ENKEL FRÅN
Island

Flyg till Island

Få ditt livs upplevelse och besök den vulkaniska ön Island. Island bjuder på unik och vild natur där du kan uppleva allt ifrån aktiva vulkaner till vilda späckhuggare och hästridning i lavalandskap. SAS flyger dig till Islands huvudstad Reykjavik, och under flygresan ingår kaffe och te. Dessutom har du tillgång till dagens tidning via vår app

 

FLYGRESOR TILL ISLAND MED SAS

SAS erbjuder direktflyg till Reykjavik från/via Oslo. Flygresan tar ca 3 timmar. Boka din flygresa till Island idag, du har alltid öppet köp i 24 timmar. 

 

DITT LIVS UPPLEVELSE

Island är speciellt känt för sin unika natur med berg, floder, vattenfall, vulkaner och varma källor. Flygresan tar bara ca 3 timmar och du kan uppleva naturens krafter på nära håll eftersom det finns både vulkaner, geotermiska varma källor och vackra glaciärer på Island.

Om du besöker Island har du till och med chansen att få se norrsken – ett av naturens allra vackraste fenomen. 

 

AKTIVA VULKANER OCH VARMA KÄLLOR

Eftersom Island är en vulkaniskt och geologiskt aktiv ö finns det många tillfällen att få uppleva aktiva vulkaner och geotermiska varma källor. Vi rekommenderar dig särskilt att besöka Blå lagunen som ligger i en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Lagunen värms upp av geotermiskt vatten (36-39 grader) och innehåller naturliga, aktiva ingredienser som hjälper dig att koppla av och släppa vardagens stress.

Den geologiska aktiviteten på Island betyder mycket för landets historia och skiftande landskap, och det är ett måste att åka på vulkansafari. Det finns många guidade turer som tar med besökare längs – och uppför – några av Islands största vulkaner som t.ex. Hekla och Eyjafjallajökull, som blev berömt 2010 då dess askmoln stängde av flygtrafiken över större delen av Europa.

 

SE VILDA SPÄCKHUGGARE OCH KNÖLVALAR PÅ VALSAFARI

Island omges av Nordatlanten och Grönlandshavet som båda har ett rikt undervattensliv med många olika fiskar och valar. Därför finns det möjligheter att åka ut på havsfiske på Island och chanserna är goda att fånga både små och stora fiskar. Dessutom finns det goda utsikter att få se vilda valar – späckhuggare, vikval, knölvalar och delfiner kommer ganska nära. 

 

STORSTADSATMOSFÄR I REYKJAVIK

Islands huvudstad Reykjavik är faktiskt en av de mest populära städerna i Norden tack vare spännande nattliv och utmärkta shoppingmöjligheter. Staden erbjuder allt ifrån märken som Gucci och Chanel till isländskt hantverk, men tänk på att Reykjavik inte är det billigaste stället i Europa. Om du är hungrig har huvudstaden också gott om restauranger och caféer. 

 

UPPLEV HELA VÄRLDEN MED SAS

Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1100 resmål.

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.