sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Bergen

Flyg till Bergen

Flyg direkt till Bergen och Norge från Stockholm. Vi har flera direktavgångar i veckan. Hitta de billigaste biljetterna till Bergen i vår lågpriskalender. 
 

Direktflyg till Bergen 

Upplev Skandinavien med SAS. Vi erbjuder många flygningar inom Skandinavien, och vi har bland annat flera direktavgångar i veckan från Stockholm till Bergen. Resan från Stockholm tar mindre än en och en halv timme och våra många dagliga avgångar gör det enkelt att hitta flygbiljetter som passar din kalender. 

Hitta din avgång till Bergen
 

Upplev fördelarna med SAS Go Light

När du flyger med SAS ingår många fördelar i din flygbiljett oavsett vilken reseklass du väljer. Om du endast reser med handbagage rekommenderar vi SAS Go Light där du bland annat kan ta med 1 x 8 kg handbagage utan att betala extra. Dessutom kan du fritt välja sittplats 22 timmar före avgång och du får också gratis kaffe och te ombord på flyget. 

Mer om SAS Go Light

 

Barnrabatt på flygbiljetter till Bergen

Glädjen att resa kan börja tidigt i livet. För att göra det mer överkomligt för dig att visa världen för dina barn, har vi generösa barnrabatter på våra flygbiljetter. När du reser med barn under 2 år får du upp till 90% barnrabatt på flygbiljetten och 25% rabatt på flygbiljetter för barn mellan 2 och 11 år. 

Mer om att resa med barn

Hitta billiga flygbiljetter till Bergen i vår lågpriskalender

I vår lågpriskalender kan du alltid hitta billiga flygbiljetter till Bergen och till alla våra andra resmål. Du får enkelt en översikt över priser och avgångar, och när du har hittat ett bra erbjudande kan du känna dig fri att boka. När du köper flygbiljetter hos oss har du nämligen alltid 24 timmars öppet köp, så om den avgång som du har bokat biljetter till trots allt inte passar kan du enkelt avboka och hitta andra biljetter som passar dig bättre.

Hitta din avgång i vår lågpriskalender

SE VÄRLDEN MED EUROBONUS

Vill du se hela världen? Med vårt medlemsprogram EuroBonus kan du tjäna poäng vid köp av flygbiljetter, dagliga inköp, hyrbil och mycket annat. När du har tjänat tillräckligt med poäng kan du använda dem till nya äventyr i form av flygbiljetter till drömdestinationer, en fantastisk hotellvistelse eller en hyrbil. Ju mer du flyger med SAS, desto fler fördelar får du. 

Bli medlem i EuroBonus

Bergens flygplats

Bergens flygplats ligger cirka 20 km utanför centrum av Bergen och är den största flygplatsen i Norden som inte ligger i närheten av en huvudstad. Den öppnades 1955 och betalades av det norska försvaret. I dag kan du flyga till mer än 58 olika destinationer från flygplatsen och det finns också en helikoptertransport till och från oljeplattformarna i Nordsjön. 

Kontakt: 

Bergen Lufthavn

Postboks 34 

Flesland

5869 Bergen

Tfn.: + 47 67 03 11 00

Webbsida
 

Transport till och från flygplatsen

När du anländer till Bergens flygplats finns bra möjligheter att ta dig in till staden kollektivt. Från flygplatsen går olika bussar och en spårvagn in till staden. Bussarna finns framför terminalen och de kör den snabbaste vägen in till staden med avgångar var tionde minut. Spårvagnen nås på terminalens bottenvåning.

Mer om transport till och från Bergens flygplats

Inspiration till din resa

Biluthyrning på Bergen flygplats 

Vill du köra själv till och från Bergen Flygplats? I så fall kan du naturligtvis hyra en bil. Hyrbilarna hittar du i parkeringshuset. Om du vill vara säker på att din bil är klar när du anländer till flygplatsen kan du boka den på förhand. På så sätt får du det bästa priset.

Hitta din hyrbil här

Transport i Bergen

När du är i Bergen stad och omnejd är det enkelt att komma runt med kollektivtrafik. Det går bussar i staden och till närliggande områden, och det finns också en välfungerande spårvagn som gör det enkelt att ta sig snabbt runt i Bergen. Med ett Bergen-kort, som fås i 24-, 48- och 72-timmars versioner, kan du åka gratis med buss och spårvagn. 

Med kortet får du dessutom gratis entré eller rabatt på vissa museer så att du kan uppleva alla de intressanta kulturupplevelser som staden erbjuder. Ytterligare får du rabatt på biljetter till kulturella evenemang, olika rundtur, restauranger och parkering med Bergen-kortet. 

 

Upplev spektakulära Bergen 

På Norges västkust ligger fantastiska Bergen, Vestlandets inofficiella huvudstad. Den gamla universitetsstaden erbjuder spektakulär natur, pittoreska trähus, snäva kullerstensgator, små caféer med gott kaffe och hembakad samt mycket mer.

Bergen är inte särskilt stort, och om du inte åker utanför staden kan du enkelt ta dig runt till fots eller på hyrcykel. Det florerar ofta mycket människor på stadens huvudgator, men så snart du går lite in mellan de fina färgglada trähusen är det mer stilla.

Som i de flesta skandinaviska städer är vädret i Bergen mycket växlande, och det är en god idé att ta med kläder för många olika väderlekar oavsett årstid du reser i.

Boka dina biljetter till Bergen nu

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fakta om Bergen

Valuta: norska kronor

Tidsskillnad: 0

Språk: norska

 

Den norska ambassaden: 

Skarpögatan 4

115 27 Stockholm

Tfn.: +46 8 587 236 00

Webbsida

 

Det svenska konsulatet i Bergen: 

Kanalveien 11, ingång A

5068 Bergen

Tfn.: +47 948 71 162

WebbsidaFler SAS destinationer