sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Stuttgart

flyg till stuttgart

Hitta billiga flygbiljetter till Stuttgart

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Direktflyg till Stuttgart med SAS

SAS flyger dagligen till Stuttgart och erbjuder direktflyg från/via Köpenhamn.

För den bilintresserade har Stuttgart, i sydvästra Tyskland, en speciell plats i hjärtat. Med namn som Benz, Daimler och Maybach förstår man att staden har en framträdande roll i bilens historia. Idag är Stuttgart en mycket mer mångsidig stad än så. Här finns det historiska byggnader och vackra trädgårdar och parker som skapat en stad som både turister och invånare stortrivs i. Namnet kommer ifrån att det låg ett stuteri på platsen men grunden till staden var de kullar i närheten som lämpade sig väl för vinodlingar. Än idag tillverkas det utsökta viner i Stuttgartregionen, Baden-Württemberg, i sydvästra Tyskland och turister flyger hit från hela världen.
 

Stuttgarts sevärdheter och museum

Stuttgarts flygplats ligger bara någon mil söder om staden och saknar du höga höjder efter flygresan kan du njuta av en perfekt utsikt över staden och närområdet från toppen av Stuttgarts tv-torn. Passa på att ta en kaffe innan du beger dig ner igen för att fortsätta din resa med att utforska staden till fots. Königstraße är en av Tysklands längsta promenadgator och kantas av butik efter butik enda ifrån centralstationen. Kom ihåg att klimatet är varmt och att vackert väder under sommaren kan ge höga temperaturer, speciellt i stadskärnan, så håll vätskenivån under kontroll under resan. Det finns två slott i Stuttgart med de passande namnen nya och gamla slottet. I anslutning till slotten ligger de två torgen Schlossplatz och Schillerplatz där du också hittar kyrkan Stiftskirche.

Det gamla slottet bjuder numer på ett museum men det är ändå bilindustrin som har präglat Stuttgart i modern tid och de museer som drar mest turister är Mercedes-Benz museet och Porche museet. Föredrar du levande djur och växter ska du besöka Wilhelma Zoo där det finns tusentals växter och djur att beundra.

Festival och folkfest i Stuttgart

Stadens största torg, Schlossplatz eller slottstorget, är navet i staden men Schillerplatz som ligger precis bredvid är också berömt speciellt i och med den årliga julmarknaden, en tradition som spritt sig till stora delar av världen. Reser du till Stuttgart på sommarhalvåret behöver du inte heller gå sysslolös, det är folkfest året runt. Olika marknader och karnevaler bjuder på god mat och spännande åkattraktioner. Ölfestivalen är storslagen men öltälten dyker upp oavsett vilken tillställning du besöker. Drycken är djupt rotad i den tyska kulturen och i Stuttgart finns det såklart flera bryggerier.

En resa till Stuttgart har mycket att erbjuda. Flyg med SAS och boka billiga flygbiljetter på sas.se!

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer