sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Italien

Flyg till Italien

Flyg med SAS till Italien

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Italien andas kultur, natur, gastronomi, och har dessutom ett fantastiskt klimat. I Italien hittar du några av världens mest attraktiva turiststäder, bl.a. Rom och Venedig som måste besökas. Med SAS kan du flyga till både Rom, Bologna, Milano och Venedig – boka idag! 

 

Upplev Italien med hela familjen

Italien personifierar sydeuropeisk passion och sensualitet där luften fylls med doften av spagetti marinara medan unga män på vespa kör förbi italienska mödrar ute och handlar mat. Italien består av romantiska städer, både stora och små, och områden med lantlig idyll samt kuster vid Medelhavet och de höga Alperna i norr. 

 

Italiens historia 

Italiens historia och lång och komplicerad och sträcker sig ända tillbaka till när Rom grundades. Enligt legenden grundades Rom av tvillingarna Romulus och Remus som var uppfödda av en varginna. Omkring 500 år f.Kr. blev Rom en republik och under de följande 200 åren erövrade Rom mer och mer av det italienska fastlandet. Sedan började Rom med sina erövringar utomlands och när romarriket nådde sin höjdpunkt sträckte det sig över större delen av Europa och stora delar av Nordafrika. Romarriket och dess officiella språk, latin, kom att ha en betydande influens på europeisk kultur, och idag kan man fortfarande hitta konst och monument från den tidsperioden överallt i Italien. 

 

Vatikanstaten – en oberoende stat i Rom

Vatikanstaten är en oberoende stat i Rom i Italien och det är världens minsta stat med ca 800 invånare. Vatikanstaten är för närvarande hemvist för påven och den magnifika Peterskyrkan. Ett besök i Rom är inte komplett utan ett besök i Vatikanstaten som bjuder på fantastisk arkitektur och konst. 

 

Petersplatsen och kyrkan

Peterskyrkan är en av världens mest imponerande kyrkor. Kyrkan är enorm – toppen på kupolen ligger 120 meter över marken och kyrkan rymmer över 60 000 personer. Peterskyrkan pryds av marmor och fresker, och på grund av kyrkans storlek kan det vara en överväldigande upplevelse att se så mycket konst på en och samma plats. Petersplatsen framför kyrkan är lika imponerande stor. Torget är ovalt och omgivet av marmorstatyer över helgon. Om du ställer dig på rätt ställe på torget ser det ut som om statyerna smälter samman. Vid sidan om Peterskyrkan ligger Vatikanmuseerna, som tillhör världens mest välkända museer. De är särskilt berömda för sina spiraltrappor och Sixtinska kapellet, där taket är vackert dekorerat med Michelangelos fresker. En av dem är den ikoniska fresken Adams skapelse.

 

Mode och romantik i norra Italien

I norra Italien finns flera vackra sjöar, exempelvis Comosjön och Maggioresjön. Staden Verona är känd som skådeplatsen för kärleksdramat om Romeo och Julia, och kan stoltsera med en vacker amfiteater där du kan se opera utomhus. I norra Italien finns även Venedig, den speciella och romantiska flytande staden byggd på 118 öar och den enda “bilfria staden” i världen. Modestaden Milano, som SAS också flyger till, är Italiens modecentrum och ett absolut måste för modeintresserade. Ännu en stad som är värd att besöka är Bologna, med världens äldsta universitet som grundades på 1000-talet. Idag är staden en charmig och relativt oförstörd italiensk pärla som lockar med äkta italiensk kultur och utsökt mat. 

 

Kombinera kultur och solskenssemester

Södra Italien bjuder inte bara på vackra städer utan även utmärkta möjligheter till avkoppling vid vattnet. Den italienska Rivieran, Adriatiska havet, Medelhavet, Amalfikusten, badsjöarna och öarna i Neapelbukten, erbjuder utmärkta tillfällen att kombinera kulturella äventyr med en avkopplande solsemester. I Neapel finns en mängd museer och gallerier, men det som staden är mest berömd för är sina fantastiska pizzor. I samma område hittar du vulkanen Vesuvius och den antika staden Pompeji, som begravdes under flera meter av tjock vulkanaska för nästan 2 000 år sedan. 

 

Det berömda italienska köket

Italien har länge varit kontentan av sydeuropeisk passion och landet där äkta livsnjutare känt sig som hemma. Det italienska köket är världsberömt och så även den italienska kaffekulturen, så var upplever man dem bäst om inte i Italien. 

 

Café med patina i Rom

I huvudstaden Rom hittar du många caféer som serverar äkta italiensk espresso med exakt rätt mängd “crema” som gör kaffet till en mycket speciell upplevelse. Drick det tillsammans med en knaprig biscotti och ett glas sött vin, vino santo, för att göra upplevelsen fulländad. Besök Antico Caffé Greco, det äldsta caféet i Rom som har varit k-märkt sedan 1953. Tidigare var caféet en omtyckt mötesplats för författare och poeter som Goethe, Keats, Casanova och danske H.C. Andersen. Idag pryder H.C. Andersens gamla soffa, från hans lägenhet på andra sidan gatan, fortfarande det bakre rummet på Antico Caffé Greco.

 

Harry’s Bar i Venedig

I Venedig finns ett annat berömt ställe – den legendariska Harry’s Bar. Tidigare besöktes baren av berömdheter som den kända amerikanska författaren och storviltsjägaren Ernest Hemingway. Stället är berömt för sina Bellini – en uppfriskande drink gjord på mousserande vin och persikapuré. Baren är särskilt välbesökt när stadens årliga filmfestival äger rum, då Hollywoods skådespelare, regissörer och hoppfulla blivande stjärnor kommer dit och minglar över en drink. 

 

Semester i Italien: platser du måste besöka

Norra Italien – italienska alper och vackra städer

Norra Italien är den mest befolkade delen av Italien och där ligger några av landets vackraste och mest dynamiska städer. Bologna och Venedig är romantiska, klassiska städer medan Milano och Turin är moderna och dynamiska städer. Comosjön ligger också i det här området – en vacker sjö längst ned i de italienska alperna. Alperna erbjuder också fantastiska naturscener och utmärkta italienska skidorter. 

 

Centrala Italien – Rom, Florens och Toscana 

I centrala Italien hittar du bland annat det vackra Toscana och huvudstaden Rom, som en gång var centrum för hela det romerska imperiet. Florens anses vara en av de vackraste städerna i världen och det är en verklig guldgruva av konst och arkitektur. Staden var centrum för den europeiska renässansen och den karakteriseras fortfarande av de konstnärliga strömningarna från den tiden. Besök den vackra katedralen Santa Maria del Fiore och den gamla bron Ponte Vecchio över floden Arno.

 

Södra Italien – Pompeji och Neapel

Södra Italien bjuder på både soliga och vackra Neapel så väl som Pompeji, en antik romersk stad begravd i aska år 79 e.Kr. Pompeji var en välmående romersk stad med ca 20 000 invånare, men år 79 fick den närliggande vulkanen Vesuvius ett utbrott och begravde staden i aska och lava, och omkring 2000 människor dog. Blandningen av lava och aska gjorde att staden bevarades, och idag ser den ut exakt som den gjorde för nästan 2000 år sedan. Idag är Pompeji en populär sevärdhet både som ett arkeologiskt område och som ett friluftsmuseum som berättar om livet under det romerska imperiets tid.