sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Kristiansand

Flyg till Kristiansand

Många flygavgångar till Kristiansand året runt

SAS har flera flygavgångar till Kristiansand i Norge året runt. Direktflyg från/via Oslo. Ta dig snabbt till Kristiansand från Stockholm via Oslo. 

Kristiansand Flygplats ligger 16 km från Kristiansand centrum, och det tar cirka 20 minuter att ta sig från flygplatsen till centrum med buss eller taxi.

Hitta din avgång till Kristiansand

EuroBonus – upplev alla fördelar

Som medlem kostnadsfritt i SAS EuroBonus kan du uppleva mer av världen eftersom du tjänar poäng när du reser. Poäng som du sedan kan använda till nya flygbiljetter, hyrbil eller hotellvistelser.

Du kan tjäna poäng vid köp av flygbiljetter, när du shoppar på nätet eller i butiker. Du får också en rad erbjudanden och rabatter som medlem i EuroBonus. 

Bli medlem i EuroBonus

Hitta de billigaste flygbiljetterna till Kristiansand  

I vår lågpriskalender får du en bra överblick på de lägsta priserna vi har till Kristiansand. 

Vi erbjuder också 24 timmars öppet köp på våra biljetter. Därför kan du känna dig fri att boka biljetter och därefter fråga dina medresenärer, när du har hittat ett bra erbjudande. Om datumet inte skulle passa er, kan ni tillsammans hitta en bättre lösning. 

Hitta dina flygbiljetter i vår lågpriskalender

 

Ta dig snabbt till Kristiansand

SAS förenar Skandinavien. Därför kan du alltid ta dig snabbt till många skandinaviska destinationer. På det sättet kan du enkelt lära dig mer om dina grannländer.

Även om du skulle mellanlanda på väg till Kristiansand tar resan normalt bara mellan lite över 3 timmar och 6,5 timmar.  

Hitta din förbindelse till Kristiansand

 

Många fördelar med SAS Plus

När du reser i SAS Plus finns det många förmåner inkluderade i din biljett. På det sättet är det färre saker du behöver tänka på, och du kan redan från början njuta av din resa mot ett nytt äventyr.

I SAS Plus är bland annat 2 x 23 kg incheckat bagage, mat och dryck ombord på flyget samt fritt val av sittplats inkluderade i biljettpriset. Du får också tillgång till SAS Lounge och Fast Track.  

Mer om fördelarna med SAS Plus

 

Stor rabatt på barnbiljetter

När du reser med oss får du alltid rabatt på barnbiljetter. Barn som är under 2 år kan få upp till 90% rabatt om de sitter i knäet hos en vuxen. Barn i åldern 2–11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill boka en sittplats till ditt barn, som är under 2 år gammal, betalar du samma pris som för barn som är över 2 år.

Mer om att resa med barn

Kristiansand flygplats 

Kristiansand flygplats är en international flygplats som ligger i södra Norge. Den öppnades 1939 och var under andra världskriget beläget av tyskarna. Flygplatsen har blivit expanderad kontinuerligt – sist 2015.

Kontakt:

Kristiansand Flygplats

Kjevik

4657 Kjevik

Tfn.: +47 67 03 03 30

Webbplats 
 

Transport till och från Kristiansand flygplats

Transport till och från flygplatsen kan antingen ske med buss, taxi eller bil. Flygplatsen ligger 16 km utanför Kristiansand centrum och resan tar ungefär 20 minuter.

Det finns tre olika bussar som kör mellan flygplatsen och staden. Den ena är en stadsbuss som inte är anpassad efter flygavgångar, förseningar och liknande. De två andra bussarna är flygbussar. På flygplatsens hemsida kan du hitta en karta över busshållplatserna.

Framför terminalen hittar du för övrigt taxihållplatsen där två olika taxibolag opererar. 

Biluthyrning på Kristiansand Flygplats

Om du behöver en bil under din resa har du möjlighet att hyra en på flygplatsen där det finns flera olika biluthyrningsbolag att välja på.

Det är en god idé att boka din bil före resan, så att du kan vara säker på att den är klar när du anländer till flygplatsen, särskilt om du reser på udda tider eller på helgen när biluthyrningsfirmorna har kortare öppettider.

Om du själv ska köra till och från flygplatsen, ska du vara uppmärksam på att du måste betala vägtullar på vägen. 
 

Transport i Kristiansand 

När du är i Kristiansand kan du antingen ta dig runt med buss eller bil. Det finns ett utmärkt busslinjenät i staden med separata linjer och flera avgångar. Vi rekommenderar att du bekantar dig med busslinjerna före resan.

Läs mer om busslinjer och avgångar i Kristiansand här

Det finns både bussar som kör till mer lokala ställen och bussar som kör till stadens många sevärdheter. Kollektivtrafiken är ett bra sätt att ta sig runt i staden, och du kan enkelt åka på längre resor bort från staden. Det finns också två båtlinjer som är en del av stadstrafiken. 
 

Upplev Kristiansand

Det vackra Kristiansand erbjuder upplevelser för människor i alla åldrar. Det finns vacker natur, intressanta sevärdheter och Norges största nöjespark.  

En av de saker som Kristiansand är speciellt känd för är de vackra och oförstörda stränderna, där många besökare passerar förbi årligen. Det finns både badstränder och bra surfstränder i Kristiansand. 

I Kristiansand hittar du också en spektakulär domkyrka. Den byggdes 1883–84 i nygotisk stil och invigdes 1885. I domkyrkan finns det plats för 1 000 människor och den är en av de största av sitt slag i hela Norge. 

Djurparken i Kristiansand är en djur- och nöjespark. Här kan du bland annat besöka Kardemummastad och Hackebackeskogen, se på djur och prova åkattraktioner.  

Hitta dina biljetter till Kristiansand nu

Fakta KRISTIANSAND 

Valuta: Norska kronor

Tidsskillnad: +0

Språk: Norska  

 

Norges Ambassad: Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, Sverige

Tfn.: +46 8 587 236 00

 

Sveriges Ambassad i Norge: Nobels gate 16 A, 0268 Oslo, Norge

Tfn.: +47 24 11 42 00

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring
 


Fler SAS destinationer