LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FR
  Dubrovnik

  Flyg till Dubrovnik

  SAS erbjuder direktflyg till Dubrovnik från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

   

  Dubrovnik, Kroatien

  Vill du värma dig i solen och svalka dig Medelhavet men samtidigt njuta av en av världens vackraste städer är Dubrovnik det perfekta resmålet. Viken öster om Italien kallas för Adriatiska havet och har historiskt sett varit väldigt viktig för utvecklingen av Medelhavsregionen.

  Den 2 km långa ringmuren skvallrar om att Dubrovnik, som nu är en liten stad, har haft en varit väldigt framträdande roll i historien. Nu är Dubrovniks äldre stadsdelar en del av UNESCOs världsarvslista.
   

  Dubrovniks sevärdheter

  Bäst utsikt får man om man tar linbanan upp på berget Srd. Här kan man se staden i all sin prakt och husens orangea takplattor skina i solen. Runt innerstaden går ringmuren som byggdes för att säkerhetsställa Dubrovniks inflytande över Adriatiska havet. Ringmuren är också perfekt att promenera på och bjuder på en vacker utsikt över både staden och den närliggande naturen och Adriatiska havets svallande vatten.

  Turister från hela världen flyger hit för att besöka en av de bäst bevarade städerna från Medeltiden. Längs den marmorklädda gatan Stradun ligger caféer, restauranger och affärer varvat med historiska byggnadsverk. Hela den gamla staden är en sevärdhet i sig men det finns delar som sticker ut som till exempel Sponzapalatset.
   

  Sol och bad

  Dubrovnik bjuder på ett varmt och soligt väder. Klimatet passar utmärkt för en solsemester och vattnet är klarblått. Det finns många mindre öar utanför kusten som bildar en skärgård som passar utmärkt för att segla eller bada. De flesta stränderna består av klippor men det finns ett antal mjuka sandstränder både på fastlandet som på närliggande öar. Mer om sol- & badresor
   

  Med flyg till Dubrovnik

  Dubrovnik har en av Kroatiens största flygplatser och det varma klimatet bjuder på en lång säsong för turister. När du gått igenom ringmurens huvudport, Pileporten, kommer du mötas av ett helt unikt lugn mot andra resmål. Välkommen till Adriatiska havets pärla och en avslappnande semester. Flyg med oss på SAS!


  Hitta billiga flygbiljetter till Dubrovnik

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy