ENKEL FRÅN
Kroatien

Flyg till Kroatien

Semestra i vackra Kroatien och upplev allt ifrån historiska städer till fantastisk natur. Boka en flygresa till Split eller Dubrovnik i Kroatien från Stockholms flygplats.

 

SOLSEMESTER I KROATIEN 

Kroatien är ett familjevänligt land i centrala Europa som med åren har blivit ett populärt resmål. Om du väljer att semestra i Kroatien får du uppleva ett land med vackra kuster och fantastiska sandstränder. Om du reser till Kroatien kan du bland annat uppleva den gamla kuststaden Dubrovnik, som idag skyddas av Unesco, samt den näst största staden i Kroatien, Split, känd för sitt kulturarv och sitt vackra läge.

 

WEEKENDRESA TILL ZAGREB 

Kroatiens huvudstad Zagreb, är en spännande och modern stad som erbjuder ett varierat utbud av museer som är svårt att överträffa. Om du väljer att besöka Zagreb rekommenderar vi att du besöker Zagrebs stadsmuseum, Muzej Grada Zagreba, som visar den gamla stadens fascinerande historia, samt Arkeologiska museet. Njut av delikat kroatisk gastronomi och utmärkta viner till kvällen med priser som ligger långt under de svenska. 

 

SPLIT: EN MODERN STAD MED EN SPÄNNANDE HISTORIA 

Split är en populär turistort i Kroatien tack vare stadens fängslande kultur och vackra läge precis vid havet. Split är Kroatiens näst största stad med 200 000 invånare och förenar modernt europeiskt storstadsliv med gammal historia ända tillbaka från Diocletianus glansdagar i början av 300-talet. Om du besöker Split kan du uppleva tempel, torg och murar, och med omkring 2 600 solskenstimmar om året är det inte svårt att förstå varför staden är ett populärt resmål, både för lokalbefolkning och turister. 

 

BESÖK ADRIATISKA HAVETS PÄRLA

Den fantastiska staden Dubrovnik har ca 50 000 invånare och har döpts till “Adriatiska havets pärla” på grund av sin otroliga skönhet. Staden är en underbar hamnstad som ligger vid Medelhavets stränder med turkost vatten, och staden är full av gamla byggnadsverk samt flera vackra kyrkor, kloster och museer. Under medeltiden var Dubrovnik en stadsstat vid namn Ragusa som tävlade med Venedig i både skönhet och makt. Staden är även hemvist för flera berömda kroatiska författare, dramatiker, målare, matematiker och filosofer. 

 

FLYGRESOR TILL KROATIEN – FLERA AVGÅNGAR DAGLIGEN

Flyg till Kroatien med SAS – vi erbjuder avgångar till både Split och Dubrovnik. Om du vill flyga till Split tar flygresan ca 3 timmar och du kan välja bland upp till 6 avgångar dagligen. Om du väljer att flyga till Dubrovnik i Kroatien erbjuder SAS upp till 7 avgångar dagligen från Stockholm med en flygtid på 3 timmar. 

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.