LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Ålesund

  Flyg till Ålesund

  flyg till ålesund

  Ålesunds kommun utgör sju av de yttre öarna i Møre och Romsdals västkust: Hessa, Aspøy, Nørvøy, Oksenøy, Ellingsøy, Humla och Tørla. Ålesund har ett väldigt marint klimat där den kallaste månaden, januari, har en medeltemperatur på 1,3°C och den kallaste temperaturen som uppmäts på Ålesunds flygplats är -11 °C. Ålesund fick stadsrättigheter 1848 och är känd för sin arkitektur i jugendstil, sina vackra omgivningarna och Sunnmørs alpernas höga toppar.
   

  Ålesund historia

  Natten den 23 januari 1904 brann staden Ålesund ned till grunden. Befolkningen fick fly mitt i natten med bara några minuter tillgodo. Endast en person dog i branden men eftersom husen var byggda i trä blev mer än 10 000 personer utan husrum mitt i den kalla norska vintern.

  Kommunen har cirka 60 000 invånare, varav 40 000 bor i själva staden. Ålesund är Norges fiskerihuvudstad. Härifrån går ungefär en tredjedel av landets totala export av fisk och fiskprodukter. I Ålesund och Sunnmøreregionen finns också gamla traditioner inom sjöfart och skeppsbygge samt möbelindustri.
   

  Geirangerfjorden och Trollstigen

  Låt Ålesund bli utgångspunkt för att utforska Geirangerfjorden och Trollstigen. Prova på forsränning, ta en vandringstur i bergen eller njut av en tur med båt på fjorden. Områdets unika natur skapades under den senaste istiden då istäcken grävde ut de djupa fjordarna och formade de höga bergen.
   

  Shoppa i Ålesund

  Butiksområdena inne i Ålesund är Kipervika, Skansen och Aspøya, vart och ett av dem med sin egen prägel. I Aspøya finns  inrednings- och designbutiker. I Kipervika finns specialbutiker för konst och konsthantverk. På torgmarknaden på Kipervikstorget säljs blommor, frukt och alla möjliga slags kuriosa. I Ålesunds centrum ligger två shoppingcenter med olika butiker, caféer och restauranger. Mer om shoppingresor
   

  Utflykter i och kring Ålesund

  Besök fågelön Runde, Geirangerfjorden, Atlanterhavsparken och Alnes fyr, eller ta en promenad bland Ålesunds praktfulla byggnader i jugendstil.

  Ålesunds vackra jugendarkitektur är vida känd, och dess torn, spiror och snickarglädje präglar staden. På Jugendstilsenteret berättas historien om denna speciella konst- och byggnadsstil som präglar stadskärnan.

  Hitta billiga flygbiljetter till Ålesund

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy