sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

ENKEL FRÅN
Aten

Flyg till Aten

Hitta billiga flygbiljetter till Aten

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Flyg direkt till Aten med SAS

Med SAS kan du flyga direkt till Aten från Stockholm och från/via Köpenhamn och Oslo. Vi flyger till Atens internationella flygplats som ligger cirka 3 mil från Atens centrum. Till och från flygplatsen kan du enkelt ta dig med buss på 40 minuter.

Det är enkelt att resa billigt till Aten genom att boka din resa i god tid Greklands huvudstad bjuder på en häftig storstadsupplevelse samtidigt som sol och bad aldrig är långt borta. Med SAS kan du resa billigt Aten genom att boka din resa i god tid och på det sättet öka chansen att hitta flygbiljetter till bästa möjliga pris.

Med oss har du alltid 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan boka en resa när du hittar en avgång som passar dig, för att ta reda på om datum och pris passar ditt resesällskap efter att bokningen redan är gjord.

Se aktuella erbjudanden till Aten

Att flyga från Stockholm till Aten tar inte lång tid men vi vill alltid att du ska ha det så bekvämt som möjligt ombord på planet när du flyger med SAS. Därför serverar vi alltid kaffe, te och vatten ombord under flygningen och det finns alltid dagsfärska digitala tidningar att tillgå. Självklart är allt utan extra kostnad.

Faktum är att vi har tänkt på det mesta före, under och efter resan. När du flyger till Aten med oss är det här inkluderat i din flygbiljett:


I vår lågpriskalender kan du enkelt hitta din avgång och se våra bästa priser. Du kan även ladda ner vår app och boka din resa till Aten eller någon annan av våra destinationer direkt från mobilen.


Aten – en mullrande metropol

Upplev Aten, en myllrande metropol som ibland påminner om en orientalisk storstad. Staden är en utmärkt utgångspunkt för resor till de grekiska öar som ligger inom en färjeturs avstånd. Men Aten är en stor upplevelse i sig. Flyg till Aten med SAS direktflyg, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

 

Plaka – Sevärdheter

De vindlande smågatorna i stadsdelen Plaka bryter mot det moderna centrums räta vinklar och raka gator. Plakas gränder, varav många är bilfria, är fulla av tavernor, restauranger, barer, nattklubbar och souvenirbutiker. Detta är Atens populäraste turistområde. I Plaka finns också den romerska marknadsplatsen och i blickfånget ständigt Akropolis.
 

Psyrri – nöjeskvarter

Om du vill gå en spännande barrunda för att se hur Atens unga roar sig ska du bege dig till gågatan Anargyron i hjärtat av stadsdelen Psyrri. En rörig stadsdel på dagarna. Ett trendigt nöjeskvarter på kvällarna.
 

Kolonaki – bra shopping

Exarhia är Atens studentkvarter och stämningen är intellektuell, konstnärlig och avslappnad. Här finns många bokaffärer och mängder av kaféer, musikklubbar och tavernor. Kolonaki är Atens rikaste kvarter. I detta Atens Östermalm ser du välklädda Atenbor med exklusiva kassar från boutiquerna. Ett bra ställe för exklusiv shopping.

Gå med i vårt bonusprogram EuroBonus

Genom att gå med i vårt kostnadsfria förmånsprogram EuroBonus tjänar du poäng varje gång du flyger med SAS. Poängen kan du sedan använda till allt från nya flygbiljetter till shopping ombord eller i vår onlineshop.

Som medlem får du även en hel del andra fördelar som praktiska sms-tjänster med information om din resa och exklusiva erbjudanden. Tjäna poäng på din flygresa till Aten – gå med kostnadsfritt i EuroBonus.

Guide till aten

Aten är en av världens äldsta städer och var under en mycket lång tidsperiod världens centrala punkt för filosofi och konst. Greklands huvudstad anses vara den moderna civilisations vagga och är födelseplatsen för demokrati. Än idag finns väldigt många kulturarv väl bevarade och det är en speciell upplevelse i sig att blicka ut över staden från Akropolis.

Aten är dock inte bara ett enda stort museum, staden har ett rikt och pulserande nattliv i världsklass samt ett mycket stort shoppingutbud för alla smaker. Oavsett om du vill vandra i de stora tänkarnas fotspår eller bara ta det lugnt vid hotellpoolen så är Aten det rätta valet. 
 

Att se och göra i Aten

Det rika kulturarvet i Aten gör sig påmint i nästan varje gatuhörn. Den gamla staden Akropolis med Parthenon uppe på höjden, 150 meter över havet, vittnar om en svunnen guldålder. Fantastisk utsikt över staden. När du är här bör du även besöka Plaka – ett litet område med mycket gammal arkitektur och ett stort antal trevliga småbutiker och restauranger.

Är man sugen på en liten utflykt så är Poseidons tempel en bit söder om Aten en mycket populär attraktion. Många åker hit för att titta på solnedgången över Medelhavet. 
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Aten International Airport som ligger ca 30 km nordost om city. Restiden för en buss in till stan är ungefär 40 minuter. 
 

Ta sig runt i Aten

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Aten ligger många av de stora sevärdheterna i nära anslutning till varandra, det går därför alldeles utmärkt att ta sig runt till fots. Man bör dock känna till att höjdnivån kan variera mycket på platser runtom i staden vilket snabbt kan bli utmattande, speciellt under varma sommardagar. Tunnelbana och buss finns som substitut. 
 

Shopping i Aten

I Aten hittar du allt från loppmarknader, antikaffärer, modeboutiquer till större gallerior. Passa på att shoppa lokalt tillverkade hantverk och souvenirer till en billig peng vid Monastiraki. 
 

Äta i Aten

Det grekiska köket är förmodligen väl känt för de flesta svenskar idag och i Aten hittar du alla lokala specialiteter: Pita, tzatziki, fetaost, souvlaki, grekisk sallad, oliver, lamm, moussaka och mycket annat gott. Typisk och läcker Medelhavsmat som påstås få dig att leva längre! 
 

Säkerhet

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring 
 

Flyg till Aten Greklands kungliga slott

Den moderna grekiska huvudstaden är en sjudande metropol med nästan en miljon invånare i själva staden och runt 3,5 miljoner med omgivande stadsområden inräknade. Atens sevärdheter erbjuder förutom kultur också många olika shoppingmöjligheter. Här finns både gammaldags marknader med kött, fisk och grönsaker, och moderna designerbutiker i Kolonakidistriktet.

Under de varma sommarmånaderna sjuder gatorna av liv då kaféer, restauranger och barer flyttar ut på trottoarerna. Strax söder om staden finns långa stränder dit både invånarna och turister tar sin tillflykt när sommarvädret blir för varmt. Många av stadens nattklubbar flyttar till stranden under sommarmånaderna och erbjuder äkta fest- och sommarstämning i sanden.

Boka en resa till Atens sevärdheter med SAS.