots eller med (en något begränsad) tunnelbana och buss. Det finns även en särskild turistbuss som stannar på många intressanta platser – så håll utkik efter den röda bussen!
   

  Shopping i Palma

  Ett besök till någon av de många lokala marknaderna är ett måste i Palma. Här kan man hitta mycket fina hantverk. För största shoppingutbudet bör du besöka Plaza Weyler, Calle Unió och Avinguda de Jaume III. Här återfinns fashionabla butiker, juvelerare och gallerior. Lokala skinnprodukter är av särskilt god kvalitet.
   

  Äta i Palma

  Den som tidigare har besökt länder runt Medelhavet kommer att känna igen många av dess kulinariska influenser på Mallorca, även om den lokala matlagningskonsten har sin alldeles egna karaktär. Den större delen av basen för maten på Mallorca står kött och fisk för. Framför allt fisket har haft en betydande roll under öns historia. Fisksoppan och hummergrytan är två riktiga klassiker. Den sötsugne bör prova ”Ensaimada”, en urtypisk bakelse på Mallorca som påminner väldigt mycket om kanelbullen till formen.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Palma de Mallorca

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy