LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Flyg till London

  SAS flyger till London morgon, middag och kväll varje dag. Det tar bara två timmar och staden är det perfekta stället för en långhelg. Få extra billiga biljetter och extra förmåner när du flyger med oss – upp till 100 % barnrabatt.

   

  UPP TILL 6 DAGLIGA AVGÅNGAR TILL LONDON – HEATHROW (LHR)

  Hos SAS har vi ända upp till 6 dagliga avgångar till London. Vi flyger till London Heathrow Airport (LHR) både morgon, middag, eftermiddag och kväll. Du kan alltid hitta ett flyg som passar dina planer. 

  Heathrow är stadens största flygplats och det är enkelt att ta sig både till och från flygplatsen. Du kan flyga från flera flygplatser i Sverige till den engelska huvudstaden – det är både enkelt, snabbt och billigt att flyga med SAS. 

  Hitta avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL LONDON – BOKA I GOD TID OCH SPAR PENGAR

  När du flyger till London med SAS kan du enkelt göra det med billiga flygbiljetter. Beställ dina biljetter i god tid så kan du få tag i våra flygbiljetter till det bästa priset. 

  Kom ihåg att du alltid har öppet köp i 24 timmar när du beställer flygbiljetter hos SAS. Så du kan tryggt boka de billiga biljetterna och därefter fråga din älskling, äkta hälft eller vän. 

  Vår lågpriskalender gör det ännu enklare för dig att hitta de billigaste flygbiljetterna till London.

  Se vår lågpriskalender

   

  FLYG DIREKT FRÅN STOCKHOLM TILL LONDON PÅ TVÅ TIMMAR

  Det tar faktiskt inte mycket mer än två timmar att flyga till London från Stockholm. 

  SAS landar på Londons huvudflygplats så att du snabbt kan komma vidare ut och uppleva staden. Den korta restiden är perfekt för en långhelg eller en spontanresa. 

  Vi ser till att du kommer fram snabbt och bra så att du inte behöver lägga mer tid än nödvändigt på transport. Du kan ändå själv välja när på dagen du vill flyga. 

  Hitta din avgång

   

  FLYG TILL LONDON FRÅN HELA SVERIGE

  Det är inte bara från Stockholm du kan flyga till London. Vi flyger nämligen till den engelska huvudstaden från flygplatser i hela Sverige. På så vis kan du flyga från en flygplats nära dig. Då sparar du både tid och pengar.

  Vi flyger till London Heathrow Airport (LHR) från: Göteborg, Kalmar, Kiruna, Luleå, Skellefteå, Stokholm och Umeå.

  Var uppmärksam på att vissa av våra olika avgångar går via Stockholm. 

  Flyg till London från en flygplats nära dig

   

  INGÅR I DIN FLYGBILJETT TILL LONDON: FRITT VAL AV SITTPLATS, INCHECKNING ONLINE M.M. 

  Hos SAS vill vi att du ska ha det bra – även när vi inte är i luften. Därför har vi inkluderat en hel del i din flygbiljett med SAS GO när du flyger med oss. Du får:

  • 23 kg bagage 

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  Incheckning online

  • Dagens tidning i SAS App

  • Kaffe och te 

  Barnrabatt upp till 90%

  Hitta ditt flyg med vår App, eller använd sas.se för att hitta bästa pris och avgång.

  Om du bara har handbagage - välj SAS Go Light

   

  UPP TILL 90% BARNRABATT

  Om du reser med barn har vi olika rabatter och goda råd till dig. Barn samlar också EuroBonus-poäng på sin resa.

  Barn under två år (0–23 månader) reser gratis eller med 90% rabatt på flygbiljettens pris beroende på destinationen. Barnet delar sittplats med en förälder. 

  Barn under 12 år får upp till 25% rabatt på sin biljett och de har en egen sittplats. 

  Rabatt, bonus och goda råd när du reser med barn

   

  FÅ YTTERLIGARE ERBJUDANDEN OCH FÖRMÅNER MED EUROBONUS

  EuroBonus ger dig ännu mer att se fram emot när du flyger. Nordens största lojalitets- och frequent flyer-program gör din resa ännu enklare och bekvämare – helt gratis.

  Du får fler förmåner ju mer du flyger. Du får faktiskt inte bara poäng när du flyger. Du tjänar även poäng på hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp. 

  Använd dina poäng till nya flygresor, uppgraderingar av biljetten, hotellvistelser eller presentkort. Du kan även använda dem till spännande erbjudanden från våra partner. 

  Läs mer om Eurobonus och bli medlem gratis

   

  SAS GO LIGHT, SAS GO & SAS PLUS – EN ENKLARE RESA FÖR DIG

  Vi vill gärna göra din resa så enkel och bekväm som möjligt. Därför har vi infört olika typer av flygbiljetter så att du kan välja just den som passar dig bäst. 

  • SAS Go Light – om du bara reser med handbagage

  • SAS Go – ändra din biljett utan avgift och upp till 23 kg bagage

  • SAS Plus – biljetten kan återbetalas, 2 st. bagage à 23 kg samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge

  Läs mer om SAS Go och SAS Plus

   

  LONDON HEATHROWS FLYGPLATS

  Flygplatsen ligger ca 22 km väster om Londons centrum och är den mest trafikerade i hela Storbritannien. Det finns möjlighet att shoppa och äta på flygplatsen samt handla taxfree. Det finns även gratis WiFi på hela flygplatsen. 

  När du landar på Heathrow och gärna vill ta dig vidare till London snabbt finns det flera möjligheter med kollektivtrafiken. 

  Det enklaste är snabbtåget från Heathrow, Heathrow Express. Det finns dock många andra alternativ såsom tunnelbana, buss och taxi. Naturligtvis kan du även hyra en egen bil medan du är i London.

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN LONDON HEATHROWS FLYGPLATS

  Du kan ta Heathrow Express direkt från flygplatsen. Det tar inte mer än 15 minuter förrän du befinner dig på Paddington Station. Biljett till snabbtåget kostar ca 16,50 pund. 

  Tunnelbanan går också direkt till flygplatsen. Genomsnittlig restid till centrala London är 50–60 minuter. Piccadilly Line går var femte minut under rusningstid och var nionde minut övrig tid. 

  Det går flygbussar till och från flygplatsen varje halvtimme och på natten kan du ta buss N97. Det finns även taxistationer vid alla fem terminalerna på Heathrow. 

   

  BILUTHYRNING PÅ LONDON HEATHROWS FLYGPLATS

  När du hyr en bil till semestern i London kan du vara säker på att komma snabbt fram och tillbaka – även om du ska utanför staden. Du kan både hämta och lämna din bil på flygplatsen. 

  Du kan göra en snabb sökning på hyrbilar via vår webbplats. Här får du en enkel översikt med priser, biluthyrningsföretag och lediga bilar. 

   

  Kontakt

  Heathrow Airport Limited

  The Compass Centre, Nelson Road

  Hounslow, Middlesex, TW6 2GW

  Telefon: +44 20 3368 8968

  Webbplats: http://www.heathrow.com 

   

  Hitta billiga flygbiljetter till London

  TRANSPORT I LONDON

  Både turister och lokalbefolkning använder buss och tunnelbana för att ta sig runt i London. The Tube, som den kallas, har 12 linjer och är det klart snabbaste sättet att ta sig runt i staden på – särskilt under rusningstid. Den går dock bara fram till midnatt, så om du ska hem senare får du ta buss eller taxi. 

  Om du vill uppleva staden och inte har bråttom är de välkända, röda dubbeldäckarna att rekommendera. Det är ett trevligt och intressant sätt att ta sig runt på och samtidigt får du se mycket av staden. I synnerhet på natten kan det vara en upplevelse att åka på övervåningen i de röda bussarna. 

  Det kan också vara värt att överväga en tur med Londons svarta taxibilar. Du får en mycket behaglig upplevelse och gott om plats för dina ben och påsar med inköp. Du kan med fördel åka minitaxi om du vill spara pengar. De måste dock beställas i förväg då du inte kan hejda dem på gatan. 

   

  KÖP ETT LONDON TRAVELCARD

  Om du ska resa med kollektivtrafiken i London är det en mycket bra idé att skaffa ett London Travelcard. 

  Med kortet kan du nämligen resa obegränsat med en mängd olika transportmedel. Du kan åka med tunnelbana, inrikeståg, Docklands Light Rail och Tramlink obegränsat så länge du behöver. 

  Ditt London Travelcard gäller i antingen en eller sju dagar och du kan även köpa ett för en enkelresa. Det kan vara bra att 

  köpa ditt Travelcard hemifrån eftersom vissa kort inte kan köpas när du har anlänt. 

  Om du inte har beställt ett London Travelcard kan du använda ett Oyster Card. Här betalar du för varje resa och det kan köpas i hela staden. 

   

  LONDON – EN MODERN GAMMAL STAD

  London är en modern storstad med rötter långt tillbaka i historien. Här har funnits bebyggelse i området sedan bronsåldern, men det var först av romarna som en riktig stad grundades år 43 e.Kr. Det innebär att London faktiskt har varit en större bebyggelse i ca 2 årtusenden. 

  Under många år var det inte bara London som växte – det gjorde även det brittiska imperiet. Därmed blev staden mer och mer viktig, och det kulminerade när det brittiska imperiet bestod av 24 % av den kända världen så sent som 1920. Du kan se många av de gamla byggnaderna i Londons historiska kärna, som är 2,9 km2.  

  Idag är London en av de ledande globala städerna inom bl.a. konst, handel, underhållning, finanser och mode. Det är också världens mest besökta stad mätt i internationella resenärer. 

  Många olika kulturer har kommit till staden i takt med att den har vuxit. Det innebär att det idag talas mer än 300 olika språk i London. 

   

  LONDONS HISTORIA

  Staden vid Themsens strand har varit en viktig stad under flera årtusenden sedan romarna grundade den år 43 e.Kr. London har varit en storstad nästan lika länge och där fanns 60 000 invånare redan under 100-talet. 

  London lämnades faktiskt under 400-talet. En liten stad uppstod vid sidan om den tidigare bebyggelsen, men den utsattes för flera angrepp av vikingar. Därför sägs det ofta att Alfred den store grundade London på nytt år 886. 

  Även om staden har en våldsam historia har den alltid varit en viktig del av världshistorien. 

   

  VÄRLDENS HUVUDSTAD

  Det brittiska imperiet var en gång det största i världen, och det grundades mellan 1500-talet och 1700-talet. Under sin höjdpunkt var det en global supermakt under mer än ett århundrade. 

  1913 var 23 % av världens befolkning en del av imperiet och 24 % av allt land i världen tillhörde imperiet. På så vis var London världens huvudstad under den här perioden. 

  Detta hade naturligtvis stor effekt på London – med hänsyn till både invånare, makt och rikedom. Otroliga rikedomar flöt in i det som var huvudstaden i världens största imperium. Det innebar också att det kom många människor till staden som ville dra nytta av detta. 

   

  UNDER OCH EFTER KRIGET

  Hitler var övertygad om att han kunde bomba London till kapitulation. Därför inledde han blitzen den 7 september 1940 som pågick fram till maj 1941. 

  Stora delar av London totalförstördes och vid krigets slut låg ungefär 1/3 av staden i ruiner. Många affärsgator samt Bank of England och Börsen hade dock bara fått minimala skador under perioden. 

  Det innebar att stora delar av staden skulle återuppbyggas när kriget äntligen tog slut. Den stora förödelsen innebar dock även att stadsplanerare kunde anlägga staden så att den passade in i tiden med exempelvis flera grönområden. 

  Idag är London en central och viktig global stad och mycket har hänt sedan krigets ofattbara förstörelse.

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  -Kostnadsfritt medlemskap
  -Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  -Använd intjänade poäng till nya flygresor

  SEVÄRDHETER I LONDON

  Det finns väldigt mycket att titta på när du reser till London. Du bör i alla fall inte missa de historiska byggnaderna och det rika kulturliv som staden har att bjuda på. Missa inte heller den helt unika utsikten över London från London Eye.

  London är en stor stad och därför är det omöjligt att uppleva allt på ett par dagar eller en långhelg. Därför kan det vara en mycket god idé att välja ut vissa bestämda områden eller sevärdheter till din resa. 

  Här finns något för alla smaker och du kan snabbt nöta ut skosulorna på en tur runt staden.

   

  UPPLEV DET GAMLA LONDON

  London har många äldre sevärdheter som andas engelsk charm. Om du vill börja dagen på äkta brittiskt manér bör du ta vägen om Pellicci’s. Den gamla London-institutionen i art déco blev 2005 skyddad som byggnadsminne och de serverar en härlig, klassisk, engelsk frukost. 

  Buckingham Palace är känt och omtyckt av folk över hela världen. Sedan 1837 har palatset varit det brittiska kungahusets residens och idag huserar den brittiska drottningen Elizabeth II där. Det skyddas av livgardet med sina karakteristiska röda uniformer och björnskinnsmössor. Avsätt tid till vaktavlösningen kl. 11 (söndag kl. 10) som sker till häst. 

  En annan av de stora gamla ikonerna är Tower of London. Det är faktiskt Londons äldsta och mest populära sevärdhet. Towern har en särdeles grym och blodig historia som nästan går ända tillbaka till när det byggdes 1078. Det har tidigare använts som fängelse, men är idag ett museum. I Towern finns bl.a. även Englands kronjuveler. 

   

  GLOBE THEATRE – SHAKESPEARES GAMLA TEATER

  Du hittar Globe Theatre söder om Themsen. Här uppförde William Shakespeare de flesta av sina pjäser. Den ursprungliga byggnaden från 1500-talet finns inte kvar då den brann ned 1613. 1997 återuppbyggdes teatern och den används idag i första hand till framförande av Shakespeares pjäser. 

  Man kan både gå på en rundtur i den berömda teatern eller bara avnjuta någon av alla de inspirerande föreställningarna. Det hålls ofta även konserter och filmvisningar i byggnaden. 

   

  LONDONS 10 STÖRSTA TURISTATTRAKTIONER

  Det finns en mängd spännande attraktioner och sevärdheter i London. Här kan du se en lista över de 10 största attraktionerna, som du kan använda som inspiration till ditt besök. 

  Londons 10 största turistattraktioner: 1. Saint Paul’s Cathedral, 2. Hampton Court Palace, 3. Vaktavlösning (vid Buckingham Palace), 4. British Museum (världens äldsta museum), 5. National Gallery, 6. Westminster Abbey, 7. Madame Tussaud’s, 8. House of Parliament, 9. Tower of London och 10. Victoria and Albert Museum.

   

  SHOPPING I LONDON 

  London är fortfarande en av de livligaste shoppingstäderna i världen. Du hittar enorma köpcenter bara några minuter från varandra samt små, mysiga butiker på flera olika ställen i London. 

  Många av butikerna ligger i Knightsbridge och på Regent Street. Här kan dock priserna vara ganska höga. Det ligger även väldigt många kvalitetsbutiker på Oxford Street – här kan du vanligtvis hitta det mesta. 

   

  KNIGHTSBRIDGE OCH SOUTH KENSINGTON – HARRODS

  Om du är ute efter det eleganta och exklusiva är de här två kvarteren något för dig. De välbärgade kvarteren bjuder exempelvis på varuhuset Harrods, som är en London-institution. 

  Du kan hitta allt du önskar på Harrods och den legendariska livsmedelsavdelningen är värd ett besök i sig. 

  Gucci, Prada, Fendi och många andra exklusiva märken hittar du på Sloane Street. Om du är på jakt efter föremål till hemmet hittar du några av Londons bästa heminredningsbutiker i South Kensington. 

   

  SOHO OCH COVENT GARDEN

  Varje kvarter i London har sin särprägel. De mest kreativa och dynamiska områdena är grannkvarteren Soho och Covent Garden. 

  Soho är det kvarter i London som har flest barer, klubbar och restauranger. Covent Garden däremot är berömt för sina saluhallar. Om du är på jakt efter alternativ eller vintage-design bör du absolut besöka de två kvarteren.

  Det kan vara en mycket god idé att även ta sig tid att gå på upptäcktsfärd på de små gatorna. Här hittar du oftast det mest spännande och ovanliga. 

   

  HIPP DESIGN – UP-AND-COMING

  Många av de unga och talangfulla designerna från den berömda designskolan, Saint Martins, säljer ofta sina kläder på marknader runt om i London. Du kan ha turen att hitta kläder från nästa stora designer på den stora gatumarknaden på Portobello Road.  

  De blivande designerna säljer ofta ut sina kollektioner, och kommer du under helgen kan du hitta unika kläder, antika möbler, skivor och böcker på marknaden. Urvalet är störst fredag och lördag. 

   

  KONST OCH KULTUR I LONDON

  London är ett av Europas största centrum för kultur, och staden har ett stort kulturellt utbud med exempelvis teater, opera, konserter, konst, film och sightseeing. Harry Potter kom faktiskt till på ett tåg till London. Om du har med dig barn på resan kan ni uppleva hur filmerna om trollkarlslärlingen blev till i filmstudion Warner Bros. 32 km nordväst om London.

  Staden har många spännande museer, men du kan också hitta mycket modern konst i stadens många innovativa gallerier. 

   

  MUSEER I LONDON

  Ett av de största konstmuseerna i Europa är British Museum. Museet från 1753 har en enorm samling konst och kulturskatter på inte mindre än fyra miljoner föremål. 

  Ett av de mest intressanta föremålen är rosettestenen som gjorde det möjligt att tyda hieroglyferna. Du kan även se parthenonfriserna från det gamla Parthenon samt ett imponerande egyptiskt skulpturgalleri med många gamla mumier av egyptiska faraoner. 

  Imperial War Museum är ett krigsmuseum med flera fina utställningar. Här kan du få en unik inblick i första och andra världskriget. Museet har exempelvis försökt att rekonstruera scener från både första och andra världskriget, som verkligen ger åskådaren en känsla av att befinna sig mitt i händelserna.  

   

  MODERN KONST

  London har många spännande gallerier och konstmuseer utspridda över hela staden. 

  Ett av de mest innovativa gallerierna är The Saatchi Gallery i Chelsea. Här kan du hitta modern konst från flera av Englands mest lovande unga konstnärer. 

  Konstmuseet Tate Modern är definitivt också värt ett besök. Det ligger i det nya kvarteret Docklands, som är på god väg att bli nästa hippa kvarter i London. 

   

  INTERAKTIV RESA I MUSIKENS VÄRLD

  Om du gillar musik är chansen stor att du får en spännande upplevelse när du besöker London. Det finns både en mängd spelställen samt utställningar och turer du kan följa med på. 

  I Rock Cirkus på Piccadilly Cirkus kan man få en guidad tur genom musikens olika stilperioder. Du får ett par hörlurar under rundvisningen så att du själv kan höra vad det handlar om medan du går runt. 

   

  MAT OCH NATTLIV I LONDON

  London har imponerande många restauranger – både billigare, och stora gourmetrestauranger. Ibland kan det vara svårt att välja bland stadens alla spännande och härliga restauranger. 

  Det finns även många möjligheter att njuta av en snabb sandwich eller en kall öl på något av stadens alla caféer. 

   

  BILLIGA RESTAURANGER I LONDON

  Du kan få en kulinarisk upplevelse på flera av de billiga restaurangerna i staden. Om du befinner dig i området kring Soho bör du ta vägen om Balls & Company. Här hittar du ett brett urval av god mat till billiga priser. 

  Om du tycker om kinesisk mat så titta in på Baozi Inn i Chinatown. Här kan du få många av de klassiska kinesiska rätterna utan att du behöver spräcka budgeten. 

  Prova också den klassiska engelska matmarknaden där du kan köpa god mat att ta med. Borough Market är en av Londons mest kända matmarknader och här finns något för alla plånböcker. 

   

  TRADITIONELLT AFTERNOON TEA I LONDON

  Det finns nästan inte något mer engelskt än afternoon tea. Därför finns det naturligtvis en mängd olika ställen i London där du kan njuta av en härlig kopp te med scones, kakor och en läcker sandwich. 

  Du kan kombinera den klassiska engelska upplevelsen med en båttur på Themsen. Här kan du njuta av allt som serveras samtidigt som du färdas förbi flera av stadens sevärdheter. 

  Fortnum & Mason serverar också aptitretande eftermiddagste med alla klassiska tillbehör så att du får en komplett upplevelse. Det finns många andra restauranger och barer som serverar klassiskt engelskt te med tillbehör. 

   

  ETT RIKT NATTLIV I LONDON

  Du hittar några av de godaste drinkarna på Andina i Shoreditch. Stället har en peruansk atmosfär och du kan bland annat smaka Perus nationalcocktail här. 

  Om du uppskattar en unik utsikt medan du avnjuter din drink bör du besöka The Roof Gardens i Kensington. Baren högst upp på byggnaden har bl.a. flamingor, fruktträd och fisk i en liten bäck. 

  London har även flera bra klubbar. Där finns bl.a. Cargo, som är belägen under järnvägen. Om du vill uppleva olika sorters musik när du är ute har Corsica Studios två olika rum med musik samt en bar.  

   

  Fakta LONDON

  Valuta: pund 

  Tidsskillnad: -1

  Språk: engelska

  Sveriges ambassad: Embassy of Denmark, 55 Sloane Street, London, SW1X 9SR

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy