sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Edinburgh

Flyg Edinburgh tur och retur

Boka flyg Edinburgh tur och retur. Edinburgh är Skottlands huvudstad och ligger belägen i sydöstra delen av landet. SAS erbjuder direktflyg till Edinburgh från Stockholm/Arlanda samt från/via Köpenhamn och Oslo. Flygturen ligger på drygt 2 timmar, vilket gör den europeiska storstaden perfekt för en härlig weekendresa. Boka flyg Edinburgh tur och retur idag!

 

Boka flyg till Edinburgh i vår lågpriskalender

Vi vill alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser på flyg Edinburgh tur och retur, vilket är varför vår lågpriskalender kontinuerligt uppdateras för att leverera marknadens bästa priser. Före du bokar flyg till Edinburgh bör du därför hålla ett extra öga på vår lågpriskalender för att hitta den billigaste avgången. Har du möjlighet att vara flexibel med datum och tid för din avresa så ökar dina chanser ytterligare för ett riktigt plånboksvänligt flyg till Edinburgh. Glöm inte heller att vi alltid erbjuder dig 24 timmars öppet köp. Du kan därför boka dina biljetter redan idag och stämma av med resesällskapet senare. Boka flyg Edinburgh tur och retur redan idag!

Hitta din resa med vår lågpriskalender

 

Att se och göra i Edinburgh

Edinburghs mäktigaste slott går under namnet Castle Rock och ligger beläget högt uppe på en kulle i mitten av staden. Den pampiga byggnaden har sedan länge betraktats som den lokala stoltheten. Förutom att vara Skottlands största turistattraktion så har slottet genom århundradena agerat hem åt en lång rad kungligheter. Slottet beräknas ha byggts på 1000-talet. Bokar du flyg till Edinburgh bör du absolut lägga till ett besök till Castle Rock på din att-göra-lista!

Royal Botanic Garden som ligger ca 3 km utanför centrum är känd som en av de finaste trädgårdarna i världen. Här kan du beskåda alla möjliga sorters växter. Med lite tur har du också möjligheten att bevittna rhododendron i sin fulla prakt. Besöker du trädgården under sommaren så kan du njuta av god mat på en av de flera uteserveringarna som finns där. Har du bokat flyg till Edinburgh runt juletider kan du istället besöka Royal Botanic Garden för en fantastisk julmarknad

 

Flyg till Edinburgh – en spännande europeisk huvudstad

Ytterligare ett ståtligt slott som ligger i staden är Edinburgh Castle. Från detta slott går den medeltida paradgatan och huvudturiststråket Royal Mile hela vägen till Holyrood-palatset. Ett tips är att sätta på dig sköna promenadskor och promenera längst hela promenadstråket då det ger dig en bra möjlighet att känna stadens atmosfär. Runt omkring Royal Mile vinglar små gränder och ovanför tornar stora gotiska hus upp sig. En del upp till åtta våningar höga.

Parallellt med Old Town ligger New Town. Här är gatorna rakare och bredare, samtidigt som de georgianska 1700-talshusen tar över. Det är dessa två områden som utgör Edinburghs stadskärna och här ligger de flesta pubar, restauranger och nöjen. På Princes Street har internationella varuhus och nyskapande designaffärer tagit över, perfekt för shopping.

Den historiska inramningen gör Edinburgh till ett fascinerande ställe. Det är därför inte svårt att förstå att många författare har inspirerats av stadens miljöer. Robert Louis Stevenson (Jekyll och Hyde) och Conan Doyle (Sherlock Holmes) är bara några stora författare som växt upp i Edinburgh. På senare år har Harry Potter-turismen växt lavinartat. Fans från hela världen kommer hit för att uppleva miljöerna från de storsäljande böckerna. Edinburghs litterära historia upplever du på nära håll inne på The Writer’s Museum. Gå inte miste om en fantastisk upplevelse och boka ditt flyg till Edinburgh på sas.se!

 

Flyg Edinburgh tur och retur för roliga evenemang

En rad olika evenemang sker årligen i den skotska huvudstaden och de är alla värda ett besök. Den filmintresserade bör hålla utkik efter Edinburgh International Film Festival. Om det istället är musik du brinner för så kan du i juli besöka Edinburgh Jazz and Blues Festival. Sist men inte minst så är Edinburgh känt för sin årliga festival som anordnas i fyra veckor med start i början av augusti. Är du intresserad av att besöka den storslagna festivalen måste du vara noga med att boka flyg till Edinburgh i god tid. Antalet besökare uppskattas nämligen till att bli lika många som stadens invånare på ca 436 000. Boka flyg Edinburgh tur och retur redan idag!

 

Alltid inkluderat i ditt flyg med SAS

När du bokar ditt flyg till Edinburgh vill vi kunna ge dig bästa möjliga upplevelse, både innan och under flygturen. Vi vill att din resa ska vara så smidig och bekväm som möjligt, oavsett vart och hur länge du reser. Vi erbjuder därför alltid vissa förmåner när du bokar flyg med oss. Detta ingår alltid i din flygbiljett med SAS:

 

Flyg till Edinburgh med vår barnrabatt

Ta med dina barn på resan och boka flyg till Edinburgh med vår barnrabatt. Om du har barn som är yngre än 2 år erbjuder vi upp till 90% rabatt på deras biljetter, förutsatt att de sitter i knäet hos en vuxen under flygresan. Ytterligare så kan ni få upp till 25% rabatt på biljetter till barn som är mellan 2 och 11 år gamla. Om det skulle vara så att du vill ha en egen sittplats till dina barn som är yngre än 2 år kan du även få upp till 25% rabatt på deras biljetter. Boka flyg Edinburgh tur och retur för hela familjen!

Mer om att resa med barn  

 

Boka flyg till Edinburgh med SAS EuroBonus 

Genom att bli medlem i SAS EuroBonus kan du tjäna poäng på alla dina flygresor, hotellbokningar och hyrbilar. Du kan även tjäna poäng på diverse inköp under din vistelse i Skottland. Ladda ner SAS App och se kartan ”Where to Earn points” för att hitta exakt var du kan tjäna poäng. Medlemskapet är gratis och desto mer poäng du tjänar på dina flygresor, desto fler förmåner får du. Som Guld- eller Diamantmedlem får du bland annat tillgång till SAS Lounge. Där bjuds på god mat, en lugn miljö och obegränsat med WiFi. Bli medlem i EuroBonus före du bokar ditt flyg till Edinburgh för att få bästa, möjliga upplevelse!

Bli medlem i EuroBonus

 

Övrigt 

Reseförsäkring

Boka hyrbil med dina EuroBonus-poäng