sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Palma de Mallorca

Flyg till Palma de Mallorca

Direktflyg till Mallorca

SAS erbjuder direktflyg till Mallorca i Spanien från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. Mallorcaborna kallar Palma för sin huvudstad, en mångkulturell stad, där det gamla blandas med det nya och med en hamn där fiskebåtar och lustjakter guppar sida vid sida. 

Från Palma kan man ta sig till Barcelona med båt, eller till syskonöarna i Balearerna – Ibiza, Menorca och Formentera. Flyg till Palma de Mallorca med SAS, billiga flygbiljetter finns här på sas.se!

Palmas utbud har gjort staden till ett populärt resmål även för folk som inte är ute efter en semesterresa med bad i första hand. Shopping av hög kvalitet, kultur och arkitektur (Miromuseet, Castell de Bellverm Almudainapalatset och Katedralen (La Seu) gör att staden lämpar sig för en weekendresa eller storstadsresa, lika väl som för en solresa.
 

Flyg till Palma de Mallorca och bada i Medelhavet

Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad i Medelhavet och avkoppling, bergen bjuder på vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike eller vandring. Det finns även ett utbud av golf och ridning. På Mallorca och de många små byarna i bergen är det lätt att ta sig runt. Flyg till Palma de Mallorca och skräddarsy din egen resa med det stora utbudet av aktiviteter. Palma de Mallorca passar den aktiva såväl som kulturellt intresserade – eller både och.
 

Mallorca och mat

Den bästa maten från Balearernas menyer är skaldjur och kryddat kött, och det är svårt att motstå en "pastissería" med det allra sötaste av sötsaker.
 

Sol och bad

Många fina badvikar och sandstränder väntar runt om på ön. Utanför den väletablerade badorten Alcudia i norr ligger en milsvid finkornig sandstrand som är speciellt omtyckt av barnfamiljerna. På andra sidan ön, längs Palma Nova och Magalufs kust sträcker flera breda sandstränder ut sig. På södra Mallorca hittar du även Es Trenc, en fin sandstrand med stora vita sanddyner. Flyg till Palma de Mallorca, boka billiga flygbiljetter här på sas.se! 

Guide till Palma

Palma, som egentligen är en förkortning av Palma de Mallorca, är en riktigt klassisk sol- och baddestination för oss svenskar och Medelhavets egna lilla paradis. Landskapet på Mallorca är varierat men består till ganska stor del av kalksten.

Staden Palma är relativt liten men trots detta rymmer den det mesta som en storstad har att erbjuda när det kommer till utbudet av restauranger, sevärdheter, shopping, nattliv och nöjen. Värmen är bara några timmar bort!
 

Att se och göra i Palma

Catedral de Palma, även kallad Sa Seu, är en gotisk jättekatedral, påbörjad på 1200-talet och färdigställd först på 1600-talet. Den imponerande byggnaden är Palmas stolthet och är väl värd besöket.

Intill katedralen så finns dels Parc de la Mar – Parken vid Havet, men också det ”gamla Palma” med dess mysiga gränder och arkitektur.

Den som känner sig lite äventyrlig kan vandra i kullar eller gå på guidade turer i grottor bland klipporna.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Palma de Mallorca Airport som ligger ca 8 km från city. Bussar avgår med 15 minuters mellanrum.
 

Ta sig runt i Palma

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil

Du kan med enkelhet ta dig runt till fots eller med (en något begränsad) tunnelbana och buss. Det finns även en särskild turistbuss som stannar på många intressanta platser – så håll utkik efter den röda bussen!
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Inspiration till din resa

Fakta Mallorca

Valuta: EUR
Tidsskillnad: ingen
Språk: spanska 
Turistinformation: Informationskontor finns på flygplatsen och på en mängd andra ställen, bland annat Placa de la Reina 2, Palma de Mallorca

 

 

Fler SAS destinationer