LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Madrid

  Flyg till Madrid

  Alltid inkluderat i din flygbiljett till Madrid: 24 timmars öppet köp, fritt val av sittplats och mycket mer…

  Resan mellan Stockholm och Madrid är inte lång, men vare sig du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska vara bekväm när du flyger med oss. Så luta dig tillbaka i flygstolen och låt oss ta hand om dig. För att du ska få en så positiv upplevelse som möjligt av din flygning serverar vi alltid kaffe, te och vatten ombord och du kan läsa dagens tidning i vår app. Självklart är allt utan extra kostnad.

  Vi har tänkt på det mesta, före under och efter resan. Därför ingår det här när du flyger med oss till Madrid:


  Ladda ned vår app och boka din resa till Madrid direkt från din mobiltelefon. Du kan också hitta en resa som passar i bokningsdialogen här på sidan.

  Spaniens huvudstad Madrid ligger mitt i landet, omkring 665 meter över havet. Staden är därmed Europas näst högst belägna huvudstad efter Andorra la Vella, huvudstad i Andorra. Norr om staden finns drygt 2 000 meter höga berg i Sierra de Guadarrama.

  Flyg till Madrid och upplev känslan av att befinna dig på en historisk plats med en trendig storstadskänsla. Här finns mycket att uppleva och livet på gatorna är intensivt. Madrid är en europeisk stad med exotisk karaktär. Boka din resa online på sas.se.

  Lite om Madrids historia

  År 1038 erövrades staden från muslimerna och blev kastiliansk. År 1561 flyttades det kungliga residenset till Madrid från Toledo och 1606 blev staden officiellt Spaniens huvudstad och centrum för ett världsimperium. Mellan 1808 och 1813 kontrollerade fransmännen staden och Napoleons bror Joseph Bonaparte blev kung.

  Under spanska inbördeskriget kom staden att bli den republikanska sidans starkaste fäste. Redan 1936 belägrade Francisco Francos trupper huvudstaden, men motståndarna hade förankrat sig i bergen och lyckades avvärja alla stormningsförsök. Först i mars 1939, dagar innan inbördeskriget officiellt upphörde, föll staden för falangen. Stora delar av staden var sönderskjutna efter kriget.

  Klimat

  Madrid har ett kontinentalt medelhavsklimat. Somrarna är varma och torra och vintrarna relativt svala. Den bästa årstiden i Madrid är utan tvekan våren och början av sommaren. Gatorna fylls av det befolkningen kallar för sommarterrasser och värmen tillåter att man kan vara ute tills långt in på morgonkvisten. Mer om Medelhavsresor

  Att göra i Madrid

  Plaza Puerta del Sol är den perfekta basen för att utforska Madrid. Detta centralt belägna torg är en av stadens mest livliga platser. I kvarteren runt torget finns nattklubbar, caféer, butiker och små restauranger som lockar med tapas av alla sorter. För de som föredrar lugnare tempo är jätteparken El Retiro en avslappnande och skön upplevelse.

  Natt- och nöjeslivet i Madrid är stort och vill man så hittar man nöjen dygnet runt, 365 dagar om året. Madrids nöjesguide Guía del Ocio finns att köpa i alla kiosker.

  Från flygplatsen i Madrid kan du ta tunnelbanan direkt till centrum. Man tar sig enkelt runt i staden med buss, tunnelbana eller taxi. På söndagar i Madrid är butiker och varuhus stängda så restaurangbesök, bio, muséer och promenader är vad som gäller för den som vill aktivera sig. Ett undantag är loppmarknaden El Rastro, som har öppet på söndagar och är ett intressant utflyktsmål för den som vill hitta annorlunda souvenirer.

  Kultur

  Madrid är rik på kulturella sevärdheter. Det mest välkända muséet är Museo del Prado som är ett av världens största konstmuséer med verk av bland andra Velazquez, Goya, Zurbarán, El Greco och Murillo. Att promenera i Madrids centrum är både vackert och spännande. De historiska byggnaderna är konstverk i sig själva med ornamenterade tak och imponerande statyer som reser sig pampigt mot himlen.

  Flyg direkt till Madrid med SAS

  SAS har flera dagliga avgångar från Stockholm till Madrid. Vi flyger till Madrids flygplats Barajas, en av Spaniens mest trafikerade flygplatser, som ligger ca 12 km från Madrid centrum. In till centrum tar du dig snabbast med tunnelbana eller taxi. Det är också enkelt att hyra bil på flygplatsen, vilket du kan göra online innan resan.
   

  Var ute i god tid för att hitta de billigaste flygbiljetterna till Madrid

  Ju tidigare du bokar din resa desto större chans har du att hitta billiga flygbiljetter till Madrid, en stad fylld med sevärdheter, nöjen och kultur.

  Bokar du en resa via oss har du dessutom alltid 24 timmars öppet köp. När du hittar ett flyg som passar kan du därför boka din resa direkt, för att ta reda på om avgången passar ditt resesällskap efter att bokningen är gjord.

  Genom att hålla koll på våra erbjudanden till Madrid ökar du dina chanser till att göra en bra affär.
   

  Samla poäng i EuroBonus och få exklusiva erbjudanden

  Vill du få exklusiva erbjudanden från SAS? Gå då med i vårt kostnadsfria förmånsprogram EuroBonus och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Våra medlemmar får en mängd förmånliga erbjudanden och sms-tjänster med användbar information om flygavgången.

  De poäng du tjänar ihop i EuroBonus kan du spendera på allt från nya flygresor till att köpa varor ombord eller handla i vår online shop.

  Gå med i EuroBonus gratis - tjäna poäng på din flygresa till Madrid

  Hitta billiga flygbiljetter till Madrid

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

   

  MADRID FLYGPLATS

  SAS flyger till Madrid och Barajas Airport. Madrid flygplats Barajas är en av de mest trafikerade flygplatserna i Spanien och ligger 12 km från Madrid centrum. Madrid Barajas Flygplats (MAD) har fyra terminaler och en extra satellitterminal.

  Terminal 4 (T4) är den nyaste terminalen och hanterar ett stort antal internationella flygningar. I anslutning ligger en mindre satellitterminal T4S. Till T4S kommer man med ett litet förarlöst tåg med en restid på ungefär fyra minuter. Terminalerna 1, 2 och 3 är nära kopplade till Madrids moderniserade tunnelbanesystem och tar dig snabbt och enkelt till Madrids centrum.

  Hotell i närheten av Madrid flygplats

  Tryp Diana, Galeón 27, 0,8 km från flygplatsen
  NH Alcalá, Alcalá 66, 2,1 km från flygplatsen
  Tryp Barajas, Avda. De Logrono 305, 3,2 km från flygplatsen
  Best Western Hotel Atlántico, Gran Via 38, 4 km från flygplatsen

  Biluthyrning på Madrid flygplats

  Det är enkelt att hyra bil på Madrid flygplats. De flesta biluthyrningsfirmorna har öppet mellan kl. 07.00 och midnatt. Du kan också förbeställa en hyrbil via internet eller telefon enligt nedan.

  AeroCity - Ares Mobile tel: 917 477 570
  Avis tel: 913 480 100
  Europcar tel: 902 105 055
  Hertz tel : 902 402 405
  National Atesa tel: 902 100 101

  Butiker och restauranger på Barajas flygplats

  På Madrid flygplats finns ett stort utbud av taxfree, butiker och restauranger. Här hittar du ett stort sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser. När du behöver en paus kan du koppla av med en drink i en bar eller god mat i en av de många restaurangerna på Barajas flygplats. Här finns också en väl utbyggd service för resenärernas alla behov som apotek, tobaksaffär, polis, turistinformation, WiFi m.m.

  Bagage

  Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor. Både de gamla och de nya delarna av flygplatsen har hittegodsavdelningar. Dessa ligger i Terminal 4, 2 och 1.

  Service för affärsresenärer på Madrid flygplats

  Det finns totalt sex olika faciliteter att hyra för mottagningar, konferenser, presskonferenser, kurser och möten på Madrid flygplats. Telefonnummer och e-postadresser finns på hemsidan. I Terminal 4 finns också ett Business Center avsett för affärsresenärer.

  Handikappanpassning på Barajas flygplats

  Enligt en EU-förordning som trädde i kraft den 26 juli 2008 ska flygpassagerare med nedsatt rörlighet så långt möjligt ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Förordningen innebär att flygplatsen är skyldig att bistå med assistans.

  Innan avresa måste du kontrollera hur lång tid före avgång du behöver vara på plats för att flygplatspersonalen ska kunna ge den service som behövs. Ledsagarna möter dig vid anvisade samlingsplatser eller vid incheckningen.

  Transport till/från Madrid-Barajas Airport

  Mellan terminalerna finns transferbussar som avgår med jämna mellanrum dygnet runt. För att ta sig till Madrids centrum finns flera alternativ, där förutom tåg också följande alternativ finns:

   

  Bussar

  Linje 204 Avenida de América-Airport
  Linje 827 Tres Cantos-Canillejas Underground
  Linje 828 Universidad Autónoma-Recintos Feriales (fair grounds)
  Linje 101 Canillejas-Airport-Pueblo de Barajas (Barajas village)
  Linje 200 Avenida de América-Airport

   

  Taxi

  Taxi finns i anslutning till alla terminaler. Se till att taxichauffören har startat taxametern i början av resan (minst biljettyp).

   

  Metro

  Tunnelbanans linje 8, Nuevos Ministerios stannar under Terminal 4.

   

  Valuta och kontanter

  Dinero Express (BBVA) och American Express har kontor i alla terminaler på Madrid flygplats. Här kan du växla pengar eller ta ut resecheckar. Det finns också bankomater och två banker på flygplatsområdet.

  Internet

  På Madrid flygplats finns ditt kontor alltid nära till hands. WiFi ger dig tillgång till internet på hela flygplatsen. Starta din laptop och öppna en webbläsare och följ instruktionerna på skärmen, så får du tillgång till trådlöst internet på din laptop eller stationära dator mot en liten avgift. Du kan betala för tjänsten med kreditkort i automater på KPN internet Zoner eller kontant i en av de närliggande butikerna.

  Kontakt

  Madrid-Barajas Airport (MAD)
  Avenida de la Hispanidad s/n 28042
  Madrid Spanien

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy