sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Harstad-Narvik

Flyg till Harstad-Narvik

SAS erbjuder direktflyg till Harstad-Narvik och Norge från/via Oslo.
 

Harstad-Narvik

Narvik växte fram som utskeppningshamn för malmtransporterna från Kiruna och Gällivare. Tack vare Golfströmmen hade man här en isfri hamn som är skyddad genom sitt läge inne i Ofotenfjorden och de omgivande bergen.
 

Harstad-Narviks spännande historia

Slaget vid Narvik utspelades mellan Tyska/Österrikiska invasionsstyrkor och allierade styrkor under andra världskriget. Detta är ett av andra världskrigets viktigaste slag då Tysklands avsikt med invasionen var att säkra järnmalmstransporterna från Kiruna som skeppades vid Narvik. Något som kan ha ändrat utgången av kriget. Under de dramatiska dagarna i början av april 1940 sköts mer än 59 flygplan och 46 fartyg ner eller sänktes.
 

Aktiviteter

Området Harstad-Narvik är känt för sina skidanläggningar med backar med spektakulär utsikt över fjordarna. Ta linbanan upp på Narvikfjället och njut av både vyerna och den alpina skidåkningen. Här finns mängder av pister, fantastiska möjligheter till offpistskidåkning och även väl preparerade längdskidspår. Du kan också ta en tur i Narviks vinteromgivningar på snöskor. För den med dykcertifikat finns vrakdykning bland de 50 plan och 46 skepp som sänktes under slaget om Narvik.

En annan välkänd aktivitet är späckhuggarsafari som hålls under november månad i fjordarna kring Harstad-Narvik.

Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu och är en av världens nordligaste djurparker med varg, björn, järv, fjällräv och andra djur från polcirkelområdet. Andra spännande aktiviteter kring Harstad-Narvik är havsfiske, fjordkryssningar och vildmarksturer.
 

Upplev Hurtigruten

Fartygen på Hurtigruten, världens vackraste sjöresa, lägger dagligen till i Harstad, inte långt från Narvik. Härifrån kan man fortsätta både norr och söderut. Tillsammans med SAS erbjuder Hurtigruten mycket fördelaktiga paket i Nordnorge och längs hela den norska kusten.