sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

ENKEL FRÅN
Reykjavik

Flyg till Reykjavik

Hitta billiga flygbiljetter till Reykjavik

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Direktflyg till Reykjavik

SAS erbjuder direktflyg till Reykjavik från/via Oslo. På Islands sydvästra kust ligger huvudstaden Reykjavik. Flygplatsen som ligger utanför orten Keflavik fungerar som en hubb för många internationella flygbolag vilket blev uppenbart i och med askmolnet 2010. Men du ska inte låta trafikflödet lura dig, Reykjavik är en stad väl värd att besöka mer än för att bara byta flyg!
 

Islands historiska stad

Bosättningen på Island som till slut skulle bli det Reykjavik vi känner idag var resultatet av vikingarnas expansion. Namnet Reykjavik kommer ifrån de varma källorna och gejsrarna som skapade rök i den kalla luften, Rökviken. På 1700-talet började man med en utbredd ullindustri på Island som tillsammans med fiske var en viktig del i utbyggnaden av huvudstaden.

Det Reykjavik vi ser idag har influerats mycket av andra världskriget. Då använde de allierade ön som bas och byggde flera flygfält. Arbetet innebar att de stimulerade ekonomin och sysselsatte lokalbefolkningen och nu fungerar ön som en hubb för internationella flygresor.
 

Sevärdheter i Reykjavik

Island har mycket att erbjuda när det kommer till naturupplevelser och med Reykjavik på ön kan du alltid varva natursemestern med en stadsmiljö. Det första som slår en besökare är ofta frihetskänslan i staden. Det är gott om plats mellan husen och gatorna är breda, det andas småstad trots att det bor i storleksordningen 200 000 människor här.

Är man intresserad av arkitektur finns det flera moderna byggnader att besöka. I staden kan du beskåda Reykjaviks kyrka, Hallgrimskirkja som designades i början av 1900-talet. Med den annorlunda arkitekturen och höga klocktorn har kyrkan blivit lite av ett landmärke som syns ifrån hela staden. Det nya konsert- och operahuset öppnade sommaren 2011 och har en fasad bestående av tusentals fönster vilket gör att byggnaden i sig är ett turistmål även för besökare som inte ska på konsert.

För den mer naturtörstande flygresenären finns det mängder av friluftsupplevelser tack vare sin unika natur med glaciärer, berg och gejsrar. Thorsmörk öster om Reykjavik bjuder på en vandring i storslagen natur med en naturlig dalsänka omgiven av berg och det finns fler vackra områden i närheten av huvudstaden.
 

Bada i varma källor

Men vad är en semester utan bad och shopping. Shopping kan du göra på det stora köpcentrumet Kringlan eller längs gatan Laugavegur och trots det kyliga vädret finns det väldigt bra och unika badmöjligheter i Reykjavik. Tack vare de varma källorna får Reykjavik inte bara ström och varmvatten till sina bostäder och industrier utan det heta vattnet används också till bad.

Den Blå lagunen är en blandning av bad och SPA. Det mineralrika vattnet når en temperatur av nästan 40 grader och sägs ha positiva egenskaper för huden. Människor kommer från hela världen för att bada på Island och den Blå lagunen är ett givet resmål.

Flyg till Reykjavik. Boka din biljett idag!