sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Split

Flyg Split tur och retur

Flyg till Split och Kroatien från Stockholm året runt. SAS erbjuder flyg till Split direkt från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. Glöm inte att nyttja vår lågpriskalender där du har goda möjligheter att hitta extra billiga flyg till Split om du är ute i god tid.
 

Hitta billiga flyg till Split med SAS

Flyg Split tur och retur direkt från Stockholm på knappt tre timmar. Om du väljer att flyga med en eller två kortare mellanlandningar så ökar du antal flyg som du kan välja mellan och på så sätt även din flexibilitet. Split är för många resenärer utgångspunkten för en semesterresa i den kroatiska ö-världen och dess badorter, men staden är väl värt ett besök i sig. Flyg till Split och låt dig förföras av Gamla stans nötta fasader eller följ rytmen bland hektiska storstadskvarter. Kroatiens näst största stad har ofta kallats Adriatiska havets vackraste och stoltserar med en tvåtusenårig historia, samt en nutid som blandar puls med avkoppling.

Hitta din resa nu
 

Flyg till Split behagligt och enkelt

Vi vill alltid göra din flygresa så bekväm som möjligt, oavsett om det är en kort- eller långdistansflygning. Därför har vi vissa förmåner som är inkluderade i alla dina resor med SAS:

Flyg till Split och upplev historien

Flyg till Split och upplev en stad som är fullspäckad med sevärdheter. Den mest välbesökta av dessa är Diocletianus palats. Upplev det mäktiga palatset som byggdes i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren Diocletianus. Bygget tog tio år att slutföra och kejsaren sparade inte på kostnaderna. Dyrbar marmor importerades från Grekland och kolonner samt utsmyckningar fraktades hela vägen från Egypten. Palatset är i dag en del av staden; omkring 3 000 människor bor innanför murarna som också rymmer en stor del av Splits utbud av barer, restauranger och butiker. Väster om stadsmurarna fortsätter de stensatta gränderna, marmortorgen och uteserveringarna. När palatset inte räckte till expanderade staden västerut. I dag räknas detta område – tillsammans med Diocletianus palats, hamnpromenaden Riva och färjehamnen – som centrala Split. I Gamla stan är Narodnitorget, Narodni tragesa på kroatiska, en naturlig medelpunkt och ett bra riktmärke. Hamnpromenaden Riva och St Dominuskatedralens höga klocktorn är två andra. Flyg till Split och upplev en fantastisk historisk miljö med gator kantade med historiska landmärken och byggnader.

Split slår ut i full blom på sommaren, då staden öppnar sin famn för såväl inhemska som utländska turister. Flyg till Split och upplev kombinationen av vacker arkitektur, ett rikt kultur- och nöjesliv, god mat och närheten till bad. Det är faktorer som har gjort staden till en sommarfavorit bland många skandinaver. Frukt- och grönsaksmarknaden ligger utanför stadsmurens östra sida och det är nedanför denna som flygbussarna stannar. Bland andra sevärdheter i Split kan nämnas Galleri Mestrovic, ett museum tillägnat den store skulptören Ivan Mestrovic, Etnografiska museet och Arkeologiska museet, samt Arnirkapellet, som byggdes år 1445.

Flyg till Split för sol och bad

Split ligger vid Kroatiens kust mot det Adriatiska havet som kännetecknas av ett turkost vatten och medelhavsklimat. Flyg till Split och upplev de många kritvita stränder som finns här. Det är många som väljer att utforska Kroatiens kust från däcket på en båt genom att ge sig ut på havet. Det finns möjligheter att hyra båt för den som besitter kunskaperna att hantera en sådan. Annars finns det möjlighet att ta hjälp av experter och att bara koppla av och njuta av färden. Upplev den fantastiska kusten och de öar som kännetecknar havsområdet runt Split. Det är annorlunda från en svensk skärgård då medelhavskusten erbjuder något annat med sitt tempererade klimat, sina underbara stränder och kristallklara vatten. Flyg till Split och få en fantastisk sol och badsemester, med familj, vänner, eller varför inte unna dig en resa själv? Boka billiga flyg till Split med SAS redan idag! 

Mer om solresor
 

Barnrabatt på flyg till Split

Åk på solsemester med dina barn. Flyg till Split och utnyttja vår barnrabatt. Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år. Passa på att ta med hela familjen på ditt flyg till Split och kom fram smidigt och snabbt till den underbara kroatiska kuststaden.

Mer om att resa med barn
 

Kom igång med EuroBonus 

Flyg till Split och bli medlem i EuroBonus. Med lojalitets- och frequent flyer-programmet EuroBonus kan du tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser, hyrbilar och mycket mer. Dessutom kan du även tjäna poäng när du handlar i butik eller äter på restaurang! Ladda ner SAS App och se kartan ”Where to earn points” för att se alla ställen där du tjänar extrapoäng på din shopping. Du får fler förmåner ju mer du flyger med oss – och medlemskapet i EuroBonus är helt gratis. Som Guld- eller Diamantmedlem kan du börja din resa med att koppla av i SAS Lounge på flygplatsen. Där hittar du WiFi, tidningar samt mat och dryck så att du har möjlighet att ladda batterierna och njuta av din resa redan innan du går ombord. Bli medlem före du bokar flyg till Split för att kunna utnyttja vårt förmånliga lojalitetsprogram!

Bli medlem i EuroBonus