LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Bodo

  Flyg till bodö

  SAS erbjuder direktflyg till Bodö från/via Oslo.

   

  Flyg till Bodö – upplev höga berg och norska fjordar

  Med sina 46 000 invånare är Bodö Nordnorges näst största stad, och en av de snabbast växande. Bodö ligger vackert inramat av den omgivande landsbygden, med utsikt över Børvasstindenes toppar i söder och Landegode och Lofotens bergstoppar i norr.
   

  Sevärdheter

  Bodö är en både urban och samtidigt lantlig stad. Pulserande ung och samtidigt familjär och hemtrevlig. Bodö har den perfekta blandningen av stort och smått. Under de senaste åren har utbudet i staden exploderat. Nu kan du välja mellan köpcentrum och småbutiker, mellan mysiga kaféer och coola nattklubbar. Sakta men säkert byter staden ansikte. Parker, torg och gröna platser ger staden och medborgarna möjligheter att andas, slappna av och roa sig i ett annars hektiskt liv. Och det hela ramas in av en fantastisk natur.

  Bodö är en stor smältdegel där olika konstnärliga och kulturella uttrycksformer blandas till en unik och välsmakande cocktail. Bodö domkyrka är en vacker basilika i gotisk stil, ritad av arkitekterna Blakstad & Munthe Kaas. Den utsökta inredningen består bland annat av ett 12m målat glasfönster, 10 gobelänger från Nordland County, och ett fantastiskt mosaikrosett-fönster.
   

  Naturfenomen och upplevelser i Bodö

  Saltströmmen, världens starkaste malström (33 km söder om Bodö centrum), inträffar var sjätte timme när 400 miljoner m3 havsvatten rusar i hastigheter upp till 20 knop genom det 3 km långa och 150 m breda sundet som förbinder SaltenFjorden och SkjerstadFjorden. De kraftfulla strömvirvlarna kan vara upp till 10 meter i diameter och 4-5 meter djupa.

  Bodöhalvön är draperad som ett halsband, omgiven av blått hav, grön natur och mäktiga fjäll. Här kan du låta kajaken glida lugnt genom vattnet och studera örnar segla som svarta siluetter mot en himmel där midnattssolen brinner evigt. Bodö är platsen där du kan kasta dig in i de mest spektakulära upplevelser, eller söka sinnesro på lugna joggingturer i skogen. Bodö är en stad av kontraster där ljus och färg förändras i takt med dagen och årstiderna. Bodös invånare är också ett av Norges flitigaste tur-människor. Nio av tio personer vandrar på vidderna på Bodømarka på sommaren. Med Bodö som bas kan du välja och vraka ur ett fantastiskt utbud av upplevelser.
   

  Fiska kring Bodö

  Gillar du att fiska har du kommit till ett verkligt paradis. De grunda vatten och tidvattenströmmarna ge ett rikt fiske. Stora torskar, små gråsej, havskatt, lax, forell eller flundra är exempel på vad du kan få om fiskelyckan står dig bi. Idyllisk fjällsjö eller magnifika öppet hav? Fredliga floder eller världens starkaste malström? Valet är ditt!

  Boka ditt flyg till Bodö och Norge idag på sas.se!

  Hitta billiga flygbiljetter till Bodö

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy