LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Genève

  Flyg till Genève

  SAS flyger dagligen till Genève och erbjuder direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

  En weekend till Genève ligger bara några timmar bort. Dyk ner i en naturskön och lyxig miljö mitt i hjärtat av den Europeiska kontinenten. Genève ligger mitt i Schweiz och är en utmärkt utgångspunkt för vidare resa i landet. Genève är landets näst största stad med sina drygt 200 000 invånare och det officiella språket är franska.

  Flyg till Genève - den internationella staden

  I fransktalande sydvästra Schweiz – och beläget vid bägge sidor av floden Rhône – hittar man Genève. Det är ingen överdrift att kalla Genève för de internationella organisationernas hemvist. Här grundade Henri Dunant Röda Korset (Röda Korset är färgmässigt spegelvänd schweizisk flagga). En kilometer från stadskärnan, vid Place des Nations, finns Internationella Röda Korset, FN: s Europahögkvarter och Eurovision.
   

  Sevärdheter

  Trots att cirka 70 procent av besökarna flyger till Genève i affärer betyder det inte att stråken enbart befolkas av kostymer och allvarliga ansiktsuttryck. Tvärtom! I sorglösa stadsdelen Carouge, mitt i 1700-talsarkitekturen, bestående av trädförsedda gator och låga Medelhavsboningar, syns designer och konstnärer smutta vin på uteserveringarna. Här kryllar det också av små butiker och gallerier som sätter prägel på hela Carouge – och bildar en kontrast till övriga Genève.

  Flanera längs Genèvesjöns strand och beskåda den enorm fontän, Jet d'Eau, som skickar upp sjövattnet i en grov vattenstråle mer än 100 m högt.

  Ett annat livligt kvarter är mischmasch-området Les Pâquis, med otaliga restauranger och högljutt stadsliv. Maffigast i Gamla stan uppe vid bergen är St-Pierre-katedralen, medan den viktigaste symbolen när man refererar till Genève är Jet d’Eau-fontänen. Andra ställen att slå ihjäl en mysig timme är Geneves klockmuseum och Engelska trädgården.

   

  Bilar och Klockor

  Flyg till Genève och besök den stora bilmässan som årligen lockar inte mindre än 700 000 besökare. Här finns bilmärken som Jaguar, Maserati och Aston Martin representerade med sina senaste skapelser. Bilmässan hålls i mars varje år och om du planerar att besöka den rekommenderar vi dig att boka flyg till Genève i god tid för att få en biljett.

  Staden är också känd för dess urmakare och klockor och det finns ett klockmuseum, vid namn Patek Philippe Museum som är väl värt ett besök. Här kan du se några av världens finaste och dyraste klockor. Flyg till Genève, SAS har billiga flygbiljetter för både weekendresor och storstadsresor.
   

  Kort om Genève

  Valuta: schweizisk franc
  Tidsskillnad: 0
  Landsnummer: 41
  Språk: i huvudsak franska, även tyska, italienska, rätoromanska
  Turistinformation: 18 Rue du Mont-Blanc, tel +41-(0)22-909 70 00

  Hitta billiga flygbiljetter till Genève

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  att se och göra i Genève

  Genève har ett stort utbud av kulturella monument att besöka. I hjärtat av gamla stan hittar du St Peterkatedralen med dess 157 trappsteg upp till tornets topp. Härifrån får du en magnifik utsikt över hela Genève. Intill Genèvesjön ligger ett flertal mysiga parker och herrgårdar. En picknick vid någon av dessa med sjön och alperna i bakgrunden öppnar upp för en riktigt trevlig dag.
   

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger till Cointrin flygplats som ligger 6 kilometer nordväst om Genève. Det finns tre busslinjer som går med täta avgångar in till city. Busslinje 10 går direkt till Centrum, linje 18 går till FN och linje 28 till både FN och Genèvesjön. Det går också tåg till centralstationen (Cornavin). En resa till centrum tar ca 10 minuter och biljett köper man på flygplatsen.
   

  Ta sig runt i Genève

  Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Genève tar man sig utan problem fram till fots mellan sevärdheter och distrikt då mycket ligger i nära anslutning. För den som vill finns både buss och spårvagn som är billiga alternativ.
   

  Evenemang i Genève

  Geneva International Motorshow – bilmässan i Genève lockar årligen drygt 700 000 besökare. Alla de stora biltillverkarna ställer ut årets nyheter. Datum varierar men det är ofta mars som gäller.
   

  Shopping i Genève

  När man talar om shopping i Genève så är det svårt att inte nämna alla de lyxprodukter som antingen produceras eller säljs här. Några av världens ledande klocktillverkare som Omega, Swatch och Patek Phillipe för att nämna några, driver Genèves industri framåt – men smakar det så kostar det. Mode från stora franska och italienska designers finns det även gott om. Besök Rue de Rhone för fönstershopping i världsklass. Stadens största köpcenter, Centre Balexert, erbjuder alternativ till rimligare priser.
   

  Äta i Genève

  Med tanke på Genèves historia så är det enkelt att förstå att staden drar starka influenser från både Italien och Frankrike när det kommer till matkulturen. Staden fullkomligt kryllar av fine dining, men det finns även gott om alternativ för den som hellre lägger pengar på annat. Fondue, rökt korv och färsk fisk är ofta riktigt bra.
   

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy