sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Skottland

Flyg till Skottland

Flyg med SAS till Skottland

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Landet är en del av Storbritannien. Det ligger längst norrut på ön Storbritannien och täcker en tredjedel av öns yta. Skottland är ett verkligt paradis för naturälskare och för dem som är intresserade av historia. Människorna är hjälpsamma och det finns mycket att se och upptäcka i detta vackra land som består av mer än 790 öar. Boka dina billiga flygbiljetter idag och besök ett land fullt av mystik, hissnande natur och en vänlig lokalbefolkning. 

 

Edinburgh – Storbritanniens näst populäraste turistmål

Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1400-talet. Här har det skotska parlamentet och landets monarki sitt säte. Det är Storbritanniens näst populäraste turistmål efter London. 

Mer än en miljon människor besöker den charmiga staden och beskådar historiska platser som t.ex. Edinburgh Castle, Holyrood Palace och Canongate. Stadens Old Town och New Town är upptagna tillsammans på UNESCO:s världsarvslista. 

 

Den förtrollade Isle of Skye

Den här ön är inte lik något annat du tidigare har sett. På Isle of Skye finns många av Skottlands mest ikoniska landskap – många besökare tycker att det är en förtrollande plats. Det spelar ingen roll hur länge ditt besök varar, du kommer att få uppleva många äventyr på din resa.

Den charmiga ön kommer att förtrolla dig från och med att du sätter din fot på den. Det spelar ingen roll om du besöker de hänförande bergskedjorna eller går längs mil efter mil av den dramatiska kusten eller inte, du kommer omedelbart att känna av den speciella atmosfären. Den största staden, Portree, är också ett måste att se med sina hus målade starka färger. 

 

Se om du kan fånga det gäckande Loch Ness-odjuret

Berättelser om ett odjur som ligger på lur i Loch Ness har funnits sedan år 565. Varelsen i sjön (och floden) fick smeknamnet Nessie någon gång kring 1940-talet. 

Nessie tros vara ett vattenväsen som även har vissa likheter med en drake. Hon blev världsberömd 1933 genom bilden “surgeon’s photography” som förmodas föreställa Nessie som simmar. 

Många besöker Loch Ness i de skotska högländerna och hoppas få en glimt av den gäckande varelsen. Du kanske kan ta en bild av er två tillsammans när du är där på besök. 

 

 

Smaka på Skottlands innersta natur

Man kan inte tala om Skottland utan att även nämna landets nationaldryck. Whisky finns i alla former och storlekar och är även landets största exportvara. Whisky är en stor industri i Skottland och det finns en mängd destillerier där man kan få aqua vitae – livets vatten. 

Det finns fem whiskyregioner i landet och de har alla sina egna unika smaker och sin egen karaktär. Whisky handlar mycket om tålamod, många av de bästa whiskysorterna har lagrats i årtionden tills de är perfekta. Men när du smakar dem får du känna smaken av det renaste av Skottland. 

 

Ströva omkring i det ultimata, naturliga semesterparadiset

Landet har några av de finaste naturlandskapen i hela världen. De är perfekta semesterparadis för alla som älskar att vistas ute i det fria. Man kan bestiga de högsta topparna, fiska i kristallklara sjöar eller kämpa mot strömmen i de fantastiska och vilda floderna. 

Man kan även njuta av en avkopplande golfrunda eller promenera i den magnifika naturen. Skottland erbjuder ett brett utbud av seglingsmöjligheter och vattensporter. Det finns något för alla och om du tycker om att vara aktiv är Skottland definitivt det rätta stället att besöka. 

 

En bosättning äldre än Stonehenge

Skara Brae är en förhistorisk by som är mer än 5000 år gammal. Det innebär att den är äldre än Stonehenge. Den lilla bosättningen blomstrade långt innan man ens hade börjat bygga Stonehenge.

Det är en av de bäst bevarade bosättningarna från yngre stenåldern i Västeuropa och den finns även med på UNESCO:s världsarvslista. Ingen kände till att den imponerande bosättningen fanns på Orkney. Den avtäcktes av en storm 1850 och visar hur folk levde i det antika Skottland – innan pyramiderna byggdes. 

 

Underverk i Skottland skapade av människan

Naturen i och omkring Skottland är mycket imponerande. Men även underverken som människan har skapat i det här vackra landet är aktningsvärda. Landet är fullt av imponerande underverk skapade av människan.

Ett av de större landmärkena i Skottland är Forthbron. Den är ett utomordentligt exempel på industriell ingenjörskonst och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Falkirkhjulet är en roterande båtlyft som förbinder Union Canal med Forth-Clydekanalen – en verkligt imponerande sevärdhet.

Edinburgh Castle är också en sensation. Den imponerande fästningen dominerar Edinburghs silhuett och är ett av Skottlands mest berömda slott.