sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Longyearbyen

Flyg till Longyearbyen

SAS erbjuder direktflyg till Longyearbyen i Norge från/via Oslo året runt. Upplev den spektakulära norska naturen.


Flyg till Longyearbyen – en av världens nordligaste städer

Flyg från Stockholm till Longyearbyen via Oslo och upplev hur livet är i en av världens nordligaste städer. SAS knyter ihop Skandinavien och har därför flera avgångar i veckan till Longyearbyen, året runt. På vintern kan du bland annat se norrskenet dansa på himlen och på sommaren lyser solen natten lång.

Hitta dina biljetter i vår lågpriskalender
 

Hitta billiga flygbiljetter i SAS Go

I SAS Go är en rad fördelar inkluderade i din flygbiljett så att du kan luta dig tillbaka och njuta av resan från början till slut.

I din flygbiljett ingår 1x 23 kg incheckat bagage, 1x 8 kg handbagage, dagens tidningar i vår app samt gratis kaffe och te ombord.

Mer om fördelarna med SAS Go

Få upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter

Vill du gärna visa världen för dina barn? Vi gör det möjligt med rabatter på upp till 90% på flygbiljetter för barn under två år som sitter i knät hos en vuxen. Barn på 2–11 år får 25% barnrabatt på flygbiljetter. Om du gärna vill ha en egen sittplats till ditt barn under 2 år är priset detsamma som för barn mellan 2 och 11 år.

Mer om barnrabatt på flygbiljetter

EuroBonus – en värld av fördelar

Som medlem i EuroBonus ligger världen för dina fötter. Ju mer du reser, desto fler fördelar får du. Med vårt poängsystem kan du spara ihop till din drömresa. Du kan tjäna poäng på allt från flygbiljetter till dagligvaror – och poängen kan du sedan använda till flygbiljetter, bilhyra och hotellvistelser.

Bli medlem i EuroBonus

Upptäck Longyearbyens unika natur

Naturen i Longyearbyen är storslagen och vacker året runt, men också vild och rå. Välj därför alltid organiserade utflykter om du inte har erfarenhet av extremt klimat och vild natur. Om du tar dig ut på egen hand är det viktigt att du tar med rätt utrustning, bland annat isbjörnsskydd, så att du tryggt kan uppleva den spektakulära naturen.

Hitta  billiga flygbiljetter till det storslagna Longyearbyen

Svalbard flygplats, Longyear  

Svalbard flygplats är den nordligast belägna flygplatsen i världen som trafikeras av reguljärflyg. Den ligger på ön Spetsbergen cirka 3 km från Longyearbyen. Flygplatsen byggdes under andra världskriget och har sedan dess byggts ut. Varje år passerar fler än 125 000 resenärer genom flygplatsen.
 

Kontakt

Svalbard Lufthavn
9170 Longyearbyen
Tfn: +47 67 03 54 00
Webbplats

Transport till och från Svalbard flygplats

Eftersom Svalbard flygplats ligger så nära Longyearbyen tar du dig snabbt och enkelt till och från flygplatsen. En flygbuss avgår för varje ankomst och avgång och den stannar vid alla hotell i området. Det tar ungefär en kvart att åka från flygplatsen till staden. Om du hellre vill åka taxi går det också bra. Via Arctic Autorent kan du också hyra bil på flygplatsen.
 

Transport i Longyearbyen

Svalbard Buss og Taxi AS står för transporten i Longyearbyen, och de erbjuder bland annat fasta avgångar till en populär sightseeingtur två gånger dagligen, som du kan köpa biljetter till på nätet eller i receptionen på det hotell du bor på. Turen kallas “Longyearbyen i ett nötskal” och tar två timmar samt ger en inblick i områdets natur och historia.

Om ni reser en större grupp tillsammans kan ni beställa en privat tur. Företaget erbjuder dessutom godkänd transport av rullstolsanvändare. Det finns också taxi i området.

Mer om transport i Longyearbyen

 

Longyearbyen – på semester i den höga nord

Oavsett vilken årstid du väljer att åka till Longyearbyen möter du unika upplevelser här. På sommaren kan den vilda naturen bland annat upplevas till fots, på hästrygg eller i kajak, medan vintern bland annat bjuder på turer med luftballong, båt eller på skidor. Både sommar och vinter kan du njuta av middag i vildmarken där du antingen kan se midnattssol eller norrsken.

Kom ihåg passet eftersom Svalbard ligger i Schengenområdets ytterkant vilket betyder att passkontroller genomförs. Norrmän behöver bara visa ett giltigt ID-kort från Norge med bild och födelsedatum, som ett körkort som utfärdats efter 1998, tills nationellt ID-kort införs.

Hitta dina biljetter till fantastiska Longyearbyen

Fakta om Longyearbyen

Valuta: norska kronor
Tidsskillnad: +0
Landskod: +47
Språk: norska och ryska

Norska ambassaden: Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, Sverige
Tfn: +46 8 587 236 00

Svenska ambassaden: Nobels gate 16 A, 0268 Oslo
Tfn: +47 24 11 42 00

 

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer