sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Manchester

Flyg till Manchester

Hitta billiga flygbiljetter till Manchester

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Inkluderat i flygbiljetten till Manchester

Vi har direktflyg till Manchester från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. Flyg med SAS till Manchester och välj bland många dagliga flygavgångar. Hitta de billigaste biljetterna i vår lågpriskalender och upplev alla fördelar med att resa med SAS.

Manchester är en av de mest populära destinationerna i England, men hamnar ofta i skuggan av London. Manchester är en mysig och kompakt stad med mycket att se. Staden skadades kraftigt under andra världskriget vilket har lett till att modern arkitektur blandas med flera hundra år gamla byggnader.

Vi har tänkt på det mesta före, under och efter resan. Därför ingår det här när du flyger med SAS till Manchester i SAS Go: 

Billiga flygbiljetter till Manchester 

I vår lågpriskalender kan du enkelt få en översikt över alla våra destinationer och priser och du kan också hitta billiga flygbiljetter till Manchester. Om du är i god tid och är flexibel med datumet har du möjlighet att åka extra billigt. Kolla vår lågpriskalender och hitta den avgång som passar dig bäst. Dessutom har vi alltid 24 timmars öppet köp. Om datumet ändå inte passar kan du enkelt avboka dina biljetter och hitta nya som passar bättre.

Till lågpriskalendern

SAS Go Light – enkelt, snabbt och billigt 

Med SAS Go Light reser du enkelt, snabbt och billigt till våra europeiska destinationer. Om du åker iväg bara några dagar och inte behöver bagage med på resan är SAS Go Light det ideala valet för dig. Med det får du ta med 1 x 8 kg handbagage vilket passar perfekt till en kortare resa. Du får naturligtvis samma goda service som alltid, gratis kaffe och te ombord, dagstidning i vår app och mycket mer.

Mer om SAS Go Light och våra andra reseklasser

Rabatt på flygbiljetter till barn

När du flyger med SAS med barn får du stor rabatt på biljettpriserna. Barn under 2 år får upp till 90 % barnrabatt om de sitter i knäet hos en vuxen medresenär under flygningen. Barn mellan 2 och 11 år, eller barn under 2 år som önskar egen sittplats, får upp till 25 % barnrabatt.

Mer om att resa med barn

Tjäna poäng med EuroBonus utomlands och hemma

Som medlem kostnadsfritt i EuroBonus tjänar du poäng bland annat när du bokar flygbiljetter, bor på hotell, eller handlar med ett kreditkort som är kopplat till EuroBonus. När du har tjänat tillräckligt med poäng kan du köpa nya flygbiljetter, hyra en bil eller boka en hotellvistelse. På det sättet kan du uppleva mer av världen som medlem i EuroBonus. 

Läs mer om EuroBonus och bli medlem här

Manchester Airport 

Manchester Airport ligger 15 km utanför Manchester centrum, och det korta avståndet gör det relativt snabbt att åka mellan flygplatsen och staden. Flygplatsen invigdes 1938 och fungerade som flygplats för det engelska flygvapnet Royal Air Force under andra världskriget. Manchester Airport är idag den största flygplatsen i England, bortsett flygplatserna i London. 

Kontakt:

2 Floor

Olympic House

Manchester Airport / Manchester flygplats

Webbsida

 

Transport till och från Manchester Flygplats

Reser du till Manchester eller någon annan destination i regionen har du flera goda transportmöjligheter att välja bland, när du tar dig till och från Manchester Flygplats. Tåget har flera avgångar och går både mellan Manchester Piccadilly, som är stadens centrum, och städer som Newcastle, Glasgow och Liverpool.

Från flygplatsen kan du också ta olika bussar och bussen, som kör mellan Manchester Flygplats och Piccadilly Gardens, går i intervaller mellan 15 och 30 minuter dygnet runt. 

Biluthyrning på Manchester Flygplats

På Manchester Flygplats hittar du ett brett urval av biluthyrningsfirmor. Om du vill känna frihet med egen bil medan du är ute och reser finns det bra möjligheter för det. Om du bokar din hyrbil i god tid får du den som regel till bästa pris. Dessutom är bilen klar när du anländer vilket är en fördel om du anländer utanför normala öppettider. 

Boka hyrbil

Transport i Manchester

Manchester har ett välfungerande nät av kollektivtrafik, framför allt stadens spårvagnar och bussar. Spårvagnsnätet i Manchester fungerar på samma sätt som tunnelbanan i många andra städer. Spårvagnen, som heter Metrolink, öppnades 1992 och har utvecklats så att den idag har 93 hållplatser och 7 linjer.  

Med flera hundra olika busslinjer i Manchester med omnejd har du också gott om möjligheter att ta dig runt överallt i regionen. Om du vill åka längre är tåg från Manchester ett bra alternativ. 

Observera dock att det offentliga transportsystemet i England har många olika operatörer och att en biljett som gäller på en typ av kollektivtrafik möjligtvis inte gäller på andra. 
 

Upptäck Manchester – en stad i snabb förändring

Manchester är mycket mer än fotboll. DeT är en stad i snabb utveckling, och du kan hitta både traditionella engelska pubar och trendiga caféer. Staden, som en gång var en industristad, bär fortfarande prägel av sin historia, men samtidigt har det de senaste åren byggts mycket, och de gamla byggnaderna står i dag sida vid sida med de nybyggda byggnaderna i stål och metall.

Oavsett om du normalt intresserar dig för fotboll eller inte är det en intressant upplevelse att se en fotbollsmatch i Manchester. Fotboll har stor betydelse i den engelska kulturen och stämningen under en engelsk fotbollsmatch är en helt annan än stämningen under en svensk fotbollsmatch.

Hitta biljetter till Manchester

Fakta om Manchester

Valuta: engelska pund

Tidsskillnad: -1

Landsnummer: +44

Språk: engelska 
 

Den brittiska ambassaden i Sverige: 

Skarpögatan 6 

115 27 Stockholm

Telefonnummer: +46 8 671 30 00

Webbsida  

 

Det svenska konsulatet i Manchester:

Beaumont House

455 Chester Road

Old Trafford

Manchester

Telefonnummer: +44 161 834 4814


Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Övrigt

Flyg till England


Fler SAS destinationer