sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
England

Flyg till England

Flyg till England

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

England erbjuder ett brett urval av upplevelser för hela familjen. Läs vår guide och se en del av vad England har att erbjuda!

 

Shopping, fotboll och arkitektur

England är ett överraskande och skiftande land att utforska och det finns något för alla från shoppinggalna och fotbollsälskare till dem med en passion för arkitektur. London är den ultimata modehuvudstaden med oändligt många varuhus och inspiration för shoppingglada.  Fotbollsälskare kan besöka den självutnämnda fotbollshuvudstaden – Manchester. Om du föredrar arkitektur bör du fundera på att åka till Birmingham och besöka det nya biblioteket som har genomgått en enorm förvandling.  

 

Besök den dynamiska metropolen i England

England har flera metropoler som är värda att utforska. London är Europas största stad och där bor 8 miljoner människor. Det är en etnisk smältdegel med över 300 språk och ett otal nationaliteter. 

Manchester har en ung atmosfär på grund av alla unga människor som studerar här. Om du är ute efter en verklig helkväll, riktigt bra kaffe och en otrolig musikscen, är Manchester det rätta stället att besöka. 

Birmingham har genomgått en enorm förvandling under de senaste fem åren. New Street Station, Birmingham Library och varuhuset John Lewis är värda att besöka. 

Inget besök i en metropol i England är komplett utan en pint på en lokal pub.

 

Englands vackra natur

England har en spektakulär natur som har inspirerat författare att skriva klassiker som Svindlande höjder, Stolthet och fördom och Alice i Underlandet. Den engelska landsbygden varierar mycket från norr till söder. I södra England hittar du idylliska områden med fantastiska landskap och charmiga byar, lantgods, katedraler och universitet. I norra England får du se en vildare natur med branta berg och hedlandskap.

 

Åk båt på kanalerna

Ett unikt sätt att uppleva England på är att åka båt på kanalerna som slingrar sig fram genom landet. Var din egen kapten och kör din egen båt eller åk med någon av de guidade turerna. Det fantastiska Lake District samt sjöarna Windermere och Ullswater i nordvästra England är värda ett besök. 

 

Fotvandra i England

Englands vackra landskap är som gjorda för att upptäckas till fots. Gå på fotvandring och ta del av den kärva kustlinjen, se snöklädda berg och känn den friska luften i ansiktet. Vandra längs Hadrianus mur i nordvästra England och se ett av Englands bäst bevarade fornminnen som upptogs på Unescos världsarvslista 1987. Hadrianus mur var en fästning år 122 när England var en del av romarriket. 

 

Ett land med historia och mystik

England är ett land med många traditioner och historiska monument. Det äldsta landmärket är Stonehenge, ett förhistoriskt monument från någon gång mellan 3 000 f.Kr. och 2 000 f.Kr. (före Kristus). Stonehenge har varit inblandat i många mystiska berättelser och några konspirationsteorier eftersom det alltid har varit oklart vad monumentet användes till. Teorierna handlar om allt ifrån astronomiska observationer och en plats för religiösa böner till en begravningsplats.  

Andra historiska platser värda att besöka är Towern i London, ett fort från medeltiden där Englands kronjuveler förvaras. Universitetsstaden Oxford är det perfekta stället att besöka om du vill gå längs de gamla gatorna och få en känsla av det gamla England.   

 

Norra England – vikingar och modern kultur

Norra England har mycket att erbjuda och lockar tusentals turister varje år. Den gamla vikingastaden York är den stad näst efter London som lockar flest turister varje år. I York finns den största gotiska katedralen i norra Europa, York Minster. På Jorvik Viking Centre får du följa med 1 000 år tillbaka i tiden till när vikingarna seglade på de sju världshaven. 

När du åker till nordöstra England bör du besöka den dynamiska staden Newcastle som erbjuder bra shopping och färgstark kultur. Besök det nya konstmuseet Baltic Centre for Contemporary Art som ligger i den gamla spannmålssilon. Liverpool är värt ett besök om du är ett Beatles-fan eller bara tycker om intressant kultur och storstadsliv. Besök Tate Gallery i Liverpool som är en filial till det berömda Tate Gallery i London.  

 

Besök den charmiga halvön Wales

Wales är en halvö i sydväst som är en del av Storbritannien, men som skiljer sig tack vare sin egen kulturella identitet. Wales erbjuder vacker natur som nationalparken Snowdonia. Med sina djupa floddalar, sjöar, vattenfall och gröna kullar imponerar den på alla besökare. 

Wales största badort har bevarat en gammal viktoriansk charm trots många års invasion av turister. 

 

Fotbollsresa till England

Premier League är den bästa och tuffaste fotbollsligan i världen. Fans från hela världen vallfärdas till England för att uppleva de framstående lagen på nära håll. Se Londons stora klubbar, Chelsea och Arsenal, eller åk till Manchester och heja på Manchester United eller Manchester City på deras hemmaplan.