sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Aten

Flyg Aten tur och retur

Flyg Aten tur och retur från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. SAS erbjuder billiga flyg till Aten flera gånger i veckan, året runt. Den grekiska huvudstaden är ett perfekt resmål för dig som är sugen på att blanda sol och bad med historia och storstadsliv. Boka ett flyg till Aten och få en välbehövlig semester. 
 

Boka flyg till Aten med SAS lågpriskalender

Med SAS har du alltid 24 timmars öppet köp. På så sätt har du möjlighet att boka biljetter direkt när du hittar en avgång som passar dig, för att sedan dubbelkolla med ditt resesällskap. För att hitta de mest plånboksvänliga priserna på flyg till Aten bör du besöka vår lågpriskalender. Lågpriskalendern uppdateras kontinuerligt för att erbjuda marknadens bästa priser och har du möjlighet att vara flexibel med dina avresedatum så ökar chanserna för riktigt billiga biljetter ytterligare. Det blir inte enklare än så att hitta ett billigt flyg till Aten! Boka ditt flyg till Aten redan idag och se fram emot sol, bad, historia och underbar mat.

Besök vår lågpriskalender
 

Alltid inkluderat i ditt flyg till Aten

För att göra din resa så bekväm som möjligt har SAS vissa förmåner som alltid är inkluderade i ditt flyg till Aten. Detta ingår i din flygbiljett:

Flyg till Aten – en mullrande metropol

Aten är en mullrande metropol som ibland påminner om en orientalisk storstad. Staden är en utmärkt utgångspunkt för resor till de grekiska paradisöarna som ligger inom en färjeturs avstånd. Men, Aten är en stor upplevelse i sig själv och bjuder på en fantastisk historia. En av de främsta sevärdheterna i staden är Akropolis. Akropolis är ett gammalt tempel som ligger på en 150 meter hög klippa mitt i Atens gamla stadsdel. Templet är unikt då det är otroligt välbevarat och det är en upplevelse du inte vill missa om du bokat flyg till Aten. Sedan 1987 är Akropolis med i UNESCO:s världsarvslista. Ytterligare en sevärdhet du inte vill missa är det Arkeologiska nationalmuseet som anses vara en av världens bästa arkeologiska museum. Dessutom är Greklands parlament och Atens katedral två pampiga byggnader som du garanterat vill uppleva med egna ögon när du besöker staden. Boka flyg Aten tur och redan för att uppleva några av världens mest unika sevärdheter. 
 

Psyrri och Kolonaki – stadsdelarna för dig som gillar nöje och shopping

Psyrri är ett äkta grekiskt nöjeskvarter. Önskar du att bege dig ut på en spännande barrunda för att se hur Atens ungdomar roar sig så är det till Psyrri du ska bege dig. I denna dynamiska stadsdel finns det många hotell, restauranger och barer, så du kan enkelt spendera en hel kväll med att strosa runt bland gatorna. Psyrri är en gammal stadsdel som blivit populär de senaste åren och det är inte svårt att förstå varför. 

Gillar du bra shopping så är Kolonaki rätt område för dig. Kolonaki är ett lyxigt område och här hittar du flera av de lyxigaste märkena, men även små och billiga butiker. Den här stadsdelen är främst känd för sin shopping, men besitter även bra museum och gallerier. Benaki museet är ett populärt konstmuseum som ligger här och det tillhör en av de bästa privata kollektionerna i världen. Bokar flyg Aten tur och retur idag! 
 

Ta dig runt i Aten

Ditt flyg till Aten med SAS anländer vid Aten International Airport. Flygplatsen är belägen cirka 30 km nordost om city och du kan enkelt ta en buss in till stan på 40 minuter. Som EuroBonus-medlem kan du även hyra en bil genom SAS. SAS partner har ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier så det är bara för dig att välja och vraka bland de olika alternativen. 

Aten är känt för sitt moderna tunnelbanesystem och det är både enkelt och billigt att ta sig runt med tunnelbana i staden. Även bussar är ett välfungerande transportmedel i den grekiska huvudstaden. I Aten ligger sevärdheterna nära varandra så det är också vanligt att man tar sig runt i staden till fots. Man bör dock känna till att höjdnivån kan variera mycket på platser runtom i staden vilket snabbt kan bli utmattande, speciellt under varma sommardagar.  
 

Barnrabatt på flyg Aten tur och retur

Boka flyg till Aten för en semester med hela familjen och visa Grekland för dina barn. Flyg till Aten med SAS och ta del av vår barnrabatt! Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år. Boka flyg Aten tur och retur redan idag!

Mer om att resa med barn
 

Kom igång med EuroBonus 

SAS erbjuder ett lojalitet- och frequent flyger-program som går under namnet EuroBonus. Medlemskapet är gratis och du kan ta del av diverse fördelar. Du kan bland annat tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Ju mer flygfrekvent resenär du är, desto fler fördelar får du. Som Guld- eller Diamantmedlem kan du börja din resa med att koppla av i SAS Lounge på flygplatsen. Där hittar du tidningar samt mat och dryck så att du har möjlighet att ladda batterierna och njuta av din resa redan innan du går ombord på ditt flyg till Aten. 

Läs mer och bli medlem i EuroBonus
 

Övrigt

Flyg till Grekland

Reseförsäkring

Temaresor med SAS