sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Genève

Flyg till Genève

SAS flyger dagligen till Genève i Schweiz och erbjuder direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. En weekend till Genève ligger bara några timmar bort. Dyk ner i en naturskön och lyxig miljö mitt i hjärtat av den Europeiska kontinenten. Genève ligger mitt i Schweiz och är en utmärkt utgångspunkt för vidare resa i landet. Genève är landets näst största stad och det officiella språket är franska.
 

Direktflyg från Stockholm till Genève

Med SAS flyger du direkt till Genève från Stockholm. Vi har flera avgångar till Genève året runt, och resan tar cirka 2 timmar och 40 minuter.

Ta en titt i vår lågpriskalender och hitta den avgång som passar dig bäst. Vi ger dig öppet köp i 24 timmar efter bokningstillfället så när du hittar ett bra erbjudande kan du lugnt slå till och sedan fråga ditt ressällskap.

Hitta din flygbiljett till Genève


Bra barnrabatt på flygbiljetter

På SAS hälsar vi alla våra resenärer välkomna med ett leende, och de minsta resenärerna är inget undantag. Om du reser med ett barn som är mindre än 2 år erbjuder vi upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter om barnet sitter i ditt knä under flygningen. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% i rabatt, och detsamma gäller för barn under 2 år om de ska ha sin egen sittplats.

Mer om att resa med barn

 

Billiga flygbiljetter med SAS Go Light

SAS Go Light är vår billigaste reseklass och perfekt för dig som ska på en snabb minisemester och därför inte behöver ha med den största resväskan.

Med SAS Go Light kan du ta med ett handbagage på upp till 8kg och du får så klart också alla fördelarna med att resa med SAS, som gratis kaffe och te ombord och dagens tidningar i vår app.

Mer om fördelarna i SAS Go Light

Tjäna poäng när du reser

När du flyger med oss kan du bli medlem i vårt lojalitetsprogram EuroBonus. Med SAS EuroBonus tjänar du poäng när du köper allt från dagligvaror till flygbiljetter. Poängen kan du sedan använda nya flygbiljetter, bilhyra eller hotellvistelser.

Bli medlem i SAS EuroBonus

Flera avgångar i veckan till vackra Schweiz med SAS

Vi har flera direktavgångar i veckan från Stockholm till Genève. Våra många avgångar gör det enkelt för dig att hitta en tidpunkt som passar dig, och i vår lågpriskalender får du snabbt en överblick över både datum och priser så att du kan välja de flygbiljetter som passar dig bäst.

Hitta din avgång till Genève

 
Genève flygplats  

Genève flygplats ligger på gränsen mellan Schweiz och Frankrike ungefär 4 km utanför centrala Genève. Flygplatsen grundades på ett fält år 1919 och byggdes ut i stor skala under andra världskriget. 
 

Kontakt

Genève Aéroport
Route de l'Aéroport 21
CH - 1218 Grand-Saconnex, Schweiz
Webbplats 
 

Transport till och från flygplatsen

Det är lätt att ta sig till och från Genève flygplats både med kollektivtrafik och taxi. Eftersom flygplatsen ligger så nära staden kan den till och med nås på cykel eller till fots.

Med tåg tar resan mellan flygplatsen och centrum av Genève bara 6 minuter, och med buss beror transporttiden på vilken buss du tar och när på dygnet du åker. Åtta busslinjer avgår från flygplatsen till staden och i rusningstid går varje linje var 8–15 minut, medan tåget går var 12 minut i rusningstid. Det går så klart också bra att ta en taxi.

Om du vill cykla eller gå mellan staden och flygplatsen finns gång- och cykelvägar så att du slipper de trafikerade huvudvägarna. Läs på flygplatsens webbplats hur lång tid det tar att gå eller cykla mellan flygplatsen och olika platser i staden.

Mer om transport till och från Genève flygplats

Biluthyrning på flygplatsen

Det finns goda möjligheter att hyra bil på Genève flygplats där alla de stora biluthyrningsföretagen finns representerade. Observera att du kan hyra bil både i den schweiziska och den franska delen av flygplatsen, och du kan behöva betala en avgift om du inte lämnar tillbaka bilen på samma avdelning som du hämtade den på.

Om du vill vara säker på att din bil är klar när du kommer eller om du landar utanför de allmänna öppettiderna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil redan före avresan.

Boka bil på Genève flygplats

Transport i Genève

Genève har en mycket välutvecklad kollektivtrafik vilket gör det enkelt att besöka staden. Kollektivtrafiken, som kallas UNIRESO, omfattar bussar, tåg, spårvagn och taxibåt, så det finns goda möjligheter att ta sig runt både på land och vatten.

Biljettsystemet till kollektivtrafiken i Genève är enkelt. Samma biljetter gäller för alla de olika typerna av offentliga transportmedel som finns i staden. Den vanligaste biljettypen gäller i en timme. Under den timmen ska du inte köpa någon ny biljett även om du byter transportmedel eftersom biljetten kan användas flera gånger under den tid den är giltig.

Mer om transport i Genève

Upptäck vackra Genève

Genève är klockor, ost och choklad. Det är något staden varken kan eller vill komma undan. Du kan bland annat lära dig mer om hantverket bakom de schweiziska klockorna, äta ostfondue som du aldrig har smakat den tidigare och få utsökt choklad till efterrätt. Men du kan också uppleva mycket mer i Genève.

Med sitt sagolika läge vid Genèvesjön, de fantastiska shoppingmöjligheterna och sin historiska och politiska relevans får du det bästa av alla världar när du reser till Genève. Genève är den näst största staden i Schweiz mätt till antalet invånare och här finns allt det du normalt hittar i en storstad. På köpet får du vacker natur i form av den stora sjön och flera pittoreska parker där du kan njuta av stillheten mitt i storstaden.

Boka en minisemester till Genève

Fakta om Genève

Valuta: schweiziska franc
Tidsskillnad: +0
Språk: tyska, franska, rätoromanska och italienska

 

Fler SAS destinationer