sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Haugesund

Flyg till Haugesund

Flyg till Haugesund – upplev höga berg och norska fjordar

SAS erbjuder direktflyg till Haugesund i Norge från/via Oslo.

Haugesund är till ytan en liten kommun och arean uppgår till enbart 73 km². Haugesund blev självständig stad och kommun år 1855.

Haugesund är Norges ledande kommersiella centrum belägen vid Nordsjökusten. Här livnär man sig främst på olja, gas och sjöfart. Utbildning och konferenser är också en viktig inkomstkälla för stadens verksamheter och branscher.

Staden erbjuder ett mycket bredare utbud av varor och tjänster än vad som kan förväntas av en stad av dess storlek. Med sin provinsiella charm och lockande utbud av butiker och moderna köpcentrum har du alla möjligheter hitta något som passar.

Haugesund är en attraktiv semesterort för friluftsliv, promenader, bad och fiske. Vattnen utanför Haugesund är fulla av fisk, och du kan fiska med egen båt eller följa med på en av de expeditioner som fisketurismen anordnar.
 

Haugesunds historia

Haugesund är en ung och levande stad med rötter som går tillbaka till Vikingatiden. Vikingen Harald Hårfagre enade Norge som ett rike just på denna plats. För att hedra hans prestation uppfördes Norges nationalmonument Haraldshaugen strax norr om Haugesund. Precis som med vikingarna symboliserar sjöfart och handel detta kustområde. Den rikliga mängd av sill längs den oländiga kusten har fått Haugesund att utvecklas till en viktig knutpunkt för fiskexport och senare som Norges ledande varvsindustricentrum.

Idag har Haugesund cirka 33 000 invånare, men som centrum i regionen servar Haugalandet över 100 000 människor och är Norges ledande kommersiella centrum.
 

Kultur

Haugesund är värd för festivaler för alla åldersgrupper under hela året. De två största festivaler som hålls under augusti månad är Sildajazzfestivalen och Norska Filmfestivalen. Du kan också besöka Hamndagarna och ”världens längsta Sillbord”. Andra stora festivaler som äger rum i Haugesund är Rockfest Haugesund, Kulturnatten och ”barn-är-bäst-festivalen”.

Haugesund har ett rikt kulturliv och erbjuder spännande kulturella upplevelser som tilltalar alla typer av intressen. Stadsvandringar som guidas med mobiltelefon finns tillgängliga året om. Mobiltelefonen fungerar då som en privat guide som berättar spännande historier om Haugesund längs vägen.

Den inre kajen i Haugesund sjuder av liv dag och natt. Kaféer, restauranger och pubar sträcker sig längs hela den dekorativt stenlagda strandpromenaden. Promenera längs kajen och njut av den friska havsluften eller stanna för en kaffe, en bit mat eller köp färska räkor och krabba från lokala fiskare. Haugesund är en populär gästhamn. Här kan du segla rakt in i hjärtat av staden, medan du bara är några minuter från det vilda och natursköna landskapet.

Boka ditt flyg till Haugesund och Norge idag!