sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Edinburgh

Flyg till Edinburgh

Hitta billiga flygbiljetter till Edinburgh

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Flyg till Edinburgh – en stad med anor från 600-talet

Det går inte att undgå att Edinburgh är en gammal stad. Inte ens området New Town är särskilt nytt, utan är till stor del byggt på 1700-talet. Det engelska namnet Edinburgh nämns så tidigt som på 600 talet, men har en historia som är betydligt äldre än så. Det finns spår som dateras tillbaka till Romarnas tid på de Brittiska öarna under det första århundradet.

Edinburgh är huvudstad i Skottland och har varit så sedan 1437. Edinburgh är också säte för det skotska parlamentet, som upprättades 1999. Flyg till Edinburgh och uppleva det historiska Skottland. Boka din resa sas.se!
 

Edinburghfestivalen

Edinburgh är känd för sin årliga festival som hålls omkring fyra veckor med start i början av augusti. Om du är intresserad så glöm inte boka ditt flyg till Edinburgh i tid då antalet besökare uppskattas till att bli lika många som stadens invånare på ca 436 000. Glöm då inte att besöka Edinburgh Fringe vilket är den största konstfestivalen i världen.
 

Staden – ett virrvarr av pittoreska små gränder

Från det ståtliga slottet i Edinburgh – Edinburgh Castle – går den medeltida paradgatan och huvudturiststråket Royal Mile ända bort till Holyrood-palatset. Runt omkring vinglar små gränder och ovanför tornar stora gotiska hus upp sig. En del upp till åtta våningar höga.

Parallellt med Old Town ligger New Town, genast blir gatorna rakare och bredare och de georgianska 1700-talshusen tar över. Det är dessa två områden som utgör Edinburghs stadskärna och här ligger de flesta pubar, restauranger och nöjen. På Princes Street har internationella varuhus och nyskapande designaffärer tagit över, perfekt för shopping.

Den historiska inramningen gör Edinburgh till ett fascinerande ställe, och många är de författare som inspirerats av stadens miljöer. Robert Louis Stevenson (Jekyll och Hyde) och Conan Doyle (Sherlock Holmes) är bara några stora författare som växt upp i Edinburgh. På senare år har Harry Potter-turismen växt lavinartat. Fans från hela världen kommer hit för att uppleva miljöerna från de storsäljande böckerna. Edinburghs litterära historia upplever du på nära håll inne på The Writer’s Museum.

Gå inte miste om en fantastisk upplevelse och boka ditt flyg till Edinburgh på sas.se!

Att se och göra i Edinburgh

Edinburghs mäktiga slott (kallat Castle Rock) ligger placerat högt uppe på en kulle i mitten av staden och är den lokala stoltheten. Förutom att vara Skottlands största turistattraktion så har slottet genom århundradena agerat hem åt en lång rad kungligheter. Slottet beräknas ha byggts på 1000-talet.

Royal Botanic Gardens som ligger ca 3 km utanför centrum är kända som en av de finaste trädgårdarna i världen. Här kan du beskåda alla möjliga sorts växter. Med lite tur har du också möjligheten att bevittna rhododendron i sin fulla prakt. 
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Edinburgh Airport som ligger cirka 16 kilometer utanför staden. Bussar avgår under dagen med 10 minuters mellanrum och tar ungefär 25 minuter. På natten och tidig morgon avgår den med 20-30 minuters mellanrum. 
 

Ta sig runt i Edinburgh

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Edinburgh är mycket kompakt, du tar dig därför enkelt runt till fots, med hyrcykel eller buss. Vill du utforska utanför stadens gränser kan det vara en bra idé med hyrbil. Boka hyrbil
 

Evenemang i Edinburgh

I Edinburgh hittar du ett stort antal evenemang och festivaler året om. Den filmintresserade bör hålla utkik efter Edinburgh International Film Festival under sommaren. Om det istället är musik du brinner för så kan du i juli besöka Edinburgh Jazz and Blues Festival. 
 

Shopping i Edinburgh

Är du sugen på lite unikt skotskt hantverk eller mode från världskända designers? Då har du kommit helt rätt. Edinburgh kan utan problem konkurrera med de större städernas utbud. I området kring St Andrews Square och Multrees Walk hittar du designkläder från hela världen. Här hittar du även Jenners, Edinburghs mest kända och äldsta varuhus. Vill du istället fynda souvenirer och skotska hantverk ska du vandra ner till Royal Mile, strax intill slottet. Mer om shoppingresor
 

Äta i Edinburgh

Skottland och Edinburgh har likt många av sina systerstäder på de brittiska öarna länge sysslat med fiske- och jordbruksindustri, vilket i stor utsträckning har påverkat matkulturen. Svenskar känner snabbt igen sig bland mejeriprodukter och rotfrukter. Den kanske mest berömda skotska rätten Haggis påminner om vår pölsa. Det är möjligtvis inget för den kräsne, men kan likväl vara en intressant smakupplevelse. Den som hellre föredrar säkra kort kan prova Sheperds pie som består av malt lammkött och potatismos. 
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring