sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Norge

Flyg till Norge

Flyg med SAS till Norge

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

I Norge hittar du både charmiga nordiska städer och storslagen natur. Norge är bra att besöka hela året; varje årstid har sina egna spännande händelser och unika skiftningar i naturen. Upplev Norge med SAS – vi flyger till både Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Kristiansund, Kirkenes, Longyearbyen och Trondheim.

Boka din flygresa med SAS och tjäna EuroBonus-poäng varje gång du reser – ju mer du flyger, desto fler poäng tjänar du. 

 

Flygresor till Norge

SAS flyger direkt från Stockholm till Oslo, Stavanger, Bergen och Trondheim. Om du flyger via Oslo kan du snabbt och enkelt resa vidare med något av våra norska inrikesflyg eller med vårt regionala flygbolag Widerøe till exempelvis Kristiansand i söder eller Longyearbyen och Kirkenes i den nordligaste delen av Norge.

När du flyger till Norge med SAS får du automatiskt öppet köp i 24 timmar på din flygbiljett, incheckning online 22 timmar före avgång och fritt val av sittplats. 

 

Charmiga norska städer med internationell prägel

De norska städerna är kända för sin blandning av skandinavisk, lantlig charm och en nyans av internationell storstadskänsla. 

Huvudstaden Oslo har ungefär en halv miljon invånare och många olika nationaliteter. Oslo har blivit Nordens smältdegel vilket gör staden dynamisk och internationell. Om du besöker Oslo kan du uppleva den berömda Vigelandsanlegget och Munchmuseet. 

På Norges västkust ligger Stavanger, som nyligen utnämndes till 2008 års kulturhuvudstad i Europa. Staden bjuder på konst, kultur och shopping i natursköna områden som t.ex. Preikestolen, en 604 meter hög bergsplatå. Det nästan 100 meter höga vattenfallet Månafossen och Jærenkusten med sina milslånga stränder finns båda inom räckhåll. 

 

Midnattssol och norrsken i norra Norge

Den norra polcirkeln genomskär norra Norge och det här området bjuder på unika och vackra naturupplevelser. Den norska ögruppen Svalbard ligger norr om den norra polcirkeln ungefär halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Den största staden, Longyearbyen, ligger på den största ön Spetsbergen och är den nordligaste staden i världen med mer än tusen invånare. Naturen och djurlivet i Svalbard är unikt – ca 60 % av öarna är täckta av is, och på ögruppen finns isbjörnar, sälar, renar och valar.

Under sommarmånaderna i norra Norge kan du uppleva midnattssolen – solen går aldrig ned och dag och natt smälter ihop. Ett annat vackert och mycket speciellt ljusfenomen är norrskenet – aurora borealis. Explosioner i solen frigör miljontals partiklar som slungas iväg från solen och in i atmosfären där de stannar och lyser i vackra färger och ljuskonstellationer. Sent på hösten eller tidigt på våren är det störst chans att få uppleva norrsken. 

 

Fjordar och idylliska städer i södra och sydöstra Norge

Södra Norge är en verklig kontrast till det kärvare norr. Norges sydligaste spets har en vacker kust och idylliska städer med vita trähus. Landets huvudstad Oslo ligger i den sydligaste delen av landet och är en kombination av storstadsliv och naturupplevelser alldeles runt hörnet.

 

Besök Norge året runt

I Norge erbjuder varje årstid olika spännande upplevelser och unika växlingar i naturen. På våren fylls Norge av blommande fruktträd och nordisk lantidyll. Hardangerfjorden i västra Norge är populär på våren när fruktträden kring fjorden blommar för fullt. Den norska sommaren med sina milda temperaturer är den perfekta tiden att njuta av allt landet har att erbjuda – vandring i bergen eller kajakpaddling på fjordarna är perfekt om man vill utforska Norges natur.

På hösten i Norge breder gyllene och röda nyanser ut sig och vid skördetid säljs nyplockad frukt kring byarna. Sen höst och vinter förvandlar stora delar av Norge till ett skidparadis. Det finns många möjligheter för både erfarna skidåkare och barnfamiljer, och skidorterna är moderna och populära. 

 

Skidsemester för hela familjen

Skidsäsongen i Norge börjar vanligtvis i november och varar fram till april, och här är bergen täckta av djup, mjuk snö. Det finns gott om rekreationsmöjligheter både för avancerade skidåkare och barnfamiljer, och man kan åka utförsåkning, snowboard, telemarkstil, längdåkning och mycket mer. Ett bra exempel är skidorten Hafjell norr om Lillehammer. Skidorten är berömd för sin höga standard och 1994 hölls slalomtävlingen i vinter-OS i Lillehammer här.

 

Vandring i fantastiska naturmiljöer

Även utanför skidsäsongen erbjuder Norge många tillfällen till fysisk aktivitet. Norge har en stark vandringstradition och här finns ett av Europas mest utvecklade nätverk av vandringsleder – mer än 20 000 kilometer utspridda över landet. Njut av den vackra norska naturen på egen hand – till fots och med övernattningar i någon av alla stugor längs vandringslederna – eller gå på en guidad tur arrangerad av Norske Bygdeopplevelser, som är experter när det gäller att hitta vackra vandringsleder. 

 

Forsränning, kanotpaddling, kajakpaddling och dykning

Norge erbjuder många möjligheter till vattenäventyr. På floder, fjordar och sjöar i Norge kan man prova forsränning, kanotpaddling, kajakpaddling och dykning. Åk exempelvis till Sjoa i Oppland, ett populärt ställe för forsränning. Det finns gott om möjligheter både att åka på fysiskt krävande turer och familjeturer, och det ordnas många turer för nybörjare.