sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Kirkenes

Flyg till Kirkenes

SAS erbjuder direktflyg till Kirkenes i Norge från/via Oslo.
 

Kirkenes – ett äventyr

Kirkenes ligger i norra Norge, nära gränsen till Finland och Ryssland och är huvudort i Sør-Varanger kommun i Finnmark fylke. Kirkenes är en liten ort med 3316 invånare och ligger vackert vid Barents hav på samma longitud som Sankt Petersburg. Kirkenes var tidigare en gruvort som lades ned 1996 men som öppnade några år senare igen. Kirkenes är även ändhållplats för kryssningsfartyget Hurtigruten som går mellan Bergen och Kirkenes.
 

Kirkenes – Midnattssol och norrsken

Om vintern ser man aldrig solen i Finnmarken, och därför kan det vara trevligare att besöka staden under sommaren eller våren. Vid polcirkeln börjar midnattssolen som är en helt särskild upplevelse. Ju längre norrut du reser, desto längre varar perioden av midnattssol. Vid den arktiska kusten går solen inte ner på två och en halv månad. Därefter lägger sig höstmörkret dag för dag. Under stjärnklara höst- och vinternätter kan man också se norrsken, en oförglömlig upplevelse där ljusformationer i grönt, rosa och lila dansar över himlen.
 

Bo i Kirkenes

Kirkenes är en liten stad, och därför kan man inte påstå att det finns massor av hotell. Men det finns flera kvalitetshotell i olika prisklasser. Dessutom har Kirkenes ett utmärkt vandrarhem.
 

Äventyr runt Kirkenes

Kirkenes är ingen särskilt livlig stad men intressant och verkligt speciellt om man är naturälskare. I det norska Lappland väntar en värld av äventyr på sommarturisten. Följ med en fiskare på fjorden eller ge dig ut på kungskrabbsafari, lär känna samernas kultur, åk hundsläde eller prova på snöskoter. I Nationalparken "Øvre Pasvik Nasjonalpark" finns björn, varg och fåglar att beskåda.

Om man vill uppleva naturen på närmare håll kan man också pröva på att övernatta i tundran, eller "vidden" som det kallas här.