sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Trondheim

Flyg till Trondheim

SAS erbjuder direktflyg till Trondheim i Norge från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.
 

Flyg till Trondheim

Trondheim är en av Norges vackraste städer. Upplev norska fjordar och ekon från vikingatiden. Flyg till Trondheim med SAS, billiga flygbiljetter för din weekendresa eller storstadsresa finns här på sas.se.

I Trondheim kan du ställa dig på kvarlevorna av vikingakungen Olav, som vilar under Nidarosdomen, Nordens näst största domkyrka. Trondheim är även en av hållplatserna för kryssningsfartyget Hurtigruten.
 

Flyg till Trondheim – Norges tredje största stad

Trondheim var också den första staden i Europa med WiFi överallt i stadskärnan.

Här finns en blandning av spännande historia och framåtblickande som gör Trondheim intressant som resmål. Här kan du förundras över skeppsvraken från förr på Sjöfartsmuseet, ta en picknick på den kungliga ön Munkholmen med Trondheimborna själva, njuta av en kaffedrink på hippa Solsiden med datorn uppkopplad i knäet och se den norska natten sänka sig över havskusten.
 

Shoppa i Trondheim

Trondheim har ett litet, intimt centrum med designerbutiker och stora varuhus. Vid sidan av de små, mer unika affärerna, ligger det fyra shoppingcenter i centrala staden. Mer om shoppingresor
 

Aktiviteter och kultur i Trondheim

Många tar flyg till Trondheim för att vara med när staden firar S:t Olavs festival, som är Norges största kyrk- och kulturfestival. Trondheim jazzfestival, Kosmorama internationella filmfestival, Trondheims kammarmusikfestival och Nidaros bluesfestival är andra årliga, internationella festivaler väl värda ett besök.

I Trondheim kan du också vandra och cykla. Sommar som vinter lockar Bymarka med sin skönhet och sitt varierande landskap. Här finns ett välutvecklat nätverk av vandringsleder.

Flyg till Trondheim och hyr en cykel! Trondheim är först i världen med en hiss för cyklister. Cykelhissen, som utvecklats i Trondheim, går uppför den branta Brubakken nära Gamle Bybro. Den tar dig från bron och nästan ända upp till Kristianstens fästning.

Guide till Trondheim

Trondheim är en gammal stad vars historia sträcker sig mer 1000 år bakåt i tiden. Trondheim erbjuder allt som kan förväntas av en storstad, men levererar det förpackat i en idyllisk och charmig småstad. Trondheim är mycket vackert året om, så boka din weekendresa idag!
 

Att se och göra i Trondheim

Kristiansens fästning

Från fästningen uppe på höjden intill staden får du en fantastisk utsikt över Trondheim. Om du har möjlighet bör du promenera hit från centrum. Är du här under sommaren kan det vara en god idé att ta med sig lite picknick!
 

Nidarosdomen

Mitt i Trondheims mitt hittar du Nidarosdomen, en mäktig katedral byggd ovanpå Olav den Heliges grav för drygt 1000 år sedan. Den gotiska arkitekturen med dess otroliga detaljrikedom är riktigt häftig!
 

Pirbadet

Norges största badhus är en perfekt destination för barnfamiljen eller kärleksparet. De har allt från bubbelpool, bastu och dyktorn till klättervägg! Ute på terrassen kan man njuta av en varm utomhuspool och utsikt över staden. Öppet varje dag året runt.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Trondheim Airport, ca 32 km öster om staden. Med tåg tar resan ungefär 35 minuter. Expressbussar avgår med 15 minuters mellanrum.

 

Ta sig runt i Trondheim

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier.

Trondheim är mycket enkelt att ta sig runt till fots tack vare dess storlek. Det väl utbyggda bussnätet tar dig snabbt och enkelt till och från dina utflykter.
 

Shopping i Trondheim

Shoppingcentret Mercur är mycket populärt bland den yngre generationen i Trondheim. Kongensgatan 8. Stadens största utbud av souvenirer hittar du hos Husflider på Trondheims turistcenter intill Trondheims Torg. Mer om shopping
 

Äta i Trondheim

Man behöver inte leta länge efter en kulinarisk uppenbarelse i Trondheim. Tack vare de mycket fina och närproducerade råvarorna kan staden erbjuda ett riktigt bra matutbud. Det må vara klyschigt, men fisk och skaldjur på en lokal restaurang i hamnen måste provas!
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring