sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Birmingham

Flyg till Birmingham

SAS erbjuder direktflyg till Birmingham och England från/via Köpenhamn. 

Birmingham är Englands andra största stad och ligger i West Midlands i västra England. I staden kombineras gammal engelsk charm med en ungdomligt pulserande stämning som stadens många studenter bidrar med.

Birmingham blev stad när kungen på 1100-talet gav tillstånd till att ha marknad i centrum av byn som då blev känt som The Bull Ring. Här bedrivs fortfarande handel men numera i form av ett stort köpcentrum. Under 1600- och 1700-talen var Birmingham en industristad men på senare år har stadsbilden förändrats med nya torg och upprustning av gamla gator och byggnader.

Birmingham kan nu erbjuda ett stort utbud av shoppingmöjligheter, spännande kultur och på kvällarna också ett rikt nattliv. Vid Gas Street Basin där flera kanaler möts finns många barer, kaféer och restauranger. Birminghams klubbscener är många och här finns både små indierock- barer och stora klubbar som mycket väl kan mäta sig med dem i London.

Sutton Park – Birminghams gröna oas

I Birmingham finns en av Europas största stadsparker, Sutton Park. Cirka 2 miljoner människor besöker årligen parken som är en grön oas i den annars pulserande storstaden. Parken är vacker och besöks året runt. På sommaren används den i stor utsträckning för picknickar och här finns gott om aktiviteter som ridning, fiske, drakflygning och vattensport. På hösten visar sig parken från sin kanske vackraste sida när träden badar i gula och röda nyanser. Oavsett vilken årstid man besöker Birmingham är Sutton Park värt ett besök.

Utflykt till Old England

En vistelse i Birmingham kan lätt kombineras med en resa till den engelska landsbygden som i alla tider har inspirerat otaliga författare och målare. I de närliggande städerna Shropshire, Warwick och Stratford-upon-Avon råder atmosfären från det charmiga "Old England". Stratford-upon-Avon är en historisk stad vid floden Avon. Staden är stolt över sin kulturella status som William Shakespeares födelseort och är idag ett teatercentrum och hemstad för Royal Shakespeare Company.