sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Aberdeen

Flyg till Aberdeen

SAS erbjuder direktflyg till Aberdeen i Skottland från/via Köpenhamn och Oslo. Se våra många flygningar från bland annat Stockholm till Aberdeen varje vecka. Flyg till den vackra skotska staden på bara 3–5 timmar. 


Flyg till Aberdeen med SAS

Flyg med oss från Stockholm till Aberdeen och kom fram på 3,5 timme. Vi har många flygningar från Sverige till Aberdeen varje vecka, så du kan enkelt hitta en dag och en tidpunkt som passar dig.  

Kolla vår lågpriskalender och få en snabb överblick över vilka dagar som är billigast att flyga till Aberdeen på. Om du bokar din biljett i god tid har du större chans att hitta det bästa priset.

Hitta en avgång till Aberdeen som passar dig

Tjäna poäng med EuroBonus

När du flyger med SAS har du möjlighet att bli medlem i EuroBonus kostnadsfritt. Med EuroBonus kan du tjäna poäng när du köper flygbiljetter, men också när du köper dagligvaror och shoppar på nätet. De poäng som du tjänar kan du använda till nya flygbiljetter, bilhyra eller hotellövernattningar. På det sättet kan du komma närmare din drömresa, varje gång du köper flygbiljetter.

Bli medlem i EuroBonus

SAS Plus – en flygbiljett med många fördelar

Njut av massor av extra fördelar i SAS Plus, flygbiljetten som gör din resa extra bekväm. När du flyger i SAS Plus får du ta med 2 x 23 kg incheckat bagage samt att du har tillgång till Fast Track och SAS Lounge. Istället för att tänka på praktiska saker, kan du luta dig tillbaka och njuta av resan. 

Mer om alla fördelar med SAS Plus och våra andra reseklasser

 

Få upp till 90% rabatt på flygbiljetter till barn

På SAS önskar vi alla resenärer välkomna med glädje. Det gäller naturligtvis också våra yngsta resenärer. Om du vill visa dina barn världen kan ni åka till er nästa stora upplevelse med upp till 90% barnrabatt för barn under 2 år. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt.

Mer om barnrabatt på flygbiljetter

Beställ billiga flygbiljetter till Aberdeen nu

I vår lågpriskalender kan du enkelt få en överblick över våra billigaste flygbiljetter till Aberdeen. Om du beställer biljetter i god tid har du större möjlighet att få det bästa priset.

När du beställer flygbiljetter hos oss har du alltid 24 timmars öppet köp. Därför kan du boka direkt när du ser ett bra erbjudande och sedan fråga dina medresenärer.  
Boka din nästa resa i vår lågpriskalender

Aberdeen International Airport 

När du flyger till Aberdeen landar du på Aberdeen International Airport som ligger i förstaden Dyce norr om staden. Flygplatsen öppnades i 1934, och 3 500 000 passagerare passerar flygplatsen varje år. Utöver vanliga flygningar har flygplatsen också tre landningsplatser för mindre helikoptrar, som bland annat används i förbindelse med oljeborrning i Nordsjön. 
 

Kontakt:

Aberdeen International Airport 

Dyce

Aberdeen

Scotland AB21 7DU

Tfn.: +44 (0)844 481 6666

Webbplats

Transport till och från Aberdeen Flygplats

När du anländer till Aberdeen Flygplats finns det riktig goda transportmöjligheter till staden, som du kan ta dig till med buss, tåg eller taxi.

Bussarna står strax utanför flygplatsen och kör relativt ofta på dagtid. Anländer du kvällstid eller på helgen är det en god idé att kolla busstiderna i förväg. Det tar normalt ca 30 minuter att åka från flygplatsen till centrum av Aberdeen.

Den järnvägsstation som ligger närmast flygplatsen ligger i staden Dyce, 3 km bort. Om du ska åka tåg, kan du enkelt ta en buss eller taxi till järnvägsstationen. Du kan spara en del av priset på din tågbiljett om du köper den på nätet.

På flygplatsen finns det naturligtvis också möjlighet att ta en taxi. Om du svänger till vänster, när du kommer ut från terminalen, kommer du till taxihållplatsen. I lätt trafik tar resan till Aberdeen centrum ca 25 minuter, medan resan till järnvägsstationen i Dyce tar ca 5–10 minuter.
 

Biluthyrning på Aberdeen Flygplats

Om du vill hyra en bil på Aberdeen Flygplats finns det också möjlighet för det. Alla större biluthyrningsfirmor finns på flygplatsen vilket ger dig det bästa urvalet och de bästa priserna när det gäller biluthyrning. Det tar ungefär en kvart att köra till Aberdeen i normal trafik via A96 Inverness-Aberdeen.

Hyr bil här

 

Transport i Aberdeen

Särskilt bussarna är bra att känna till i Aberdeen om du behöver åka längre än vad du kan gå till fots. Det finns dock också taxibilar och tåg.  

Upplev det intressanta Aberdeen

Aberdeens historia går så långt tillbaka som till stenåldern, och om du intresserad av historia, finns det mycket att utforska i Skottlands tredje största stad. Aberdeen är känt som ”granitstaden”, eftersom en stor del av de gamla byggnaderna är byggda av vacker silvergrå granit.

I Aberdeen får du allt: storstad och vild skotsk natur samlat på ett ställe. Du har möjlighet att vandra, spela golf, uppleva traditionella skotsk kultur, dricka whisky, äta gott samt shoppa – och mycket mer.

Aberdeen ligger naturskönt intill Nordsjön. Havet har alltid varit av stor betydelse för staden, och idag bygger stadens ekonomi fortfarande på kustpositionen, och Nordsjöoljan har stor inverkan på stadens intäkter.

Beställ en resa till Aberdeen nu

Fakta om Aberdeen

Valuta: Brittiskt pund

Tidsskillnad: -1

Språk: Engelska och iriska   

 

Ambassad: Skarpögatan 6–8, Box 27819, 115 93 Stockholm, Sverige 

Tfn.: +46 (0)8 671 30 00

 

Närmaste svenska konsulat: Collins House, Rutland Square, Edinburgh EH1 2AA

Tfn.: +44 0131 242 5588

 

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer