sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Stavanger

Flyg till Stavanger

Flera avgångar till Stavanger 

SAS erbjuder direktflyg till Stavanger i Norge från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Vi har säkert en avgång som passar in i dina resplaner.

I vår lågpriskalender kan du enkelt få en överblick över flygavgångarna till Stavanger samt priser. När du hittar ett bra erbjudande kan du lugnt slå till. Vi erbjuder nämligen alltid 24 timmars öppet köp, så om tidpunkten trots allt inte passar in i kalendern kan du enkelt ändra din biljett.

Hitta din avgång till Stavanger

 

Flyg SAS Plus och upplev fördelarna

Att resa är att leva. Därför vill vi gärna göra din resa så bra som möjligt ända från start och har inkluderat en rad extra fördelar om du flyger i SAS Plus. I din flygbiljett ingår bland annat 2 x 23 kg incheckat bagage, 1 x 8 kg handbagage samt mat och dryck ombord på flyget. Dessutom får du tillgång till SAS Lounge och Fast Track

Mer om SAS Plus

SAS EuroBonus – upptäck världen

Med kostnadsfritt medlemskap i EuroBonus kan du tjäna poäng bland annat när du köper dagligvaror, handlar på nätet och köper flygbiljetter. När du har sparat ihop tillräckligt med poäng kan du köpa flygbiljetter, hyra bil eller boka en hotellvistelse för dina poäng. På så vis ger EuroBonus dig möjlighet att upptäcka ännu mer av världen. 

Bli medlem i EuroBonus

Barnrabatt på flygbiljetter

När du flyger SAS med dina barn erbjuder vi barnrabatt. Hur stor rabatten är beror på barnets ålder. Barn under 2 år behöver inget eget säte och kan få upp till 90% i rabatt på sina flygbiljetter, medan barn mellan 2 och 11 år kan få upp till 25% rabatt. Om ett barn som är under 2 år ska ha sitt eget säte blir priset detsamma som för barn mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn

Hitta billiga flygbiljetter i vår lågpriskalender

I vår lågpriskalender kan du snabbt få en överblick över våra destinationer och priser. Här hittar du enkelt billiga flygbiljetter till din önskade destination. Om du är flexibel med vilka datum du önskar resa och om du bokar i god tid ökar dina chanser att hitta de billigaste flygbiljetterna.

Boka din nästa resa i vår lågpriskalender

Stavanger flygplats

Stavanger flygplats vid Sola ligger ungefär 11 km sydväst om Stavanger. Flygplatsen byggdes 1937 vilket gör den till Norges äldsta civila flygplats. Flygplatsen har en del internationell trafik samt en del helikopterflygningar till oljeplattformar i Nordsjön, men huvuddelen av trafiken går fortfarande till och från Oslo. 

Kontakt: 

Avinor, Stavanger lufthavn 

Sola, Postboks 150, 

2061 Gardermoen

Norge

Tfn: +47 67 03 10 00

Webbplats

Transport till och från flygplatsen

När du ska till och från Stavanger flygplats kan du antingen ta buss eller taxi. Från flygplatsen till Stavanger centrum tar det ca 20–30 minuter med buss. Biljetter kan köpas ombord på bussen eller på flygplatsens webbplats och du kan betala med Visa eller Mastercard. Det går även flygbussar till och från Sandnes.

Ett annat alternativ är att ta en taxi på flygplatsen. Taxihållplatsen hittar du mellan flygterminalen och parkeringshuset på din vänstra sida när du går ut genom utgången.

Mer om transport till och från Stavanger flygplats

 

Biluthyrning på Stavanger flygplats

Det finns också möjlighet att hyra bil på flygplatsen. Vi rekommenderar alltid att du bokar din hyrbil i förhand så att den är klar när du landar. Det är dessutom en fördel att ha bokat i förhand om du landar när biluthyrningskontoret är stängt eftersom de i så fall väntar på dig.

Boka hyrbil i Stavanger

 

Transport i Stavanger

Kollektivtrafiken i Stavanger omfattar bussar, tåg och färja. När du ska ta dig runt lokalt i Stavanger är det smidigt att använda bussnätet som drivs av Kolumbus och som har busslinjer som täcker området i och omkring Stavanger och Sandnes. Längre bussturer startar som regel vid tågstationen, där du också kan ta tåget till andra platser i Norge. Kolumbus har även flera färjor som går till platser som annars är mycket svårtillgängliga.

Om du tänker åka mycket kollektivt kan det löna sig att köpa en 24-timmarsbiljett eller en veckobiljett eftersom du sparar en del jämfört med att köpa enkelbiljetter.

Stavanger är en relativt liten stad och du kan ta dig till de flesta av stadens attraktioner till fots. Kom ihåg att några av naturattraktionerna utanför staden kräver särskild transport. 
 

Upptäck spektakulära Stavanger

Den imponerande naturen omkring Stavanger är nog något av det staden är mest känd för. Preikestolen (Predikstolen), som av CCN Go och Lonely Planet har utsetts till en av världens mest spektakulära utsiktsplatser, ger dig fri sikt över den vilda naturen. Soluppgångsturen under sommarhalvåret är mycket populär. Men utsikten och naturen är inte mindre vacker en klar, frostbiten vinterdag då det också går guidade turer upp till Preikestolen.

Stavanger har dessutom en välbevarad äldre stadsdel som består av 173 trähus som byggdes i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet. På den tiden var det inte ovanligt att man tog med sig sitt hus när man flyttade, och det gäller även husen i gamla Stavanger.

Boka en minisemester till Stavanger nu

Fakta om Stavanger 

Valuta: norska kronor

Tidsskillnad: +0

Språk: norska

 

Norska ambassaden: Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, Sverige

Tfn: +46 8 587 236 00

 

Svenska konsulatet: Nedre Strandgate 27, 4005 Stavanger, Norge

Tfn: +47 51 84 12 20

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer